Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Καθημερινά λάθη που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση


Με τους περισσότερους ενήλικες να πάσχουν στις μέρες μας από υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ορισμένες συνήθειες που μπορεί να επηρεάζουν την κατάσταση αυτή, καθιστώντας πιο δύσκολο τον έλεγχό της.
Ακολουθούν τέσσερις συνήθειες της καθημερινής ζωής, τις οποίες πολλοί άνθρωποι αγνοούν, δημιουργώντας τις συνθήκες για σημαντική αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα, το Πάσχα και όλες οι υπόλοιπες αργίες του 2019

Με την Τσικνοπέμπτη να αποτελεί ήδη παρελθόν και την Καθαρά Δευτέρα να πλησιάζει, οι περισσότεροι έχουν ασφαλώς στο μυαλό τους το πότε πέφτουν όλες οι υπόλοιπες αργίες του 2019.
Το  τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πέφτει στις 9-11 Μαρτίου, ενώ η 25η Μαρτίου, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, πέφτει Δευτέρα.

Σοκάρουν όσα είπε στον ανακριτή η μητέρα του βρέφους που κάηκε ζωντανό


Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ζήτησε, από τον ανακριτή, ο συνήγορος της 30χρονης μητέρας του μωρού που απανθρακώθηκε σε διαμέρισμα, στη Βάρκιζα. Η κατηγορούμενη για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και εμπρησμό από αμέλεια με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της. Ωστόσο, καθοριστικό ρόλο για την ποινική της μεταχείριση θα παίξει η πραγματογνωμοσύνη του ψυχιάτρου καθώς

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία στις 9 – Τι θέλει να κάνει ο Γαβρόγλου

Με ανοιχτά όλα τα μέτωπα στην εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είναι έτοιμος να ανοίξει ένα ακόμα θέμα. Την επόμενη εβδομάδα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θα παρουσιαστεί το πόρισμα για την πιθανή αλλαγή της έναρξης των μαθημάτων στις 9 αντί στις 8 που ισχύει μέχρι σήμερα.
Πρόκειται για μία εξαγγελία που είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από την

Νεκρός πυροσβέστης σε φωτιά στη Σίνδο

Ενας πυροσβέστης, ηλικίας 46 ετών  έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης.  Ο άτυχος πυροσβέστης δεν τα κατάφερε παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έκαναν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. 
Όπως είπε στο protothema.gr ο Χαράλαμπος Αμανατίδης, γραμματέας της Ενωσης

Νέος εφιάλτης με το αφορολόγητο - Τι αναμένεται να αλλάξει


Στη γραμμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τάσσεται και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ότι πρέπει να εφαρμοστεί κανονικά η μείωση του αφορολόγητου ορίου που έχει ήδη ψηφιστεί για το 2020.
Η Κομισιόν τονίζει ότι η μείωση του αφορολόγητου θα οδηγήσει στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και να εξασφαλίσει πόρους προκειμένου να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις και την εργασία (δηλαδή για τη φορολογική κλίμακα

Δίνουν σε ιδιωτική εταιρεία τους φακέλους υγείας των πολιτών!


Πλήθος ερωτημάτων εγείρει το άρθρο 84 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ). Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όλων των πολιτών της χώρας φαίνεται ότι οδηγούνται σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να βρεθούν ακόμη και στα χέρια ιδιωτών.Ειδικοί επί του θέματος εγείρουν ενστάσεις αντλώντας την επιχειρηματολογία τους από το γεγονός ότι το επίμαχο άρθρο μετρά

Ευρωεκλογές 2019: Θα γίνουν με σταυρό στις 26 Μαΐου μαζί με τον 1ο γύρο των Αυτοδιοικητικών

Τέλος στα σενάρια για λίστα στις Ευρωεκλογές έβαλε την Παρασκευή η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.Ο κ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι οι Ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό, την ίδια ημέρα με τον 1ο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 26 Μαΐου.Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 και αναφορικά με την ψήφο των ομογενών, ο υπουργός δήλωσε ότι αναμένει το πόρισμα της σχετικής επιτροπής και θα ακολουθήσει σύντομα η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 2/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 2 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Ποια είναι η αξία του κοιτάσματος που βρέθηκε στον βυθό της Κύπρου

Οι επίσημες προκαταρκτικές εκτιμήσεις των ExxonMobil-Qatar Petroleum, το περιεχόμενο του «Γλαύκου» στην Κύπρο κάνουν λόγο για υπολογιζόμενη αξία μεταξύ 30 δισ. και 40 δισ. δολαρίων και μεταξύ 5,5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών, με ασφαλή μέσο όρο τα 6,2 τρισ. κυβικά πόδια.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε σχέση με τις ανάγκες της Κύπρου για ηλεκτροπαραγωγή, όπως θα αυξάνονται τα

Πόσο επικίνδυνη είναι η ακτινοβολία από τις ιατρικές εξετάσεις; Τι επιτρέπεται για τις εγκύους και τα παιδιά;


του Ξενοφώντα  Τσούκαλη, M.D., ακτινολόγου, medlabnews.gr

Η ακτινοβολία είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται στην ενέργεια που μπορεί να ταξιδέψει μέσω του περιβάλλοντος. Οι ακτινογραφίες (ιατρική ακτινοβολία) είναι ένα είδος ακτινοβολίας που μπορεί να περάσει μέσα από το ανθρώπινο σώμα. Αυτό επιτρέπει τη χρήση της ακτινοβολίας για ιατρικούς σκοπούς. Άλλου είδους ακτινοβολίες που συναντάμε στην καθημερινή μας ζωή είναι το ορατό φως, το υπεριώδες φως, τα μικροκύματα, τα ραδιοκύματα και η ακτινοβολία στο περιβάλλον.

Πώς να γλιτώσετε το τεκμήριο κατοικίας

Ένας από τους πονοκέφαλους της φορολογικής δήλωσης που ταλαιπωρεί κάθε χρόνο χιλιάδες φορολογούμενους είναι το τεκμήριο της κατοικίας. Και αυτό γιατί πολλοί φορολογούμενοι με μικρά εισοδήματα  πιάνονται στην τσιμπίδα του και φορολογούνται για μεγαλύτερο εισόδημα από το πραγματικό τους επειδή διαμένουν σε ιδιόκτητη ή μισθωμένη ή δωρεά παραχωρούμενη κατοικία. Σε κάθε περίπτωση, η κατοικία στη οποία διαμένετε αποτελεί τεκμήριο το οποίο υπολογίζεται με βάση

Επίσκεψη Του Στρατηγού Και Επικεφαλής Της ΠΑΤΡΙΕ Ελευθερίου Συναδινού Στον Εκπολιτιστικό Όμιλο Γιαννιτσών "Η Πέλλα"


Σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού τον υποδέχτηκε το Σάββατο το πρωί (23.2.2019) ο πρόεδρος του συλλόγου Γεώργιος Δόντσιος, που τον ευχαρίστησε θερμά καθώς είναι ο πρώτος αρχηγός κόμματος που επισκέπτεται το κτίριο που στεγάζεται ο Όμιλος.  

Η συζήτηση είχε έντονα συγκινησιακό περιεχόμενο, καθώς υπήρχε εκατέρωθεν δέσμευση για μια αμφίδρομη σχέση, που οφείλει να τονίσει το έργο που επιτελούν οι παραδοσιακοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα  που μεταλαμπαδεύουν τις αξίες αλλά και τις παραδόσεις της μακραίωνης Ελληνικής Ιστορίας

Νέο θρίλερ με το αφορολόγητο – Ποιες ανατροπές έρχονται

Στη γραμμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τάσσεται και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ότι πρέπει να εφαρμοστεί κανονικά η μείωση του αφορολόγητου ορίου που έχει ήδη ψηφιστεί για το 2020.
Η Κομισιόν τονίζει ότι η μείωση του αφορολόγητου θα οδηγήσει στη διεύρυνση της

"Tσουνάμι" κατασχέσεων για πάνω από 4 εκατ. φορολογούμενους που χρωστούν στην Εφορία


Το σχέδιο της κυβέρνησης για αύξηση των εσόδων, μέσω είσπραξης μέρους των οφειλών στην εφορία από τους πάνω από 4 εκατ. φορολογούμενους,αποκαλύπτει η έκθεση της Κομισιόν.
Σύμφωνα με την έκθεση μόνο από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα πρέπει να μπουν στα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 5,5 δισ. ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με την Εφορία θα βρεθούν

Καρατόμησαν αστυνομικούς στη Δράμα μετά τις αποδοκιμασίες κατά Τσακαλώτου

Μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία κάνει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας.
Με ανάρτησή της στο facebook υποστηρίζει ότι μετά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Δράμα και τις προσαγωγές ατόμων που διαδήλωναν για την κυβερνητική πολιτική στο Σκοπιανό, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους όλοι οι αστυνομικοί της Ομάδας Κρατικής Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας!

Τακτική Γενική Συνέλευση Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών την Τετάρτη 13/3




Γρίπη: Στους 91 οι νεκροί – 17 έχασαν τη ζωή τους σε μία εβδομάδα

Τους 91 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.Πρόκειται για 17 ακόμη θύματα του ιού μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα, Πέμπτη, το ΚΕΕΛΠΝΟ προκύπτει ότι το 97% εκ των θανάσιμων περιστατικών είχαν προσβληθεί από γρίπη τύπου Α και κυρίως από το γνωστό πανδημικό στέλεχος Η1Ν1.

Κοπή βασιλόπιτας του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών «Η Πέλλα»


Την Κυριακή 24 Φεβρουάριου 2019 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ» έγινε η κοπή της Βασιλόπιτας, με μια όμορφη και   σεμνή εκδήλωση.
 Πριν την κοπή της πίτας τελέσθηκε ο αγιασμός του συλλόγου από τον πάτερ Σταύρο εκπρόσωπο της Ι.Μ Πέλλης .
Ο πρόεδρος κ. Δόντσιος Γεώργιος με τα νέα μέλη του συμβουλίου, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους του  Ομίλου κατόπιν αναφέρθηκε τόσο στη δράση του συλλόγου τη χρονιά που πέρασε, όσο και στους στόχους για το επόμενο διάστημα, που παρόλο των δυσκολιών της εποχής, καταβάλλονται μέγιστες προσπάθειες για την επίτευξη της υλοποίησής τους.

Δημοσκόπηση : Πρόωρες εκλογές ζητά η πλειοψηφία – Προβάδισμα 11 μονάδων για τη ΝΔ

Προβάδισμα 11 μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης. Επιπλέον, βάσει των ευρημάτων της έρευνας της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 1/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας