Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Σταύρος Κρητικός: Live Medley με αγαπημένα τραγούδια!



Ο Σταύρος Κρητικός επιστρέφει με μία ζωντανή ηχογράφηση θέλοντας να μας μεταφέρει την ενέργεια των Live εμφανίσεων του.

Το medley αποτελείται από τα τραγούδια "Καθημερινά", "Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου", "Τέρμα η ιστορία" , "Μην ανησυχείς" και "Είσαι εδώ" .

Υπέρηχος του θυρεοειδούς : Πότε γίνεται, τι δείχνει και τι προετοιμασία απαιτείται;


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Το υπερηχογράφημα είναι μια ανώδυνη και ακίνδυνη εξέταση η οποία προσφέρει απεικόνιση διαφόρων οργάνων του σώματος. Το υπερηχογράφημα εφαρμόζεται ευρύτατα στη σύγχρονη ιατρική και σε όλες τις ειδικότητες. Ο όρος υπέρηχος υποδηλώνει ήχο υψηλής συχνότητας που δεν είναι ακουστός από το ανθρώπινο αυτί. Οι ακουστοί ήχοι έχουν εύρος από 20Hz μέχρι 18KHz. Για ήχους πάνω από 18KHz χρησιμοποιείται ο όρος υπέρηχοι.

Αγρυπνία Αγίου Φιλουμένου στα Γιαννιτσά


Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, από 20.30 έως 00.30 στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα τελεσθεί Αγρυπνία εις τιμήν και μνήμην του νέου ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Φρέατος του Ιακώβ.

Κανένα ελαφρυντικό για Siemens - H εισαγγελική πρόταση και τι σημαίνει


Κανένα ελαφρυντικό να μην αναγνωριστεί στους 20 από τους 22 συνολικά που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση της Siemens πρότεινε η Εισαγγελέας του δικαστηρίου, πρόταση που αν γίνει δεκτή από τους δικαστές, θα οδηγήσει σε αυστηρές ποινές για τους κατηγορουμένους
Η εισαγγελέας πρότεινε τη μη αναγνώριση ελαφρυντικών στους 20 από τους 22 καταδικασθέντες κατηγορουμένων με την εξαίρεση δύο επιχειρηματιών που φέρεται να λειτούργησαν ως «παρένθετα πρόσωπα» στη διαδρομή του «μαύρου χρήματος».

Εσπερινά Κηρύγματα Κυριακής 24/11 σε Έδεσσα και Γιαννιτσά


Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, στις 6.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν Εσπερινά Κηρύγματα

1. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρ. Γεώργιο Ζουμή, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως και θέμα: «Οι βίοι των αγίων».

Κοινωνικές παρεμβάσεις για παιδιά σε Γιαννιτσά και Σέρρες από την ΠΚΜ


Στις Σέρρες προωθείται εκμάθηση ελληνικών και ανάπτυξη δεξιοτήτων για Ρομά και στα Γιαννιτσά η ενισχυτική διδασκαλία για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που ζουν κάτω από τα όριο της φτώχειας

Δυο κοινωνικές παρεμβάσεις στις Σέρρες και τα Γιαννιτσά υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Συνάντηση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών με εκπροσώπους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου


Αντιλαμβανόμενοι το ρόλο που οφείλουμε να διαδραματίσουμε και λαμβανομένων υπόψη των πρώτων ακραίων αρνητικών δειγμάτων της διακυβέρνησης της ΝΔ, η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ. Πέλλας προχωρά σε σειρά συναντήσεων με φορείς, συλλογικότητες και ομάδες πολιτών της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, συναντήσεων που σκοπός τους είναι να ακούσουμε, να συζητήσουμε, και όπου δυνατό, από κοινού να αγωνιστούμε.

Κρήτη: Έπιασαν στα «πράσα» χειρουργό με φακελάκι στο χέρι


Ο γιατρός ζήτησε περισσότερα χρήματα απ όσα αρχικά είχε συμφωνήσει με τον ασθενή του με αποτέλεσμα ο τελευταίος να εξοργιστεί  και να απευθυνθεί στην αστυνομία προχωρώντας σε επώνυμη και γραπτή καταγγελία
Τον έπιασαν επ'  αυτοφώρω. Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην κατοχή του, συνελήφθη γιατρός – χειρουργός του ΠΑΓΝΗ, την Παρασκευή.

Νέοι Διοικητές Νοσοκομείων.Ηλίας Πλιόγκας στη Βέροια,Ανδρίτσος Γιάννης στο Κιλκίς,Λόγγος στα Γιαννιτσά.


Δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα ονόματα των νέων Διοικητών και Υποδιοικητών Νοσοκομείων.Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας,Διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας(Βέροιας και Νάουσας) αναλαμβάνει ο συντοπίτης Ηλίας Πλιόγκας,πρόσωπο  ευρύτερα γνωστό για την πολυτετή και δυναμική παρουσία του στην Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.  Θέσεις ευθύνης αναλαμβάνουν και δύο Σκυδραίοι

Ακίνητα : Πέντε χρόνια παράταση για τα αυθαίρετα


Ο υπάρχον νόμος για την τακτοποίηση θα ισχύει έως το τέλος του ερχόμενου Ιουνίου - Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την Ηλεκτρονική Ταυτότητα της ιδιοκτησίας τους.
Εως το 2025 έχουν περιθώριο οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων προκειμένου να τακτοποιήσουν – με τον νέο νόμο που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2020 – τα αυθαίρετά τους.

Επίδομα θέρμανσης: Έως και 30% υψηλότερο φέτος σε σχέση με πέρυσι


«Είναι αυξημένο στους φτωχούς και μειωμένο στους λίγους που έχουν οικονομική άνεση το νέο Επίδομα Πετρελαίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών - Αναλυτικοί πίνακες για το επίδομα που θα δοθεί
Προορισμένο να ωφελήσει τους πιο φτωχούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη, είναι το ανασχεδιασμένο επίδομα θέρμανσης, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Και παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι:

Ακόμα ένα γεμάτο αγωνιστικά Σαββατοκύριακο για τα Τμήματα Basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών


Με ένα ακόμη Σαββατοκύριακο πλούσιο σε αγωνιστικές δράσεις συνεχίζει τις δραστηριότητές του το Τμήμα Basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών.

Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα για την διαφθορά


Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή κατά την διάρκεια της Ώρας του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναπτύσσοντας την ερώτησή του στον πρωθυπουργό επιτέθηκε με το «καλημέρα σας» χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις και αποκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ψεύτη και δειλό. Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας του είπε «Εγώ δεν θα σε ακολουθήσω έχω μια χώρα να κυβερνήσω και έναν λαό να ενημερώσω».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 23/11


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Χρήσιμες ή επιβλαβείς οι γλυκαντικές ουσίες;

Γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη και η ακεσουλφάμη Κ ξεπερνούν τη βιομηχανική ζάχαρη στον κατάλογο των συστατικών τροφίμων. Το θέμα διχάζει την επιστημονική κοινότητα: υγιή ή επικίνδυνα υποκατάστατα της ζάχαρης;
Τα γλυκαντικά ανήκουν στην κατηγορία των πρόσθετων τροφίμων. Το γιατί είναι τόσο

Στις 983.200 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ-Μόλις 1 στους 10 παίρνει επίδομα

Σε 915.516 άτομα αυξήθηκε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), τον Οκτώβριο του 2019, έναντι 843.154 ατόμων τον Σεπτέμβριο του 2019 (ποσοστιαία μεταβολή 8,58%) και 844.710 ατόμων τον Οκτώβριο του 2018 (8,38%), σύμφωνα με τα στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον Οκτώβριο του 2019.

Αντικαπνιστικός νόμος: Τι ισχύει με τα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις -Πότε ανακαλείται η άδεια

«Τσουχτερά» πρόστιμα, ακόμη οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας προβλέπει ο αντικαπνιστικός νόμος για τις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τη νέα νομοθεσία.

Την ώρα που οι έλεγχοι εντατικοποιούνται, αφού πρόστιμα «έπεσαν» σε επιχειρήσεις ακόμα και στην Αττική, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υποχρεούνται να προσαρμοστούν στις νέες διατάξεις που επιβάλλει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του καπνίσματος, το οποίο βασίζεται σε τέσσερις άξονες.

Πότε θα καταβληθούν συντάξεις, επίδομα παιδιού και προνοιακά προγράμματα του ΟΠΕΚΑ

Τις ημερομηνίες κατά τις οποίες αναμένεται να δοθούν τα επόμενα επιδόματα και παροχές ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.
Συγκεκριμένα:
Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θα γίνει η καταβολή επιδόματος Παιδιού, Προνοιακών Αναπηρικών και Διατροφικών Επιδομάτων.

Τουρκικό σχέδιο κατά της Ελλάδας με μοχλό το μεταναστευτικό

Για τουρκικό σχέδιο κατά της Ελλάδας με μοχλό το μεταναστευτικό κάνουν λόγο καλά ενημερωμένες πηγές.
Από τον περασμένο Μάιο οι αφίξεις μεταναστών στα ελληνικά νησιά έχουν αυξηθεί κατά 240%, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, σε συνέντευξή του στο

Κοινωνικό μέρισμα 436 εκατ. ευρώ θα μοιράσει η κυβέρνηση

Κοινωνικό μέρισμα 436 εκατ. ευρώ θα διανείμει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε πριν λίγα λεπτά στη Βουλή. Έτσι επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις των τελευταίων ημερών για χαμηλότερο κοινωνικό μέρισμα σε σύγκριση με τον χριστουγεννιάτικο μποναμά που μοίρασε πέρσι η κυβέρνηση.
Για το 2019 ο προϋπολογισμός προβλέπει δημοσιονομικό χώρο ύψους 436 εκατ. ευρώ -βάσει του

Σάλος με τη δήλωση Δρίτσα για τους βιασμούς μικρών παιδιών στη Μόρια

Έντονη ήταν η αντίδραση των χρηστών στο twitter, για τη δήλωση του πρώην υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ότι στη Μόρια γίνονταν μια φορά το εξάμηνο βιασμοί μικρών παιδιών.

Κι αν ο κ. Δρίτσας άφησε άφωνους τους παριστάμενους στο πάνελ της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, προσπαθώντας μάλιστα να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο, οι χρήστες του twitter όχι απλά δεν σίγασαν, αλλά δημιούργησαν και hashtag, ζητώντας τη #Διαγραφη_Δριτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 14% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Ενθαρρυντικά είναι τα δείγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς η ΝΔ ανοίγει κι άλλο την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Παράλληλα η κοινή γνώμη φαίνεται να δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση για μια σειρά νομοθετημάτων, όπως για το πανεπιστημιακό άσυλο

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός -Προβλέπει 1,2 δισ. ελαφρύνσεις, μειώσεις φόρων και εισφορών

Ο προϋπολογισμός θα εισαχθεί για συζήτηση στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής στις 25 Νοεμβρίου και θα γίνουν τέσσερις συνεδριάσεις, δηλαδή στις 25, 26, 27 και 28 Νοεμβρίου.
Ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια προτού η Βουλή διακόψει τις εργασίες της για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τον προϋπολογισμό παρέδωσε ο κ. Σταϊκούρας

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 22/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 22 Νοεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ανδρέας Δρακόπουλος: Επιστρέφει μ΄ένα άκρως ανεβαστικό Live 2Κ20


Ο Ανδρέας Δρακόπουλος μετά το «Κανένας άλλος» και τον «Κανόνα», επιστρέφει με ένα Live που σίγουρα θα ξεσηκώσει το κοινό από το πρώτο κιόλας άκουσμα.
 Το Live του Ανδρέα Δρακόπουλου περιλαμβάνει γνωστές επιτυχίες όπως ο «Άσσος» του Παντέλη Παντελίδη, το «Αντίο λέμε» του Κωσταντίνου Αργυρού ,το «Όταν λείπεις» του Πέτρου Ιακωβίδη, το  «Θα σε ξεχάσω» του Ηλία Καμπακάκη , ακόμα και το «Ξέρω τι κάνω» του Νικηφόρου αλλά και τις δικές του επιτυχίες που έχουν αγαπηθεί από το κοινό.

Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε τον ξηρό λαιμό

O πονόλαιμος μπορεί να είναι η πρώτη ένδειξη κρυώματος ή μία παρενέργεια των τεντωμένων φωνητικών χορδών. Ανεξαρτήτως αίτιου, η βασική μας έγνοια όταν ο λαιμός μας είναι ξηρός είναι το πώς θα ανακουφιστούμε γρήγορα και εύκολα στο σπίτι μας, με όσο πιο φυσικούς τρόπους γίνεται.

Συνοριοφύλακες καταδικάστηκαν σε 702 χρόνια για διακίνηση μεταναστών

Bαριά καταδίκη σε δύο συνοριοφύλακες κι έναν πολίτη, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πέρυσι για διακινήσεις μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θράκης.Συγκεκριμένα, σε καθέναν από τους δύο συνοριοφύλακες επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 702 χρόνια, ενώ σε έναν πολίτη το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 698 ετών.

Στεφανής για μετανάστες: Μόνο με άδεια η έξοδος από τα κλειστά κέντρα

Μόνο με άδεια θα μπορούν να βγαίνουν οι μετανάστες από τα κλειστά κέντρα διευκρίνισε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής αναλύοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό-προσφυγικό.
Ο κ. Στεφανής που είναι και συντονιστής για το προσφυγικό μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να σταλεί το

Νίκη για το τμήμα Μίνι 1 του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών


Με νίκη συνέχισε και για την δεύτερη αγωνιστική μέσα στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγινίου το τμήμα Μίνι 1 (γεννηθέντες 2005) του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών κερδίζοντας την αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα του «Αιγινιακού» Πιερίας με σκορ 43-77.
   Το δεύτερο τμήμα του συλλόγου μας Μίνι 2 ( γεννηθέντες 2006) που αγωνίστηκε εκτός έδρας στο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς ηττήθηκε από την ομάδα της «Κούπα» με σκορ 73-40.

Έρχονται 12 μειώσεις σε φόρους και κοινωνικό μέρισμα 500 εκατ. ευρώ

Φορολογικές απαλλαγές ύψους 1,2 δισ. ευρώ, διευκολύνσεις στα κόκκινα δάνεια, περισσότερες δημόσιες επενδύσεις και -στο βάθος- χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα έχει στην πίσω σελίδα η υπογραφή της Ε.Ε. στην οικονομική πολιτική μέσω της έκθεσης για την 4η αξιολόγηση που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Ριζικές αλλαγές στα ΚΤΕΟ: Κάθε πότε θα γίνεται ο έλεγχος στα παλιά αυτοκίνητα

Αλλαγές στους ελέγχους ΚΤΕΟ του γερασμένου στόλου οχημάτων εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Τα στελέχη του υπουργείου εξετάζουν το ενδεχόμενο, τα παλαιά αυτοκίνητα να περνούν από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο αντί για δύο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ιστότοπου για το αυτοκίνητο.

Αντικαπνιστικός νόμος: 235 κλήσεις στο 1142 την πρώτη μέρα εφαρμογής του

Σε λειτουργία τέθηκε από την Τρίτη, στο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου η τηλεφωνική γραμμή (1142) ενημέρωσης και υποστήριξης για τους πολίτες. Καλώντας στο 1142, κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς και να αναφέρει παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, που υπέπεσαν στην

Τα μέτρα της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό.Κλειστά κέντρα και απελάσεις.

Τον πλήρη σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/προσφυγικού προβλήματος ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ειδικός συντονιστής για το μεταναστευτικό Αλκιβιάδης Στεφανής.Στόχος των μέτρων είναι τόσο η ανάσχεση των προσφυγικών/μεταναστευτικών

Επίδομα θέρμανσης :Άνοιξε το Taxisnet.Οδηγίες για την αίτηση.

Ανοιχτή είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet για την κατάθεση των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, μετά τη χθεσινή δημοσίευση στο ΦΕΚ.Οι αιτήσεις στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα μπορούν να γίνονται μέχρι 20 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι, όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες, Τρίτη στο ΦΕΚ, η καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης θα ολοκληρωθεί έως το

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 21/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας