Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Δ.Σταμενίτης: Συζητάμε με τους αγρότες για να βρούμε λύση στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω κορονοϊου


Συνάντηση με παραγωγούς λαϊκών αγορών πραγματοποίησε χθες το απόγευμα (21.05.2020) στο Άσπρο Σκύδρας ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης. Με αφορμή τη χαλάρωση των μέτρων ο Βουλευτής είχε τη δυνατότητα, για πρώτη φορά μετά από την εμφάνιση του κορονοϊού και την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, να συνομιλήσει από κοντά με τους παραγωγούς της περιοχής για όλα τα ζητήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής ενημέρωσε τους παραγωγούς για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ίδιος το τελευταίο διάστημα μέσω επικοινωνίας με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και φέρνοντας τα θέματα στη Βουλή, μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου και την κατάθεση ερωτήσεων. Ενημέρωσε επίσης για το σχεδιασμό του Υπουργείου, ο οποίος αφορά την αποζημίωση και τη στήριξη των παραγωγών που επλήγησαν εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊου, συμπεριλαμβανομένων των παραγωγών οπωροκηπευτικών.
Ο Διονύσης Σταμενίτης τόνισε ότι πράγματι το μέτρο της μείωσης των συμμετεχόντων παραγωγών στις λαϊκές αγορές και ο περιορισμός των μετακινήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια προκάλεσαν σημαντικές απώλειες στα εισοδήματα τους και αυτό είναι κάτι που ήδη αναγνωρίζεται από την ηγεσία του Υπουργείου. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπο και το μέγεθος της αποζημίωσης.
Από την πλευρά τους οι παραγωγοί παρουσίασαν στο Βουλευτή την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η κρίση του κορονοϊού, θέτοντας ζητήματα όπως η διαφορά του κόστους παραγωγής ανάμεσα σε καλλιέργειες θερμαινόμενων θερμοκηπίων και σε μη θερμαινόμενων. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα στην περίπτωση αυτή εντοπίζεται στο γεγονός ότι για όσους παραγωγούς έχουν θερμαινόμενα θερμοκήπια το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο και συνεπώς θα πρέπει να αποζημιωθούν αναλόγως.
Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι θα μεταφέρει τα ζητήματα τους στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, τονίζοντας τους ότι πρόθεση και επιθυμία του είναι να βρίσκονται σε συνεχή διάλογο προκειμένου οι λύσεις που θα προταθούν να ανταποκρίνονται στο πραγματικό μέγεθος των ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί εξαιτίας της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου