Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Εγκαταλείπουν το Μαξίμου και τα υπουργεία - Διαλυμένη η κρατική μηχανή


Το Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες μοιάζει - έστω και καθ' υπερβολήν - με έρημο τοπίο και εκεί όπου άλλοτε οι χώροι του έσφυζαν από ζωή, τώρα λόγω και της προεκλογικής περιόδου υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό. Εξάλλου η προεκλογική εκστρατεία επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό και τη λειτουργία του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς τα βασικά πρόσωπα του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι υποψήφια στις εκλογές, με ό,τι αυτό σημαίνει. Ακόμα

Θερινές εκπτώσεις 2019: Πότε θα ξεκινήσουν πόσο θα διαρκέσουν

Ξεκινούν τον Ιούλιο οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Πιο συγκεκριμένα οι εκπτώσεις φέτος θα κάνουν πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου και οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεχτικοί στην αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Πώς θα τιμωρήσουν οι Ευρωπαίοι την Τουρκία και γιατί φοβούνται να επιβάλουν κυρώσεις

Η ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ χαρακτηρίστηκε και από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου ως ένα πολύ σημαντικό βήμα στο βαθμό στον οποίο δεν περιορίζεται στη φραστική καταδίκη των τουρκικών προσπαθειών εξόρυξης εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά με σαφήνεια παραπέμπει στην επιβολή συγκεκριμένων κυρώσεων.

Το 9ο Open Air Party των γιαννιjazz είναι γεγονός!


Παρασκευή 28, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου το πάρκο του Άη-Γιώργη στα Γιαννιτσά αλλάζει όψη και υποδέχεται το γεγονός της χρονιάς!

Για τρεις ολόκληρες μέρες ανεβάζουμε την ένταση, κάνουμε θόρυβο και χρωματίζουμε το κέντρο της πόλης με χαμόγελα, παιχνίδια και δυνατή μουσική.

Κάθε μέρα δροσιστικά shows:

Δείτε πότε θα καταβληθούν συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα

Από την επόμενη εβδομάδα αρχής γενομένης από την Τρίτη 25 Ιουνίου, Θα μπουν στους λογαριασμούς συνταξιούχων και δικαιούχων επιδομάτων τα ανάλογα ποσά.
Συγκεκριμένα, θα γίνουν οι πληρωμές των συντάξεων, των προνοιακών επιδομάτων και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 22/6


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 22 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν την υγεία




της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr

Αν και δεν έχουν γίνει πολλές έρευνες για το ζήτημα αυτό, από τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί μέχρι σήμερα προκύπτει ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να έχουν σοβαρές και μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία.

Τα τελευταία 50 χρόνια παρατηρείται αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 0.6 ± 0.2 °C. Μπορεί αυτή η μεταβολή να φαντάζει μικρή στον μέσο άνθρωπο, σύμφωνα όμως με μελέτες της IPCC (Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος)

Την Κυριακή 23 Ιουνίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Εδέσσης



Την Κυριακή 23 Ιουνίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Εδέσσης κατά το εξής πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/6
7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/6
7:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
6:30 μ.μ.: Εσπερινός και Παράκλησις προς τους Αγίους Πάντες.

Δημοσκοπήσεις: Επιβεβαιώνεται η καθαρή πρωτιά της ΝΔ

Σε υψηλό επίπεδο μεταξύ 8 και 9,2 μονάδων κυμαίνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις νέες δημοσκοπήσεις. Τα ευρήματα των μετρήσεων επιβεβαιώνουν την αλλαγή του πολιτικού κλίματος που σηματοδότησαν οι ευρωεκλογές της 26ης Μάιου ωστόσο δείχνουν ότι το κρίσιμο διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι αν θα υπάρξει αυτοδύναμη και ισχυρή κυβέρνηση.

Εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας



 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Κατοπτρισμοί γυναικών της αρχαίας Πέλλας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Γυναίκα μοι έννεπε…» την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019.
Η εκδήλωση έχει στόχο να εμπλουτίσει την περιοδική έκθεση, προσφέροντας ποικίλες προοπτικές στον τρόπο που γίνεται αντιληπτή η ιδιότητα της γυναίκας στις διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, από τον οίκο στον δημόσιο βίο και στον θάνατο.

Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Πέλλα



Με την προσθήκη του Μιχάλη Μπογδάνη, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες κατάρτισης του ψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής στο Νομό Πέλλας.
Είναι ένα ψηφοδέλτιο ισχυρό- αντιπροσωπευτικό και με το οποίο το ΚΙΝ.ΑΛ. επιχειρεί
μια δυναμική επάνοδο στα Κοινοβουλευτικά πράγματα της Πέλλας.
Η πλήρης σύνθεση του ψηφοδελτίου, έχει ως εξής:

ΠΟΕΔΗΝ: Ρουσφέτι Πολάκη που παρέτεινε την θητεία 42 Διοικητών Νοσοκομείων

Ρουσφέτι Πολάκη, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Όπως αναφέρει την την ημέρα της προκήρυξης της εκλογών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρέτεινε την θητεία 42 Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, που λήγει εντός της προεκλογικής η της μετεκλογικής περιόδου.

Περιβαλλοντικό - αθλητικό φεστιβάλ από τον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών



Ο  Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών σας προσκαλεί 
 να λάβετε μέρος στο διήμερο
Περιβαλλοντικό -  αθλητικό φεστιβάλ!
Σάββατο  22-06-2019
10:30 – 14:00 Γνωρίζω και Καθαρίζω τον «Επι γής Παράδεισο»
Ø  Περιβαλλοντική Ενημέρωση
Ø  Ανάπλαση χώρου
Ø  Έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών που μας επισκέφτηκαν
Ø  Γνωριμία με την Κωπηλασία

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής


Την Παρασκευή 21/6/2019 και ώρα 20.00, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑΠ θα γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στον πεζόδρομο (μπροστά από το Πολεμικό Μουσείο- πρώην Λέσχη Αξιωματικών). Στη συναυλία θα συμμετέχουν σύνολα αποτελούμενα από μαθητές του Ωδείου και θα παρουσιαστούν γνωστά κομμάτια κλασσικής και μοντέρνας μουσικής σε ενορχήστρωση από την διευθύντρια του Ωδείου Μάχη Κυπραίου.

Τα «μπόνους» απο την κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ - Αναλυτικά όλα τα «δώρα» που προσφέρει



Κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ: Σε ένα συνοπτικό πίνακα παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι άνεργοι έχοντας κάρτα ανεργίας.
Πολλοί άνεργοι έχουν την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ μη γνωρίζοντας οι περισσότεροι τα «ευεργετήματά» της. Οι περισσότεροι μάλιστα έχουν την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ περισσότερο ως μέσο για δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 21/6



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Τα δρεπανοκυτταρικά σύνδρομα χαρακτηρίζονται από την παρουσία παθολογικής αιμοσφαιρίνης S.

Ως Δρεπανοκυτταρικά Σύνδρομα, ICD-10 D57, χαρακτηρίζονται μια ομάδα διαταραχών του Αίματος, όπως η ομόζυγος Δρεπανοκυτταρική Αναιμία, η Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία κ.α.

Το «αφανές» αλλά καθοριστικό λάθος του κ. Τσίπρα

Διασκεδαστική η παρακολούθηση των κυβερνητικών προεκλογικών δηλώσεων, που κονταροκτυπιούνται μεταξύ τους. Χθες άκουγες δήλωση στο ραδιόφωνο και διαπίστωνες ότι έντρομος ο Δημ. Τζανακόπουλος κατήγγειλε κάποιον ότι θέλει να μας κάνει Αργεντινή. Αρχικά νόμιζες πως επήλθε διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενθυμούμενος ότι στη Βουλή ο κ. Τσίπρας είχε ευχηθεί «Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή». Ωστόσο διαβάζοντας την είδηση, η τάξη αποκαθίστατο. Τον Μητσοτάκη

Πωλούσε στο dark web και γυμνές φωτογραφίες της 5χρονης αδερφής της – Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την 19χρονη

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες για την σύλληψη της αλλοδαπής  από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων και ναρκωτικών.

Εκλογές αύριο Παρασκευή 21/6 στον Εμπορικό Σύλλογο Έδεσσας




θεατρική παράσταση συλλόγου καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων



Όλοι εμείς που  είμαστε φίλοι του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων έχουμε ένα όνειρο.

   Να  προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, κάθε μέρα να βοηθούμε και να ανακουφίζουμε, όλους όσους βρέθηκαν σε μια κατάσταση δύσκολα αντιμετωπίσιμη.

   Και όχι μόνο αυτό …

   Προσπαθούμε να προλαμβάνουμε τις ανάγκες πριν ίσως αυτές ακόμα γεννηθούν.

   Και όχι μόνο αυτό ….

Αρχίζουν οι απολογίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των απολογιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Τέσσερα, περίπου, χρόνια μετά την έναρξη της μεγάλης δίκης που σύμφωνα με τη δικογραφία, αφορά την δράση εγκληματικής οργάνωσης οι κατηγορούμενοι που φέρονται αναμεμιγμένοι στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι οι πρώτοι που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Πανήγυρις Ι.Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών



Το Σάββατο 29 Ιουνίου, εορτή των Αγίων ενδόξων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός της πόλεως Γιαννιτσών.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ., θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης  και  Αλμωπίας κ. Ιωήλ και στη συνέχεια θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, πολιούχων της πόλεως.

Έρευνα ΟΗΕ: Οι πρόσφυγες δεν περνούν αλλά μένουν στην Ελλάδα

O  αριθμός των προσφύγων παγκοσμίως είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 70 ετών και διπλάσιος απ΄ ό,τι πριν από 20 χρόνια.
Σύμφωνα με έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ο αριθμός των ανθρώπων που πολεμικές συγκρούσεις και διώξεις τους έτρεψαν σε φυγή ανήλθε το 2018 στα 70,8 εκ. άτομα. Οι περισσότεροι

Το ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών σε πανελλήνια έκθεση Ζωγραφικής στην Πάτρα



Με έναν πίνακα γεμάτο χρώματα και όνειρα, συμμετείχαν οι μαθητές του ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών στην Πανελλήνια Έκθεση Ζωγραφικής των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες από όλη τη χώρα.
Η Πανελλήνια Έκθεση οργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πάτρας και τον Κοινωνικό Οργανισμό και φυσικά το ΚΔΑΠΜΕΑ Πάτρας «Άμπετ Χασμάν», που ανέλαβε όλη τη διοργάνωση.