Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Προσοχή στο τσίμπημα από τσιμπούρι, κρότωνα. Πρώτες βοήθειες


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Τα τσιμπούρια (κρότωνες) είναι μικρά παρασιτικά αρθρόποδα που τρέφονται με το αίμα των θηλαστικών. Υπάρχουν περισσότερα από 800 διαφορετικά είδη, όμως μόνο δύο είναι γνωστό ότι μεταδίδουν ασθένειες στους ανθρώπους, όπως η Νόσος του Lyme (μπορρελίωση).

Τραβάει το σκοινί η Τουρκία: Αρχίζει γεώτρηση ο «Πορθητής» παρά τις αντιδράσεις

Στα άκρα οδηγεί την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία καθώς την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες της συνόδου των χωρών του Νότου απηύθυναν αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα ζητώντας της να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωνε -μέσω συνέντευξης στο πρακτορείο Anadolu- την έναρξη γεωτρήσεων δυτικά της Πάφου από τον πλοίο-γεωτρύπανο «Πορθητής».

Καρπούζι για την καρδιά, τον καρκίνο, τη δίαιτα αλλά και τη λίμπιντο


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr


Το καρπούζι, Citrullus lanatus, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, ανήκει στην οικογένεια των βοτάνων Curcurbitaceae και είναι “ξαδέρφια” με το αγγούρι και την κολοκύθα.


Υπάρχει από το 2.500 π.Χ και πράγματι αποτελείται από 92% νερό. Γι’αυτό άλλωστε και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι εκτός από το να το καταναλώνουν σαν φρούτο, το μετέφεραν μαζί τους σε ναυτικές και άλλες αποστολές σαν αποθήκη νερού.

Συνεχίζεται στο Δήμο Σκύδρας η διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του ΤΕΒΑ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Συνεχίζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, στο Δήμο Σκύδρας, η διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) για το 2019, που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής.
Η διανομή αφορά μόνο τους ωφελούμενους του Δήμου Σκύδρας και θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, από τις 09.00 έως τις 18.00, στις αποθήκες  της εταιρείας Πρ. Παυλίδης (ΝΕΑ ΜΕΛΙΣΣΑ), στο 2ο χλμ. Σκύδρας – Γιαννιτσών.

Στη Νέα Πέλλα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Τον τόπο καταγωγής του τη Νέα Πέλλα θα επισκεφτεί σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος.
Συγκεκριμένα, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νέας Πέλλας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τις τοπικές αρχές.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση KOTFA 2019 στη Σεούλ


Η γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη, του μυθικού Ολύμπου και του Αγίου Όρους, παρουσιάστηκαν στο πολυπληθές κοινό της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού KΟTFA 2019 (Korea World Travel Fair) στη Σεούλ της Νότιας Κορέας (6-9 Ιουνίου 2019). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι επισκέπτες της έκθεσης γνώριζαν την ιστορία και το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ασιατών τουριστών είναι ότι δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις διακοπές στην παραλία.

Όλες οι αλήθειες που δεν μάθατε ποτέ για τα μπουκάλια από τα οποία πίνουμε νερό


Οι περισσότεροι το κάνουν σαν μια μέθοδο ανακύκλωσης, έναν τρόπο να φανούν περισσότερο φιλικοί προς το περιβάλλον, αφού τα πλαστικά μπουκάλια φέρουν ένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Από τον Γιώργο Βράτσο

Άλλοι πάλι το κάνουν απλώς από τσιγκουνιά, γιατί να αγοράσω άλλο αφού μπορώ να το χρησιμοποιήσω μερικές φορές ακόμα; Όμως οι νέες επιστημονικές έρευνες συγκλίνουν στο γεγονός πως η επαναχρησιμοποίηση ενός πλαστικού μπουκαλιού μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία σας.

Ημερίδα στα Γιαννιτσά με θέμα «Πρακτικές Διδασκαλίας και ένταξης μαθητών με Νοητική Υστέρηση»


Την Παρασκευή 7 Ιουνίου 18:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας έλαβε χώρα με απόλυτη επιτυχία ομιλία με θέμα  «Πρακτικές Διδασκαλίας και ένταξης μαθητών με Νοητική Υστέρηση». Κεντρική ομιλήτρια η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του
Τμήματος Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής Διδάκτωρ της Ειδικής Θεραπευτικής Παιδαγωγικής κα. Λευκοθέα Καρτασίδου.

Τσίπρας από Μάλτα: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας»


Δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της Συνάντησης των ηγετών των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου στη Μάλτα, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οποιος δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει μέτρα εναντίον της Τουρκίας, εάν δεν τερματίσει την παράνομη δραστηριότητα της στην Ανατολική Μεσόγειο", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Γιαννιτσά.Διαφήμιζε μέσω social media τα λαθραία ποτά που πουλούσε!

Συνελήφθη, χθες (13 Ιουνίου 2019) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, 32χρονος ημεδαπός, για λαθρεμπορία.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο 32χρονος τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει λαθραία ποτά, που είχε σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε και το οποίο κατασχέθηκε.

Δημοσκόπηση MARC: Η ΝΔ μπροστά με 9,8 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -Με 154 έδρες


Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 9,8% αποτυπώνεται και σε νέα δημοσκόπηση στο κυριακάτικο φύλλο του «Πρώτου Θέματος» από την εταιρεία Marc ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Στην πρόθεση ψήφου και στην ερώτηση «εάν είχαμε εκλογές την Κυριακή, ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε;» η ΝΔ προηγείται με διαφορά 9,8 μονάδων.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 15/6


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 15 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Ο «κρυφός» παράγοντας που θα κρίνει τα πάντα το βράδυ των εκλογών

Και όμως υπάρχει ένα στοιχείο, την βραδιά των αποτελεσμάτων της εθνικής κάλπης, που μπορεί να κρίνει πολλά σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Ένα στοιχείο που λίγοι αυτή την στιγμή το έχουν αξιολογήσει στο βαθμό που πρέπει, μια και η προσοχή των περισσότερων έχει επικεντρωθεί στο ποιο κόμμα θα κόψει πρώτο την κορδέλα του νικητή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου. 

Γιάννης Σηφάκης : Εξεδόθη το ΦΕΚ για την παράταση καταβολής των εισφορών του ΕΛΓΑ


Από το γραφείο του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη ανακοινώνεται ότι μπορούν πλέον να πληρωθούν στην αμέσως επόμενη πληρωμή του ΕΛΓΑ όσοι πλήρωσαν την εισφορά τους μέσα στα όρια της παράτασης. Η παράταση καταβολής τω εισφορών είναι ως 31.07.19

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Δημοσκόπηση MRB: Κοντά στο 40% και την Αυτοδυναμία η Ν.Δ. - Αντέχει το ΚΙΝΑΛ

Κοντά στο 40% και στην Αυτοδυναμία βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.Την ίδια ώρα, το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την υπόθεση Βενιζέλου.Και αυτή η δημοσκόπηση δίνει Αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία είτε μπουν έξι, είτε μπουν επτά κόμματα στη Βουλή. 

Εκδήλωση διάχυσης του προγράμματος Erasmus+ KA1 στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών