Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Δημοσκόπηση.Ικανοποιημένο το 60% από την κυβέρνηση - Ευρεία αποδοχή Μητσοτάκη

Πλήρη κυριαρχία στην πολιτική σκηνή της χώρας διατηρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, στους πρώτους πέντε μήνες της διακυβέρνησής της, όπως αποτυπώνεται σε έρευνα της Opinion Poll, με την κοινή γνώμη να επικροτεί τις ενέργειες για την ψήφο των αποδήμων, το πανεπιστημιακό άσυλο και τη συνταγματική κατοχύρωση του  ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Ξεπερασμένος ο διαχωρισμός δεξιάς/αριστεράς, καταρρέει η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα «Βαρόμετρο» της Opinion Poll, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί και αυξάνει το εκλογικό της ποσοστό στο 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 23%.
Opinion Poll
Παράλληλα, σχεδόν 1 στους 2 ερωτηθέντες (49,9%) θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ υπέρ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά θετικά μόλις το 16,8%.
opinion
Στο ερώτημα ικανοποιημένος από τον τρόπο που χειρίζεται τα προβλήματα τις υποθέσεις της χώρας η Κυβέρνηση, το 60,2% απαντά θετικά (34,3% «Ναι» και 25,9% «Μάλλον ναι»).
opini
Επιπλέον το 63,2% δηλώνει ικανοποιημένο (το 37,7% απαντά «Ναι» και το 26,5% «Μάλλον ναι») από τις παρεμβάσεις και την συνολική παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη.
opinion
Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά αποδοχής που συγκεντρώνουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε θέματα όπως η ψήφος των αποδήμων, το πανεπιστημιακό άσυλο και η συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
opinion
opinion poll
opini
Αντίθετα, μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση παραμένει το μεταναστευτικό - προσφυγικό, με το ποσοστό των ερωτηθέντων που δηλώνει ικανοποίηση να είναι 27.4%, ενώ το 69,2% εκφράζει αρνητική άποψη.
opinion
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της εταιρίας Opinion Poll Ζαχαρία Ζούπη, ένας άλλος λόγος που στηρίζει την κυριαρχία του Πρωθυπουργού είναι η αντίληψη του 68,3% ότι οι διαχωρισμοί Δεξιάς – Αριστεράς δεν έχουν νόημα, έναντι ενός 28,1%, που πιστεύει στο αντίθετο. Παράλληλα το 67,5% συμφωνεί με το άνοιγμα του Πρωθυπουργού σε στελέχη που δεν ανήκουν στην ΝΔ.
Την ίδια ώρα ο αντιπολιτευτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει ιδιαίτερη απήχηση, με τους ερωτηθέντες να απαντούν σε ποσοστό 74,1% ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που ασκεί μέχρι τώρα κριτική στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μια βασική καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως οικοδομείται ένα Κράτος της Ακροδεξιάς, της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού, διαφωνεί το 69,7% 
opinion
Στο ερώτημα τέλος, αν πιστεύουν ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, το 51,8% απαντά αρνητικά έναντι 37,8% που απαντά θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου