Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

Στον μεγάλο τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος κωπηλασίας στο Τόκιο η Ευαγγελία Φράγκου του Ν.Ο.Γ.


Αύριο Κυριακή η Ευαγγελία Φράγκου( Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών) εκπροσωπώντας την Ελλάδα μαζί με την Ευαγγελία Αναστασιάδου (Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων στο Τόκιο θα πάρει μέρος στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος στο διπλο των νεανίδων.
Το ελληνικό δίδυμο μετά από μεγάλη μάχη στα ημιτελικα του Σαββατου  πήρε την 3η θέση χάρις το πολύ καλό δεύτερο 1000άρι που έκανε αφού στο πρώτο μισό της κούρσας ήταν στην 4η θέση και εκτός πρόκρισης.

Διακοπές χωρίς απρόοπτα: Οι συμβουλές του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών

Καλοκαίρι, διακοπές, θάλασσα, ήλιος, ωστόσο μία μικρή ατυχία αρκεί για να μας χαλάσει το ειδυλλιακό τοπίο το οποίο ονειρευόμασταν ολόκληρη τη χρονιά.

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, που είναι πάντα στο πλευρό των καταναλωτών, μας προτρέπει να ακολουθήσουμε μερικές απλές, αλλά βασικές συμβουλές για διακοπές χωρίς απρόοπτα.

Η No1 αντικαταθλιπτική τροφή που αρέσει σε όλους

Λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη έχουν οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά μαύρη σοκολάτα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα επιστημόνων από τον Καναδά που δημοσιεύθηκε στο Depression and Anxiety.
Οι επιστήμονες ρώτησαν περισσότερους από 13.000 ανθρώπους για την κατανάλωση

Ποιά είναι τα νέα μαθήματα που θα ενταχθούν στο Δημοτικό Σχολείο

Η Νίκη Κεραμέως και η Σοφία Ζαχαράκη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, συναντήθηκαν με τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, με αντικείμενο το πώς θα γίνει πληρέστερη ενημέρωση και διαπαιδαγώγηση των μαθητών για την πρόληψη και την προστασία από φυσικές καταστροφές.
Μάλιστα,  στο υπουργείο Παιδείας γίνονται σκέψεις για σχετικό μάθημα στα σχολεία.

Αναδρομικά θα περικοπούν οι «χρυσές συντάξεις»

«Το θέμα με τις “χρυσές” συντάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία ανοιχτή πληγή για το υπουργείο Εργασίας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».Ακόμη τόνισε ότι οι «χρυσές» συντάξεις «δίνονταν επί τρία χρόνια με τον νόμο Κατρούγκαλου, και αν δεν κατατίθετο έστω και την τελευταία στιγμή η

Ιδιοκτήτης πιτσαρίας έσπασε το χέρι ελεγκτη της ΑΑΔΕ

Αγρια επίθεση, κατά την οποία τραυματίστηκε ένας ελεγκτής της ΑΑΔΕ, δέχθηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πιτσαρία στον Πλατανιά Μαγνησίας.Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, στο κατάστημα- το οποίο είχαν «ξαναγράψει» το 2017- διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις. Κατά την ώρα που ο ελεγκτής συνέτασσε το φύλλο ελέγχου, ο άνδρας της ιδιοκτήτριας τον

Μεθυσμένος ήταν ο οδηγός που χτύπησε τα παιδιά με τα ποδήλατα στη Λαμία

Υψηλή ποσότητα αλκοόλ εντοπίστηκε στο αίμα του οδηγού που χθες βράδυ τραυμάτισε θανάσιμα 14χρονο ποδηλάτη στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας, έξω από τη Λαμία, σύμφωνα με νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές του ΣΚΑΪ.
Ο 44χρονος έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά ο

Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς έξω από το Πόρτο Χέλι


Μια γυναίκα διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση - Μεγάλο φουσκωτό εμβόλισε και βύθισε μικρή βάρκα - Κάτοικοι Κρανιδίου τα θύματα - Γάλλοι τουρίστες οι επιβάτες του φουσκωτού - Στο σημείο κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού και δύο θαλάσσια ταξί -
Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Λιμενικό καθως στο Θύνι Αργολίδας (και συγκεκριμένα στην περιοχή Δουρούφι), κοντά στο Πόρτο Χέλι συγκρούστηκαν δύο σκάφη, με αποτέλεσμα  δύο νεκρούς άνδρες και μια γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 10/8




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 10 Αυγούστου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Ρωσία : Ανησυχητική έκλυση ραδιενέργειας σε πεδίο δοκιμών

Τα επίπεδα ραδιενέργειας στην πόλη Σεβεροντβίνσκ, στα περίχωρα του οποίου σημειώθηκε έκρηξη σε πεδίο δοκιμών πυραύλων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, για μισή ώρα περίπου, ήταν τριπλάσια του επιτρεπόμενου ορίου, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας της πόλης Βαλεντίν Μαγκαμέντοφ.

Τραγωδία στη Λαμία: Αυτοκίνητο «θέρισε» παιδιά με ποδήλατα – Νεκρός ένας 14χρονος (ΦΩΤΟ)

Η βόλτα των παιδιών με τα ποδήλατα στον Καραβόμυλο το βράδυ της Πέμπτης εξελίχθηκε σε τραγωδία που συγκλονίζει ολόκληρη τη Φθιώτιδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamiareport, λίγο πριν τις 10:00 το βράδυ, αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος Αλβανός υπήκοος έπεσε πάνω σε παρέα παιδιών με ποδήλατα, τραυματίζοντας σοβαρότατα ένα 14χρονο παιδί, το οποίο λίγη ώρα αργότερα κατέληξε

Οι διατροφικές συνήθειες που δεν είναι όσο υγιεινές νομίζετε

Είναι εντυπωσιακό το πόσες τροφές νομίζουμε ότι είναι υγιεινές ενώ δεν είναι. Για να έχουμε, λοιπόν, μια πραγματικά υγιεινή διατροφή που μας κάνει καλό, είναι σημαντικό να ξανασκεφτούμε τις επιλογές μας.
Α δούμε, λοιπόν, κάποιες συνηθισμένες διατροφικές επιλογές που δεν είναι

Ο ΕΦΕΤ αποσύρει λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που έγιναν από τον ΕΦΕΤ και την περιφερειακή διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ζητήθηκε η άμεση απόσυρση του συνόλου των παρτίδων που αφορούν σε λευκό τυρί άλμης από αγελαδινό γάλα, με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΠΟ».
Το τυρί που ανακαλείται πωλείται σε πλαστικά κουτιά των 900 γραμμαρίων, 1

12 κατηγορίες οφειλών που μπορείτε να ρυθμίσετε σε 120 δόσεις

Απλήρωτα ποσά φόρου εισοδήματος, ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τέλους επιτηδεύματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, φόρων μεταβίβασης ακινήτων, φόρων κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών που αφορούν υποθέσεις ετών προ του 2019, μπορούν πλέον -με βάση τις νέες διατάξεις του ν. 4621/2019 που

Από σήμερα καύσωνας διαρκείας

Ένα νέο -παρατεταμένο αυτή τη φορά- κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται από σήμερα Παρασκευή έως και το τέλος της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου, με τη θερμοκρασία κατά τόπους να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τέλος στο άσυλο της ανομίας και της βίας στα πανεπιστήμια.Υπερψηφίστηκε η διάταξη.

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και μαζί του η διάταξη για την κατάργηση του ασύλου αλλά και η αποπομπή της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η συνεδρίαση έγινε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ενώ ολοκληρώθηκε εν μέσω πυρών για την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει

Βήμα-βήμα πως να κάνετε αίτηση για τις 1.500 προσλήψεις ειδικών φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.

Προκηρύχθηκε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 1.500 ειδικών φρουρών με σκοπό την ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ.Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση της αίτησής τους και στα δικαιολογητικά που θα προσκομίσουν.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου – Οι αλλαγές

Την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου 2019.Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.
Με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση άλλαξαν από τον Ιούλιο οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.Συγκεκριμένα, οι πληρωμές

Δείτε με ένα κλικ τα ένσημά σας στο atlas.gov.gr


Το Ενιαίο Μητρώο Ασφάλισης – Ασφαλιστικής Ικανότητας «ΑΤΛΑΣ» αποτελεί το μεγαλύτερο μεταρρυθμιστικό επίτευγμα στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης. Όλοι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το «ασφαλιστικό βιογραφικό» τους, με ένα κλικ στο www.atlas.gov.gr.  Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας. Ειδικότερα, με το «ΑΤΛΑΣ»:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 9/8


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 9 Αυγούστου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Νικηφόρος: "Στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος σε απογειώνει! Είναι ευλογία να ζεις τέτοιες στιγμές"

Λίγο πριν τις εμφανίσεις του στη Θεσσαλονίκη ο Νικηφόρος μιλάει για το τι απολαμβάνει στην πόλη..

Ο τραγουδιστής σε πρόσφατη συνέντευξη του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις διαφορές ανάμεσα στο κοινό της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας λέγοντας: "Άλλος κόσμος.. εδώ συμβαίνει κάτι μαγικό.. βγαίνεις στη σκηνή και ο κόσμος σε απογειώνει! Είναι ευλογία να ζεις τέτοιες στιγμές!" και συνεχίζει αναφέροντας τι απολαμβάνει στην πόλη: "Τον κόσμο και το φαγητό ξεκάθαρα!! Επίσης το βλέπω και σαν διακοπές αφού αυτή η πόλη είναι για μένα απωθημένο!

Στο δυναμικό του Μ.Αλεξάνδρου Γιαννιτσών και ο Βασίλης Χερκελετζής


Η ομάδα basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Βασίλη Χερκελετζή.
Οι συστάσεις για τον Βασίλη είναι περιττές για τους ανθρώπους του «Μέγα» και όσους τον γνωρίζουν αφού ο Βασίλης αγωνίστηκε για περισσότερες από τρείς αγωνιστικές περιόδους στην ομάδα των Γιαννιτσών ξεχωρίζοντας για την αγωνιστική του διάθεση και το ήθος του.

Αήττητη και… ακόμα πιο ψηλά η Ελλάδα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού


Οι άμεσοι αντίπαλοι της χώρας μας στην βαθμολογία της UEFA είναι η Κύπρος, που συνεχίζει με τρεις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και βρίσκεται στην 15η θέση και η Κροατία, που βρίσκεται στην 17η και συνεχίζει με δύο ομάδες. Αμφότερες ωστόσο δεν είχαν βαθμούς να δικδικήσουν την Τετάρτη, όπου ο Ολυμπιακός ρίχτηκε στη μάχη του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League στην Τουρκία με αντίπαλο την Μπασάκσεχίρ.

Λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στην Έδεσσα


Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι λειτουργεί Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών δίπλα στο Εργατικό Κέντρο, οδός Φλωρίνης 6, στον 1ο όροφο και ώρες 9 π.μ έως
5 μμ. με τηλέφωνο 2381025094.
Είναι μια αυτοτελής δημόσια υπηρεσία με πρωταρχική αποστολή την αντιμετώπιση του εθνικού προβλήματος του ιδιωτικού χρέους ( υπερχρέωση πολιτών και επιχειρήσεων ).
Ανήκει στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών.

Ελλάδα, Ισραήλ και ΗΠΑ στηρίζουν τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ

Επιτάχυνση East Med, μέτρα κατά κυβερνοεπιθέσεων ενεργειακών υποδομών και περιβαλλοντική ασφάλεια στην ατζέντα της 1ης ενεργειακής διάσκεψης υπουργών στην Αθήνα
Στο δόγμα ότι η Κύπρος μπορεί να διαχειρίζεται και να εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ, κινήθηκαν οι δηλώσεις των υπουργών της Ελλάδας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ κατά την πρώτη ενεργειακή διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 8/8


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας