Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Ακαδημία Μπάσκετ "Μέγας Αλέξανδρος" Γιαννιτσών


Διοξίνες, εξαιρετικά καρκινογόνες ουσίες που βρίσκονται στο πιάτο μας


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Στο περιβάλλον υπάρχουν ουσίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δηλητήρια και πολλές φορές είναι καρκινογόνες. Κάποιες από αυτές είναι οι διοξίνες. 

Οι διοξίνες στην Ελλάδα εμφανίστηκαν από τις καταστροφικές φωτιές τα καλοκαίρια και τα τελευταία χρόνια με την ατελή καύση των ξύλων και διαφόρων υλικών για θέρμανση τον χειμώνα.

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών


Ξεκινούν οι εγγραφές για την φετινή περίοδο στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών για τους παλαιούς και νέους σπουδαστές του, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες πρόσληψης του καλλιτεχνικού προσωπικού του.
Έτσι λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, το οποίο εδώ και 40 χρόνια προσφέρει τα μέγιστα στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας, ξεκινά και φέτος την λειτουργία του, στελεχωμένο από έμπειρους και καταρτισμένους καθηγητές.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα -Ο Μητσοτάκης θα σκεφτεί σύντομα τις πρόωρες εκλογές

Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους δύο πρώτους μήνες διακυβέρνησης, ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
«Η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σαρώνει το κράτος σαν λάφυρο». Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, δηλώνει ότι «είναι σαν Λερναία Υδρα και θα τους κυνηγά για πολύ καιρό».

Στάθης Καστερίδης: Μεθοδευμένα αδιάβαστη στην εφαρμογή του νόμου η Δημοτική Αρχή


Σε εξέλιξη είναι αυτές τις ημέρες, οι αποφάσεις της νέας θητείας στο Δήμο Πέλλας, με την εκλογή και  την  τοποθέτηση δημοτικών συμβούλων σε θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων. Στην πρώτη όμως συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου η κατάσταση ήταν απαράδεκτη με την εκλογή μελών του Προεδρείου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Τα μυστικά για τις 120 δόσεις: Πότε χάνεται η ρύθμιση

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα για τις 120 δόσεις, ωστόσο ο οφειλέτες θα πρέπει να ιδιαίτερα προσεκτικός διότι εύκολα χάνεται η ρύθμιση.
Προσοχή! Με βάση τα όσα προβλέπει η φορολογική νομοθεσία με την απώλεια της ρύθμισης ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις τραπεζικών

Ξεκινούν οι εγγραφές στη Σχολή Πληροφορικής της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας


Ξεκινούν οι εγγραφές για την φετινή εκπαιδευτική περίοδο στη Σχολή Πληροφορικής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.). Στην Σχολή, η οποία στεγάζεται και λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, αναπτύσσονται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές ηλικίας 9 έως 16 ετών, όπως και ταχύρρυθμα τμήματα ενηλίκων για αναγνωρισμένο δίπλωμα από το ΑΣΕΠ.

Συμμετοχή του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών στο 16ο Ανοικτό Διεθνές Τουρνουά στην Καλαμαριά


Η Ε.Σ. Καλαμαριάς, η Ε.Σ. Θεσσαλονίκης και η Ε.Σ.Θ. "Γ. Ιωακειμίδης" διοργάνωσαν το 16ο Ανοικτό Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Καλαμαριάς 2019 από τις 28 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2019 στην Θεσσαλονίκη.

Το τουρνουά περιελάμβανε 9 γύρους και ο Όμιλος Σκακιστών Γιαννιτσών συμμετείχε με 2 αθλητές του, που αγωνίστηκαν απέναντι σε έμπειρους και καλούς αντιπάλους, με μια εξαιρετική παρουσία.

Δεν θα αλλάζουν πάροχο όσοι χρωστούν στη ΔΕΗ

Xιλιάδες πελάτες της ΔΕΗ επέλεξαν άλλον προμηθευτή ρεύματος, αφήνοντας πίσω τους φέσια. Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» και το ρεπορτάζ του Χρήστου Κολώνα, το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλοντος επιχειρεί να βάλει φρένο στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που αλλάζουν προμηθευτή ρεύματος προκειμένου να γλιτώσουν την αποπληρωμή λογαριασμών.

Γ.Καρασμάνης: Να αξιοποιήσουμε άμεσα τα 226 εκατομμύρια για τα δάση μας


Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος/Ενέργειας, ο Γιώργος Καρασμάνης τους ζητεί να διερευνήσουν γιατί παραμένουν επί πέντε χρόνια ¨στα αζήτητα¨, κοινοτικοί πόροι 226 εκατομμυρίων για την προστασίας των δασών μας.
Ακολουθεί η επιστολή:

Αγαπητοί μου Υπουργοί

Ειδικοί Φρουροί: Ανακοινώθηκαν τα μόρια των υποψηφίων – Όλα τα ονόματα

Ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τα μόρια που συγκεντρώνουν όλοι οι υποψήφιοι για τις 1500 θέσεις των Ειδικών Φρουρών και πληρούν όλα τα προσόντα προκειμένου να συνεχίσουν στη διαδικασία αξιολόγησης.
Όπως ανακοινώνει η ΕΛΑΣ: «Κατόπιν της δημοσίευσης των πινάκων των κατ΄ αρχήν

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 7/9


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Δύο νεκροί από τον ιό του δυτικού Νείλου – Στα 27 τα κρούσματα την τελευταία βδομάδα

Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος με τα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), έχουν διαγνωστεί συνολικά 158 κρούσματα και οι θάνατοι έχουν ανέλθει σε 15.

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τα ελληνικά ομόλογα

Στον απόηχο των δηλώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ για την ανάγκη μείωσης του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, τα ελληνικά ομόλογα υπεραπόδοσαν των ευρωπαϊκών και κατέγραψαν νέο ράλι στις συναλλαγές της Πέμπτης. Αποτέλεσμα είναι τόσο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου όσο και το spread με το αντίστοιχο

Με φοροελαφρύνσεις το «καλάθι» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Σε φοροελαφρύνσεις, μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη θα εστιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρώτη του εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Βασικός στόχος του πρωθυπουργού, η παρουσίαση ενός κοστολογημένου αναπτυξιακού σχεδίου αξιοπιστίας, χωρίς παροχολογίες και πλειοδοσία υποσχέσεων.

10 χρόνια λειτουργίας γιορτάζει σήμερα το Αρχ.Μουσείο Πέλλας.Παρούσα και η Υπουργός Πολιτισμού

Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το 2009 και φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του
Από την ίδρυσή του υπηρετεί αδιάλειπτα και πολύπλευρα τον πολιτισμό αναδεικνύοντας την ιστορία μας, προωθώντας την έρευνα και την

Σοκ στα Χανιά: 12χρονη επιχείρησε να αυτοκτονήσει με χάπια

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία των Χανίων, καθώς ένα κοριτσάκι 12 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών.
Το περιστατικό έγινε χθες, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στα Χανιά.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε την 12χρονη

120 δόσεις: Ανοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Μάθετε όλα τα μυστικά

Ανοιξε το απόγευμα της Πέμπτης η ηλεκτρονική πλατφόρμα της νέας βελτιωμένης ρύθμισης των 120 δόσεων για τους οφειλέτες της Εφορίας που θα υποβάλουν για πρώτη φορά αίτηση, ενώ για τους περίπου 200.000 οφειλέτες που βρίσκονται ήδη στην προηγούμενη ρύθμιση η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 6/9




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Βόμβα από Ερντογάν: Σκέπτεται να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα απαγορεύουν στην Άγκυρα να τα αποκτήσει και η ίδια, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν σχεδιάζει κάτι τέτοιο.
"Ορισμένες χώρες έχουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, όχι έναν ή δύο. Αλλά (λένε σε εμάς) ότι δεν μπορούμε να τους έχουμε. Αυτό, δεν το δέχομαι", είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε

Ειδικοί Φρουροί: Κλήρωση για τους υποψήφιους που έχουν ισοβαθμήσει

Mε κλήρωση θα προσληφθούν οι Ειδικοί Φρουροί που έχουν ισοβαθμήσει, όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κλήρωση για να προσληφθούν οι υποψήφιοι Ειδικοί Φρουροί, που έχουν ίδια μόρια, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (6.9.2019) στις 09:00 το πρωί, στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αθήνα επί της Λ. Μεσογείων 96.

Επανάσταση! Ερχεται χάπι κατά της γήρανσης

Μια νέα απλή θεραπεία, η οποία δύναται να αποτρέψει τα προβλήματα της γήρανσης, θα καταστεί διαθέσιμη σε πέντε έως 12 χρόνια από τώρα.
Η επιστήμη έχει ασχοληθεί με τον τρόπο με τον οποίο η επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής μπορεί να καταστεί δυνατή. Πρόσφατα Αμερικανοί υποστήριζαν πώς νίκησαν τη γήρανση. Σήμερα για πρώτη φορά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός χαπιού που θα αναστρέφει τη

To Facebook παραδέχθηκε τη διαρροή στοιχείων 419 εκατ. χρηστών

Στην ομολογία ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε μια «ανοιχτή» βάση δεδομένων προχώρησε το Facebook σε άλλο ένα περιστατικό που δημιουργεί ερωτήματα για τα επίπεδα ασφαλείας του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου.

Επίδομα στέγασης: Ποιοι πρέπει να κάνουν εκ νέου αίτηση

Εκ νέου αίτηση για επίδομα στέγασης πρέπει να κάνουν αρκετοί δικαιούχοι μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 για να μη χάσουν το επίδομά τους.
Συγκεκριμένα, πρέπει να ξανακάνουν αίτηση όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους εντός του Μαρτίου 2019, καθώς συμπληρώνεται αυτόν τον μήνα το εξάμηνο ισχύος τους. Πολλές αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου στέγασης που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου – και για τις

Πόσο θα μειωθεί ο φόρος εισοδήματος

Τα ποσά των φοροελαφρύνσεων που αναμένεται να προκύψουν σε ετήσια βάση για εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους, κατ’ επάγγελμα αγρότες και αυτοαπασχολούμενους (εμποροβιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες) από τη στιγμή που θα εφαρμοστούν οι προεκλογικές εξαγγελίες του κυβερνώντος κόμματος για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων

«Πάρτι» επί ΣΥΡΙΖΑ με τα εκατομμύρια που δίνονταν για τη σίτιση των προσφύγων

Στο προσκήνιο επανέρχεται το σκάνδαλο των προσφυγικών κονδυλίων και πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.Κυρίως, όμως, επανέρχεται η δυσώδης υπόθεση των χρημάτων που είχαν προορισμό την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωση προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα φιλοξενίας, και για τα οποία υπεύθυνο ήταν το

Απόφαση – σταθμός για την αναγραφή του θρησκεύματος στα σχολεία

Με μία πολύ σημαντική απόφαση η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο, στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης και στο πληροφοριακό σύστηµα «myschool», αλλά και στη δήλωση ότι ο µαθητής δεν είναι

Χασισοφυτεία-Αμαζόνιος στα Σεβαστιανά Σκύδρας.Στα 3 μέτρα έφταναν τα δενδρύλια κάνναβης!

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας μετά από συντονισμένες έρευνες για την δίωξη της παράνομης καλλιέργειας κάνναβης, κατάφεραν να εντοπίσουν σε αγροτική περιοχή της Πέλλας, φυτεία με πάνω από 300 δενδρύλλια κάνναβης.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (3 Σεπτεμβρίου 2019) το απόγευμα σε περιοχή

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 5/9




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Τα 6+1 μηνύματα του οργανισμού όταν δεν τρέφεσαι σωστά

H εγκράτεια στο φαγητό ή στο γλυκό αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την προάσπιση της καλής υγείας. Τι συμβαίνει όμως στο σώμα όταν η δίαιτα γίνεται πιο αυστηρή από ό,τι αντέχει ο οργανισμός; Και ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να κινητοποιήσουν όσους δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ώστε να αναθεωρήσουν το καθημερινό

Αλλάζουν όλα στη λειτουργία των ΚΕΠ

Την αρχή «μόνον άπαξ» θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε κάθε συναλλαγή των πολιτών με το Δημόσιο εκσυγχρονίζοντας τη λειτουργία των ΚΕΠ και δημιουργώντας ένα μητρώο, στο οποίο ο πολίτης θα μπορεί να καταχωρεί ένα δεδομένο και αυτό θα ενημερώνεται αυτόματα σε όλα τα υπόλοιπα μητρώα του δημοσίου τομέα.

Μέτρα για τους ασυνεπείς εργοδότες ετοιμάζει η κυβέρνηση

Την αναστολή της δυνατότητας υποβολής ΑΠΔ στους μη συνεπείς εργοδότες, για τις μισθολογικές περιόδους που δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας.
Την αναστολή της δυνατότητας υποβολής Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων στους μη συνεπείς εργοδότες, για τις μισθολογικές περιόδους που δεν έχουν καταβληθεί οι

Έφερε την καραμπίνα και αυτοκτόνησε μπροστά σε συγγενή του

Τραγωδία στην Βούντενη το απόγευμα της Τρίτης, όπου ένας ηλικιωμένος έβαλε τέλος στην ζωή του αφού αυτοπυροβολήθηκε με την καραμπίνα του.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 78χρονος που ζούσε μόνος του καθώς είχε χάσει την σύζυγο του, βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του με συγγενικό του πρόσωπο και

Τα πολλά αναψυκτικά σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου

Η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών, τόσο αυτών που περιέχουν ζάχαρη, όσο και εκείνων με τεχνητά γλυκαντικά, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα που έγινε σε δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Τα κόλπα και η ταρίφα των διακινητών - Τα στραβά μάτια των Τούρκων

Νέους τρόπους έχουν βρει οι Τούρκοι δουλέμποροι για να στέλνουν καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο «κάτω από τη μύτη» των ελληνικών λιμενικών.Τα ρεύματα εισροών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το πρωί της Τρίτης 125 νέοι μετανάστες έφτασαν

Συνταξιοδότηση εξπρές για δημοσίους υπαλλήλους – Αναλυτικά παραδείγματα

Τη δυνατότητα για συνταξιοδότηση εξπρές έχουν πάνω από 50.000 ασφαλισμένοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πριν από τη συμπλήρωση των γενικών ορίων συνταξιοδότησης, στα 62 με 40 έτη ασφάλισης ή διαφορετικά στα 67 με 15 έτη ασφάλισης.

Αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους ασκούν βία κατά ...εφοριακών.

«Η ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για τις επιθέσεις που δέχονται υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, δυστυχώς αναπαράγει ανακριβείς διαδόσεις περί δήθεν επικείμενης κατάργησης των φοροελεγκτικών μηχανισμών» αναφέρει σε δηλωσή του ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολος

Τραγωδία στον Αλμυρό: Νέα αποκάλυψη για το λούνα παρκ του θανάτου

Αναπάντητα ερωτήματα κυριαρχούν για τις συνθήκες και τους υπαίτιους της τραγωδίας στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλο, όπου μια 13χρονη εκτοξεύτηκε από παιχνίδι και βρήκε ακαριαίο θάνατο.
Οι αρχές αναζητούν τις αιτίες αλλά και τους υπαίτιους της τραγωδίας μέσα από τις καταθέσεις