Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Έτσι κερδίζετε δέκα επιπλέον χρόνια ζωής

Ποτέ δεν είναι αργά για σημαντικές αποφάσεις, κυρίως όταν πρόκειται για την υγεία μας. Όλοι γνωρίζουμε πως το κάπνισμα βλάπτει, γνωρίζουμε όμως τί χάνουμε όσο δεν διακόποτουμε αυτή τη συνήθεια;
Οι καπνιστές διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στους πνεύμονες, τον φάρυγγα και τη στοματική κοιλότητα, ενώ έχουν συνολικά χαμηλότερο προσδόκιμο
ζωής.
Ποτέ δεν είναι αργά να ωφεληθείτε
Σύμφωνα με τον Δρ. Taylor Hays, διευθυντή του Κέντρου Εξάρτησης από τη Νικοτίνη της Κλινικής Mayo, η απόφαση διακοπής αυτής της επιβλαβούς συνήθειας μπορεί να ληφθεί οποτεδήποτε, με σημαντικά οφέλη:
-έως και 10 χρόνια ζωής επιπλέον, κυρίως για τους καπνιστές 40 ετών και κάτω
-αποφυγή παθήσεων όπως χρόνιες πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες, καρκίνο του πνεύμονα, ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα και μπορούν να αποφευχθούν από νεαρή ηλικία.
-βελτίωση της ποιότητας ζωής
«Ποτέ δεν είναι αργά», τονίζει ο Δρ. Taylor Hays, σημειώνοντας πως σε οποιαδήποτε ηλικία οι καπνιστές μπορούν να διακόψουν το κάπνισμα, αρκεί να έχουν πρόγραμμα και να παραμείνουν προσηλωμένοι στον στόχο τους.
«Στο πρόγραμμα θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η συμβουλευτική ή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία είτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, τα οποία θα μπορέσουν να ενισχύσουν την αποφασιστικότητα και να συμβάλουν στην αποχή από το κάπνισμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου