Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Για πιο υγιή καρδιά κλείστε την... τηλεόραση

Οι άνθρωποι που περνάνε λιγότερη ώρα μπροστά από την τηλεόραση και τρώνε τακτικά ένα καλό πρωινό, έχουν πιο υγιείς αρτηρίες με σημαντικά λιγότερη αθηρωματική πλάκα και σκλήρυνση, πράγμα που μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας ή εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα ελληνική επιστημονική έρευνα.

Το σχέδιο για τα αναδρομικά -Δόσεις και μέτρα

Η νομοθέτηση μέτρων εξισορρόπησης, προκειμένου να μην επηρεάζεται ο προϋπολογισμός, θα είναι η «απάντηση» στις αποφάσεις του ΣτΕ που θα επιφέρουν μόνιμο δημοσιονομικό κόστος. Για τις αποφάσεις που θα προκαλούν εφάπαξ επιβάρυνση του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε δύο κινήσεις τακτικής, για να μειώσει το δημοσιονομικό και ταμειακό κόστος.

Άνδρας έπεσε στο Θερμαϊκό και βούτηξε περαστικός να τον σώσει

Ένας 64χρονος άνδρας έπεσε στον Θερμαϊκό, το βράδυ της Παρασκευής, αλλά ένας περαστικός έσπευσε να βοηθήσει.
Ο άνδρας έπεσε στη θαλάσσια περιοχή επί της συμβολής των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Γ. Παπανδρέου. Στο σημείο πήγαν άμεσα στελέχη του Λιμενικού, που διαπίστωσαν ότι ο 64χρονος είχε βγει από το νερό με τη

Δημοσκόπηση σοκ για Τσίπρα: 159 έδρες για Νέα Δημοκρατία - Στο 13,4% η διαφορά!


Ανοίγει περισσότερο η ψαλίδα ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης Συνδρομητικής Έρευνας που αφορά τον Φεβρουάριο.Σύμφωνα με αυτήν και σε ότι έχει να κάνει με την Εκτίμηση Ψήφου στις Βουλευτικές Εκλογές έχουμε:

Αντίστροφη μέτρηση για τη μέρα που θα... κρίνει τις εξελίξεις


Και όμως η μέρα που μπορεί να αποτελέσει καταλύτη μελλοντικών εξελίξεων είναι κοντά. Την ώρα που τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται πάνω στο αν και πότε ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει τελικά να αιφνιδιάσει, προκαλώντας εκλογές πριν από την εξάντληση της τετραετίας, η 14η Μαρτίου έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Η επόμενη Πέμπτη λοιπόν δεν είναι μία τυχαία μέρα, καθώς για τότε είναι προγραμματισμένη η δεύτερη ψηφοφορία στη

Η Google ανακάλυψε σοβαρό κενό ασφαλείας σε Windows 7 και Chrome


Η Google ανακάλυψε σοβαρό κενό ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα Windows 7 και προειδοποίησε τους χρήστες του συστήματος (οι οποίοι παραμένουν ακόμη αρκετοί σε όλο τον κόσμο) ότι ο υπολογιστής τους κινδυνεύει να παραβιαστεί από χάκερ. Η Microsoft, που ενημερώθηκε σχετικά, ανέφερε ότι εργάζεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

28ο Καρναβάλι Κρύας Βρύσης - Κανένας να μην λείψει!


Στο τελικό στάδιο των προετοιμασιών βρίσκεται το Καρναβάλι της Κρύας Βρύσης.  Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 4 το απογευματάκι και αναμένεται να καταπλήξει μικρούς και μεγάλους. Με πολλές και πλούσιες συμμετοχές, με φανταχτερά χρώματα, άρματα, μάσκες και στολές, εκατοντάδες καρναβαλιστές θα παρελάσουν στον πεζόδρομο της πόλης και θα  μας χαρίσουν ένα απίστευτο θέαμα κεφιού, σάτιρας, διασκέδασης και ξεγνοιασιάς. 

Αλλάζει ολόκληρο το Ποινικό σύστημα της χώρας


Αλλαγές που διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο στο χώρο της ποινικής δικαιοσύνης  σηματοδοτούν τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.
«Παρελθόν» θα αποτελέσει ο νόμος περί καταχραστών και η ποινή των ισοβίων που

Ξεκινά ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων

Σε ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες μέρες η ΑΑΔΕ σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.Ειδικότερα θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων τα οποία διαθέτουν οι ΔΟΥ και το υπουργείο Μεταφορών με τα στοιχεία που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.Στόχος είναι να εντοπιστούν τα ανασφάλιστα οχήματα οι κάτοχοι των οποίων θα κληθούν να τα ασφαλίσουν.


Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 9/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 9 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

«Born to be murdered»: Γι' αυτή την ταινία κλείνει το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή


Την ταινία σκηνοθετεί ο Ιταλός Φερντινάντο Σίτο Φιλομαρίνο, με πρωταγωνιστή τον Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον

Σε «κινηματογραφικό στούντιο» μετατρέπεται την Κυριακή το κέντρο της Αθήνας για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας «Born to be murdered» η οποία είναι Αμερικανοϊταλικής συμπαραγωγής.

ΑΔΕΔΥ Πέλλας για παγκόσμια ημέρα γυναικών 8 Μαρτίου


Η φετινή παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των Γυναικών, στις 8 του Μάρτη, είναι απεργία. Πρόκειται για τεράστια εξέλιξη που κάνει τη διαφορά, στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να σταματήσουμε τις διακρίσεις και τον σεξισμό. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή η ημέρα της γυναίκας αποκτάει διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα νέα χαρακτηριστικά. Αυτή η ημέρα ούτως ή άλλως ήταν πάντοτε υπόθεση του εργατικού κινήματος, μιας και από αυτό προέκυψε αυτή η "επέτειος" στις αρχές του 20ού αιώνα. Μόνο "επετειακή" όμως δεν είναι!

Τσουκνίδα: Θεραπευτικές ιδιότητες και τρόποι χρήσης


Ταπεινό αλλά και εξαιρετικά θεραπευτικό φυτό, η τσουκνίδα απαντάται σε όλη την Ευρώπη και είναι πολύ κοινή στα χέρσα εδάφη, στους φράχτες, σε κοπρισμένα αζωτούχα εδάφη κοντά σε κατοικημένες περιοχές, όπου μερικές φορές σχηματίζει σημαντικές αποικίες και γενικά σε ακαλλιέργητους τόπους. Είναι επίσης, πολύ κοινό φυτό της ελληνικής υπαίθρου.
Υπάρχουν περισσότερα από 500 είδη σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα όμως ευδοκιμεί ιδιαίτερα λόγω του κλίματος και της χλωρίδας της .

Πλήθος κόσμου στην ετήσιο χορό του Ομίλου «Η Πέλλα»


Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών “Η ΠΕΛΛΑ ” ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στον ετήσιο χορό του Ομίλου που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στο Κέντρο ΜΕΓΑΡΟ το Σαββάτο 2/3/2019.
Η εκδήλωση άρχισε  με την  πετυχημένη εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Ομίλου  μας, την οποία οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Τα παιδιά μας παρουσίασαν το αποκριάτικο έθιμο «ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ».

20 νέοι θάνατοι από την γρίπη σε μία εβδομάδα – Στους 111 οι νεκροί


Είκοσι άνθρωποι προστέθηκαν μέσα σε μία μόλις εβδομάδα στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων από τη γρίπη. Από τους 91 που ήταν την περασμένη εβδομάδα, οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης έφτασαν πλέον τους 111, όπως ανακοινώθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι 99 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ και οι 12 σε ασθενείς

Και επισήμως... «Μεγάλος Αδελφός» από την κυβέρνηση στο Διαδίκτυο


Το υπουργείο Εσωτερικών εισάγει διάταξη για την δημιουργία προεκλογικού «παρατηρητηρίου», προκειμένου να ελέγχει την διακίνηση fake news

Λίγες ημέρες μετά την παραδοχή κυβερνητικών στελεχών πως οι προληπτικές συλλήψεις γίνονται έπειτα από παρακολούθηση λογαριασμών πολιτών στα social media, το υπουργείο Εσωτερικών εισάγει διάταξη για την δημιουργία προεκλογικού «παρατηρητηρίου», προκειμένου να ελέγχει την διακίνηση fake news.

Επεμβάσεις της Π.Υ. Γιαννιτσών κατά τον μήνα Φεβρουάριο. Συστάσεις Πυροσβεστικής


Σας γνωρίζουμε ότι για το χρονικό διάστημα από 01-2-2019 έως και 28-02-2018 η Π.Υ. Γιαννιτσών επενέβη σε ενενήντα δύο (92) συμβάντα.
Συγκεκριμένα:
·       Εννέα (9) αστικές πυρκαγιές.
·       Εβδομήντα εννέα (79) αγροτικές πυρκαγιές 
·       Μηδέν  (0) παροχές βοηθείας.
·        Τέσσερις (4)  απεγκλωβισμοί από
       ανελκυστήρα                    

Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού προϋπολογισμού 200.000,00 € στην Π.Ε. Πέλλας


Τη σύμβαση για τη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών ηλεκτροφωτισμού και σηματοδοτών εθνικού οδικού δικτύου για το έτος 2018 από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, υπέγραψε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 200.000,00 € και χρηματοδοτείται από Ιδίους Πόρους της Π.Ε. Πέλλας.
Αντικείμενο της μελέτης είναι οι εργασίες συντήρησης εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού του παλαιού και νέου Εθνικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας.

Στοιχεία σοκ: Πάνω από 2.000 φοιτήτριες στην Ελλάδα σε «ροζ» αγγελίες!


Από τον Γιώργο Βράτσο

Διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το φαινόμενο με τις φοιτήτριες που μπλέκουν στα δίχτυα κυκλώματα πορνείας...
Αυτό τουλάχιστον μπορεί να καταλάβει κανείς, βλέποντας το ρεπορτάζ που προέβαλε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Μία από αυτές τις κοπέλες μίλησε με αλλοιωμένη την φωνή της, αποκαλύπτοντας κάποιες από τις λεπτομέρειες...

Στα Γιαννιτσά το Κράτος Δικαίου πήγε περίπατο για χάρη του παντός …καιρού κ. Φώτη Κουβέλη


Του Νίκου Μελέτη.
Δυσάρεστη, αλλά καθόλου απρόσμενη δεν είναι η διαπίστωση, για την ευκολία με την οποία η κοινή γνώμη και η ελληνική κοινωνία δείχνουν  έτοιμες να καταπιούν μια από τις πιο απροκάλυπτες και κυνικές παραβιάσεις βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και αρχών. Δείγμα και αυτό, του πως η κρίση της δεκαετίας αυτής άμβλυνε ακόμη περισσότερο τις ευαισθησίες απέναντί σε δημοκρατικά δικαιώματα αλλά και σε αυτόν ακόμη τον

Σήμερα οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού – Όλα όσα αλλάζουν για τους δικαιούχους

Αίτηση Α21 για το επίδομα τέκνων από σήμερα Πέμπτη απόγευμα 7 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 26 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν απαραιτήτως περίπου 980.000 δικαιούχοι προκειμένου να πληρωθούν τα ποσά που τους αναλογούν για το πρώτο δίμηνο (Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου) του 2019.Τα ποσά του πρώτου διμήνου κυμαίνονται από 56 ευρώ ως και 1.400 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, και ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που θα δηλωθούν στην

Με τον ΣΥΡΙΖΑ μάθαμε τι σημαίνει Αριστερά στην κυβέρνηση


Σώτη Τριανταφύλλου
Η κυβέρνηση των τελευταίων ετών είχε κάποια χρησιμότητα. Έδειξε, σε όσους μπορούσαν να δουν, τι σημαίνει αριστερά· τι σημαίνει αριστερά στην κυβέρνηση: ανικανότητα, συστηματικά ψέματα, προπαγανδιστικό σφυροκόπημα, μίσος για τους αντιπάλους («ταξικούς» και ιδεολογικούς), αμορφωσιά, θράσος, ασέβεια στους θεσμούς, πελατοκρατία – όλα τα χαρακτηριστικά του αριστερού αυταρχισμού. Το φαινόμενο είχε αναλύσει ο

Νέο χτύπημα με άρθρο – φωτιά για τη «μακεδονική μειονότητα»


Η Γερμανική Ραδιοφωνία (DLF) φιλοξενεί ρεπορτάζ με υπέρτιτλο «Μακεδονική μειονότητα» και τίτλο «Μη αναγνωρισμένη στην Ελλάδα»

Μετά το δημοσίευμα του BBC περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, έρχεται και νέο χτύπημα από τη Γερμανία και πιο συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα της Γερμανικής Ραδιοφωνίας (DLF). Στο ρεπορτάζ με υπέρτιτλο «Μακεδονική μειονότητα» και τίτλο «Μη αναγνωρισμένη στην Ελλάδα» γίνεται αναφορά και στο περίφημο δημοσίευμα του BBC και σημειώνεται πως «ο πάταγος στην Αθήνα ήταν μεγάλος.

Γ. Καρασμάνης: Πόσα ακόμα ψέματα θα ακούσουμε από τον κ. Αραχωβίτη;


Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις, παρεμβάσεις και δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 Χειρότερος του προκατόχου του τείνει να αποδειχθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, αφού καθημερινά και συνειδητά παραπληροφορεί τους αγρότες της χώρας και με σωρεία ψεμάτων επιχειρεί να καλύψει το ανύπαρκτο έργο της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα την τελευταία τετραετία.

"Καίει" το σαρακοστιανό τραπέζι εφέτος

Αύξηση κατά 7,79% καταγράφεται ήδη στο κόστος του καλαθιού με τα σαρακοστιανά, που θα χρειαστεί μια οικογένεια για το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας. Πρόκειται για σημαντικές και αιφνίδιες αυξήσεις, που οφείλονται στα ακραία καιρικά φαινόμενα του τελευταίου διαστήματος, αλλά και τον βαρύ εφετινό χειμώνα. Έτσι περισσότερο επηρεάστηκαν περισσότερο τα «φθηνά» προιόντα και όχι τα ακριβότερα όπως οι γαρίδες και τα χταπόδια

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα -Φεμινιστική πορεία στην Αθήνα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, φεμινιστική απεργία.

Φεμινιστικές οργανώσεις, γυναικείες συλλογικότητες, συνδικαλιστικές ενώσεις και τομείς γυναικών κομμάτων κάλεσαν τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότισσες, φοιτήτριες, μαθήτριες και όλες τις γυναίκες, να σταματήσουν την εργασία και τα μαθήματα, να μην προχωρήσουν σε αγορές και να απέχουν από τις ενδοοικογενειακές υποχρεώσεις για ολόκληρη την ημέρα.

Γιάννης Σηφάκης:"Θα είμαι κι εγώ στα Σκόπια.- Αδιανόητη λαθροχειρία σε δελτίο της Θ. Τζάκρη"


Αδιανόητη λαθροχειρία στο δελτίο τύπου της βουλευτού Θ. Τζάκρη με παράλειψη του Γιάννη Σηφάκη

Το επίσημο Πρόγραμμα της επίσκεψης της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις 8 Μαρτίου στην πόλη των Σκοπίων, αποτελούμενης από τους:
- Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών, 
- Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτή Πέλλας,

Συνήγορος Καταναλωτή για ΔΕΗ: Αθέμιτη πρακτική το 1 ευρώ στον έντυπο λογαριασμό

«Η πρόβλεψη έκπτωσης για τους πελάτες της ΔΕΗ που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό (0,5 ευρώ για τους μηνιαίους λογαριασμούς κατανάλωσης και 1 ευρώ για τους διμηνιαίους) συνιστά κίνητρο εγγραφής στον ηλεκτρονικό λογαριασμό, αλλά δεν αίρει τη μη συμβατότητα της πρακτικής ως προς τους καταναλωτές που επιβαρύνονται, επειδή κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους παρέχει η νομοθεσία για λήψη του έγχαρτου λογαριασμού χωρίς κόστος, για όποιους λόγους και αν

Πλειστηριασμοί: Σφίγγει ο κλοιός και για οφειλέτες των ταμείων


Μετά τις τράπεζες και την εφορία στον χορό των πλειστηριασμών μπαίνει και ο ΕΦΚΑ προκειμένου να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη από τους οφειλέτες.
Μπορεί να καθυστέρησε αλλά τις επόμενες ώρες ενεργοποιείται μια νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία διαχείρισης πλειστηριασμών τρίτων και αναγγελίας των απαιτήσεών του στον επί του πλειστηριασμού υπάλληλο – συμβολαιογράφο.
Μέχρι σήμερα η παρακολούθηση και η διαχείριση του προγράμματος πλειστηριασμών

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 8/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας