Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Ματαιώνονται οι προγραμματισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Έδεσσα



Με την με αρ. πρωτ. 13776/27-2-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, λόγω του άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Ως εκ τούτου ματαιώνονται οι προγραμματισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Έδεσσα.


Ματαίωση γιορταστικών – καρναβαλικών εκδηλώσεων Δήμου Σκύδρας



Με βάση την κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών με την οποία ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Χώρα, λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας εξαιτίας του κορωνοϊού,
ενημερώνουμε τις συμπολίτισσες, τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο ότι οι παρακάτω εκδηλώσεις του Δήμου Σκύδρας:

Άνοιξε στον ΕΦΚΑ η επιλογή εισφορών από επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, Πώς θα κάνετε την αίτηση

Άνοιξε η διαδικτυακή πλατφόρμα του e- ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr/epilego μέσω της οποίας περίπου 1,5 εκ. ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα, έως και τις 13 Μαρτίου 2020, την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν.
Οι ενδιαφερόμενοι που θα μπουν στο σύστημα του ΕΦΚΑ για την επιλογή των εισφορών τους θα πρέπει να έχουν υπόψη τους:

Ο καθηγητής ζιζανιολογίας Ηλίας Ελευθεροχωρινός στην PELLA TV σήμερα Σάββατο 29/2 στις 7:00 το απόγευμα


   
Από την εκδήλωση της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού με θέμα: Διαχείριση ζιζανίων σε μεγάλες καλλιέργειες (χειμερινά σιτηρά, αραβόσιτος, βαμβάκι κ.α.).

   Την ενημέρωση σε θέματα διαχείρισης και εξοικείωσης με τα κυριότερα ζιζάνια των χειμερινών σιτηρών και άλλων καλλιεργειών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι παραγωγοί που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της 14ης Φεβρουαρίου 2020 της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού, από τον καταξιωμένο πανεπιστημιακό,

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών Ένταξη Παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών στο Άρθρο 7Α του Κώδικα Απαλλοτριώσεων


Θετική εξέλιξη σημειώθηκε αναφορικά με το έργο Εθνικός Οδικός Άξονας ΕΟ2, της σύνδεσης δηλαδή Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Έδεσσας-Φλώρινας. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών εισηγείται στο Υπουργικό Συμβούλιο το χαρακτηρισμό ως «έργα γενικότερης σημασίας της χώρας» και την ένταξη στη διαδικασία του Άρθρου 7Α του κώδικα απαλλοτριώσεων, των συγχρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκούς πόρους έργων. Στα έργα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα τμήματα παράκαμψη Χαλκηδόνας και παράκαμψη Γιαννιτσών του άξονα ΕΟ2.

Κορονοϊός: Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό - Τέσσερα τα κρούσματα

Την αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό ως προληπτικό μέτρο κατά του νέου κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας, με τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού παιδείας, Νίκης Κεραμέως.
Ειδικότερα, κατά την ημερήσια ενημέρωση ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας,  Σωτήρης Τσιόδρας, είπε ότι δεν υπάρχει ένδειξη συνεχιζόμενης

Στελέχωση του ΕΛΓΑ Βέροιας για την επιτάχυνση του εκτιμητικού έργου.


Με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας ζητάει την επιτάχυνση της διαδικασίας εκτιμήσεων και έκδοσης των πορισμάτων προκειμένου οι αποζημιώσεις των παραγωγών να γίνονται χωρίς καθυστερήσεις.

Κορωνοϊός: Καταργείται το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία

Με γνώμονα τη διασφάλιση της προφύλαξης των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και με αφορμή τα τέσσερα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, το υπουργείο Υγείας απέστειλε προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), οδηγίες για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά

Επαφές Μητσοτάκη με Ευρωπαίους ηγέτες - Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία: Δεν μπαίνει κανείς

Με διπλό μήνυμα προς την Άγκυρα και την Ευρώπη αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση μετά την κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εργαλειοποιήσει τα καραβάνια των προσφύγων για τον πόλεμο στη Συρία.
Στον ωμό εκβιασμό του Τούρκου προέδρου προς την Ευρώπη για τις νέες προσφυγικές ροές ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε άμεσα ξεκαθαρίζοντας ότι η πολιτική των ανοικτών συνόρων που ακολούθησε η Αθήνα την τελευταία πενταετία σταματάει οριστικά

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 29/2




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και τα Κούλουμα του Δήμου Πέλλας


Με την με αρ. πρωτ. 13776/27-2-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων που λήφθηκαν για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ομιλία Λάκη Βασιλειάδη στην Ολομέλια της βουλής στη συζήτηση για το Σ/Ν «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης»


Παρατίθεται το κείμενο της ομιλίας του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη.

 «Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Ασφαλιστικό αποτέλεσε ωρολογιακή βόμβα κατά τα χρόνια της μεταπολίτευσης και ήταν ένας ακόμα αδύναμος κρίκος της ελληνικής οικονομίας, όταν αυτή βρέθηκε στη δύνη της Κρίσης.

Συρία-Τουρκία: Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από βομβαρδισμό - Ο Ερντογάν ανοίγει τα σύνορα για τους μετανάστες

Κόλαση πολέμου με σοβαρό αντίκτυπο στην Ελλάδα και το μείζον μεταναστευτικό ζήτημα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη Συρία, μετά την αεροπορική επίθεση που δέχθηκαν οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις από τον συνασπισμό του κυβερνητικού στρατού του Μπασάρ αλ Άσαντ και της Ρωσίας, στην περιοχή της Ιντλίμπ, με τουλάχιστον 33 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες. Σε μία πρώτη αντίδραση, ο Τούρκος

Γιώργος Καρασμάνης στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο ασφαλιστικό


Την ανάγκη να υπερψηφιστεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση, χωρίς μικρόψυχες κομματικές ¨αγκυλώσεις¨, υπογράμμισε ο Γιώργος Καρασμάνης με την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο πρώην Υπουργός, με ρεαλιστικές συγκρίσεις των επί μέρους διατάξεων ανάμεσα στο παλιό ασφαλιστικό σύστημα και στο συζητούμενο ασφαλιστικό

Ο Π.Ο.Υ. προειδοποιεί: Ο νέος κορωνοϊός έχει τη δυναμική πανδημίας

«Ο ιός έχει τη δυναμική πανδημίας» παραδέχθηκε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, σημειώνοντας πως τις δύο τελευταίες ημέρες, ο αριθμός καθημερινά των νέων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στον κόσμο είναι υψηλότερος σε σύγκριση με εκείνον που καταγράφεται στην Κίνα.

Σε Λέσβο, Χίο και Σάμο ο Μητσοτάκης: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τους αυτοδιοικητικούς

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Στη σύσκεψη τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Κορωνοϊός: Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα -Ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια στη χώρα

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Θετική στο ιό διαγνώσθηκε γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν».
Στην Αθήνα εντοπίστηκε το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας, μετά τις δύο περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν ήδη στη Θεσσαλονίκη. Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής της επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, σε έκτακτη ενημέρωση.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 28/2




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Στη Γευγελή το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού των Σκοπίων

Το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού επιβεβαίωσαν τα Σκόπια, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει ότι πρόκειται για μια γυναίκα από τη Γευγελή που πρόσφατα ταξίδεψε στην Ιταλία.
«Η ασθενής βρέθηκε θετική στον κοροναϊό… Είναι η πρώτη ασθενής στη χώρα μας που βρίσκεται θετική σε αυτόν τον παθογόνο παράγοντα», είπε ο Βένκο Φιλίπτσε.

Φορολοταρία Ιανουαρίου: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 26/2 από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η κλήρωση του Φεβρουαρίου του 2020 για τις αποδείξεις με κάρτες του Ιανουαρίου 2020 (φορολοταρία ή λοταρία αποδείξεων).
Υπενθυμίζεται πως σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, ενώ τα συγκεκριμένα χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται

Με εντολή Μητσοτάκη αποχωρούν διμοιρίες των ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο

Τις πρώτες προσπάθειες της κυβέρνησης για αποκλιμάκωση της έντασης στο Βόρειο Αιγαίο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι θα υπάρξει μερική αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ από τα νησιά της Λέσβου και της Χίου, γιατί ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επιχείρησης.«Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν λόγο να είναι εκεί. Θα επιστρέψουν στη βάση τους. Κάποιες από τις δυνάμεις της

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ομιλία με θέμα «Για να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε την εφηβεία των παιδιών μας»



Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε στο πολυπληθές κοινό, η  εκδήλωση της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020, του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών.   Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας  κατακλύστηκε  από κόσμο και  φιλοξένησε μια πολύ ενδιαφέρουσα  ομιλία, αποτέλεσμα της  αγαστής  συνεργασίας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας  Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» με τον Δήμο Πέλλας. 

Ανοιξε η πλατφόρμα για τα χρέη -Ρύθμιση οφειλών από 24 έως 48 δόσεις

Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση των 24- 48 δόσεων για όσους έχουν οφειλές στην Εφορία.
Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τακτοποιήσουν τακτικές οφειλές (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ) σε έως 24 δόσεις χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Για τις έκτακτες οφειλές (φόρος κληρονομιάς, φόροι που προκύπτουν μετά από έλεγχο) θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

Τροπολογία Γ.Καρασμάνη για συμψηφισμό ασφαλιστικών εισφορών με οφειλόμενες αποζημιώσεις σε πληγέντες παραγωγούς



Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Γιώργος Καρασμάνης επανέφερε για ακόμη μια φορά το δίκαιο αίτημα των αγροτών μας, να συμψηφίζονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές με αποζημιώσεις που τους οφείλονται.
Πολύ περισσότερο, όπως υπογράμμισε, όταν πρόκειται για αγρότες Νομών που κηρύσσονται σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, όπως ακριβώς συνέβη πέρσι στις 10 Ιουλίου μετά από τυφώνα συνοδευόμενο από σφοδρή χαλαζόπτωση που κατέστρεψε ολοσχερώς τις καλλιέργειες του Νομού Πέλλας και οι παραγωγοί, χωρίς εισόδημα πλέον, αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους. Όπως άλλωστε συνέβη και με τους Νομούς Ημαθίας και Χαλκιδικής.

Κοροναϊός: Αναστέλλονται οι άδειες σε όλες τις δομές υγείας με απόφαση Κικίλια

«Κόβονται» οι άδειες του προσωπικού των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και όλων των δημόσιων δομών, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο πλαίσιο ετοιμότητας της χώρας για κρούσματα κοροναϊού.
Ειδικότερα, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της