Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Ζαλάδα όταν ξυπνάτε: Μην το αγνοείτε – Όλες οι πιθανές αιτίες

Μερικοί άνθρωποι είναι σε θέση να νιώθουν πλήρως αναζωογονημένοι μετά από έναν καλό βραδινό ύπνο, ενώ άλλοι μόλις και μετά βίας σηκώνονται από το κρεβάτι.Ακόμα και η δεύτερη κατάσταση μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα φυσιολογική, εκτός εάν συνοδεύεται από ζαλάδα, διανοητική ανεπάρκεια και ευερεθιστότητα, ή κατάθλιψη. Πιθανώς το πιο ανησυχητικό είναι όταν ένα άτομο αισθάνεται έντονη ζαλάδα το πρωί

Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Μαυρίδη "Και όμως ...νικήσαμε" την Τετάρτη 15/1 στην Έδεσσα


Το βιβλίο του Γιώργου Μαυρίδη με τίτλο «Και όμως …νικήσαμε»  (εκδόσεις Στοχαστής) παρουσιάζει ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στις 7 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας.

Είναι πολύ νωρίς για να ντυθούμε σεΐχηδες

Το γεγονός ότι υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα ουδείς το αμφισβητεί. Το απέδειξε ο Πρίνος που ξεκίνησε με εκτιμήσεις για 40 εκατ. βαρέλια, αλλά έχει μέχρι σήμερα δώσει κοντά στα 120 εκατ. βαρέλια και συνεχίζει. Άλλο όμως αυτό, και άλλο η καλλιέργεια προσδοκιών ότι καθόμαστε πάνω σε δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ίκαροι Γιαννιτσών - Πιερικός σήμερα στις 7μμ στα Γιαννιτσά


Ιράν: Εμείς καταρρίψαμε από λάθος το ουκρανικό Boeing

Ο στρατός του Ιράν κατέρριψε «από λάθος» το Boeing 737 της Ukraine International Airlines το οποίο συνετρίβη την Τετάρτη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Στην ανακοίνωση του στρατού επισημαίνεται ότι η κατάρριψη του Boeing οφείλεται «σε

Σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας η ικανότητα αποχιονισμού του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Πέλλας


Σύμβαση για τον αποχιονισμό του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου για χρονικό διάστημα τριών χρόνων, υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, με τον εκπρόσωπο της Αναδόχου εταιρίας.

Η υπογραφή της συγκεκριμένης Σύμβασης υπογράφηκε έγκαιρα και με χρονικό ορίζοντα τριετίας, ώστε να εξασφαλίζεται η βατότητα και ασφάλεια των οδών, αρμοδιότητας της ΠΕ Πέλλας, με τους καλύτερους δυνατούς όρους σε περιπτώσεις χιονόπτωσης, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω πάγου κατά την χειμερινή περίοδο.

Νέα έρευνα για τον ΦΠΑ: Πρώτοι στους συντελεστές και στην απώλεια εσόδων

Οι φορολογικοί συντελεστές για τις επιχειρήσεις έπεσαν, το ίδιο έγινε και για τα φυσικά πρόσωπα. Μήπως ήρθε η ώρα και για τους συντελεστές του ΦΠΑ, που βαραίνουν κυρίως τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, καθώς εφαρμόζονται στην κατανάλωση;

Μια ακόμα μελέτη του Tax Foundation, αυτή τη φορά για τους συντελεστές του

Δ.Σταμενίτης: Απλοποίηση των διαδικασιών στη μετάκληση εργατών γης και τέλος στην ταλαιπωρία των παραγωγών


Το Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου συνάντησε στις 10/01/2020 ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης θέτοντας το σημαντικό ζήτημα της μετάκλησης των εργατών γης.

Ο Βουλευτής επισήμανε την ανάγκη αλλαγής της ισχύουσας νομοθεσίας καθώς η εφαρμογή της έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί προβλήματα στους παραγωγούς-εργοδότες, οι οποίοι καλούν πολίτες τρίτων χωρών για να εργαστούν, κυρίως, κατά την περίοδο συγκομιδής των προϊόντων.

Αυτός είναι ο νέος εκλογικός νόμος.Τι περιλαμβάνει.

Αμέσως μετά την ενημέρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους πολιτικούς αρχηγούς, ο εκλογικός νόμος αναρτήθηκε και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Ο εκλογικός νόμος περιλαμβάνει κλιμακωτό μπόνους για το πρώτο κόμμα με ανώτατο όριο τις 50 έδρες. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο κινείται «ανάμεσα στην αναλογικότητα εκπροσώπησης που δίνεται με την λαϊκή εντολή, την εκλογική δύναμη των κομμάτων και την κυβερνητική σταθερότητα», σημειώνεται. Εφόσον το πρώτο κόμμα, έχει λάβει ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 25% των

Πωλούνται 2 αγροτεμάχια στην Καρυώτισσα


Πωλούνται δύο αγροτεμάχια 7,200 τ.μ και 5.000 τ.μ αντίστοιχα στην Καρυώτισσα, περιοχή πλούγκαρ με συμπήρυνα ροδάκινα. 

Πληροφορίες-τηλέφωνο: 6977912271. Κ. Γιάννης

Πλειστηριασμοί : «Παγώνει» το ηλεκτρονικό σφυρί έως τις 26 Ιανουαρίου

Στον «πάγο» μπαίνουν για τις επόμενες 2,5 εβδομάδες οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μετά την απόφαση των συμβολαιογράφων να απέχουν από τα καθήκοντά τους.Σύμφωνα με την απόφαση του κλάδου η αποχή θα διαρκέσει έως τις 26 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία έχει προγραμματιστεί η τακτική συνέλευση των συμβολαιογράφων.Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν και μάλιστα απέχουν πανελλαδικά εξαιτίας των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων σύμφωνα

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 11 Ιανουαρίου


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 11 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Πανσέληνος του λύκου: Σήμερα η πρώτη πανσέληνος της χρονιάς θα συνδυαστεί με έκλειψη


Η πρώτη πανσέληνος του 2020 θα συμβεί σήμερα το βράδυ της Παρασκευής (10 Ιανουαρίου) και θα συνδυαστεί με έκλειψη παρασκιάς του φεγγαριού, η οποία θα είναι ορατή και από τη χώρα μας. Δεν θα είναι ορατή στις ΗΠΑ, στον κεντρικό Καναδά και στην Ανταρκτική.
Η έκλειψη παρασκιάς εμφανίζεται όταν το φεγγάρι εισέρχεται στη σκιά της γήινης παρασκιάς. Το αποτέλεσμα είναι ένα μέρος της Σελήνης να σκοτεινιάζει, αλλά όχι τελείως.

Πονάνε οι αρθρώσεις σας με τις αλλαγές του καιρού; Τι μπορείτε να κάνετε;



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Οι απότομες αλλαγές του καιρού και η αύξηση της υγρασίας φαίνεται ότι επηρεάζουν την υγεία ατόμων με ενοχλήσεις στις αρθρώσεις, κρίσεις άσθματος, ρινίτιδες, ημικρανίες, καρδιακά επεισόδια και κατάθλιψη.


Τι μπορείτε να κάνετε:

Γεμάτο «παιχνίδια» το Σαββατοκύριακο για τα αγωνιστικά τμήματα και τα τμήματα υποδομών του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών



Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο  πλούσιο σε αγωνιστικές δράσεις περιμένει τα αγωνιστικά τμήματα αλλά και τα τμήματα των ακαδημιών του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών που συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Καβάλα: Αγνωστοι «άρπαξαν» από ηλικιωμένη 25.000 ευρώ -Με πρόσχημα ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε ατύχημα

Θύμα μεγάλης τηλεφωνικής απάτης έπεσε ηλικιωμένη γυναίκα στην πόλη της Καβάλας όταν επιτήδειοι κατάφεραν της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε ατύχημα, νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο και χρειάζονταν άμεσα χρήματα.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές άγνωστοι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την 76χρονη γυναίκα και με το πρόσχημα εμπλοκής της κόρης της σε τροχαίο ατύχημα, της ζήτησαν να καταβάλει

Θεσσαλονίκη: Αιματηρή καταδίωξη διακινητή - Τραυματίστηκαν 10 μετανάστες (Video)

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Λεωφόρου Στρατού, έπειτα από καταδίωξη διακινητή, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετέφερε περισσότερους από 10 μετανάστες.Η καταδίωξη σύμφωνα με το grtimes.gr ξεκίνησε από την Καβάλα και ο οδηγός κατά τη διάρκεια ανέπτυξε ταχύτητα άνω των 150

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού του πόσιμου νερού στο Δήμο Σκύδρας



Υπογράφτηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, η σύμβαση για την προμήθεια και την εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού του πόσιμου νερού στο Δήμο Σκύδρας. Τη σύμβαση υπέγραψαν από την πλευρά του Δήμου Σκύδρας και της  Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σκύδρας (Δ.Ε.Υ.Α.Σ.) αντίστοιχα: η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Νικόλαος Χατζηιωαννίδης κι από την πλευρά της συμβαλλόμενης εταιρείας Energy Systems ο εκπρόσωπός της Νικόλαος Μπακαλίδης.