Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στον καρκίνο του μαστού. Εγκυμοσύνη και θηλασμός μετά από μαστεκτομή


του Γιώργου Μονεμβασίτη *, Μ.D., medlabnews.gr

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό πολιτισμό και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Υπολογίζεται, ότι 1 στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Στην Ελλάδα η συχνότητά του έχει αυξηθεί επίσης σημαντικά και υπολογίζεται σε 4.500 νέες περιπτώσεις ετησίως.

 Κάθε 2,5 εργάσιμες ώρες γίνεται μια νέα διάγνωση, ενώ κάθε 6 εργάσιμες ώρες μια γυναίκα πεθαίνει από καρκίνο του μαστού.

Αγιασμός Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων.


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στον καθιερωμένο αγιασμό την Κυριακή 27/10 και ώρα 4μ.μ. στο γραφείο του Συλλόγου !Δημοκρατίας 18 (είσοδος Αριστοτέλους 2). Θα ακολουθήσει αρτοκλασία στην Αγία Σκέπη και
στη συνέχεια θα συμμετέχουμε στον Νυχτερινό δρόμο νερού , στέλνοντας το μήνυμα για την πρόληψη κατά του καρκίνου!

Πικετοφορία του ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης


Με πικέτες και συνθήματα όπως “θέλουν τους αγώνες στα νεκροταφεία δεν θα παραδώσουμε μητρώα και απεργία”, “ η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας οργάνωση κι αγώνας η απάντηση μας”, ενώσαμε για άλλη μια φορά τη φωνή μας στα Γιαννιτσά με αυτή των χιλιάδων σε ολόκληρη τη χώρα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας για την παράκαμψη Γιαννιτσών και την παράκαμψη Χαλκηδόνας


Σήμερα 25-10-2019 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τις 2 παρακάμψεις του νομού, την παράκαμψη Γιαννιτσών και την παράκαμψη Χαλκηδόνας.
Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης τζαμτζής τόνισε μεταξύ άλλων τα  εξής:
«Πιστεύοντας ότι όλους μας διακατέχει η αγωνία για την πορεία ενός έργου που θεωρούμε απόλυτα πρώτης προτεραιότητας και μιλώ για την εθνική οδό Θεσ/νίκης – Έδεσσας- όρια νομού Φλώρινας,

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 26/10


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Εκδήλωση προς τιμήν της Σοφίας Βέμπο και των Πεσόντων του '40 στην Καλλίπολη Σκύδρας


Επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό στη Σκύδρα



Επιστολή με θέμα το μεταναστευτικό – προσφυγικό απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου προς τους κ.κ.: Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Πρώτης Υποδοχής Πάτροκλο Γεωργιάδη, τον Ειδικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνο Λογοθέτη, τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Λογοθέτη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή.

Απλές συμβουλές για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας

Μερικές φορές κάτι απλό, όπως το να τραγουδήσετε το αγαπήμενο σας τραγούδι ή να δείτε ένα επεισόδιο από μια κωμική σειρά, είναι αρκετό για να νιώσετε καλύτερα και να χαλαρώσετεΑν πάλι νιώθετε μοναξιά, περνώντας χρόνο με τους κοντινούς σας ανθρώπους ή το κατοικίδιό σας, μπορεί να σας κάνει να δείτε τη ζωή πιο αισιόδοξα.Την επόμενη φορά που θα νιώσετε κάπως

Βιολογικός καθαρισμός και αποχετευτικό δίκτυο Άρνισσας



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου κατασκευής βιολογικού καθαρισμού και αποχετευτικού δικτύου στην Άρνισσα, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 4.000.000€ περίπου.

Σύσκεψη για τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ των αγροτών και για τον καθορισμό του αριθμού θέσεων των εργατών γης



Χθες 24-10-2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής είχε σύσκεψη με τους εκπροσώπους Συνεταιρισμών του Ν. Πέλλας και τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες της Αντιπεριφέρειας για τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ των αγροτών και για τον καθορισμό του αριθμού θέσεων των εργατών γης.
 Για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον ΕΛΓΑ και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να δοθούν προκαταβολές το συντομότερο δυνατό με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ των παραγωγών, στις οποίες αναφέρονται αναλυτικά οι καλλιέργειες τους.

Μαθήτρια εντοπίστηκε λιπόθυμη μετά από χρήση χασίς

Σε λιπόθυμη κατάσταση εντόπισε το πρωί ένας καθηγητής, μια 15χρονη μαθήτρια του λυκείου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.Η 15-χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ υπεβλήθη και στις απαραίτητες εξετάσεις. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι η ανήλικη μαθήτρια είχε κάνει χρήση χασίς,

Εκδήλωση με θέμα «Κρύα Βρύση ώρα μηδέν: Το παρόν και το μέλλον του τόπου μας»



Ανοιχτό κάλεσμα, στους πολίτες της Κρύας Βρύσης και της Δημοτικής Ενότητας απευθύνει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κρύας Βρύσης Ανδρέας Βλάχος και το Συμβούλιο,  σε ανοιχτή συζήτηση με τον τίτλο «ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ – ΏΡΑ ΜΗΔΕΝ: Το παρόν και το μέλλον του τόπου μας» για όλα τα φλέγοντα θέματα της περιοχής.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης.

Κοινωνικό μέρισμα: Δείτε με ένα κλικ αν θα το πάρετε τον Δεκέμβριο

«Οριστικοποιημένη» θεωρείται η απόφαση για χορήγηση ενός νέου κοινωνικού μερίσματος στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες τον προσεχή Δεκέμβριο.
Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων θα χορηγηθεί το κοινωνικό μέρισμα, καθώς και τα κατά κεφαλήν ποσά.
Η κυβέρνηση, πάντως, προσανατολίζεται στην κατεύθυνση θεσμοθέτησης του κοινωνικού

Πως κατάφερναν οι λαθρομετανάστες να μην επιστρέφουν στην Τουρκία

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για το άσυλο, σχετικά με τον τρόπο που οι μετανάστες κατάφερναν να παραμείνουν  στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

«Μέσα από τις τεράστιες τρύπες που είχε αυτή η ισχύουσα νομοθεσία, όταν

Οι δραστηριότητες της Ομάδας «Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης» στην Pella TV



 Το Σάββατο 26-10-2019 και ώρα 22.00', την Τετάρτη 30-10-2019 και ώρα 15.00’ και την Πέμπτη 31-10-2019 ώρα 19.00’, θα προβληθεί από την Pellatv η εκπομπή «Μια φωτογραφία μια ιστορία» στην οποία καλεσμένοι είναι οι διαχειριστές της Ομάδας στο διαδίκτυο "Παλιές Φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης" α. Δήμη Τζιβοπούλου, β. Αθανάσιος Νικόπουλος και γ. Αλέξης Αθάνατος.

Δημοσκόπηση Pulse : Κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη – Ατού η οικονομία, πρόβλημα το μεταναστευτικό

Στις 13,5 μονάδες παραμένει η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε για τον Σκάι η εταιρεία Pulse.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η ΝΔ έχει ποσοστό 38,5% και υποχωρεί κατά μία μονάδα από την έρευνα της ίδιας εταιρείας στο διάστημα 17-18 Σεπτεμβρίου.Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 25%, επίσης μία μονάδα κάτω από την προηγούμενη μέτρηση, έτσι η διαφορά παραμένει στις 13,5 μονάδες.

Φορολοταρία Οκτωβρίου: Δείτε αν είστε ανάμεσα στους νικητές των 1.000 ευρώ

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 24/10 από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η κλήρωση Οκτωβρίου 2019 για τις αποδείξεις με κάρτες Σεπτεμβρίου (φορολοταρία ή λοταρία αποδείξεων).
Υπενθυμίζεται πως σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, ενώ τα συγκεκριμένα χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα,

Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων κερδίζουν από την αναστολή του ΦΠΑ - Δείτε παραδείγματα

Ισχυρό θετικό σοκ στην οικοδομή και σημαντική ώθηση στις αγοραπωλησίες ακινήτων, οι οποίες έχουν αρχίσει να ανεβάζουν ταχύτητα το τελευταίο διάστημα, αποτελεί η αναστολή του ΦΠΑ για τρία χρόνια στις πωλήσεις όλων των ακινήτων που εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του Economist.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 25/10




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Δράση ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο Δήμο Σκύδρας


Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών πρόληψης και θωράκισης της υγείας των συμπολιτών μας, ο Δήμος Σκύδρας με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας - Περιχώρων και σε συνεργασία με τα Σχολεία του Δήμου Σκύδρας πραγματοποιεί δράση ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Τα 3+1 βότανα που ανακουφίζουν το στομάχι

Το φαρμακείο της φύσης συχνά έχει τις λύσεις για τις μικροενοχλήσεις που μας ταλαιπωρούν.Εάν νιώθετε πολύ πιεσμένοι και το στρες σας «χτυπάει» στο στομάχι, μπορεί να ετοιμάσετε ένα ανακουφιστικό ρόφημα.Συνδυάστε 5 στίγματα κρόκου, 3 γραμμάρια (25%) φασκόμηλο, 7,2 γραμμάρια (60%) μελισσόχορτο και 1,35 γραμμάρια (15%) μαντζουράνα και απολαύστε ένα έγχυμα

Δήμος Πέλλας: Βράβευση διακριθέντων μαθητών με αφορμή την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού


Άγνωστος έδωσε ιλιγγιώδες ποσό για τον μικρό Παναγιώτη- Ραφαήλ!



Αίσθηση προκαλεί το ύψος της δωρεάς από άγνωστο άτομο, που συνεισέφερε προκειμένου να μπορέσει ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ Γλωσσιώτης να μεταβεί στη Βοστώνη για θεραπεία. Σύμφωνα με το eviazoom.gr, κατατέθηκε ένα εκατομμύριο ευρώ από άτομο, που δεν ήθελε να φαίνεται το όνομα του, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζει ούτε η οικογένεια του μικρού.

Στο νοσοκομείο καθηγήτρια που επιχείρησε να χωρίσει μαθητές που καβγάδιζαν σε σχολείο της Μυτιλήνης

Κρούσμα ακραίας βίας μεταξύ μαθητών και κατά εκπαιδευτικού σημειώθηκε σε σχολική μονάδα γυμνασίου σε χωριό του Δήμου Μυτιλήνης, καθώς το θύμα, όντας καθηγήτρια, είχε νωρίτερα επιχειρήσει να χωρίσει δύο μαθητές που καυγάδιζαν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και με βάση καταγγελία, σήμερα σε

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Σκύδρας


Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Σκύδρας θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Την 28η Οκτωβρίου 2019 (ημέρα Δευτέρα)

·        Ώρα 07.30 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και η Φιλαρμονική του Δήμου, θα περιέλθει στους δρόμους της Σκύδρας παίζοντας τον Εθνικό Ύμνο και εμβατήρια.

Οδηγοί, προσοχή στη χρήση κινητού! -Πότε επιτρέπεται, τι ισχύει για το handsfree

Ο νέος ΚΟΚ (Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας) είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τους οδηγούς που μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο ενώ το όχημά τους είναι εν κινήσει. Πρόκειται για μία από τις πιο συχνές παραβάσεις που κάνουν οι οδηγοί, ενώ οι άνδρες της Τροχαίας είναι ιδιαίτερα αυστηροί στους ελέγχους.
Είναι σημαντικό λοιπόν οι οδηγοί να γνωρίζουν πως η ομιλία στο κινητό επιτρέπεται με τη χρήση ασύρματου ακουστικού (bluetooth) ή με ανοιχτή ακρόαση και μόνο όταν το τηλέφωνο είναι

Κάθειρξη 8 ετών στον πατέρα που κακοποιούσε το 4χρονο παιδί του

Ένοχος κρίθηκε ο πατέρας που κατηγορείται ότι ασελγούσε στο 4χρονο παιδί του. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου επέβαλλε ποινή κάθειρξης 8 ετών με αναστέλλουσα δύναμη και με τον όρο ο πατέρας να μην πλησιάσει το παιδί.
Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της υπόθεσης ασέλγειας του 4χρονου παιδιού από τον ίδιο του τον πατέρα.

Προκαλεί η Άγκυρα:Θα συνεχίσουμε και θα αυξήσουμε τις γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Μπορεί η Τουρκία να πήρε αυτό που ήθελε από την επιχείρηση «πηγή ειρήνης» στη Συρία, ωστόσο όπως φαίνεται δεν θα… απολαύσει καθόλου την επιτυχία της.Από την επόμενη κιόλας μέρα -όχι ότι σταμάτησαν και ποτέ- οι Τούρκοι συνέχισαν τις προκλήσεις τόσο σε Αιγαίο, όσο και σε Ανατολική Μεσόγειο.Όλα αυτά, τη στιγμή που τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν

Με απόλυτη επιτυχία το 9ο Αντάμωμα Λυκείων των Ελληνίδων στα Γιαννιτσά


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 το “9ο Αντάμωμα Λυκείων των Ελληνίδων”. Το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης, διοργάνωσε κοινή μουσικοχορευτική παράσταση με τα  Λύκεια των Ελληνίδων Χανίων & Κατερίνης.

Χρυσοχοΐδης : Άσυλο μόνο σε πρόσφυγες που πληρούν τα κριτήρια

Για μια «πολύ σημαντική τομή στο νομοθετικό πλαίσιο για τη διεθνή προστασία, καθώς συστηματοποιείται, ενοποιείται και αναπροσαρμόζεται σε ένα ενιαίο νομοθέτημα το σύνολο των διατάξεων», έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης,

Ο ΝΟΓ στη διεθνή ρεγκάτα που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Θεσσαλονίκης


Το Σάββατο στις 19 Οκτωβρίου ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών συμμετείχε στους 27ους διεθνείς αγώνες Κωπηλασίας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.
      Ο ΝΟΓ έκλεισε τη φετινή πετυχημένη αγωνιστική σεζόν με τρία μετάλλια.
        Συγκεκριμένα, το Χάλκινο μετάλλιο και τη 3η θέση κατέκτησαν οι Νεάνιδες μας Αρετάκη Αννέτα και Ευαγγελία Φράγκου στο Διπλό σκιφ Νεανίδων.

Φόρος : Πώς οι πληρωμές με κάρτες απειλούν τα εισοδήματά μας

Ένας κρυφός φόρος φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την υποχρεωτική συλλογή ηλεκτρονικών αποδείξεων στο 30% του εισοδήματός.Ζευγάρια με μεσαία εισοδήματα αλλά και χαμηλόμισθοι και όσοι πιάνονται στις δαγκάνες των τεκμηρίων θα δυσκολευτούν αρκετά το 2020 να πιάσουν τον νέο στόχο των ηλεκτρονικών συναλλαγών που επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών.

Πιστώνονται σταδιακά από σήμερα οι επιδοτήσεις των αγροτών

Από αργά σήμερα το απόγευμα Πέμπτη 24/10/2019, θα αρχίσει να πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων, το 70% της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, παράλληλα, έχουν γίνει ενέργειες προς την Τράπεζα Πειραιώς, ώστε οι αγρότες που διαθέτουν λογαριασμούς σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα να «δουν» τα χρήματα της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης το αργότερο μέχρι το απόγευμα

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 24/10




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας