Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Ο χειρότερος βιαστής στην ιστορία της Βρετανίας: Ο 36χρονoς Ινδονήσιος κακοποίησε 195 άνδρες

O Ρέιναρντ Σινάγκα χαρακτηρίστηκε ως ο χειρότερος βιαστής στην ιστορία της Βρετανίας, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι βίασε τουλάχιστον 195 άνδρες.
Ο φοιτητής από το Μάντσεστερ είχε συγκεκριμένο τρόπο δράσης και φέρεται να ξεγελούσε τα θύματά του υποδυόμενος τον «καλό σαμαρείτη». Ο βιαστής επέλεγε νεαρούς που είχαν διωχθεί από κλαμπ ή είχαν χαθεί από τους φίλους τους.
Ορισμένα από τα θύματα δεν είχαν χρήματα να πάρουν ταξί, άλλα δεν είχαν μπαταρία στο
κινητό και άλλα δεν αισθάνονταν καλά λόγω του αλκοόλ. Αφού κατάφερνε να τα οδηγήσει στο διαμέρισμά του, προτείνοντάς τους να κοιμηθούν ή να πιουν μερικά ποτά ακόμη, φέρεται να τους νάρκωνε και στη συνέχεια να τους βίαζε. Μάλιστα, ο φοιτητής από την Ινδονησία κατέγραφε τις πράξεις του με το κινητό του.
Ο 36χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο, τη Δευτέρα, για τρίτη φορά και οι αρχές επέτρεψαν τη δημοσιοποίηση σχετικών στοιχείων και λεπτομερειών για τις επιθέσεις. Ο δικαστής ανέφερε ότι εξετάζει την επιβολή ισόβιας κάθειρξης στον βιαστή. Εάν του επιβληθεί αυτή η ποινή, τότε θα ισχύσει πρώτη φορά για έγκλημα χωρίς φόνο. «Κατά την κρίση μου είχε ένας εξαιρετικά επικίνδυνος, αδίστακτος εγκληματίας που δεν θα πρέπει ποτέ να αφεθεί ελεύθερος αλλά αυτό είναι αντικείμενο της επιτροπής αναστολών», τόνισε ο δικαστής.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του βιαστή

Τα περισσότερα θύματα ήταν άνδρες ηλικίας μέχρι 20 ετών που βρέθηκαν στο Μάντσεστερ «αναζητώντας μόνο μια ωραία βραδιά με τους φίλους τους». Ο Σινάγκα υποστήριξε πως τα θύματά του δεν ήταν αναίσθητα και απολάμβαναν την συμμετοχή τους, παριστάνοντας τους νεκρούς κατά τη διάρκεια του βιασμού. Το επιχείρημά του, ωστόσο, απορρίφθηκε ομόφωνα από τους ενόρκους του δικαστηρίου.
Σε βίντεο ακούγονται θύματα του 36χρονου να ροχαλίζουν, ενώ αυτός προχωρούσε στις επιθέσεις. Μάλιστα, ένα από τα θύματά του είπε ότι το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να του δείχνει τον υπέρηχο του αγέννητου παιδιού του, απορρίπτοντας τα περί συναίνεσης του βιαστή.
Τα θύματα ανέφεραν ότι μετά την κακοποίηση καταστράφηκαν τόσο οι προσωπικές τους σχέσεις, όσο και οι καριέρες του, ενώ αρκετοί εξ αυτών υποστήριξαν ότι κατέφυγαν στο αλκοόλ και την απομόνωση.

Ο βιαστής κρατούσε «τρόπαια» από τα θύματα

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο Σινάγκα κρατούσε διάφορα αντικείμενα από τα θύματά τους ως τρόπαια. Μετά από μία επίθεση είχε στείλει σε φίλο του μήνυμα που έγραφε: «ήταν στρέιτ το 2014. Το 2015 έγινε η είσοδός του στον κόσμο των γκέι χαχαχαχα». Στο σπίτι του ανακαλύφθηκαν 3,29 Τεραμπάιτ με υλικό σεξουαλικού περιεχομένου από τις σεξουαλικές του επιθέσεις.
Οι αρχές εκτιμούν ότι Σινάγκα θα συνέχιζε τις επιθέσεις, εάν ένα από τα θύματά του δεν ξυπνούσε κατά τη διάρκεια του βιασμού και ενημέρωσε την αστυνομία στις 2 Ιουνίου του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου