Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Γεμάτα αγωνιστικές δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο για το τμήμα Basketball του Μ.Αλεξάνδρου Γιαννιτσών



Ένα Σαββατοκύριακο με πλούσιες αγωνιστικές δραστηριότητες περιμένει τα αγωνιστικά τμήματα του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών.
Το Ανδρικό τμήμα του Συλλόγου ανοίγει την αυλαία των αγώνων το Σάββατο 26/01/2019 και ώρα 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο της Έδεσσας όπου αγωνίζεται με την ομώνυμη ομάδα της πόλης των «Εδεσσαικό» για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.

«Πανηγυρίζει» η Άγκυρα για τις «Πρέσπες» – Υποδέχεται τη «Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ

Πανηγυρίζει η Αγκυρα μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο! Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να χαιρετίσει την κύρωση με μία δήλωση στην οποία παντού η γειτονικη χώρα αναφέρεται ως Μακεδονία!
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πλέον ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Συμφωνία των Πρεσπών: Κερδίζουν στη Βουλή - Χάνουν στην κοινωνία

Με την αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες να έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα «πέτυχε» και στη δεύτερη αποστολή της: μετά το αχρείαστο μνημόνιο του 2015, που ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια, έκλεισε όπως της ζήτησε η Δύση και το σκοπιανό.

Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στα Γιαννιτσά



Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας σε συνεργασία με την Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ», την Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών και την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας διοργανώνουν εκδήλωση, για την εορτή των Τριών Ιεραρχών την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.

Πως και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την Χρυσή Αυγή

Είδαμε πως το Σκοπιανό έβγαλε τη Χρυσή Αυγή στους δρόμους και παρακολουθήσαμε και τη ρητορική της κατά τη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή.
Το ερώτημα που προκύπτει την επόμενη μέρα, είναι αν και πως θα κεφαλαιοποιήσει πολιτικά το θέμα στις επόμενες εκλογές.

Τα επόμενα βήματα μετά την κύρωση της Συμφωνίας από τη Βουλή .Αλλάζουν τα βιβλία μας.


Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, με 153 ψήφους, «ξεκλείδωσε» η αλλαγή της ονομασίας της ΠΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία» και η υλοποίηση της αναθεώρησης του Συντάγματος την οποία είχε ψηφίσει το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος το μεσημέρι της Παρασκευής υπέγραψε τον κυρωτικό νόμο της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά απομένει η κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ

Γ.Καρασμάνης: «Η Ιστορία θα χρεώσει ανεξίτηλα όσους νομιμοποιούν την εκχώρηση της Μακεδονικής μας Κληρονομιάς!


Σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για πρακτικές πολιτικά και εθνικά απαράδεκτες, αλλά και βαθύτατα αντιδημοκρατικές, άσκησε ο Γιώργος Καρασμάνης στην Ολομέλεια της Βουλής, στην τελική  συζήτηση για την επονείδιστη Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.
Ο πρώην Υπουργός, έκανε λόγο για υποχωρητικότητα που καμιά Ελληνική Κυβέρνηση δεν είχε επιδείξει στο παρελθόν, και για μια πολιτική του τύπου ¨αποφασίζουμε και πράττουμε¨, για να συρθεί η χώρα μας να προχωρήσει σε μια συμφωνία χωρίς την απαιτούμενη λαϊκή και κοινοβουλευτική συναίνεση που, αντί να θωρακίσει απεμπολεί τα εθνικά μας συμφέροντα.   

ΑΡΧΙΣΑΜΕ! Δημοσιογράφος ΕΡΤ3: Καλησπέρα από τα σύνορα της Βόρειας με τη Νότια Μακεδονία [video]


Σάλος έχει προκληθεί από τα όσα ακούστηκαν σε δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 περί Βόρειας και Νότιας Μακεδονίας, δυο εικοσιτετράωρα πριν ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.
Η φράση που ακούστηκε ακόμα και ως αστεϊσμός από τον ρεπόρτερ του δελτίου ειδήσεων προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, αφού βάφτισε την Μακεδονία, Νότια Μακεδονία.

Αναβάλλεται η σημερινή εκδήλωση του Συλλόγου "Γκόνος Γιώτας" λόγω πένθους


Το Δ.Σ του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ασβεσταριωτών "ΓΚΟΝΟΣ ΓΙΩΤΑΣ" ανακοινώνει ότι ο χορός που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στην αίθουσα  δεξιώσεων "ΜΕΓΑΡΟ" με την Έφη Θώδη αναβάλλεται λόγω πένθους.

Μητσοτάκης : Έχουμε πλήρη ισχύ να προβάλλουμε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ

Την πεποίθησή του ότι η Συνθήκη των Πρεσπών που ψηφίστηκε χθες θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ετήσιο συμπόσιο του περιοδικού Economist με τον αρχισυντάκτη Ντάνιελ Κλάιν, πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον προδότη επειδή στηρίζει την Συμφωνία, ούτε θα

Και τώρα ανυπακοή και αγώνας ανατροπής

Xθες, μια ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία κάνει νόμο του κράτους την παραχώρηση μακεδονικής ονομασίας, μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής ταυτότητας στους σλαβομακεδόνες των Σκοπίων. Ενάντια στην ιστορική αλήθεια, στα πιστεύω και στην επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών. Και το ερώτημα είναι: Πώς θα πολεμήσουν οι Έλληνες αυτήν την προδοτική παραχώρηση από σήμερα;

«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας, χαιρετίζει θερμά την μακεδονο-ελληνική λύση»


Η κυβέρνηση της πΓΔΜ χαιρέτισε την κύρωση από την ελληνική Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών και εξέφρασε συγχαρητήρια στους πολίτες των δύο χωρών.Ωστόσο στην επίσημη ανακοίνωση, αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», μιλώντας για «μακεδονο-ελληνική λύση».
Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ αναφέρονται τα εξής:

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 26/1




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 26 Ιανουαρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Δεκαεννιάχρονη καθυστέρησε τις χημειοθεραπείες για να γεννήσει τον γιο της και πέθαναν με λίγες μέρες διαφορά (pics)



Συντετριμμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη της Αυστραλίας τον τραγικό επίλογο μίας ιστορίας, που για καιρό αποτελούσε φάρο ελπίδας και θέλησης.

Η 19χρονη Μπριάνα Ρόουλινγκς άφησε πριν από λίγες ημέρες την τελευταία της πνοή, νικημένη από μία εξαιρετικά επιθετική και σπάνια μορφή λευχαιμίας, καθώς η ίδια είχε επιλέξει να καθυστερήσει τις χημειοθεραπείες που ίσως να της έσωζαν τη ζωή, για να διασφαλίσει ότι το έμβρυο που κυοφορούσε θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.

Με 153 «Ναι» ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών



Εκτός των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισαν ακόμη 8 βουλευτές, με αποτέλεσμα να εγκριθεί με 153 ψήφους.
Με 153 ψήφους εγκρίθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από την Ολομέλεια της Βουλής. Εκτός των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισαν ακόμη 8 βουλευτές.
«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν οι: Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Ελενα Κουντουρά.

ΝΔ: «Ανοησίες του ψεκασμένου Καμμένου» τα περί παραίτησης 101 βουλευτών- Αγνοεί το σύνταγμα

«Ανοησίες» χαρακτηρίζουν πηγές της Ν.Δ. την πρόταση του Πάνου Καμμένου για παραίτηση 101 βουλευτών με στόχο να μπλοκαριστεί η διαδικασία της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «ο ψεκασμένος κ. Καμμένος εξακολουθεί να διακινεί ανοησίες», καθώς «αγνοεί ακόμη και το Σύνταγμα από το οποίο ρητά προκύπτει ότι η

Τροφές για την γρίπη, τις ιώσεις πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά



Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Για πρόληψη και αντιμετώπιση της γρίπης και του κρυολογήματος διάφορα τρόφιμα προσφέρουν ένα πλούσιο οπλοστάσιο ισχυρών παραγόντων που θωρακίζουν το σύστημα άμυνας μας. Τα τρόφιμα που διαλέγουμε να τρώμε κάθε μέρα σε συνδυασμό με τα εμβόλια, την ξεκούραση, τον καλό ύπνο και την τακτική σωματική άσκηση είναι ασπίδες προστασίας από τη γρίπη και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 κι ώρα 19:00΄, με τα εξής είκοσι  θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.   Έγκριση  τροποποίησης του Ο.Ε.Υ. του Δήμου Σκύδρας σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 91 του Ν. 4583/2018.
2.   Έγκριση απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για έκθεση πεπραγμένων Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έτους 2018.

Κοπή βασιλόπιτας από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας


Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Προϊόν συναλλαγής» και έξωθεν πιέσεων η Συμφωνία των Πρεσπών

Αυτό που έγινε μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού ήταν μια συναλλαγή. Το ίδιο έγινε και στα Σκόπια. Εχουμε μια οργιώδη διαδικασία» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ονομασία της πρώην Γιουκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας

Τα επόμενα βήματα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών – Τι αλλάζει στη ζωή των πολιτών

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο νόμος που κυρώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει γίνει νόμος του ελληνικού κράτους. Η απόφαση αυτή ολοκληρώνει την κοινοβουλευτική πολιτική αντιπαράθεση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα αλλά ταυτόχρονα ανοίγει την θεσμική διαδικασία για την πλήρη εφαρμογή της.

Ευχαριστήριο προς τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του «Αγαθοβούλειου» 3ου Δημ.Σχολείου Γιαννιτσών



        
Η Διευθύντρια και  ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΟΥ – 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη γενναία δωρεά 8 επιτοίχιων οθονών 32΄΄, 3 Η/Υ, 3 UPS και άλλων περιφερειακών μέσων που συμπληρώνουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό των τάξεων.

Διαφορά 10 μονάδων της ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις -Αρνητικοί οι πολίτες για τις Πρέσπες

Προβάδισμα περίπου 10 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.
Σε δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ η ΝΔ προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%, ενώ σε αυτή της Rass για το in.gr η διαφορά είναι στο 9,8%.

Τσίπρας: Η Ιστορία θα δικαιώσει την Ελλάδα που τόλμησε και πάλεψε



"Η ιστορία δεν θα δικαιώσει εμάς. Η ιστορία Θα δικαιώσει την Ελλάδα. Την Ελλάδα που τόλμησε, την Ελλάδα που πάλεψε, την Ελλάδα που γίνεται ο εγγυητής της σταθερότητας και της συνανάπτυξης στα Βαλκάνια. Την Ελλάδα που η βαριά της ιστορία και το πολύτιμο αξιακό της φορτίο, δεν της επιτρέπουν να γίνει ο κομπάρσος των εξελίξεων", επεσήμανε με νόημα ο πρωθυπουργό, Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του κατά την συζήτηση στη Βουλή για την Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα διεξαχθεί στις 14.30 της Παρασκευής.

Καταδίκη επίθεσης στο σπίτι της Βουλευτή Πέλλας, Θεοδώρας Τζάκρη από τον Δήμαρχο Έδεσσας



Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, ακόμα και η αντιπαράθεση για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορούν να λύνονται με τη βία, την οποία πρέπει να καταδικάσουμε όλοι από όπου κι αν προέρχεται.
Από την πλευρά μου καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι της Βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη και πιστεύω σθεναρά ότι τέτοιες πράξεις δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς της Δημοκρατίας μας.

Μητσοτάκης: Διατηρούμε στο ακέραιο το δικαίωμα βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ



Εθνική ήττα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμφωνία των Πρεσπών, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για πολλές πτυχές της.

“Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε υπογραφεί και, βέβαια, δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε φτάσει στη Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση. Γιατί αποτελεί εθνική ήττα, που έχει ήδη ακυρωθεί στη συνείδηση του λαού. Και εθνικό λάθος, που προσβάλλει την αλήθεια και την Ιστορία της χώρας”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

Πορεία και κείμενο μαθητών Γυμνασίου Σκύδρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, συνάντηση με τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου



Πορεία στο κέντρο της πόλης της Σκύδρας και στάση μπροστά στο Δημαρχείο πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2019 μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Σκύδρας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών που κατατέθηκε για ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η «μητέρα των μαχών» για τη Μακεδονία – Τα «όπλα» των δύο στρατοπέδων



Μετά από ένα τριήμερο έντονων αντιδράσεων και πολιτικής αντιπαράθεσης τόσο για την ουσία της συμφωνίας όσο και για τεχνικά ζητήματα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας και στην Ολομέλεια, κυβέρνηση και αντιπολίτευση αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε πολύ υψηλούς τόνους

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς εντός του επόμενου 24ωρου οι βουλευτές θα κληθούν να τοποθετηθούν για το σημαντικότερο νομοσχέδιο των τελευταίων ετών.

Στάθης Καστερίδης: Όλοι μαζί συνοδοιπόροι στην πορεία για τη νίκη



Συνεχίζοντας τις συναντήσεις και τις επαφές με φορείς και πολίτες της Πέλλας, ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Στάθης Καστερίδης, πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση στελεχών και συνοδοιπόρων σε αυτή την πορεία για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Την περασμένη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Τουριστικό Περίπτερο Γιαννιτσών « Φιλίππειο» ήταν πολλά τα στελέχη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δίνοντας δυναμικό παρόν σε μια κατάμεστη αίθουσα και την υπόσχεση ενός έντιμου, με πολιτικούς όρους αγώνα, μέχρι την κατάκτηση της νίκης στον δήμο Πέλλας τον ερχόμενο Μάιο.

Ο Μαδούρο σπέρνει το χάος στη Βενεζουέλα: 26 νεκροί, δεκάδες τραυματίες, εκατοντάδες συλλήψεις



Οργανώσεις καταγγέλλουν ότι οι διαδηλωτές δέχονται οργανωμένες επιθέσεις από δυνάμεις της αστυνομίας και παραστρατιωτικές ομάδες - Συγκρούσεις και χειροβομβίδες στη φαβέλα Venezuela Petare - Ο Μαδούρο έκλεισε την πρεσβεία στις ΗΠΑ
Με τρόμο, πανικό και χάος επιχειρεί να καταστείλει τις αντιδράσεις εναντίον του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, καθώς χιλιάδες πολίτες βγήκαν εκ νέου στους δρόμους προκειμένου να ζητήσουν την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο και τη διεξαγωγή καθαρών εκλογών.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 25/1



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας