Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Τσίπρας: «Αντε μην τα πάρω στο κρανίο» – «Θερμό» επεισόδιο με Τσακαλώτο

Επεισοδιακή ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες, εκνευρίστηκε, φωνάζοντας από το βήμα «Άντε μην τα πάρω στο κρανίο”.
Η ένταση ήταν διάχυτη στην αίθουσα, ιδιαίτερα, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας, διαφώνησε με τον κ. Τσακαλώτο.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών, φέρεται να πήρε το λόγο αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και πριν ξεκινήσει η διαδικασία των παρεμβάσεων, για να πει ότι δεν υπάρχει ατζέντα και εξέφρασε τη διαφωνία του για τον τρόπο που επελέγησαν τα στελέχη που θα παίξουν ρόλο στην νέα ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Το λόγο πήρε αμέσως μετά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να τόνισε “σε όσους δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν” πως κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση. Σχετικά με τα προτεινόμενα πρόσωπα φέρεται επίσης να διευκρίνισε πως δεν αποτελούν αντικείμενο της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά δικές του εισηγήσεις.
Επέμεινε μάλιστα ότι υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα. «Τι λάθη κάναμε, τι πρέπει να αλλάξει. Ας μην κάνουν κάποιοι ότι δεν καταλαβαίνουν» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Φανερά εκνευρισμένος ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι έπρεπε να κάνουν ησυχία για να τον ακούσουν. «Άντε μην τα πάρω στο κρανίο» πρόσθεσε εκνευρισμένος.Εκείνη την ώρα υπήρξε αναταραχή μέσα στην αίθουσα και κάποιος από τους βουλευτές απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ του είπε: «Μίλα πιο δυνατά. Δεν ακούμε».
Ο κ. Φάμελος τοποθετούμενος πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ, είπε η ένταση δημιουργήθηκε επειδή επικρατούσε αναστάτωση στην αίθουσα από όπου ακούστηκαν διαμαρτυρίες πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ακουστεί.  «Μίλα πιο δυνατά, δεν ακούμε”, φέρεται να του είπε, προκαλώντας τον περαιτέρω εκνευρισμό του κ. Τσίπρα.
Όσον αφορά τους βουλευτές της περιφέρειας στην πλειοψηφία τους φέρεται να έβαλαν θέματα οικονομικής φύσεως προς το κόμμα. Πιο συγκεκριμένα – και σε αρκετά υψηλούς τόνους σε κάποιες περιπτώσεις – δήλωσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πως διαφωνούν με την καταβολή του 40% των αποδοχών τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τη παραχώρηση του δεύτερου επιστημονικού συνεργάτη τους στην Κουμουνδούρου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τις διαμαρτυρίες των συγκεκριμένων βουλευτών το λόγο πήρε ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης που επεσήμανε πως οι δεσμεύσεις, όλων των υποψηφίων που μπήκαν στις λίστες, προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκεκριμένες και γνωστές, αποτελούν προϋπόθεση για ένταξη στα ψηφοδέλτια και πρέπει να τηρηθούν. Η νέα γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, φέρεται στην τοποθέτησή της να δικαιολόγησε τους βουλευτές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρώντας να βρεθεί μια μέση λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου