Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Από σερβιτόρος στον Αργυρό κυκλοφορεί και ερμηνεύει τα δικά του τραγούδια. Δείτε τον Βαγγέλη Σταμούλη


Ο Βαγγέλης Σταμούλης είναι ένας νέος τραγουδοποιός , που με όπλο το ταλέντο και την επιμονή του θέλει να μπει στο καλλιτεχνικό μας στερέωμα. Ο νεαρός καλλιτέχνης, είναι δάσκαλος του kickbox και τα βράδια εργάζεται στο νυχτερινό μαγαζί που εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Αλλαγές στις πανελλήνιες εξετάσεις από το 2020 – Μειώνεται η ύλη σε έξι μαθήματα


Μειώνεται η ύλη σε Βιολογία, Χημεία, Κοινωνιολογία, Οικονομία, Ιστορία και Αρχαία, καταργούνται τα τμήματα ελεύθερης πρόσβασης και μειώνεται ο συντελεστής της λογοτεχνίας στη συνεξέταση με την Έκθεση: αυτές είναι ορισμένες από τις αλλαγές των πανελλαδικών εξετάσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας για το 2020.
«Πολιτική μας απόφαση είναι να μην αλλάξουμε τους βασικούς άξονες στο πρόσφατα ψηφισθέν σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση για τους μαθητές που εισέρχονται φέτος στην Γ' Λυκείου,

Ανακαίνιση γηπέδων τένις στο Αθλητικό Κέντρο του Πασά Τσαΐρ


Ανακαινίστηκαν πλήρως τα δύο γήπεδα τένις, που βρίσκονται στο
Αθλητικό Κέντρο του Πασά Τσαΐρ. Η βελτίωση της υποδομής
εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την ανάπτυξη του αθλήματος του τένις,
το οποίο έχει φανατικούς φίλους και στην Έδεσσα.

Γιώργος Καρασμάνης: «Μοναδική λύση η κήρυξη ολόκληρου του νομού σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης»


Από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου ο Γιώργος Καρασμάνης είναι σε συνεχή επικοινωνία, τόσο με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, όσο και με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) Νίκο Χαρδαλιά, σχετικά με την απόφαση του πρώτου που αναστέλλει μέχρι 10 Ιανουαρίου 2020 την πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών (φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κλπ) φυσικών και νομικών προσώπων, η οποία δεν καλύπτει την Πέλλα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 3/8


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 3 Αυγούστου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Από που έρχονται οι καλύτεροι τουρίστες, που μένουν και πόσα ξοδεύουν στην Ελλάδα

Oι σημαντικότερες αγορές της Ελλάδας για τον τουρισμό το 2018, με βάση την κατάταξη των εσόδων, είναι η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ιταλία. Περιλαμβανομένης και της Ρωσίας αν και σημειώνει μειωμένη δυναμική, οι έξι χώρες αθροιστικά συνεισφέρουν το 41,5% των επισκέψεων, το 49,7% των διανυκτερεύσεων και το 52,2% των ταξιδιωτικών εισπράξεων στην Ελλάδα.

Επίδομα ΟΑΕΔ: Ποιοι θα πάρουν 2.800 ευρώ

Στις 23 Αυγούστου ολοκληρώνεται η  διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε δύο νέα προγράμματα κατάρτισης για 5.000 ανέργους του ΟΑΕΔ.
Οι υποψήφιοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης που ανέρχεται σε 2.000 ευρώ (400 ώρες*5,00 ευρώ/ώρα) και επίδομα πρακτικής

Τι αλλάζει στη διακυβέρνηση των δήμων

Στη Βουλή το νομοσχέδιο, το οποίο επιλύει τα προβλήματα κυβερνησιμότητας στους δήμους. Το νομοσχέδιο εισάγεται με τη διαδικασία του επείγοντος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα με στόχο να έχει συζητηθεί και ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής το αργότερο την ερχόμενη Πέμπτη.
Οι βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ορίζουν:

Ιός του Δυτικού Νείλου: Δυο νεκροί -25 περιστατικά λοίμωξης σε 12 δήμους.Ένα στην Πέλλα.

Δυναμικά συνεχίζει την πορεία του ο ιός του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, όπως αυτή αποτυπώνεται πλέον σε 12 δήμους επτά Περιφερειακών Ενοτήτων (νομών) όπου έχουν καταγραφεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες 25 περιστατικά της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου μέσω των μολυσμένων κουνουπιών – μάλιστα τα δύο εξ αυτών θανατηφόρα.

Μειώνεται ο ΦΠΑ στα κράνη δικυκλιστών από το 24% στο 13%

Στο 13%, από το 24% που είναι σήμερα, μειώνεται ο ΦΠΑ στα κράνη δικυκλιστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνεννόηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και σε συνέχεια της σημερινής δέσμευσής του, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για χορήγηση φορολογικών

Ερευνα Eurostat: Ενας στους δύο Ελληνες δεν έχει χρήματα για να κάνει διακοπές μίας εβδομάδας

Μία έρευνα της Eurostat δείχνει πως το 51% των Ελλήνων δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει διακοπές για μία εβδομάδα το χρόνο ή παραπάνω.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat που αφορούν όμως το 2018, πάνω από τους μισούς Ελληνες δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά ώστε να φύγουν έστω και για μία εβδομάδα από την κατοικία του. Φέτος πάντως ως τώρα, παρατηρείται άνοδος στις διακοπές των Ελλήνων, με

Η μεγάλη ανατροπή με τα τεκμήρια διαβίωσης – Τι θα αλλάξει για εκατομμύρια φορολογούμενους

Το ξήλωμα των τεκμηρίων διαβίωσης σε δόσεις δρομολογεί από το 2020 η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, τα τεκμήρια τα οποία «δαγκώνουν» κάθε χρόνο σχεδόν 2 εκατομμύρια φορολογουμένους, κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, θα αντικατασταθούν με ένα νέο σύστημα εντοπισμού των πραγματικών

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα 2/8




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

New York Times: Μπορεί η μαστίχα Χίου να θεραπεύσει την ανθρωπότητα;

Η ευεργετική ιδιότητα της μαστίχας Χίου έχει περάσει τα σύνορα της χώρας. Το προϊόν-έμβλημα της Χίου κέντρισε το ενδιαφέρον του αρθρογράφου Φράνκ Μπρούνι, ο οποίος διερωτάται στους New York Times εάν το αρχαίο ελληνικό φάρμακο μπορεί να θεραπεύσει την ανθρωπότητα.

Καταγγελία: Ιερέας αρνήθηκε να κοινωνήσει ΑΜΕΑ επειδή «δεν καταλαβαίνουν»!

Σε καταγγελία πως ιερέας δεν κοινώνησε ΑΜΕΑ με τη δικαιολογία ότι «δεν καταλαβαίνουν» προχώρησαν οι συνοδοί τους.
Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 28 Ιουλίου στην κατασκήνωση «Νηρηίδες» στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Κοινωνικό τιμολόγιο : Νέες αιτήσεις πρέπει να υποβάλλουν οι δικαιούχοι

Προθεσμία ένα μήνα για την υποβολή αιτήσεων έχουν χιλιάδες δικαιούχοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Οι αιτήσεις σύμφωνα τον νόμο θα πρέπει να γίνουν μετά την αυλαία των φορολογικών δηλώσεων.
Όπως αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση με αριθμό ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/892/152 (ΦΕΚ Β΄

Ανοίγει ο δρόμος για 6.900 προσλήψεις στο Δημόσιο -Αναλυτικά οι θέσεις

Πέντε φάσεις προσλήψεων στο Δημόσιο αναμένεται να πάρουν το «πράσινο φως» για να πραγματοποιηθούν εντός του 2019.
Αυτό που απομένει είναι η τελική επανεξέταση των προκηρύξεων για τις προσλήψεις, κατά την οποία θα περάσουν από «κόσκινο» τα κριτήρια και οι μοριοδοτήσεις. Αν εγκριθούν και οι πέντε κατηγορίες προσλήψεων στο Δημόσιο, τότε ο συνολικός αριθμός των θέσεων που θα ανοίξουν είναι

Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο – Τι ώρα θα χτυπάει το κουδούνι

Η ερώτηση πολλών γονιών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι για το πότε ξεκινάνε τα σχολεία.Σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος αρχίζει

Επίδομα γέννας 2.000 ευρώ: Τελικά ποιοι θα το πάρουν

Την εξαίρεση των οικογενειών με πολύ υψηλά εισοδήματα από το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ, που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2020, προανήγγειλε η Δόμνα Μιχαηλίδου, αν και απέφυγε να μιλήσει για τελικές αποφάσεις.
«Τα 2.000 ευρώ για κάθε γέννα που προϋπολογίζονται για τον προϋπολογισμό του 2020

Κουνάβι προκάλεσε... μπλακ άουτ στα Γρεβενά και τα γύρω χωριά

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε, λίγο μετά τις 22:20, το βράδυ της Τετάρτης (31/7) στην πόλη των Γρεβενών και των γύρω χωριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, ο μετασχηματιστής στον υποσταθμό 150/20kv Γρεβενών τέθηκε εκτός λειτουργίας, με υπαιτιότητα ενός κουναβιού που προκάλεσε

Αδιανόητη τραγωδία στη Ρόδο. Δύο κορίτσια πνίγηκαν στη πισίνα του ξενοδοχείου.

Η είδηση του θανάτου των δύο κοριτσιών σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο προκάλεσε σοκ και έβαλε σε σκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας που ακολουθούν τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και όχι μόνο, ώστε να διασφαλίζονται οι τουρίστες.
Οι δύο Γαλλίδες, που ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές με τη μικρότερη αδερφή

Τέλος στα τεκμήρια διαβίωσης – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Το τέλος των τεκμηρίων διαβίωσης σχεδιάζει η κυβέρνηση, έστω και σταδιακά από το 2020 και μετά.
Σύμφωνα με πληροφορίες. στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στα τέλη Αυγούστου στη Βουλή θα υπάρξει διάταξη που θα ορίζει τη σταδιακή κατάργηση των τεκμηρίων η οποία θα ολοκληρωθεί το 2022.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 1/8




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 1 Αυγούστου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Τι προκαλεί η ιογενής Ηπατίτιδα; Πώς μεταδίδεται, πώς αντιμετωπίζεται και ποια ηπατίτιδα θεραπεύεται πλήρως;



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Η ιογενής ηπατίτιδα εξακολουθεί να μαστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη και αποτελεί τεράστιο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι 200.000 άνθρωποι είναι φορείς της ηπατίτιδας Β. Όσον αφορά στην ηπατίτιδα C εκτιμάται ότι περισσότερα από 100.000 άτομα πάσχουν στη χώρα μας, εκ των οποίων 75.0000 δεν το γνωρίζουν.

Μία απίστευτη ιστορία: 90χρονος ρακένδυτος στην Χίο πέθανε αφήνοντας πίσω ένα εκατ. ευρώ

Ποσό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ βρέθηκαν σε τραπεζικόλογαριασμό 90χρονου Χιώτη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
Ο 90χρονος Χιώτης ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία, διέμενε σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι και κυκλοφορούσε ρακένδυτος.

Σήμερα τα δοκιμαστικά SMS του 112: Σε ποιους θα σταλούν και τι θα γράφουν

Σήμερα, Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι νέες δοκιμαστικές αποστολές μηνυμάτων sms από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης 112 εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.


Συγκεκριμένα στις 12:00 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης θα βρίσκεται το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής όπου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση λειτουργίας του συστήματος αποστολής sms σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ο λόγος για αποστολή sms προς τα κινητά τηλέφωνα των πολιτών που θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια της

Συντάξεις: Οι 7 μεγάλες αλλαγές για εκατομμύρια Ελληνες

Επαναφορά του πλαφόν σε όλες τις συντάξεις, προώθηση των εκκρεμών συντάξεων, δημοσιοποίηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τους συνταξιούχους, ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των συντάξεων, καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι ορισμένες από τις 7 παρεμβάσεις που προωθεί το υπουργείο

Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αφορά ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις

Το σχέδιο νόμου του υπ. Οικονομικών, έγινε δεκτό επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του, κατά πλειοψηφία σήμερα από τη Βουλή.
Από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, «ΝΑΙ» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, «ΟΧΙ» το ΜέΡΑ25, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ταυτότητα της

Πανεπιστημιακό άσυλο: Αυτή είναι η πρόταση του υπουργείου Παιδείας



Σε δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί σήμερα, στο opengov.gr, και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή, η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για το ακαδημαϊκό άσυλο.

Κύκλοι του υπ. Παιδείας επισημαίνουν ότι η τροποποίηση στο καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου έχει μοναδικό γνώμονα την προστασία των ιδρυμάτων από έκνομες ενέργειες. Οι ίδιοι κύκλοι, μιλώντας στο iefimerida.gr. αναφέρουν ότι δεν μιλάμε για κατάργηση του ασύλου αλλά για αποκατάσταση.

Κατά του αντικαπνιστικού νόμου ο Κυριάκος Βελόπουλος



Την αντίδρασή του στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους και κυρίως στην εστίαση εξέφρασε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλους.
Μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε ότι όταν πήγε να εφαρμοστεί παλαιότερα η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος τα καταστήματα εστίασης έχασαν 30 με 40% του τζίρου τους.

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη -5,2 Ρίχτερ

Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 66,1 χιλιομέτρων και το επίκεντρό της ήταν 23χλμ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου. Μέχρι στιγμής από τη σεισμική δόνηση δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές ή τραυματισμούς.

Γ.Καρασμάνης: «Να δοθεί άμεσα λύση στον ¨γολγοθά¨ των επιτυχόντων των ¨Πολυτέκνων, Τριτέκνων, Α.ΜΕΑ. ¨ για την πρόσληψή τους στο Δημόσιο»



           
   Να δοθεί επιτέλους τέλος στον ¨γολγοθά¨ των επιτυχόντων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο με τα κριτήρια των ειδικών κατηγοριών – πολυτέκνων, τριτέκνων, ατόμων με αναπηρία κλπ – προτείνει ο Γιώργος Καρασμάνης, με Τροπολογία την οποία κατέθεσε στο Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης για το «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, Λειτουργία και Διαφάνεια Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης!

Φοιτητικό επίδομα 2019. Μέχρι και σήμερα Τετάρτη 31/7 οι αιτήσεις για τα 1.000 ευρώ



Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης χορήγησης φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019, θα είναι ανοιχτή μέχρι αύριο Τετάρτη.
Μέχρι και αύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου, έχουν διορία οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να υποβάλλουν την αίτησή τους  στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ του Ακαδημαϊκού έτους 2018-2019.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Τετάρτη 31/7



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας