Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Διονύσης Σταμενίτης: Επιλύεται το ζήτημα των μεταβιβάσεων γεωργικών κλήρων



Με το άρθρο 39 στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί και άλλες διατάξεις», που κατέθεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, δίνεται λύση στο πρόβλημα που υπάρχει και αφορά στις μεταβιβάσεις των γεωργικών κλήρων.

Ειδικότερα, με την παράγραφο 3 του προτεινόμενου άρθρου παρατείνεται η προθεσμία επικύρωσης των δικαιοπραξιών που καταρτίστηκαν κατά παράβαση του αγροτικού κώδικα. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η συγκεκριμένη διάταξη παρέχει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ενδιαφερομένων προκειμένου αυτοί να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες και να αποκτήσουν εμπράγματα δικαιώματα στα ακίνητα τους.
Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης Διονύσης δήλωσε: «Η επίλυση, μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων, του προβλήματος που υπάρχει σχετικά με τις μεταβιβάσεις των γεωργικών κλήρων είναι ένα σημαντικό βήμα, καθώς δίνει το χρονικό περιθώριο προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους. Είναι ένα ζήτημα που στην περιοχή του Νομού Πέλλας απασχολεί πολλούς συμπολίτες μας και η επίλυση του μας προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου