Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Γιάννης Σηφάκης: Σημαντική επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στην Πέλλα


Ανακοίνωσε ότι οι 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία θα ψηφιστούν μέσα στον Απρίλιο, επίλυση του προβλήματος με τις συντάξεις χηρείας, οι σχολικοί καθαριστές θα επανέλθουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Πραγματοποιήθηκε μαζική πολιτική συγκέντρωση στα Γιαννιτσά και συνάντηση με εργατικά κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία και άλλους φορείς καθώς και συνέντευξη τύπου στην Έδεσσα.

14ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος». Το Σάββατο 13/4 η Τελετή αφής της φλόγας


Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου, το Σάββατο13 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας και θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία.
Το τελετουργικό της εκδήλωσης :

Πρόσκληση Δημοτικής Παράταξης «Συμμαχία Πολιτών για το Δήμο Σκύδρας»


Την αποχώρησή της από την διεκδίκηση του Δήμου Έδεσσας ανακοίνωσε η παράταξη του Γιάννη Σόντρα


Συμπολίτες και συμπολίτισσες.
Η παράταξή μας, στην πολύχρονη αυτοδιοικητική της διαδρομή, στάθηκε πάντα στο ύψος των περιστάσεων με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια.
Υπερασπιζόμενοι αυτές τις αρχές και έντονα προβληματισμένοι από την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική συγκυρία,  σας ενημερώνουμε ότι με ομόφωνη απόφασή μας, θα απέχουμε από τις επικείμενες εκλογές, αρνούμενοι  να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας, την καιροσκοπική περιδίνηση  προσώπων και συνδυασμών στην εκλογική διαδικασία.

Ελλάς το μεγαλείο σου! Ίδρυμα που έκανε υπουργός έδωσε υποτροφία στον… γιο του

Η αποκάλυψη ότι ο γιός του αναπληρωτή υπουργού Ερευνας Κώστα Φωτάκη, πήρε υποτροφία από το Ελληνικό Ιδρυμα Ερευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), που ίδρυσε ο πατέρας του(!) έχει προκαλέσει αντιδράσεις.
Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα τα Νέα, ο γιος του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας, έλαβε το 2017 υποτροφία ύψους 27.000 ευρώ, ως υποψήφιος διδάκτορας για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το

Νέοι υποψήφιοι με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Ανακοινώθηκαν Τσαλταφερίδης, Κουσίδης, Παπαζέκου και Χατζηβασιλειάδης


Άλλοι τέσσερις υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συντάχθηκαν στην προσπάθεια του υποψηφίου Δημάρχου Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη για να πάνε την «Πέλλα Μπροστά».

Οι νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ανακοινώνονται σήμερα είναι οι κ.κ.:

Περιοδεία του πρώην Υπουργού Γιώργου Καρασμάνη στα χωριά που χτυπήθηκαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση


 Την έκταση και το μέγεθος της νέας καταστροφής που έπληξε τους παραγωγούς στα χωριά των πρώην Δήμων Μενηίδας και Κύρου το βράδυ της Δευτέρας, διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν ο Γιώργος Καρασμάνης που περιόδευσε τις περιοχές που χτυπήθηκαν.
Η σφοδρή χαλαζόπτωση, με επίκεντρο Καλή, Άνυδρο και Μάνδαλο, έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές κυρίως στα βερίκοκα, αλλά και στα νεκταρίνια και τα ροδάκινα, ιδίως δε στις πρώιμες ποικιλίες η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 κι ώρα 12:00΄μ., με τα εξής τρία  θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.       Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2019.
2.       Εκλογή υδρονομέων για την αρδευτική περίοδο 2019.
3.       Έγκριση απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για αλλαγή κατεύθυνσης οδού στη Δ.Κ. Σκύδρας.

Let’s Do It Greece 2019 – 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης


«Μόνο όταν θα έχετε κόψει και το τελευταίο δέντρο. Μόνο όταν θα έχετε δηλητηριάσει και το τελευταίο ποτάμι. Μόνο όταν θα έχετε ψαρέψει και το τελευταίο ψάρι. Μόνο τότε θα καταλάβετε ότι τα λεφτά δεν τρώγονται.»
Ινδιάνικη Προφητεία
Κατ’ «επιταγήν» και του Κωστή Παλαμά λιτό κι απλόχωρο χτίσαμε το σχολειό μας!
Και στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντικής εργασίας Lets do it Greece 2019 εκπαιδευτικοί και μαθητές γίναμε ένα ρίχνοντας με- ζήλο και αγόγγυστα -τους σπόρους του εθελοντισμού ελπίζοντας βάσιμα πως σύντομα θα καρπίσουν!

Φρίκη.59χρονος ασελγούσε επί τρία χρόνια σε ανήλικο αγόρι

Μία νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης συγκλονίζει την κοινωνία του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για 59χρονο, από χωριό του νομού, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό ανήλικου αγοριού κατ' εξακολούθηση, από το 2016

Νέες τουρκικές προκλήσεις.Διεκδικούν μέχρι και την ...Κρήτη!

Αδιανόητη τουρκική προκλητικότητα σηματοδοτεί η επιστολή του πρέσβη της Αγκυρας στον ΟΗΕ με την οποία διεκδικεί... ολόκληρη την υφαλοκρηπίδα Ελλάδας και Κύπρου, με τις αξιώσεις της να φτάνουν εν δυνάμει μέχρι και την Κρήτη.Στο πρωτοφανές για τα διπλωματικά χρονικά κείμενο, η Τουρκία δηλώνει ότι:
  • Ως χώρα διαθέτει τις μεγαλύτερες ηπειρωτικές ακτές της Ανατολικής

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 13/4




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 14 Απριλίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Πετάει το μάτι σας; Δείτε τι μπορεί να έχετε

Τι συμβαίνει όταν... πετάει το μάτι μας;
Ο βλεφαροσπασμός, ή αλλιώς οι ασυνείδητες, ανεξέλεγκτες και επαναληπτικές συσπάσεις των βλεφάρων στα μάτια είναι ένα φαινόμενο που κατά περίσταση συμβαίνει σε όλους μας σε κάποια φάση.

Σενάρια εμπλοκής μας εάν η Τουρκία, βρεθεί εκτός του ΝΑΤΟ

 
Από την ίδρυσή της, σχεδόν πριν από έναν αιώνα, ο στόχος της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας συνοψίζεται σε μια απλή φράση: «Μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές μας». Αλλά η κατάσταση φαίνεται πλέον να είναι διαφορετική «Έχουμε

Συμμορία αθίγγανων άδειαζε σπίτια με πρόσχημα ότι πουλάνε χαλιά

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.
Τα μέλη της εν λόγω σπείρας, διέπρατταν κλοπές από οικίες, με το πρόσχημα

Πριν το Πάσχα οι αιτήσεις για την υπαγωγή στις 120 δόσεις


Με μία και μοναδική προϋπόθεση προωθείται η ρύθμιση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να ενταχθούν στις 120 δόσεις οι «κόκκινοι» οφειλέτες των Ταμείων. Η προϋπόθεση είναι να πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές -να μην έχουν δηλαδή ληξιπρόθεσμες οφειλές το 2019. 
Στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και 78.000 μη μισθωτοί ηλικίας άνω των 62 ετών

Τι προβλέπει το νέο καθεστώς για τις Συντάξεις Χηρείας: Όλες οι αλλαγές


Αναστέλλεται η ενεργοποίηση κόφτη του ηλικιακού ορίου των 55 ετών για τις συντάξεις χηρείας οι οποίες θα αυξηθούν αναδρομικά κατά 40%.
Η διάταξη που θεραπεύει εκ των υστέρων το σκληρό καθεστώς που επέβαλε ο νόμος Καντρούγκαλου θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας το οποίο με αιχμή τη διάταξη για τη ρύθμιση των 120 δόσεων αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες

Μόλις 1% συγκέντρωσε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές [πίνακες]

Ποσοστό που μετά βίας «αγγίζει» το 1% έλαβε η παράταξη «Μπλόκο» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ στις φοιτητικές εκλογές του 2019, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη.
Τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά της φιλο-ΣΥΡΙΖΑ φοιτητικής παράταξης επιβεβαιώνονται τόσο από τα αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όσο και από αυτά της ΠΚΣ (ΚΚΕ) και των αριστερών ΕΑΑΚ.

Καταδικάστηκε 80χρονος που ασελγούσε σε δύο κοριτσάκια για πέντε ευρώ

Για ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής και παράνομη οπλοκατοχή καταδικάστηκε ένας 80χρονος από το Μικτό ορκωτό Εφετείο της Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ αφού το 2015 είχε συλληφθεί σε παράδρομο του Δασυλλίου Πατρών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Εκτοξεύθηκε η τιμή της βενζίνης.Στα 1,7 ευρώ αναμένεται να φθάσει.

Στα ύψη αναμένεται να ανέλθει η τιμή της βενζίνης, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει σπάσει το «φράγμα» των 1,60 ευρώ το λίτρο λόγω των διεθνών εξελίξεων.
Οι βενζινοπώλες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να φτάσει και τα 1,68-1,70 ευρώ με βάση το ρυθμό αύξησης των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου.

Γρίπη: Στους 135 οι νεκροί – Πέντε θύματα την τελευταία εβδομάδα

Εξακολουθούν να καταγράφονται θανατηφόρα κρούσματα στην Ελλάδα, λόγω της εποχικής γρίπης.σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ακόμα 5 άτομα κατέληξαν λόγω των επιπλοκών από τη γρίπη στη χώρα μας κατά το διάστημα 1-7 Απριλίου 2019.

ΟΟΣΑ: Φόροι και εισφορές έχουν γονατίσει τους Έλληνες


Εξαιρετικά επίκαιρα είναι τα στοιχεία της Έκθεσης Taxing Wages 2018, του ΟΟΣΑ, καθώς έρχονται σε μια συγκυρία που έχει ανάψει η προεκλογική συζήτηση για τα φορολογικά βάρη των νοικοκυριών.
Κι όπως προκύπτει από το συγκριτικό τεστ, η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας σε σύνολο φόρων- εισφορών, είναι μια από τις λίγες χώρες που καταγράφηκε

Πότε θα πληρωθούν συντάξεις, επιδόματα και δώρο Πάσχα


Πολλές είναι οι προγραμματισμένες πληρωμές από το Δημόσιο ενόψει του Πάσχα.
Διαβάστε αναλυτικά το πότε προβλέπονται να γίνουν οι πληρωμές σε όλους τους δικαιούχους.
 Έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 12 /4




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Αναδρομικά έως 360.000 ευρώ ζητούν συνταξιούχοι βουλευτές!


Αναδρομικά συντάξεων που κυμαίνονται μεταξύ 230.000 ως 360.000 ευρώ ζητούν συνταξιούχοι βουλευτές με μηνύσεις κατά υπαλλήλων του ΕΦΚΑ!
Οι αγωγές τους, μια εκ των οποίων και ίσως την πιο «χτυπητή», με αναδρομικά 360.000 ευρώ (!), που εξασφάλισε και αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, προκαλούν πανικό στους δημοσίους υπαλλήλους (γενικούς διευθυντές, διευθυντές, προϊσταμένους) που τις παραλαμβάνουν από δικαστικούς

Χρήστος Γιαννούλης: «Ο κ. Τζιτζικώστας επιθεώρησε έργα που έπρεπε να ολοκληρώσει το 2015!»



Την έκπληξή του εξέφρασε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, με αφορμή την σημερινή επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα στα έργα διευθέτησης των χειμάρρων του Δήμου Αλμωπίας Πέλλας, τα οποία θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2015.

Παρουσίαση προγράμματος της ΝΔ για την Υγεία από την ΝΟΔΕ Πέλλας


Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έλενας Χουσνή “ΚΛΙΜΑΚΑ F”



Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το νέο βιβλίο της Έλενας Χουσνή "ΚΛΙΜΑΚΑ F".
Για την "Κλίμακα F"  θα μιλήσουν οι:
Σέργιος Γκάκας, συγγραφέας, πρόεδρος Ε.Λ.Σ.Α.Λ  (Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας),
Μαρία Παρέντη, νομικός, υποψήφια διδάκτωρ Εγκληματολογίας, συντάκτρια στο Περιοδικό Κατιούσα.

Προσοχή! Ανακαλoύνται παρτίδες POSTAN

Μετά από απόφαση της εταιρείας PFIZER ανακαλούνται όλες οι παρτίδες του πόσιμου εναιωρήματος PONSTAN 50mg/5ml 125ml.Η απόφαση πάρθηκε λόγω της πιθανότητας να υπερβαίνει τα νέα επιτρεπόμενα όρια ημερήσιας έκθεσης για τις στοιχειακές προσμίξεις μολύβδου και λιθίου σύμφωνα με την οδηγία ICH Q3D.Η ανάκληση δεν αφορά...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μ.Εβδομάδος στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών



Κατά την Μεγάλη Εβδομάδα στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος Νοσοκομείου Γιαννιτσών οι ιερές ακολουθίες και η μετάληψις των ασθενών θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ
12.00 μ. Ιερό Ευχέλαιο (εντός του Ιερού Ναού)

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την κοροϊδία της Αχτσιόγλου για τα "βαρέα και ανθυγιεινά".

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με αίτημα την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά κινητοποίηση της ομοσπονδίας για το ζήτημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών, ενώ έχει μεσολαβήσει η δέσμευση του γενικού

Επίσκεψη Τζιτζικώστα σε Έδεσσα και Αλμωπία



Επίσκεψη στην Έδεσσα και την Αλμωπία πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αλληλεγγύης» στην Πέλλα.

Γ.Καρασμάνης: «Κοινοτικά χρήματα 350 εκ. ευρώ για επενδύσεις και ανάπτυξη λιμνάζουν τέσσερα χρόνια τώρα… αζήτητα»!



Δύο μέτρα συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ, κοινοτικά χρήματα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη δυναμική ενίσχυση του αγροτοδιατροφικού και μεταποιητικού τομέα και, βέβαια, στην αύξηση των πολυπόθητων επενδύσεων έχουν αφεθεί τέσσερα χρόνια τώρα αναξιοποίητα στις Βρυξέλλες!
Πρόκειται για μέτρα που η προηγούμενη Κυβέρνηση επί υπουργίας του Ερωτώντος είχε εντάξει στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και είναι: