Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Η απλή αναλογική ήρθε για να φύγει

Ο Αλ. Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο «ήμα», του οποίου τον ιδιοκτήτη τόσον αυτός όσο και οι παρατρεχάμενοι του, εξύβριζαν συστηματικά.
Έχει ο καιρός γυρίσματα και ο τέως πρωθυπουργός αναγκάστηκε να πετάξει λευκή πετσέτα. Αυτό είναι μια πρόοδος.
Επί της ουσίας ο Α. Τσίπρας επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του. Δηλαδή δεν είπε
τίποτα το καινούργιο. Απλώς κάποια σημεία της συνέντευξης του επιβεβαίωσαν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Έτσι:
1. Mε περισσή αφέλεια ζήτησε από τον πρωθυπουργό να υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Παυλόπουλου και μάλιστα τον προέτρεψε να το πράξει σύντομα. Πιο ασφαλής τρόπος για να κάψει την συγκεκριμένη υποψηφιότητα δεν υπάρχει. Ο κυριότερος λόγος που δεν ψήφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Παυλόπουλο το 2015 ήταν γιατί «δεν εκφράζει την θέση της Ελλάδος στην Ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα», σύμφωνα με την δήλωση που έκανε τότε. Τελεία-παύλα.
2. Ο Α. Τσίπρας, ερωτώμενος, παραδέχτηκε πως έκανε λάθη, χωρίς να τα προσδιορίσει. Ουσιαστικά δηλαδή, αναγνώρισε την ανθρώπινη φύση του. Αλάνθαστος είναι μόνον ο Ύψιστος. έβαια για να είμαι δίκαιος την ίδια απάντηση δίνουν όλοι οι πολιτικοί. Δεν θυμάμαι κανέναν να αναγνώρισε ένα συγκεκριμένο λάθος.
Ο μόνος που το έπραξε ήταν ο Α. Παπανδρέου για το Νταβός, αλλά και αυτός δήλωσε mea culpa. Και όποιος κατάλαβε!
3. Ο Α. Τσίπρας και οι συνεργάτες του συνεχώς δηλώνουν πως αυτοί έβγαλαν την χώρα από τα μνημόνια. Το ίδιο έκανε και στην χθεσινή του συνέντευξη. Είναι προφανές πως πρόκειται περί πολιτικής απάτης.
Ο Α. Τσίπρας μας έβγαλε από το μνημόνιο που αυτός μας έβαλε. Είναι κοινός τόπος πως το καλοκαίρι του 2015 δεν θα τελούσαμε υπό μνημονιακή παρακολούθηση. Όλα όσα επακολούθησαν είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ.
4. Είναι μόνιμη επωδός του Α.Τσίπρα πως η απλή αναλογική ήρθε για να μείνει. Όνειρο θερινής νυκτός ή ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται.
Πού στηρίζει ο τέως αυτήν την θέση του;
Θα γίνουν εκλογές με απλή αναλογική, καθώς δεν μπορούν να βρεθούν 200 ψήφοι για να αλλάξει αμέσως ο εκλογικός νόμος, και τότε τα προοδευτικά κόμματα θα σχηματίσουν κυβέρνηση, αφήνοντας την Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση.
Νηπιακή πολιτική σκέψη.
Για να σχηματισθεί κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή του πρώτου κόμματος, θα πρέπει να συνασπισθούν όλα τα υπόλοιπα. Και αυτό δεν αρκεί. Θα πρέπει να πειθαρχήσουν και όλοι οι βουλευτές στην απόφαση της ηγεσίας των κομμάτων τους.
Συνεπώς η απλή αναλογική ήρθε για να φύγει, είτε συμφωνήσει είτε δεν συμφωνήσει το ΚΙΝΑΛ. Και αυτό είναι που τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα καθίσει και πάλι —εκτός δραματικού απροόπτου— στα έδρανα της αντιπολιτεύσεως.
Τελικά τι έμεινε από την συνέντευξη του Α. Τσίπρα; Μόνον το γεγονός πως την έδωσε σε εφημερίδα ιδιοκτησίας Μαρινάκη. Ούτως ή άλλως μας έχει συνηθίσει σε κυβιστήσεις πολύ πιο θεαματικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου