Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για προσλήψεις άμεσα σε Υγεία και ΕΛΑΣ

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας της νέας κυβέρνησης δρομολογείται η υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διενέργεια, κατά προτεραιότητα, προσλήψεων στην Υγεία και στην ΕΛ.ΑΣ.
Εντολή του πρωθυπουργού κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το
απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ήταν να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019, με προτεραιότητα στις 2.450 θέσεις που αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, να δρομολογηθούν άμεσα και να ολοκληρωθούν έως το τέλος του τρέχοντος έτους οι 1.500 προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ.
Οπως έχει δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός, οι 1.500 αστυνομικοί πρόκειται να διατεθούν για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και για την εξαγγελθείσα ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης.
Η νέα κυβέρνηση δρομολογεί το έργο της επόμενης εκπέμποντας με κάθε τρόπο το μήνυμα της ετοιμότητας, αλλά και της ταχύτητας. Δεν είναι τυχαίο ότι με την κάλυψη και των θέσεων των γενικών και ειδικών γραμματέων ολοκληρώνεται μέσα σε χρόνο που δεν έχει προηγούμενο η στελέχωση των κρίσιμων θέσεων του κρατικού μηχανισμού, για την οποία στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες.
Στο Μέγαρο Μαξίμου κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη διαδικασία της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, που θα ξεκινήσει το Σάββατο με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης θα δρομολογηθεί το νομοθετικό έργο με την κατάθεση του πρώτου νομοσχεδίου για την οργάνωση και λειτουργία του επιτελικού κράτους. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος παρουσίασε ήδη στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας, γνωστοποίησε χθες ότι στο νομοσχέδιο αυτό θα υπάρχουν και διατάξεις για κωλύματα όσον αφορά υπουργούς και υφυπουργούς.
Οπως τόνισε στον ρ/σ Θέμα, «για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση έρχονται ρυθμίσεις που εισάγουν ασυμβίβαστα και κωλύματα σε όλα τα επίπεδα των πολιτικών προσώπων (υπουργοί, αναπληρωτές, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς). Αυτά θα έχουν να κάνουν με τη δράση και με τα συγκεκριμένα έργα που έχουν επιτελέσει και πιθανώς θα εκτείνονται σε χρόνο ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των καθηκόντων στη δημόσια θέση».
Εφερε ως παράδειγμα εάν είναι στο υπουργείο Ανάπτυξης ή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και έχει την ευθύνη της ΔΕΗ δεν είναι δυνατόν να εργαστεί ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας του ως στέλεχος του Οργανισμού. Γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα απαγορεύεται «οποιαδήποτε σύναψη σύμβασης του ιδίου ή του οικογενειακού περιβάλλοντος που θα αφορά ακριβώς το κομμάτι της ύλης του υπουργείου» και πρόσθεσε πως θα υπάρχουν «πολύ συγκεκριμένες κυρώσεις».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης, κατά τη σημερινή πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., όπου, μετά τον σύντομο χαιρετισμό που θα απευθύνει ο πρωθυπουργός, θα πραγματοποιηθεί η εκλογή του Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος προτείνεται για τη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου