Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Καρκίνος του στομάχου. Συμπτώματα και μέτρα πρόληψης. Ποια η κατάλληλη διατροφή;


του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Ο καρκίνος του στομάχου είναι μία νόσος κατά την οποία τα στομαχικά κύτταρα γίνονται κακοήθη (καρκινικά) και αυξάνονται ανεξέλεγκτα, σχηματίζοντας όγκο.
Γίνεται λόγος για την πέμπτη πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου στην Ευρώπη, τέταρτη παγκοσμίως και έβδομη στην χώρα μας, προσβάλλει συχνότερα τους άντρες συγκριτικά με τις γυναίκες και συνήθως σε ηλικίες μεταξύ 60-80 ετών. 

Καιρός για δίαιτα. Τι πρέπει να κάνετε, για να φύγουν τα κιλά των εορτών


της Θάλειας Γούτου, κοσμετολόγου, αισθητικού, medlabnews.gr

Μετά τις γιορτές αρχίζει η μεγάλη προσπάθεια για την απώλεια των κιλών που πήραμε όλοι μας σχεδόν, ακόμη και οι πιο προσεχτικοί, αυτή την εορταστική περίοδο. Δεν είναι όμως καιρός για εξαντλητικές δίαιτες. Προσπαθήστε να χάσετε τα κιλά των εορτών, δηλαδή από 2-4 κιλά, με την ισορροπημένη δίαιτα διατροφή.

Ταμειακές μηχανές: Αλλάζουν όλα -Δείτε ποιες αποσύρονται

Πρόκειται για ταμειακές μηχανές που έχουν λάβει άδειες καταλληλότητας με τις ΠΟΛ. 1234/2002 και 1135/2005 από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η σχετική απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, για την απόσυρση αυτών των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) αναμένεται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δήλωση της παύσης ταμειακών μηχανών στο TaxisNet

Σύνταξη και περίθαλψη με εισφορές έως 4 ευρώ την ημέρα


Το δικαίωμα στην συνταξιοδότηση αλλά και στην υγειονομική περίθαλψη με καταβολή ασφαλιστικών εισφορών που δεν θα ξεπερνούν τα τέσσερα ευρώ ανά ημέρα (ή λίγο περισσότερα από 120 ευρώ ανά μήνα) διασφαλίζουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με το νέο ασφαλιστικό.

Ανακαίνιση στο Δημοτικό Βρεφ/κό Σταθμό του ΝΠΔΔ «ΕΥ ΖΗΝ» Δήμου Έδεσσας


Στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΝΠΔΔ του «ΕΥ ΖΗΝ» Δήμου Έδεσσας δρομολογήθηκε  σύγχρονη ανακαίνιση όπου και πραγματοποιήθηκε στο χώρο φιλοξενίας των νηπίων με αλλαγή πατώματος, αλλά και στους χώρους προσωπικής υγιεινής (WC) με την αντικατάσταση νέων τουαλετών.

Θεσσαλονίκη: Κάπνιζε σε τουαλέτα αεροπλάνου εν πτήσει και συνελήφθη μετά την προσγείωση


Στην τουαλέτα ενός αεροπλάνου εν πτήσει κάπνιζε ένας επιβάτης ελληνικής καταγωγής, σε πτήση από Γερμανία προς Θεσσαλονίκη. 

Μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα, ο επιβάτης συνελήφθη από αστυνομικούς και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του αεροπορικού κώδικα.

Ερώτηση Λάκη Βασιλειάδη για επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο


Με ερώτησή μου στη Βουλή ζήτησα την επαναφορά της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) για το αγροτικό πετρέλαιο.
Πρόκειται για ένα μέτρο δίκαιο και βιώσιμο που θα έχει άμεση θετική επίδραση στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και είναι σε συνέχεια των μέτρων που έχει ήδη προωθήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση της φορολογίας των καλλιεργητών.

Γ.Καρασμάνης: «Να δρομολογηθεί ταχύτατα ο εκσυγχρονισμός του Ναυταθλητικού Κέντρου Λουδία»


Τον απαράδεκτο βαθμό υποβάθμισης του Ναυταθλητικού Κέντρου Λουδία, φέρνει στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης, με Ερώτησή στη Βουλή.
Ο πρώην Υπουργός επισημαίνει ότι ανεπίλυτο εδώ και χρόνια πρόβλημα του ¨ιδιοκτησιακού¨, αποτελεί τον κύριο αν όχι μοναδικό λόγο που ¨φρενάρει¨ τον εκσυγχρονισμό ενός Κέντρου που συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να μετεξελιχθεί σε Ναυταθλητικό Κέντρο διεθνούς επιπέδου, και ζητεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς:

Συναντήθηκαν Χαφτάρ-Μητσοτάκης στη Βουλή -«Ηρθαμε να συζητήσουμε για την ειρήνη». Τι ζήτησε η ελληνική πλευρά


Σαράντα λεπτά κράτησε η συνάντηση Χαφτάρ-Μητσοτάκη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Νωρίτερα ο Λίβυος στρατάρχης συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Νίκο Δένδια.

Εισερχόμενος στο κτίριο της Βουλής ο Χαλίφα Χαφτάρ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαστε φιλειρηνιστές. Ηρθαμε εδώ για να συζητήσουμε για την ειρήνη».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 18/1




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 18 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Σημαντικό ποσοστό καρκίνου της ουροδόχου κύστης οφείλεται σε ουσίες που υπάρχουν στο νερό


Ένα σημαντικό ποσοστό των περιπτώσεων καρκίνου της ουροδόχου κύστης στην Ευρώπη -6.560 ετησίως ή σχεδόν το 5% των συνολικών περιστατικών της νόσου- μπορούν να αποδοθούν στην έκθεση των ανθρώπων σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στο πόσιμο νερό, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.

Πλούσιο σε «παιχνίδια» το Σαββατοκύριακο για τα αγωνιστικά τμήματα και τα τμήματα υποδομών του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών



Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο  πλούσιο σε αγωνιστικές δράσεις περιμένει τα αγωνιστικά τμήματα αλλά και τα τμήματα υποδομών του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών που συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις αθλητικές τους δραστηριότητες. 

Την Κυριακή 19/1 η κοπή βασιλόπιτας του συνδιασμού "ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ"


Δήμος Έδεσσας: Ανακοίνωση για τέλη ακινήτων



Καλούμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων  να δηλώσουν ή να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των  ακινήτων  τους (κατοικιών, επαγγελματικών χώρων  & βοηθητικών χώρων)  μέχρι 31-3-2020 προκειμένου να απαλλαγούν από την  επιβολή τελών ή προστίμων  για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης και αναδρομικών επιβαρύνσεων (σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν.4647/16-12-2019).

Ορκίστηκε Διοικητής των Νοσοκομείων Ημαθίας ο Ηλίας Πλιόγκας

Το πρωί της Τρίτης ορκίστηκε ο νέος Διοικητής των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας κ.Ηλίας Πλιόγκας από τα Γιαννιτσά. Γνωστό στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης  και στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης ο κ.Πλιόγκας  ανέλαβε και επίσημα την διοίκηση των νοσοκομείων την Τετάρτη,όπου και προχώρησε στην πρώτη του δήλωση:

Διπλασιάζεται η σύνταξη για όσους συνεχίζουν να εργάζονται

Το 70% της σύνταξής τους θα λαμβάνουν με το νέο ασφαλιστικό οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι. Αυτό σημαίνει ότι αυξήσεις στις συντάξεις τους θα δουν και οι συνταξιούχοι οι οποίοι επιλέγουν να συνεχίσουν την εργασία τους, καθώς μειώνεται η ποινή που επέβαλλε ο νόμος Κατρούγκαλου και στο εξής η παρακράτηση από το 60% της σύνταξής τους περιορίζεται στο 30%. Ετσι, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν το 70% της σύνταξής τους. Στόχος της

Εκδήλωση στα Γιαννιτσά με θέμα: Ισόποσα στην Πολιτιστική Κληρονοιά «Ένα παράθυρο στο μέλλον»



Στην φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας, το απόγευμα της Δευτέρας 13-1-2020 έλαβε χώρα η πρώτη για το 2020 εκδήλωση, του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ», καρπός αγαστής συνεργασίας με την ΔΗ.Κ.Π.Α.Π. του Δήμου Πέλλας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πέραν του πλήθους των φιλομαθών συντοπιτών, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Περδικάτσης.

Διπλή αντεπίθεση Μητσοτάκη με Χάφταρ και… Βερολίνο στο κάδρο


Διπλωματικός πυρετός για τη Λιβύη και στην... Αθήνα. Με την αιφνιδιαστική επίσκεψη Χάφταρ "εκφράζεται" η ενόχληση της Αθήνας για τον αποκλεισμό από τη Διάσκεψη του Βερολίνου. Στις 10:30 στο υπουργείο Εξωτερικών ο Λίβυος στρατάρχης, στις 13:00 θα δει τον πρωθυπουργό στη Βουλή. Να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από τη Λιβύη θα ζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 17/1



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Δυναμώνουμε την καρδιά μας, με μικρές καθημερινές αλλαγές και κερδίζουμε χρόνια ζωής


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, Μ.D., medlabnews.gr

Με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες και στη διατροφή μας, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τα οποία ευθύνονται για τον 1 από τους 2 θανάτους, που σημειώνονται στην Ελλάδα.


Η καρδιοπάθεια είναι μια από τις κύριες αιτίες των καρδιακών προσβολών και επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Δεν υπάρχει ενιαία αιτία για την καρδιοπάθεια.

Ίκαροι Γιαννιτσών vs ΓΑΣ Αλεξάνδειας το Σάββατο 18/1 στα Γιαννιτσά


Εργασίες διαγράμμισης στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας



Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 έως την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο τμήμα της οδού από τη συμβολή με τον Ανισόπεδο Κόμβο Κ2 (Εγνατίας Οδού Α.Ε.) έως τη Χαλκηδόνα. Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν

Πρόσκληση συμμετοχής καρναβαλιστών στο Σκυδραϊκό Καρναβάλι 2020



Ο Δήμος Σκύδρας ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων του Σκυδραϊκού Καρναβαλιού 2020.
Επιδίωξή μας είναι το Καρναβάλι της Σκύδρας, τόσο με βάση τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας όσο και με τα ερεθίσματα από τη σύγχρονη εποχή, όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να επεκτείνει την απήχηση και τη φήμη του σε περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

Αποκαλυπτική έρευνα για τη φοροδιαφυγή που «σαρώνει» τη χώρα


Μία στις τρεις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από 1η Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2019 είχε «ξεχάσει» να εκδώσει αποδείξεις ή δεν τηρούσε σωστά τα φορολογικά βιβλία, ενώ άλλες είχαν «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές. Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι άκρως αποκαλυπτικά για το μέγεθος της φοροδιαφυγής, παρά τους διεξοδικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά από το σύνολο των 103 Εφοριών της επικράτειας και των ελεγκτικών κέντρων.

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με την διοίκηση της ΕΤΑΔ για την άμεση επαναλειτουργία του «Ξενία» Έδεσσας και του Χιονοδρομικού Κέντρου «Βόρας-Καϊματσαλάν»



Συνάντηση εργασίας στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου πραγματοποίησα σήμερα, με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών για την οριστική αξιοποίηση ακινήτων τα οποία διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ στην Πέλλα.

Το πρώτο ζήτημα είναι η όσο το δυνατό ταχύτερη επαναλειτουργία του ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ» στην Έδεσσα. Την περίοδο λειτουργίας του το ξενοδοχείο αποτελούσε στολίδι για την πόλη. Δυστυχώς, σήμερα είναι κλειστό και εγκαταλελειμμένο σχεδόν μια 8ετία.

Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης


Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας - Είχε τοποθετηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ - Την ενημέρωσε τηλεφωνικά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός για την απόφασή του.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου,  αναμένεται να καθίσει και στον προεδρικό θώκο της Δημοκρατίας:  Η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου (που στην ηγεσία του ΣτΕ τοποθετήθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ) επιβεβαιώνει τις προθέσεις του πρωθυπουργού για ένα πρόσωπο προοδευτικό, υπερκομματικό και ενωτικό.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 16/1



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας