Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Συνάντηση Αποφοίτων 1ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών – Έτος Αποφοίτησης 1991


Μεγαλώσαμε; Αλλάξαμε; Πόσον καιρό έχουμε να βρεθούμε; Πώς περνούν… 28 χρόνια μετά! Όσοι δεν βρεθήκαμε στο προηγούμενο reunion και όσοι θέλουμε να τα πούμε και πάλι… συνάντηση συμμαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών του έτους Αποφοίτησης 1991 το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 στις 7μ.μ. στο Εστιατόριο Λευτέρης. 


Εσπερινά Κηρύγματα Κυριακής 17/3 σε Έδεσσα και Γιαννιτσά


Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 17 Μαρτίου, στις 18.00, θα πραγματοποιηθούν Εσπερινά Κηρύγματα:

Ηρεμιστικά, υπνωτικά, αγχολυτικά χάπια. Πώς επιδρούν, ποιες οι παρενέργειες τους και τι πρέπει να προσέχετε;


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D. medlabnews.gr

O ύπνος αποτελεί ζωτική ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για καλή υγεία και ευεξία. Όμως, ένας στους τρεις ενηλίκους παραπονείται για κάποια διαταραχή του ύπνου.

Η Παγκόσμια Εταιρεία Ύπνου (WSS), στην οποία συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο, όρισε την Παρασκευή πριν από την Εαρινή Ισημερία κάθε χρόνου (15 Μαρτίου 2019) ως Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου για να αναδείξει την σημασία του ύπνου για την υγεία του ατόμου και τις συνέπειες της αϋπνίας.

Ο Γιάννης Σηφάκης με τον πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Γιώργο Στάμου και τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ Έδεσσας, Γιαννιτσών και Αριδαίας


Ο Γιάννης Σηφάκης  με τον πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου Γιώργο Στάμου και τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ Έδεσσας, Γιαννιτσών και Αριδαίας  για την προώθηση Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου για αποφοίτους ΕΠΑΛ σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία  
Πολύ ρεαλιστική η άμεση ίδρυση των πρώτων τμημάτων.

Γεμάτα αγωνιστικές δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο για το τμήμα Basketball του Μ.Αλεξάνδρου Γιαννιτσών


Με ακόμα ένα Σαββατοκύριακο πλούσιο σε αγωνιστικές δράσεις συνεχίζει τις δραστηριότητες της το τμήμα basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών.

Το Ανδρικό τμήμα του Συλλόγου ανοίγει την αυλαία των αγώνων το Σάββατο 16/01/2019 και ώρα 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο των Γιαννιτσών όπου υποδέχεται την ομάδα του «Αιγινιακού» για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.

Επιστρέφει η άνοιξη - Πενθήμερο με ήλιο και 24 βαθμούς Κελσίου

Την επιστροφή της άνοιξης, τουλάχιστον για το επόμενο 5νθήμερο προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος κάνει λόγο για ήλιο και θερμοκρασίες έως και επτά βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της εποχής.

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου: 

Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης: Η 15χρονη Κατερίνα εξαφανίστηκε

Συναγερμός έχει σημάνει στην Σταυρούπολη στην Θεσσαλονίκης λόγω της εξαφάνισης της 15χρονης Κατερίνας Μ, στις 13 Μαρτίου 2019 στις 23:00 ώρα.

Η Κατερίνα Μ. έχει ύψος 1,70 μ., ζυγίζει 60 κ., έχει μακριά ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια. 
Έχει τατουάζ στους πήχεις και των δύο χεριών. 

Για την εξαφάνιση της ανήλικης το χαμόγελο του παιδιού ενημερώθηκε στις 15 Μαρτίου

Εκδήλωση στα Γιαννιτσά με θέμα « Γιαννιτσά, Αρχοντικό, Πέλλα, Γιαννιτσά. Το Χρονοκύκλωμα του τόπου»


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία  σας  την εκδήλωση του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών περιόδου 2018 - 2019, που θα γίνει σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α Δήμου Πέλλας, την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα  Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά:
    ΘΕΜΑ: "ΓIANNITΣA, APXONTIKO, ΠEΛΛA, ΓIANNITΣA.
                               TO XPONOKYKΛΩMA TOY TOΠOY"

Τα πάνω-κάτω στην παράλληλη και διαδοχική ασφάλιση: Πώς θα υπολογίζονται πλέον οι συντάξεις


«Κλείδωσε» το καθεστώς υπολογισμού των συντάξεων για ασφαλισμένους με διαδοχική ή παράλληλη ασφάλιση, καθώς εγκύκλιος που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος διευκρινίζει διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.Ετσι, με την εγκύκλιο ξεκαθαρίζεται πλέον ότι κανένας χρόνος ασφάλισης και καμία καταβληθείσα εισφορά δεν χάνονται. Οι χρόνοι ασφάλισης, παράλληλοι και μη, που δεν λαμβάνονται

Έρευνα στη Βουλγαρία για τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας - Δύο ταξίδια στα Βαλκάνια πριν την επίθεση

Μεγάλη έρευνα για διασυνδέσεις με ακροδεξιά στοιχεία και οργανώσεις τις οποίες ενδεχομένως να επισκέφθηκε ο ακροδεξιός μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας ξεκινούν οι αρχές της Βουλγαρίας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το απόγευμα ο γενικός εισαγγελέας της γειτονικής χώρας.

Μπάχαλο με τις αιτήσεις για το επίδομα στέγης

Σημαντικά προβλήματα που προκαλούν ταλαιπωρία και αναστάτωση σε χιλιάδες ενοικιαστές και ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ανακύψει μέσα από τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για την είσπραξη του επιδόματος στέγασης.
Χιλιάδες ενοικιαστές δικαιούχοι του επιδόματος, όταν επιχειρούν να υποβάλουν

Θρήνος για τον χαμό της 18χρονης βολεϊμπολίστριας Ευαγγελίας Πετροχείλου σε τροχαίο


Η 18χρονη Εύα που αγωνίζονταν στον Τελαμώνα βρήκε το θάνατο σε τροχαίο στη Σαλαμίνα σκορπίζοντας θλίψη και πόνο στην οικογένεια του βόλεϊ

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Σαλαμίνα και το ελληνικό βόλεϊ με το χαμό της αγαπημένης Εύας σε τροχαίο δυστύχημα το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης σε δρόμο του νησιού.
Η πανέμορφη Ευαγγελία Πετροχείλου ήταν και η πασαδόρος της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του τοπικού Τελαμώνα έχασε τη ζωή της σε ηλικία 18 ετών.

Εφοριακοί και τελωνειακοί στη... φάκα -Είχαν αποκρύψει 4,4 εκατ. ευρώ

Τα αποτελέσματα του έργου της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για το 2018 ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Μέσα από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν σημαντικά κρούσματα διαφθοράς στους κόλπους των εφοριακών υπαλλήλων, με παράνομο πλουτισμό, αλλά και με τεράστια «τρύπα» στα έσοδα από τον ΦΠΑ, μέσα από παράνομες επιστροφές.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 16/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 16 Μαρτίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Συγκέντωση ρούχων από τον Σύλλογο Παραπληγικών Πέλλας


Ο Σύλλογος ενημερώνει πως συνεχίζει να συγκεντρώνει ρούχα για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. Όποιος θέλει να προσφέρει κάποια ρούχα μπορεί να τα φέρει στα γραφεία του Συλλόγου μας στην Χατζηδημητρίου 95Β, έναντι του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, όπου γίνεται η συγκέντρωσή τους.
Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά από τις 8.00π.μ  έως τις 14.00 μ.μ.

Nεφρολιθίαση. Πώς θα αποφύγετε τις πέτρες στα νεφρά; Ποια η κατάλληλη διατροφή;


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Η ψαμμίαση είναι ασθένεια των νεφρών, όπως και η λιθίαση. Από τα νεφρά φεύγουν μαζί με τα ούρα μικροί, λεπτοί κρύσταλλοι αλάτων ουρικών, οξαλικών ή φωσφορικών σε μεγάλη ποσότητα. Το μέγεθός τους είναι σαν ψιλή άμμος (ψάμμος στην αρχαία εξ' ου και ψαμμίαση).
Αυτοί οι μικροί κόκκοι κρυστάλλων στο πέρασμά τους από το νεφρό και τον ουρητήρα προκαλούν δυνατούς πόνους (κολικούς) και ανωμαλία στην ούρηση.

H Κάρτα Πόλης Έδεσσας στη Google


 Κλιμάκιο της Google & συγκεκριμένα του τμήματος Grow Greek Tourism επισκέφθηκε την Έδεσσα για την ταυτοποίηση των χώρων αξιοθεάτων για την διευκόλυνση των επισκεπτών της Έδεσσας & της Ορεινής Πέλλας. Ειδικότερα οι άνθρωποι της Google έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο να ανταποκρίνεται ο προορισμός σε επίπεδο πληροφόρησης σχετιζόμενο με την κάρτα πόλης της Έδεσσας, την Edessa City Card που αναπτύχθηκε και υποστηρίζεται από το τμήμα Πολιτιστικού Τουρισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας του Δήμου Έδεσσας.

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 κι ώρα 19:00΄, με τα εξής τριάντα πέντε  θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.        Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για αποδοχή γνωμοδότησης δικηγόρου     σχετικά με τον προσδιορισμό ενεργειών μετά την έκδοση της υπ’ αριθ. υπουργικής απόφασης, αρ. οικ.2/6748/ΔΛΚ/24-1-2019 (ΦΕΚ Β’ 194) του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, εξειδίκευση πίστωσης για την αμοιβή δικηγόρου.
2.        Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2019.

Σε Ακρολίμνη και Άγιο Λουκά βρέθηκε και συνομίλησε με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο θεόδωρος Θεοδωρίδης


Συνεχίζεται ο κύκλος των επαφών του υπ. Δημάρχου Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη με τους κατοίκους των Κοινοτήτων του Δήμου Πέλλας.


Χθες Τετάρτη 13 Μαρτίου επισκέφτηκε, μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, την Ακρολίμνη και τον Άγιου Λουκά όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους.

Ζητούνται υδραυλικοί με πείρα από τεχνική εταιρεία στα γιαννιτσα


Τεχνική εταιρία με έδρα στα Γιαννιτσά ζητάει υδραυλικούς με πείρα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6976620007, κ.Κώστας

Ο Ίκαρος Έδεσσας στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδος στο Βόλλεϋ


Η εφηβική ομάδα του ΙΚΑΡΟΥ  ΕΔΕΣΣΑΣ προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδας της Ελλάδος  συμμετέχοντας στους προημιτελικούς αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο βόλλευ  που διοργανώθηκαν στην Θεσ-νίκη από τις 7 έως 10 Μαρτίου 2019, όπου και κατάφερε άξια να προκριθεί στην ημιτελική φάση.
Ο πρώτος αγώνας που έδωσε η ομάδα του Ίκαρου στο κλειστό ΔΑΚ της Πολίχνης "Αλέξανδρος Νικολαίδης"  την 1η ημέρα 7-3-2019 ήταν η ομάδα  ΠΗΓΑΣΟΣ Πολίχνης μέσα στην έδρα του όπου και ηττήθηκε με  3-1  λόγω του άγχους της πρώτης ημέρας των αγώνων.

Άλλη μία νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γ.Α.Σ. Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών με επικράτηση επί του Εύαθλου Πολυκάστρου


Με  εκτός έδρας νίκη συνέχισε για το πρωτάθλημα Παίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. το τμήμα του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών την Κυριακή 10/03/2019, στο κλειστό Γυμναστήριου Πολυκάστρου, κερδίζοντας την ομάδα του Εύαθλου με σκορ 23-57 παραμένοντας αήττητο για άλλη μία αγωνιστική.
Από την αρχή του παιχνιδιού ο Μέγας πήρε τα ηνία δείχνοντας τις προθέσεις του και κατάφερε να τα κρατήσει μέχρι και το τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο η φιλοξενούμενη ομάδα με όμορφο και γρήγορο μπάσκετ κατάφερε να κάμψει την αντίπαλη άμυνα και να προηγηθεί με 13-40.

Οι γυναίκες που ύμνησαν και δόξασαν τον Μακεδονικό Αγώνα


Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Σοροπτιμιστική  Ένωση Ελλάδος με τους Σοροπτιμιστικούς Ομίλους της Μακεδονίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ,   διοργανώνουν και παρουσιάζουν  μια εκδήλωση – αφιέρωμα  με  θέμα : «Οι γυναίκες που ύμνησαν και δόξασαν το Μακεδονικό Αγώνα - Αφιέρωμα στην Πηνελόπη Δέλτα και στις γυναίκες Μακεδονομάχους»
Κυριακή  17 Μαρτίου 2019| Ώρα 11:30 |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό στη Ν.Ζηλανδία.40 νεκροί από επιθέσεις σε τζαμιά.

H τρομοκρατία «χτύπησε» και τη Νέα Ζηλανδια με δεκάδες νεκρούς, σε μακελειό στην περιοχή Κράιστσερτς.Πριν από λίγο σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο επιθέσεις σε τζαμιά στην περιοχή Κράιστσερτς με την πρωθυπουργό της χώρας να κάνει λόγο για 40 νεκρούς και 20 τραυματίες.Την ίδια στιγμή εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Μια από τις δύο επιθέσεις βιντεοσκοπήθηκε από τον δράστη, ο οποίος είναι ακροδεξιός

Γ.Καρασμάνης: «Τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών δικαιούνται αυτόνομης και ισότιμης λειτουργίας »


Με τροπολογία που προστέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις», ψηφίσθηκε η επαναφορά διοικητικής και περιουσιακής αυτοτέλειας 11 νοσοκομείων της χώρας.
Παρά τις αναφορές στην αιτιολογική έκθεση για επιβεβλημένη διάταξη για λόγους ανάπτυξης και εύρυθμης λειτουργίας των εν λόγω νοσοκομείων, ο αιφνιδιαστικός τρόπος, αλλά και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε  την τελευταία στιγμή και μάλιστα εκπρόθεσμα, αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε σοβαρός συνολικός σχεδιασμός από την ηγεσία του Υπουργείου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στους 118 έφτασαν οι νεκροί από την γρίπη στην Ελλάδα

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης την προηγούμενη εβδομάδα στη χώρα μας, αριθμός μικρότερος από αυτόν που καταγράφονταν ανά εβδομάδα τον μήνα Φεβρουάριο, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των νεκρών στους 118.
Σύμφωνα με τα νεωτέρα στοιχεία της έκθεσης επιδημιολογικής παρατήρησης

Το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: Ολες οι αλλαγές -Τι θα ισχύει για τη Γ΄Λυκείου

Στη δημοσιότητα έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, το τελικό σχέδιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το σχέδιο αποτελεί παρέμβαση στη δομή και το πρόγραμμα της Γ΄ Λυκείου, στον τρόπο κτήσης του απολυτηρίου αλλά και στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην προοπτική σταδιακής καθιέρωσης της ελεύθερης πρόσβασης.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 15/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 15 Μαρτίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Πόνος στο στήθος; Είναι καρδιά ή στομάχι; Πότε πρέπει να πάτε αμέσως στο νοσοκομείο;


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Η στηθάγχη (πόνος λόγω ισχαιμίας) θα πρέπει να διαφοροδιαγιγνώσκεται από άλλες αιτίες θωρακικού πόνου.
Ο πόνος στο στήθος μπορεί να προέρχεται από πολλές αιτίες, όπως:
  • Άλλα καρδιακά προβλήματα, π.χ. λοίμωξη – υγρό γύρω από την καρδιά
  • Μυϊκός πόνος μετά από δραστηριότητα που εμπλέκει τους μύες στο στήθος
  • Παθήσεις που προκαλούν πόνο γενικότερα, π.χ. αρθρίτιδα

Τιμητική εκδήλωση για την Εφημερίδα Εδεσσαϊκή


  Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια λειτουργίας του, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την συμβολή στην πόλη, της τοπικής εφημερίδας Εδεσσαϊκής, διοργανώνει τιμητική εκδήλωση.
  Η εκδήλωση με τίτλο «Έδεσσα-Εδεσσαϊκή-Φ.Σ.Ε.Μέγας Αλέξανδρος» θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου (Βαρόσι, Έδεσσα).

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων Freskon 2019 – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τις επιχειρήσεις


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της, θα συμμετάσχει στην 5η FRESKON, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.
Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διοργάνωση είναι η προώθηση στη διεθνή αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.