Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Λευκά αιμοσφαίρια στο αίμα. Λευκοπενία (χαμηλά) και Λευκοκυττάρωση (αυξημένα)


του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Τα λευκά αιμοσφαίρια (WBC) ή λευκοκύτταρα ή λευκά αποτελούν ένα ετερογενές σύνολο κυτταρικών πληθυσμών του αίματος.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται:.

1) τα πολυμορφοπύρηνα (ουδετερόφιλα, βασεόφιλα, εωσινόφιλα),
2) τα μεγάλα μονοπύρηνα και μακροφάγα και
3) τα λεμφοκύτταρα.

Βραδιές καντάδας με την χορωδία του ΚΑΠΗ Έδεσσας


Δρομάκια σκοτεινά που η αγάπη περνά, ντροπαλή τα δειλινά.  Καντάδα σιγανή που γλυκά συγκινεί, κάποια γρίλια φωτεινή”. Κάθε Σεπτέμβρη, οι καντάδες που πραγματοποιούν τα μέλη και οι φίλοι της χορωδίας του ΚΑΠΗ του Δήμου μας βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης και φέτος, μια διαδρομή που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο.

Φιλικό με Εδεσσαικό οι παλαίμαχοι της Αναγέννησης


Φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Εδεσσαϊκό θα δώσει την Δευτέρα στις 6. μ.μ στο γήπεδο Μελισσίου οι Παλαίμαχοι της Αναγέννησης με την αντίστοιχη ομάδα της Έδεσσας.  Το συγκεκριμένο ματς είναι το εναρκτήριο της φετινής σεζόν για την δραστήρια ομάδα των Παλαιμάχων της Αναγέννησης, μια που θα ακολουθήσουν αρκετά ενδιαφέροντα φιλικά παιχνίδια.

Απεργία : Ερχονται νέες κινητοποιήσεις στις 2 Οκτωβρίου


Νέο απεργιακό «ραντεβού» κλείνουν τα συνδικάτα για την ερχόμενη Τετάρτη 2 Οκτωβρίου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Η ΓΣΕΕ προκήρυξε νέα απεργία, στην οποία συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας, ενώ αναμένεται η απόφαση των συνδικάτων των μέσων μεταφοράς. Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

1η φετινή συνάντηση της Ομάδας Μαθηματικών Γιαννιτσών την Κυριακή 29/9


Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς και τους φίλους των μαθηματικών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων (στη βόρεια πτέρυγα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών)*, ώστε να συζητηθούν οι παρακάτω στόχοι (ή/και να τεθούν νέοι):

Νέα έκθεση-σοκ για μαθητές


Νέο καμπανάκι, αυτή τη φορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ετήσια έκθεση της Ε.Ε. που δημοσιοποιήθηκε χθες, έδειξε ότι σχεδόν ο ένας στους τρεις Ελληνες μαθητές δεν διαθέτει βασικές δεξιότητες. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακό ότι η Ελλάδα πηγαίνει από το... κακό στο χειρότερο. Προ δύο εβδομάδων η ετήσια έκθεση της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ),

Στις δράσεις του ERASMUS+LOUD συμμετείχε το ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών από το δήμο Πέλλας


Στα πλαίσια της συμμετοχής του δήμου Πέλλας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+LOUD, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση των ενδιαφερομένων με τη διοργάνωση διημερίδας με τίτλο: «Loud Young Leaders for Inclusion» στις 23-24/9/2019. Συμμετείχαν: Ο δήμος Πέλλας, σχολεία και κοινωνικοί φορείς.
Τις δράσεις διοργάνωσαν η υπεύθυνη του προγράμματος από τον δήμο Πέλλας κ. Χερκελετζή και εκπρόσωποι από Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο. 

Εξαγγελίες Χρυσοχοΐδη για κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην ενδοχώρα


Στη σύσκεψη που είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τους περιφερειάρχες 13 περιφερειών σχετικά με την μεταναστευτική κρίση στη χώρα μας, συμφώνησαν στην ανάληψη άμεσων μέτρων για αποσυμφόρηση των νησιών.


Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία 13 δομών φιλοξενίας στις 13 περιφέρειες, καθώς επίσης και ισοκατανομή των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά προς την ενδοχώρα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 28/9


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Λυγαριά βότανο για πόνους περιόδου, ακμή, αντιφλεγμονώδες, ηρεμιστικό, αντιαφροδισιακό


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Είναι ένα θαμνώδες φυτό που μπορεί όμως να φτάσει μέχρι και 6 μέτρα ύψος. Είναι ευλύγιστος, φυλλοβόλος θάμνος, φύεται σε παραποτάμιους και παραθαλάσσιους τόπους γνωστό επίσης με τα ονόματα καναπίτσα, αγνιά, αλυγαριά, μυριτζιά, καλαθιά και δέντρο της αγνότητας.

Παρουσίαση του βιβλίου «Με τα μάτια των ξένων - Περιηγητές στην Έδεσσα και την Πέλλα, 1328-1912»


Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Με τα μάτια των ξένων -
Περιηγητές στην Έδεσσα και την Πέλλα, 1328-1912», που εξέδωσε πρόσφατα ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, στο Παρθεναγωγείο (Βαρόσι Έδεσσας).
Η πολυπληθής παρουσία του κόσμου ήταν ιδιαίτερα συγκινητική καθώς μεταξύ αυτών που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν μέλη του Συλλόγου Εδεσσαίων της Θεσσαλονίκης αλλά και Εδεσσαίοι που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Γιαννιτσών δίπλα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα


Το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών στα πλαίσια της κοινωνικής του δράσης, στέκεται δίπλα σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και  συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια από όλες τις συσκευασίες  (π.χ. από μπουκάλια νερού, απορρυπαντικών, γάλακτος, χυμού, κρασιού, λαδιού κ.λ.π.) με σκοπό να συνδράμει στο έργο του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Πέλλας για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων. 

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών. Τι δηλώνουν Μητσοτάκης, Τσίπρας, Γεννηματά, Κουτσούμπας


Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων για τα έτη 2016, 2017, 2018 - Διαβάστε αναλυτικά στο Newsbomb.gr τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τα εισοδήματα και τις περιουσίες τους 
Συνολικά δόθηκαν στη δημοσιότητα 2659 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Οι δηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής.
Συνολικά οι δηλώσεις που κατατέθηκαν και δημοσιεύονται είναι 2.659.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 27/9


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας