Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Ζάκυνθος: Συγκλόνισε στην απολογία του ο πατροκτόνος

Ένοχος για την ανθρωποκτονία του πατέρα του στη Ζάκυνθο, από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καταδικάστηκε ο 27χρονος Αλέξης.Το δικαστήριο τον καταδίκασε επίσης για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή μέχρι το Εφετείο, με δύο περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο τμήμα περιοχής του.

Οι 3 κινήσεις «σφραγίδα» του Κυριάκου Μητσοτάκη

“Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος” λέει η λαϊκή ρήση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα σε μόλις πέντε 24ωρα θέλησε να την επιβεβαιώσει. Είτε κάποιος συμφωνεί είτε διαφωνεί με τις επιλογές του πρωθυπουργού, ένα είναι βέβαιο: Ουδείς αμφισβητεί την επιμονή και προσήλωση στις απόψεις του.
Την πρώτη κιόλας εβδομάδα η νέα διακυβέρνηση φρόντισε να στείλει τα δικά της

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά ούτε για να αγοράσει κολώνες

Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΔΕΗ περιέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «αντιλαμβάνομαι ότι οι κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι σε μεγάλη επάρκεια γιατί η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά να δώσει λεφτά στον

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες από το βράδυ - Δείτε χάρτες

Από το βράδυ του Σαββάτου αναμένονται οι βροχές και οι καταιγίδες που περιμένουν οι μετεωρολόγοι μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανάλυση της ΕΜΥ για το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η επιδείνωση θα προκληθεί από μια διαταραχή στην ανώτερη

Πληρωμές με κάρτα: Έρχονται αλλαγές από τον Σεπτέμβριο

Από τις 14 Σεπτεμβρίου 2019 θα αρχίσει να ισχύει ο νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2).Οι νέες απαιτήσεις ασφαλείας ορίζουν, μεταξύ άλλων, τη χρήση του κωδικού (PIN) για την ολοκλήρωση ανέπαφων συναλλαγών, όταν υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό ή αριθμό.

«Μπλόκο» Βρούτση στην απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους εκτός ΕΕ

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης ανακάλεσε την εγκύκλιο της προηγούμενης κυβέρνησης με την οποία απλοποιούνταν οι διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους χωρών εκτός ΕΕ – μεταξύ άλλων σε μετανάστες, αιτούντες διεθνούς προστασίας και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 13/7


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 13 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Κίνδυνος για την υγεία το έντονο ροχαλητό

Σημαντικό κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου μπορεί να προκαλέσει το διαρκές έντονο ροχαλητό, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Journal of Respiratory Research.
Όπως αναφέρουν στα συμπέρασματά τους οι ερευνητές, οι άνθρωποι που ροχαλίζουν βαριά διατρέχουν κίνδυνο τραυματισμών στους ανώτερους αεραγωγούς

Διαβατά: Συνελήφθη νεαρός που είχε καταδικαστεί για αποπλάνηση ανηλίκων

Στη σύλληψη ενός 20χρονου Έλληνα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, μεταξύ των οποίων και για αποπλάνηση παιδιών, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκηςσήμερα το πρωί στην περιοχή των Διαβατών.

Γιατί δε λειτουργούσε η γραμμή 112 - Σήμερα η πρώτη δοκιμή

Σήμερα θα γίνει η πρώτη πιλοτική δοκιμή του αριθμού «έκτακτης ανάγκης» 112 στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, ανέφερε πως άμεση προτεραιότητα είναι η λειτουργία του αριθμού 112.

Παρέδωσαν το Μαξίμου χωρίς... τριψήφια και διαδικτυακή ασφάλεια

Εν έτη 2019, η παράδοση του Μεγάρου Μαξίμου , του επιχειρησιακού κέντρου διακυβέρνησης της χώρας, έγινε από την απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς δύο βασικά στοιχεία που διασφαλίζουν ομαλές συνθήκες εργασίας στα στελέχη που είναι επιφορτισμένα με την δουλειά στην κεντρική διοίκηση της χώρας. Πρόκειται για το σύστημα της ενδοεπικοινωνίας του

Συγχαρητήρια Μεντβέντεφ σε Μητσοτάκη

Τα συγχαρητήριά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του νίκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ μέσω τηλεγραφήματος το οποίο επέδωσε στον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ.Όπως αναφέρεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα μεταξύ άλλων "τη Ρωσία και την Ελλάδα τις συνδέουν φιλικές, εταιρικές σχέσεις. Με συνέπεια αναπτύσσεται η συνεργασία στον εμπορικό, οικονομικό,

Πρόγνωση καιρού: Άστατος ο καιρός σήμερα με συννεφιά και βροχές

Για σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, έως και τι πρωινές ώρες ο καιρός φέρνει λίγες τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και λίγες βροχές ή καταιγίδες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 και στα Δωδεκάνησα

Χαλκιδική.Το δεκάλεπτο του τρόμου.

Χρειάστηκαν μόνο δέκα λεπτά για χάσουν τη ζωή τους επτά άτομα, να τραυματιστούν δεκάδες και να υποστούν τεράστιες καταστροφές οι υποδομές της Χαλκιδικής.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το βράδυ της Τετάρτης τη Χαλκιδική αποδίδονται στη βίαιη σύγκρουση των νοτιάδων που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας

Φ. Γεννηματά: Όσοι ψάχνουν «καρέκλες» να φύγουν τώρα

Μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος απέστειλε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, κάνοντας λόγο για υπόγειες συναλλαγές στελεχών του ΚΙΝΑΛ με άλλα κόμματα και «δούρειους ίππους».
«Θα επαναλάβω και σήμερα κάτι που - καθόλου τυχαία - είχα επισημάνει δημόσια

Ποιοι φόροι μειώνονται και πότε – Οι ελαφρύνσεις για πολίτες και επιχειρήσεις

Την πρόθεσή της να θέσει σύντομα σε εφαρμογή την πλειονότητα των σχεδίων της για την τόνωση της οικονομίας μέσω της άμεσης νομοθέτησης 10 ρυθμίσεων για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων κατά την περίοδο 2019-2022 εκδήλωσε ήδη η νέα κυβέρνηση.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 12/7




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Ξεχασμένα παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδία στους δρόμους

Πάνω από εκατό χρόνια πριν, δεν υπήρχαν τηλεοράσεις, στερεοφωνικά, ή τηλεοπτικά παιχνίδια, δεν υπήρχαν χρήματα για ακριβά παιχνίδια και οι γονείς μας ήταν πολύ απασχολημένοι για να ασχοληθούνε μ΄εμάς.
Ευτυχώς η κίνηση στους δρόμους ήταν μικρή η δεν υπήρχε, οπότε ο δρόμος ήταν η

Μυϊκές Κράμπες. Αιτίες και πρόληψη. Tι να κάνετε αν σας πιάσει κράμπα στην θάλασσα;



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Η έντονη άσκηση, ο αθλητισμός, η γυμναστική αλλά και οι καθημερινές δουλειές που συχνά απαιτούν αυξημένη μυϊκή δραστηριότητα είναι οι αιτίες που προκαλούν τις επώδυνες μυϊκές κράμπες. Επίσης το καλοκαίρι λόγω της μεγάλης εφίδρωσης και της απώλειας υγρών, ασβεστίου και καλίου πολλοί παθαίνουν συχνές κράμπες.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πέλλας



Με κεντρικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία ενόψει της θερινής περιόδου για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές, συνεδρίασε την  Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 και ώρα 8:30 π.μ. το Συντονιστικό Τοπικό  Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πέλλας.  
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν, στη δρομολόγηση έργων και δράσεων αντιπυρικής προστασίας από πλευράς δήμου αλλά και  στην οργάνωση, τον συντονισμό και την ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Πληρωμές με κάρτες: Δείτε τι αλλάζει από τις 14 Σεπτεμβρίου



Αλλαγές έρχονται στις συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, σύμφωνα με νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ισχύσει από τις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).
Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις 14 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξειδικεύει συγκεκριμένες διατάξεις της Οδηγίας 2015/2366 «για τις υπηρεσίες πληρωμών» (PSD 2).

ΥΠΕΣ: Έρχεται νέος εκλογικός νόμος

Νέος εκλογικός νόμος για τις εθνικές εκλογές, αλλαγή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση και μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ, σύστημα επιβράβευσης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους δημοσίους υπαλλήλους και καταπολέμηση της διαφθοράς στο Δημόσιο.

Αριδαία: Δηλητηρίασε με φόλες αδέσποτα σκυλιά -Δικογραφία σε βάρος 45χρονου



Δύο αδέσποτα σκυλιά βρήκαν τραγικό θάνατο πριν από λίγες ημέρες, με τη χρήση δηλητηριασμένης τροφής, σε πολυσύχναστο σημείο της Αριδαίας.

Για τη θανάτωση των απροστάτευτων ζώων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου, ύστερα από αστυνομική έρευνα. Την προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμωπίας προκάλεσε η καταγγελία από τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα», το μεσημέρι της 4ης Ιουλίου.

Έξαλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ με την Τζάκρη για την κατάργηση του ασύλου



Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την μέχρι πρότινος υφυπουργό και βουλευτή Πέλλας, Θεοδώρα Τζάκρη.
Ο εκνευρισμός στις τάξεις των στελεχών της Κουμουνδούρου προήλθε από τις δηλώσεις της κυρίας Τζάκρη σε ραδιόφωνο, με τις οποίες έσπευσε να τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Η Νατάσα Μποφίλιου την Τετάρτη 24/7 στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών



Ύστερα από την μεγάλη επιτυχία και το απόλυτο sold out σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, κάνουν το σαλόνι τους υπαίθριο και παρουσιάζουν τα “Ελληνικά διάφορα” σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα!

Το μετακλητό συγγενολόι έφυγε; Πόσα πήρε; Θα ξανάρθει;

Έχω μια περιέργεια να δω τι θα γίνει με μια συνομοταξία χρυσοκάνθαρων του δημοσίου, που ροκανίζουν το εισόδημα των άλλων Ελλήνων. Μιλάω για τους περίπου 2.600 μετακλητούς και τους αγνώστου αριθμού ειδικούς συμβούλους, που αποτελούνται κυρίως από τα συγγενολόγια και τους κομματικούς εγκάθετους της

Δήλωση Στάθη Φουντουκίδη μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας

Μια  καλύτερη ημέρα ξημέρωσε για την Ελλάδα μας. Μια νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις τον αγώνα της παράταξης και του Προέδρου από την πρώτη στιγμή, έτσι θα συνεχίσω και στο εξής. 
Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους στενούς συνεργάτες μου, που άφησαν τις οικογένειές τους για να συνδράμουν στον αγώνα μου, κυρίως όμως όλες και όλους εσάς που μου δείξατε την αγάπη σας και γίνατε κοινωνοί και συμμέτοχοι του οράματος μου για μια νέα πολιτική πρακτική. 

Μπουρίνι με χαλάζι σε μέγεθος αυγού στον Έβρο

Το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε το απόγευμα της Τετάρτης την Αλεξανδρούπολη μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια ενώ στα χωριά Δίκελλα και Μάκρη σημειώθηκαν ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και την έντονη χαλαζόπτωση που είχε διάρκεια 15 λεπτών και χαλάζι σε μέγεθος αυγού.

Φορολογικό νομοσχέδιο: €1.000 αφορολόγητο για κάθε παιδί, μείωση φόρων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ το 2020

Το φορολογικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ για μείωση φόρων, είναι στις άμεσες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο στις αρχές Αυγούστου. Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, νωρίτερα την Τετάρτη, προανήγγειλε την κατάθεση του νομοσχεδίου -έπειτα

Φονικό μπουρίνι στη Χαλκιδική.Έξι νεκροί,ένας αγνοούμενος δεκάδες τραυματίες.

Αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα, τροχόσπιτα διαλυμένα, δέντρα ξεριζωμένα, στέγες σπιτιών και καταστημάτων κατεστραμμένες, έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες (πάνω από 100) με κατάγματα, κάποιοι σοβαρά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές... Ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα στη Χαλκιδική το βράδυ της

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 11/7




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Μέτρησαν την πίεση στη Θάλασσα του Μαρμαρά: Φόβοι για σεισμό 7,4 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη!

Ένα σεισμό μεγέθους 7,1 έως 7,4 βαθμών μπορεί να «δώσει» το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, κάτω από τη Θάλασσα του Μαρμαρά κοντά στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις επιστημόνων.

Ερευνητές του γερμανικού Κέντρου Ωκεανογραφικών Ερευνών GEOMAR Helmholtz του Κιέλου, μαζί με συναδέλφους τους από τη Γαλλία και την Τουρκία, μπόρεσαν για πρώτη φορά να κάνουν αναλυτικές μετρήσεις στο βυθό της Θάλασσας του Μαρμαρά και

Οι 10 καλύτερες τροφές για μείωση της κυτταρίτιδας

Εμφανίζεται σε όλα τα σώματα, δεν κάνει διακρίσεις. Τρώμε σωστά, γυμναζόμαστε και προσπαθούμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας στην καλύτερη κατάσταση, αλλά υπάρχει πάντα κίνδυνος να εμφανίσουμε αυτά τα λιπώδη αποθέματα κάτω από την επιδερμίδα μας που μας κάνει να διστάζουμε να δείχνουμε το σώμα μας σε άλλους.

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ - Προς έκτακτες κρίσεις

Την παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ ζήτησε και σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις σε επίπεδο φυσικής ηγεσίας γεγονός που θα οδηγήσει σε έκτακτες κρίσεις στο σώμα.
Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, δεδομένου ότι ο αρχηγός Αρ. Ανδρικόπουλος

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Μητσοτάκη - Τι συμφώνησαν οι δυο ηγέτες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του. Advertisement: -1:-2   Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ανέφερε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι η προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η τόνωση των επενδύσεων.   Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αυτοί ήταν

"Ρόμπα" ο Ζάεφ από Ρώσους φαρσέρ:Τον έπεισαν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν... Ουκρανός!

Πρόθυμος να δωροδοκήσει το... Οικουμενικό Πατριαρχείο εμφανίζεται ο Ζόραν Ζάεφ σε τηλεφωνικές συνομιλίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, εκθέτοντας -ίσως ανεπανόρθωτα- τον πρωθυπουργό των Σκοπίων. Στις συνομιλίες αυτές, δε, κατηγορεί τη Μόσχα ότι έχει κατασκόπους στα Βαλκάνια.

Οι 9 φοροελαφρύνσεις που έρχονται – Οι αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος και 120 δόσεις που ετοιμάζει η ΝΔ

Τα πρώτα άμεσα δείγματα γραφής για την φορολογική ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αναμένεται να δείξει πολύ γρήγορα η νέα κυβέρνηση.
Αμέσως μετά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα έρθουν στην Βουλή οι πρώτες διατάξεις φορολογικού ενδιαφέροντος.

Γ.Σηφάκης: Ευχαριστώ από καρδιάς τους συμπολίτες μου. Είμαι και θα είμαι εδώ



Η μεγάλη προοδευτική παράταξη που εκφράστηκε μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία όχι μόνο δεν υπέστη «ιστορική» ήττα ( που πολλοί διακαώς επιθυμούσαν) αλλά είναι συσπειρωμένη και δυνατή για τις μάχες που έρχονται με ένα ποσοστό πολύ κοντά στο νικηφόρο αποτέλεσμα του 2015.

Η κυβέρνηση προωθεί συστημική λύση-«σκούπα» για τα «κόκκινα» δάνεια

Σημαντικές εξελίξεις και στις τράπεζες φέρνει η πολιτική αλλαγή καθώς η σταθερότητα του κλάδου αποτελεί τη βασική προτεραιότητα του νέου οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ταυτόχρονα με τη δεδομένη δέσμευση για φορολογική ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Στο εξής η προσπάθεια να «ξεφορτωθούν» οι τράπεζες τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα είναι… ομαδική,

Σήμερα το πρώτο υπουργικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα

Στις 11 το πρωί, όταν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη καθίσουν στις θέσεις τους για να ξεκινήσει το υπουργικό συμβούλιο, θα πάρουν στα χέρια τους έναν φάκελο στον οποίο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν στον τομέα ευθύνης τους μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.