Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Ιταλία: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε και σκότωσε έξι Γερμανούς τουρίστες

Το νήμα της ζωής έξι νεαρών Γερμανών τουριστών έκοψε ένας μεθυσμένος οδηγός στην Ιταλία, όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω τους με μεγάλη ταχύτητα στο νότιο Τιρόλο. Η θλιβερή είδηση είναι πρώτο θέμα στον γερμανικό Τύπο.
Ο οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε μία ομάδα Γερμανών, που διέσχιζαν εκείνη την ώρα τον δρόμο ύστερα από νυχτερινό γλέντι. Τον οδηγό
συνέλαβαν οι Αρχές, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild. Ο 27χρονος Ιταλός οδήγησε στο θάνατο τους έξι Γερμανούς μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (1 π.μ τα ξημερώματα στην περιοχή Luttach). Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε αλκοτέστ με τους γιατρούς να διαπιστώνουν ότι ήταν μεθυσμένος.
Ο οδηγός συνελήφθη και σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 12 χρόνια. «Οι έξι νεκροί είναι από 22 έως 23 ετών. Υπάρχουν 11 τραυματίες, τρεις εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση», ανέφερε εκπρόσωπος της Αστυνομίας του Τιρόλο στη Bild. Δύο από τα θύματα ήταν από τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και ένα από την Κολωνία.
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η τραγωδία σημειώθηκε όταν οι Γερμανοί τουρίστες επέστρεφαν στο λεωφορείο τους, έχοντας περάσει τη βραδιά σε μπαρ της περιοχής. «Η νέα χρονιά ξεκινά με αυτή τη φοβερή τραγωδία, η οποία μας αφήνει συγκλονισμένους», ανέφερε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του πυροσβεστικού σώματος. «Έμοιαζε σαν ένα πεδίο μάχης», δηλώνει ο πυροσβέστης Χέλμουτ Αμπφάλτερερ στην εφημερίδα «Daily Online».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου