Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Εάν χρησιμοποιείτε αυτούς τους κωδικούς, αλλάξτε τους αμέσως!


Σε μια προσπάθεια να πείσουν τους χρήστες να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν πιο ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, το National Security Centre στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσίασε έναν κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει τους 100.000 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης.
Οι αριθμός των συνηθισμένων κωδικών είναι τεράστιος. Αυτό σημαίνει, ότι μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι να έχει έναν ισχυρό κωδικό

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.Έρχονται καταιγίδες και χαλάζια.


Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τα επόμενα 24ωρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με το πρόσκαιρο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής, ενώ οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν έως και την Τετάρτη- Πέμπτη, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει

Η Γερμανία παγκόσμια πρωταθλήτρια στη διαφθορά!

Στις 20 Μαΐου θα καταβληθεί η 13η σύνταξη - Πόσα θα πάρουν οι συνταξιούχοι

Την καταβολή της 13ης σύνταξης στις 20 Μαΐου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1.Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι η 13η σύνταξη θα είναι ακατάσχετη και θα καταβληθεί και σε όσους παίρνουν προσωρινή σύνταξη με την πρόβλεψη να καταβληθούν τυχόν διαφορές, μόλις εκδοθεί η οριστική σύνταξη. Επιπλέον, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης

Θρίλερ στην Κοζάνη με πτώμα που βρέθηκε στα σκουπίδια

Συναγερμός επικρατεί στην Κοζάνη όπου το μεσημέρι της Παρασκευής εντοπίστηκε πτώμα μέσα σε σκουπίδια.
Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πτώμα σε προχωρημένη αποσύνθεση, το οποίο πιθανότατα βρέθηκε μέσα σε απορρίμματα που προέρχονται από

Στην Ελλάδα έφθασαν οι περισσότεροι μετανάστες το 2019

Σε 17.000 ανέρχονται οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες που έφθασαν στην Ευρώπη δια θαλάσσης από την αρχή του έτους σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.
Οι περισσότεροι από αυτούς έφθασαν στην Ελλάδα, ενώ στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ισπανία.

Έτσι ξεφτίλισε την Αριστερά ο Τσίπρας


Η πορεία του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου είναι παροιμιώδης και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Ενδείκνυται ακόμη και για μελέτη σχετικά με την ανθρώπινη συμπεριφορά όταν αυτή καθορίζεται από το χρεοκοπημένο ιδεολόγημα του κομμουνισμού.
  Ο τύπος που κυβερνά σήμερα τη χώρα γράφτηκε μέλος στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος, όταν κατέρρεε το ανατολικό μπλοκ και αποκαλυπτόταν η εξαθλίωση και ο

Ξυπνάει η 8χρονη Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα -Επιασε το χέρι της μητέρας της


Ενθαρρυντικά είναι τα νέα για την 8χρονη Αλεξία, η οποία, τραυματίστηκε σοβαρά από αδέσποτη σφαίρα, ανήμερα του Πάσχα. 
Το ιατρικό προσωπικό του Παίδων Αγία Σοφίας δοκίμασε να βγάλει για λίγο από το καθεστώς καταστολής την 8χρονη έπειτα από 12 ημέρες νοσηλείας και παρατήρησε κάποια πρώτα θετικά σημάδια. Η μικρή παραμένει σε μερική καταστολή και η κατάστασή της

Τα 49 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας στις ευρωεκλογές 2019

Βρισκόμαστε 15 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές 2019 και ίσως είναι λίγοι εκείνοι που γνωρίζουν το σύνολο των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις 26 Μαΐου.
Συνολικά 49 κόμματα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις προσεχείς Ευρωεκλογές, με βάση τις δηλώσεις των ευρωψηφοδελτίων που κατατέθηκαν

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 11/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 11 Μαΐου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

«Σύγχρονοι περίπατοι σε αρχαίες διαδρομές. Ακολουθώντας την πορεία των τειχών».



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», διοργανώνει στις 12 Μαΐου 2019, ώρα 11:30-13:00, ξενάγηση στα τείχη της πόλης της Έδεσσας με τίτλο: «Σύγχρονοι περίπατοι σε αρχαίες διαδρομές. Ακολουθώντας την πορεία των τειχών».
Η δράση περιλαμβάνει περιήγηση κατά μήκος των τειχών της αρχαίας πόλης της Έδεσσας και παράλληλη ξενάγηση σχετικά με την ιστορία της πόλης και την οχύρωσή της

Εκλογή Αντιπροσώπων για το 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ



Αποτελέσματα

Εγγεγραμμένοι: 574 / Ψήφισαν: 384 (67%) / Αντιπρόσωποι: 4
Άκυρα: 5  /  Λευκά: 21  /  Έγκυρα: 358

Έλαβαν
Δ.Α.Κ.Ε.          145 (40,5%),  2 έδρες
Α.Σ.Κ.Κ.          119 (33,2%),  2 έδρες
Π.Ε.Κ.   48 (13,4%),  0 έδρες
Α.Σ.Ε.    46 (12,9%),  0 έδρες

18 προβλήματα των ποδιών μας που μας προειδοποιούν για τη συνολική μας υγεία




των Θάλεια Γούτου, αισθητικός - κοσμητολόγος, Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Τα πόδια μας είναι ίσως το σημείο του σώματος που καταπονείται περισσότερο καθώς κουβαλούν όλο μας το βάρος και μας στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Τι μπορεί όμως να μας πει η υγεία των ποδιών μας για τη συνολική υγεία του οργανισμού;

«ΚΔ’ ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΑ 2019» την Παρασκευή 10 Μαΐου



Το ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΟ 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών, διοργανώνει και εφέτος για 24η χρονιά τριήμερες εκδηλώσεις Αθλητισμού & Πολιτισμού με τίτλο «ΚΔ΄ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΑ 2019» συνεχίζοντας την μακρόχρονη παράδοση προς τιμήν του ευεργέτη του σχολείου Αρχιμανδρίτη Γρηγ. Αγαθόβουλου.
       Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα φιλοξενηθεί για 19η χρονιά πολυπληθής  αποστολή μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών από το Σχολείο Δροσιάς Λάρνακας Κύπρου με το οποίο μας ενώνουν δεσμοί αδελφοποίησης.

Συνάντηση Ομάδας Μαθηματικών Γιαννιτσών την Κυριακή 12/5



Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς και τους φίλους των μαθηματικών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων (στη βόρεια πτέρυγα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών), ώστε να συζητηθούν οι παρακάτω στόχοι (ή/και να τεθούν νέοι):

Εκλογές 2019: Αυτή την αποζημίωση θα πάρουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι


Συγκεκριμένα, ΚΥΑ που αφορά στις αποζημιώσεις των εκλογικών αντιπροσώπων ονομάζεται «Καθορισμός του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων των διοριζομένων εφόρων, αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, γραμματέων κ.λπ. σχετικά με τη διενέργεια των Εκλογών 2019 στις 26 Μαΐου 2019 και των επαναληπτικών στις 2 Ιουνίου 2019, Ευρωεκλογών 2019 καθώς και του τρόπου καταβολής τους».

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2019 Ιστορικής & Λαογραφικής Εταιρίας Γιαννιτσών Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ



Σύμφωνα με τα άρθρα 5,9,20,21,22 και 23 του Καταστατικού μας, σας καλούμε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, που θα γίνει στην Αίθουσα του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Γιαννιτσών « Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ», στις  19 Μαΐου 2019 , ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 το πρωί. Σε περίπτωση μη απαρτίας, σύμφωνα με το Καταστατικό, η Γενική Συνέλευση θα γίνει μετά 1 ώρα, ήτοι 11:30 στον ίδιο χώρο.

Ματαίωση συναυλίας του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών στην 9η Ανθοέκθεση



Ανακοινώνεται η ματαίωση της εμφάνισης του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών στην 9η Ανθοέκθεση του Δήμου Πέλλας, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 11 Μαΐου.
Σπουδαστές που θα συμμετείχαν σε σύνολα του Ωδείου θα απουσιάζουν σε εκδρομή στην Καρδίτσα που διοργανώνει το Μουσικό σχολείο Γιαννιτσών και αυτό καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση της συναυλίας.

Από 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για την προστασία της α΄κατοικίας


Στις 30 Ιουνίου αναμένεται ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των δανειοληπτών για να υπαχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, (ν.4605/2019). Μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις.
Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη μέσω ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης

Εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων της Δημοτικής Πρωτοβουλίας «Έδεσσα-Βεγορίτιδα»



Βούλιαξε η αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας από τη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Έδεσσα – Βεγορίτιδα, με επικεφαλής τον Δημήτρη Γιάννου. Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από νωρίς και λόγω του αδιαχώρητου οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως και οι υποψήφιοι για τις Κοινότητες, ανέβηκαν στη σκηνή πλαισιώνοντας τον Δήμαρχο καθ’ όλη της διάρκεια της ομιλίας του και της παρουσίασης των στελεχών!

Έκθεση έργων μαθητών ΕΠΑΛ Γιαννιτσών



Το 1Ο ΕΚ Γιαννιτσών, συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Πέλλας και το Δήμο Πέλλας από 13 έως και 15 Μαΐου 2019 έκθεση - εκδήλωση με τίτλο «Το ΕΠΑ.Λ. δημιουργεί» στο χώρο στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πέλλας.
Στόχος της έκθεσης είναι η δημοσιοποίηση και ανάδειξη στο ευρύ κοινό του σύγχρονου Επαγγελματικού Λυκείου, των έργων που υλοποιήσαν οι μαθητές στη διάρκεια του σχολικού έτους, την ενημέρωση για τη δομή του και τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών/τριών των ΕΠΑ.Λ σε ΤΕΙ και σε Πανεπιστήμια, καθώς και την εφαρμογή του θεσμοθετημένου «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» για αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ.

Μήνυμα νίκης στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου από τον Στάθη Καστερίδη



Ανάμεσα σε πλήθος κόσμου, σε φίλους, συνεργάτες και υποψηφίους συμβούλους πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαϊου τα εγκάινια του Εκλογικού Κέντρου ΠΕΛΛΑ – ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στον πεζόδρομο στα Γιαννιτσά. Ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας Στάθης Καστερίδης σεβόμενος την πολιτιστική εκδήλωση που βρισκόταν σε εξέλιξη στον ίδιο τόπο στο πλαίσιο της Ανθοέκθεσης, ζήτησε τα εγκαίνια να ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα από την προκαθορισμένη και είχε έτσι την ευκαιρία να μιλήσει με δημότες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συνδυασμού.

Λίνα Κοεμτζή.Αιφνιδιαστικό «ντου» της Αστυνομίας σε σπίτια υπόπτων

Αιφνιδιαστική έρευνα έκαναν αστυνομικοί σε δύο σπίτια στη Θεσσαλονίκη και κατέσχεσαν υλικό που αφορά στον θάνατο της φοιτήτριας, Λίνας Κοεμτζή, η οποία έπεσε στο κενό από την ταράτσα της φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΑΝΤ1 από ανώτερο αξιωματικό της

Τους 150 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη

Σε 150 ανέρχονται πλέον τα θύματα της εποχικής γρίπης, καθώς την τελευταία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους ακόμα τέσσερα άτομα, παρόλο που η γρίπη βρίσκεται στην εκπνοή της για φέτος.Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, από την αρχή της περιόδου, δηλαδή τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 5 Μαΐου, έχουν καταγραφεί 150 θάνατοι λόγω επιπλοκών από τη γρίπη και 388 σοβαρά κρούσματα, εκ των οποίων τα 374 χρειάστηκαν νοσηλεία σε

Τι αλλάζει στις τράπεζες: Τέλος οι συναλλαγές στα ταμεία, καταργούνται τα βιβλιάρια


Θεαματικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλαγές που τροφοδοτεί η τεχνολογική επανάσταση.
Τα καταστήματα των τραπεζών μετασχηματίζονται σε κέντρα εξυπηρέτησης πελατείας, τερματίζοντας την κυριαρχία των παραδοσιακών ταμείων από τα οποία η πελατεία των τραπεζών πραγματοποιούσε τις περισσότερες συναλλαγές: καταθέσεις, αναλήψεις,

Νέα δημοσκόπηση.Μπροστά με 7,4 μονάδες η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Με 7,4 % προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 6-8/5/2019.
ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ 

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 10/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Σύριος μετανάστης ασέλγησε σε βάρος μαθήτριας μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε για μία ανήλικη μαθήτρια Λυκείου μια συνηθισμένη διαδρομή με το υπεραστικό ΚΤΕΛ από τα Χανιά στο Ρέθυμνο.Σύμφωνα με το cretapost.gr, το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, μέσα στο λεωφορείο και πιο συγκεκριμένα κατά τη στιγμή που η έφηβη είχε σηκωθεί από τη θέση της και επιχειρούσε να προσεγγίσει την πόρτα του οχήματος για να αποβιβαστεί στη στάση της.

Ακτινική κεράτωση, προκαρκινική βλάβη του δέρματος. Πώς αναπτύσσεται και πώς θεραπεύεται;



Η ακτινική υπερκεράτωση (Actinic keratosis) είναι προκαρκινική βλάβη του δέρματος, εμφανίζεται συνήθως σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα τα οποία έχουν δεχθεί μεγάλη επίδραση ηλιακής ακτινοβολίας σε σύντομο χρονικό διάστημα η σε όλη τους τη ζωή π.χ. λόγω επαγγέλματος γεωργοί, ψαράδες. 

Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ: Στέλνουν στην περιοχή 10 πολεμικά πλοία

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς μετά τις προκλήσεις προκλητικές ανακοινώσεις της Τουρκίας για διεξαγωγή γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ, η Άγκυρα στέλνει δέκα πολεμικά πλοία για να περιφρουρήσουν το πλοίο Barbaros και το γεωτρύπανο Fatih. Όλα αυτά, την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Πανελλαδικών.

Η τελευταία χρονιά των Πανελλαδικών, όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα, πλησιάζει στο τέλος της, όπως και η αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες μαθητές, καθηγητές, αλλά και γονείς, μέχρι την έναρξη των εξετάσεων.
Από του χρόνου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος Γαβρόγλου για το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, θα υπάρχει

Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς με όχημα που μετέφερε λαθρομετανάστες.

Θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη αυτοκίνητο, που φαίνεται ότι μετέφερε παράνομα μετανάστες, σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στον νομό Κιλκίς. Το υπερφορτωμένο όχημα κινούταν στον επαρχιακό δρόμο Χέρσου – Ευζώνων, όταν στο ύψος του οικισμού της Ποντοηράκλειας κρίθηκε ύποπτο από αστυνομικούς που έκαναν σήμα στον οδηγό του να σταματήσει. Προς στιγμήν ο οδηγός φάνηκε να συμμορφώνεται στην υπόδειξη των

Εξαπάτηση με τις μειώσεις στην εισφορά αλληλεγγύης

Περικοπές στις μειώσεις της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που ψήφισε η κυβέρνηση το 2017 καθώς επίσης και ακύρωση προηγούμενων κυβερνητικών αποφάσεων για περαιτέρω γενικευμένη αποκλιμάκωση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ και μείωση του ελάχιστου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 22% στο 20% κρύβονται πίσω από τα όσα ανακοίνωσε

Παρουσίαση βιβλίου


Ήταν μιά ενδιαφέρουσα παρουσίαση βιβλίου που ειχε τραγούδι a capella απο τον συνγραφέα  κ. τον πρόεδρο των Μινωιτών,παρουσίαση των δράσεων κ. το εργο του συλλόγου μας,ανάλυση κ. αφήγηση μερους του βιβλίου,παραδοσιακούς χορούς απο τον σύλλογο Μιωιτών Γιαννιτσών,συμμετοχή του κόσμου με χορο κ. τέλος κρυα ρακή!

Επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα σε περιοχές των Δήμων Αλμωπίας και Σκύδρας


Επίσκεψη σε οικισμούς των Δήμων Αλμωπίας και Σκύδρας της Πέλλας πραγματοποίησε χτες το απόγευμα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στην Πέλλα, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την Άψαλο, τον Εξαπλάτανο, τους Προμάχους και την Αριδαία του Δήμου Αλμωπίας, καθώς και το Μάνδαλο και την Καλή του Δήμου Σκύδρας, όπου συνομίλησε με κατοίκους, καταστηματάρχες, παραγωγούς και επαγγελματίες.

Γιάννης Σηφάκης: Έκτακτη επιχορήγηση στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών 350.000,00 €


Έκτακτη επιχορήγηση στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών 350.000,00 €  για προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού μετά από συνεργασία του βουλευτή με τον Αν. Υπουργό Παύλο Πολάκη
Η έκτακτη επιχορήγηση αφορά την προμήθεια:
1.      Πύργου Λαπαροσκόπησης για τις ανάγκες του χειρουργείων αξίας 100.000,00 €
2.      Ψηφιακού μαστογράφου για το ακτινολογικό εργαστήριο αξίας 150.000,00 €
3.      Υπερηχοτομογράφο για την μαιευτική κλινική αξίας 50.000,00 €
4.      Υπερηχοτομογράφο για την Μ.Ε.Θ. αξίας 50.000,00 €

Καιρός: Έρχεται πενθήμερο «κύμα» κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και ψύχρα

Ο καιρός προμηνύεται άστατος και αργεί για να σημάνει η έναρξη του καλοκαιριού, καθώς το επόμενο δεκαήμερο η κακοκαιρία φέρνει  ισχυρές  βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. 

Από την Κυριακή, μάλιστα, αναμένεται να ξεκινήσει μια μίνι περίοδος έντονης αστάθειας με το

120 δόσεις: Επίθεση από την αντιπολίτευση για τα «ψιλά γράμματα» της ρύθμισης

Χωρίς να αμφισβητούν ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι ένα θετικό μέτρο, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση για το χρόνο που επέλεξαν να φέρουν το μέτρο, αλλά και τις πολιτικές που οδήγησαν στην χρεοκοπία τους πολίτες και την εκτίναξη των χρεών τους, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου

Συνεδρίαση-κόλαση χθες στη Βουλή.Άγρια αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη.

Με σφοδρή αντιπαράθεση και αιχμηρές προσωπικές επιθέσεις που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν τα συνηθισμένα πολιτικά όρια έληξε ο πρώτος γύρος της μονομαχίας των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτώντας την ακραία πόλωση που θα ακολουθήσει έως τις κάλπες της 26ης Μαΐου.
«Από το «νάτος ο πρωθυπουργός» πήγατε στο «νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος» σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις πρόσφατες φωτογραφίες που

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 9/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 9 Μαΐου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Ο «ΠΥΡΡΟΣ» ενημερώνει για τις επόμενες δράσεις του



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης «Ο ΠΥΡΡΟΣ» θα ήθελε να ενημερώσει το κοινό για τις δράσεις που έχει προγραμματίσει το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, αρχές Ιουνίου ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ ‘Του Κάμπου Τα Καμώματα» όπου τα τελευταία χρόνια δίνει το ‘παρών’ ανελλιπώς. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Κρύα Βρύση με τη συμμετοχή συλλόγων, σωματείων και φορέων πολιτισμού και ανάπτυξης.

Ο χορός των Μινωιτών το Σάββατο 11 Μαΐου




Λευχαιμία. Τι είναι και ποιοι κινδυνεύουν; Υπάρχει θεραπεία και πώς είναι η ζωή του αρρώστου μετά την ίαση;



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Οι λευχαιμίες είναι νεοπλασματικές διαταραχές του αιμοποιητικού ιστού.
Χαρακτηρίζονται από υπερβολική ανάπτυξη του λευκοκυτταρικού ιστού, ο οποίος κατά κανόνα εκτός του μυελού διηθεί διάφορα όργανα όπως το ήπαρ, το σπλήνα, τους λεμφαδένες και άλλα. Συνυπάρχουν συνήθως στο περιφερικό αίμα ποιοτικές και ποσοτικές μεταβολές των λευκοκυττάρων.

Η Πέλλα της Γεύσης Τα Σφάγια στο Πιάτο της Πέλλας



Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το Κτήμα Λίγας διοργανώνουν την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, στις 12 το μεσημέρι την εκδήλωση «Η Πέλλα της Γεύσης». Το φετινό αφιέρωμα έχει τίτλο «Τα σφάγια στο πιάτο της Πέλλας» και αναφέρεται στο εξέχον πιάτο, το κρέας. Η εκδήλωση είναι η 8η,  φέτος πραγματοποιείται στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου και έχει στόχο να μιλήσει για τη μνήμη της γεύσης και το παραδοσιακό φαγητό της Πέλλας.

Σήμερα στις 8μμ τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου "Πέλλα - Δήμος για όλους"


Την Παρασκευή 10 Μάϊου τα εγκαίνια του Κέντρου Πελλιώτικης Φιλοξενίας



·        Το Κέντρο βρίσκεται στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών (απέναντι από το Πολύκεντρο) και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 20:00


Με μια πρόσκληση που κεντρίζει την περιέργεια και προσελκύει το ενδιαφέρον ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Πέλλα Μπροστά» Θεόδωρος Θεοδωρίδης και οι υποψήφιοι σύμβουλοι προσκαλούν του Δημότες της Πέλλας στα εγκαίνια του Κέντρου Πελλιώτικης Φιλοξενίας.

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών και τον Ποντιακό ΠΣ Παραλίμνης



Με τη συμπλήρωση φέτος εκατό χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών σε συνεργασία με τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Παραλίμνης και την υποστήριξη της ΔΔΕ Πέλλας, διοργανώνουν εκδήλωση-συναυλία με τίτλο: «Ανθεί και φέρει κι άλλο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.ΑΠ.

Αφιέρωμα σε ένα πρωτοπόρο γεωπόνο και ήρωα του ’40 στην PELLA TV



Συγκρότησε πρότυπο οπωρώνα που ανέστησε ολόκληρη περιοχή (Καταχάς Πιερίας). Στο πόλεμο του '40 έσωσε από βέβαιο θάνατο πληγωμένο εχθρό του.
Την Τετάρτη 8-5-2019 ώρα 15.00' και σε επανάληψη την Πέμπτη 9-5-2019 ώρα 19.00, θα προβληθεί στη Pella tv η εκπομπή "Μια φωτογραφία μια ιστορία" με θέμα τη ζωή του Σταύρου Λιάκου, ενός εξαίρετου επιστήμονα (γεωπόνου), αλλά και ατόμου με έντονα φιλανθρωπικά συναισθήματα.