Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Το φρούτο που προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη

Το εκχύλισμα ροδιού έχει δείξει ότι μπορεί να καταστείλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων του προστάτη σε ποσοστό που φτάνει το 50%.
Μικρός, σε μέγεθος κάστανου και ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη, ο προστάτης είναι ένας αδένας με βασική λειτουργία τη συνεισφορά του ειδικού

Δυσεύρετη και ακριβή η φοιτητική κατοικία

Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ να βρίσκεται προ των πυλών χιλιάδες υποψήφιοι φοιτητές ετοιμάζονται να αφιερώσουν μέρες και ώρες στην εύρεση της ιδανικής κατοικίας, ώστε να βρουν το κατάλληλο γι' αυτούς σπίτι που θα περάσουν τα χρόνια των σπουδών τους.
       Γονείς και φοιτητές έρχονται για ακόμη μία χρονιά αντιμέτωποι με την αύξηση των

Τα τσουχτερά πρόστιμα στους καπνίζοντες σε λεωφορεία και ταξί

Το «κυνηγητό» του Υπουργείου Υγείας στους καπνιστές έχει ξεκινήσει για τα καλά, με τους ελεγκτές να κάνουν εφόδους σε δημόσιους χώρους και καταστήματα ενώ εξίσου αυστηροί θα είναι και οι έλεγχοι στα αυτοκίνητα.Η δημοτική αστυνομία, μάλιστα, τριπλασίασε τους ελέγχους της για το κάπνισμα στους χώρους έστιασης.

Ποιες αλλαγές έρχονται στη στρατιωτική θητεία

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Αμυνας επί των ημερών του απέφυγαν οποιαδήποτε συζήτηση για το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας.Το οξύτατο πρόβλημα της υποστελέχωσης και της γήρανσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων επιδεινώθηκε δραματικά την περίοδο της κρίσης και οι ανώτατοι

Ξεμπλοκάρει η διαδικασία με τα διπλώματα οδήγησης.Λύση με νομοθετική ρύθμιση.

Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα διπλώματα οδήγησης επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που εισάγεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και θα ψηφιστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή
Η ρύθμιση  θα λύνει το πρόβλημα με τα διπλώματα οδήγησης, καθώς εκκρεμούν περί τις 100.000 αιτήσεις από πολίτες που επιθυμούν να εξεταστούν για να αποκτήσουν δίπλωμα.

Βάσεις στα Πανεπιστήμια: Ανατροπές και εκπλήξεις στα «ρετιρέ» και τα… υπόγεια των ΑΕΙ

Αντίστροφα μετρούν οι χιλιάδες υποψήφιοι που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.Η αγωνία έχει χτυπήσει «κόκκινο» καθώς πολλοί υποψήφιοι παρά το γεγονός ότι έχουν εξασφαλίσει υψηλές βαθμολογίες, δεν γνωρίζουν εάν θα καταφέρουν να εισαχθούν στα τμήματα της αρεσκείας

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 24/8




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 24 Αυγούστου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Μεγάλη απάτη με SMS από 5ψήφια με την ανοχή του κράτους και των παρόχων

Πριν 5 ημέρες και ενώ χαλάρωνα βλέποντας σειρές, έλαβα ένα SMS σε έναν από τους αριθμούς μου, με ένα PIN, και ένα δευτερόλεπτο μετά ένα SMS καλωσορίσματος στο GAMEBAR. Στο μήνυμα αναφέρεται πως χρεώθηκα €6.24, κάτι που με παραξένεψε, καθώς δεν είχα ιδέα τι είναι το GAMEBAR. Πράγματι, το

Αυτό είναι το φυτό που θεραπεύει τον διαβήτη τύπου 2

Εκχύλισμα από τα φύλλα του Ginkgo biloba (Γκίνγκο Μπιλόμπα) μπορεί να προσφέρει θεραπευτικά οφέλη στη μάχη για τον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μελέτη του Κολεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι που δημοσιεύεται στο Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity: Targets and Therapy.

Αμαζόνιος: Φωτιά στους πνεύμονες του πλανήτη

Εδώ και μέρες τροπικά δάση καίγονται στη Βραζιλία, προκαλώντας τεράστια φυσική καταστροφή. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Σχεδόν 73.000 φωτιές καταγράφηκαν στα δάση του Αμαζονίου από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο. Το 2018 είχαν σημειωθεί 39.759 φωτιές, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Δορυφορικών Ερευνών της Βραζιλίας (INPE).

Πέφτουν οι βάσεις εισαγωγής σε τρία πεδία από 300 έως 1.000 μόρια

Πτώση αναμένεται να σημειώσουν οι βάσεις στα τρία πρώτα από τα τέσσερα επιστημονικά πεδία της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ωστόσο η πορεία που θα ακολουθήσουν οι «αριθμοί» στο τέταρτο θα είναι ανοδική, αναφέρει σήμερα ρεπορτάζ που δημοσιεύουν τα «Νέα».

DISCO POOL PARTY SUMMER 2019 του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών «Η Πέλλα»


Προσκαλούμε όλους τους χορευτές, μέλη και φίλους του Ομίλου
για μια ανάσα δροσιάς, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης στην ΑΡΕΝΑ με τον καταπληκτικό DJ MAKISS TOMMY
Ελάτε να ξεφαντώσουμε  σε ένα Αυγουστιάτικο Σαββατόβραδο με κέφι ζωντάνια και πολλές εκπλήξεις.

Η «ΛΩΞΑΝΤΡΑ» στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών!


Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 9.15΄μ.μ.

Η μεγάλη επιτυχία της Αθήνας, η θεατρική παράσταση με το έργο της Μαρίας Ιορδανίδου «Λωξάντρα», θα παρουσιαστεί στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 9.15΄ το βράδυ, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Κάπνισμα και οδήγηση: Πρόστιμα από 1.500 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος!

Με ένα μήνα χωρίς δίπλωμα θα τιμωρούνται εκτός από το χρηματικό πρόστιμο όσοι οδηγοί Ταξί, λεωφορείων αλλά και ΙΧ δημοσίας Χρήσης καπνίζουν στην καμπίνα επιβατών!
Αυτό ορίζει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας που επιχειρεί να θέσει ένα τέλος στις κακή συνήθεια εκατομμυρίων οδηγών.

Διπλό φονικό «με αφορμή το πάρκινγκ» στην Καβάλα

Ασύλληπτο διπλό φονικό έλαβε χώρα στην Χρυσούπολη Καβάλας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης μητέρα και ο ενήλικος γιος της δολοφονήθηκαν από γείτονά τους μετά από λογομαχία που άρχισε με αφορμή θέση στάθμευσης.

Ο δράστης φέρεται να ενοχλήθηκε με τον τρόπο που ο γιος, περίπου 42 ετών, είχε παρκάρει

Συνεχίζουν Πέτσος και Παρτσαλάκης στον Μ.Αλέξανδρο Γιαννιτσών


Η οικογένεια του «Μέγα» είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τους Θεόφιλο Πέτσο και Στέλιο Παρτσαλάκη και την νέα αγωνιστική χρονιά στην ομάδα μας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας νιώθει όχι μόνο χαρά αλλά και περηφάνια, τόσο ο Θεόφιλος  όσο και ο Στέλιος είναι δεκαέξι ετών και θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που θα αγωνιστούν στο ανδρικό τμήμα με αξιώσεις με τα χρώματα του «Μέγα».

Συναγερμός στην Λέσβο: 1.000 αλλοδαποί πολιορκούν την εφορία - Στόχος η έκδοση ΑΦΜ για να πάρουν επίδομα 400 ευρώ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Λέσβο καθώς πάνω από 1.000 αλλοδαποί πολιορκούν την εφορία του νησιού ζητώντας την άμεση έκδοση ΑΦΜ για να πάρουν επίδομα των 400 ευρώ!Τις δυο τελευταίες ημέρες περίπου χίλιοι

Σήμερα το απόγευμα στις 7μμ τα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών


Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας προσκαλεί όλους τους πολίτες στην τελετή εγκαινίων του νέου Αξονικού Τομογράφου, που θα πραγματοποιηθεί στην Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, στις 19:00 στον προαύλειο χώρο της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών.

ΕΝΦΙΑ: Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αναρτηθούν  νέα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για το 2019 με τον φόρο που αναγράφεται να είναι μεσοσταθμικά μειωμένος σε σύγκριση με πέρυσι κατά 22% ή συνολικά κατά 465 εκατ. ευρώ.Ο φόρος που θα προκύψει πρέπει να πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, εκτός και εάν η Εφορία προχωρήσει σε συμψηφισμό της

Ιός Δυτικού Νείλου: Τέσσερις νεκροί σε μια βδομάδα.Kαι ο Δήμος Πέλλας στις "κόκκινες" περιοχές.

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά έχουν καταγραφεί 96 κρούσματα λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου και 10 θάνατοι. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς, από τους οποίους οι 5 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 23/8


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας