Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Τι είναι καλύτερο για τον κοροναϊό; Σαπούνισμα ή απολύμανση; Πόσο οινόπνευμα πρέπει να περιέχει το απολυμαντικό;



Τα μικρόβια όμως είναι παντού. Και ο κορoναϊός Covid-19 ενδεχομένως το ίδιο, αφού η διασπορά του (και) στη χώρα μας φαίνεται ότι είναι αρκετά μεγάλη. Όπως όμως αναφέρουν ειδικοί από τα αμερικανικά ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών (CDC), υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στο σαπούνισμα των χεριών και την απολύμανσή τους.

Παροχή υπηρεσιών φροντίδας κι αλληλεγγύης λόγω κορωνοϊού στις ευάλωτες ομάδες. Σύσταση Ομάδας για την αντιμετώπιση επιπτώσεων κορωνοϊού.



  Σε συνέχεια των ανακοινώσεων που σχετίζονται με την ενημέρωση των συμπολιτών μας αναφορικά με την εφαρμογή και τη λήψη μέτρων για την προστασία από την πανδημία του κορωνοϊού και ειδικότερα για την παροχή υπηρεσιών αλληλεγγύης και κοινωνικής φροντίδας, πληροφορούμε τα εξής:

Συμπερίληψη δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών στα έκτακτα μέτρα για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού



Αξιότιμοι κυρία και κύριοι Βουλευτές,

όπως σίγουρα γνωρίζετε το χρονικό διάστημα 2009-2019 υπήρξε καταστροφικό για το δικηγορικό σώμα, καθώς αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας όχι μόνο χτυπήθηκε αλύπητα από την οικονομική κρίση, αλλά στοχοποιήθηκε, δυσφημίστηκε, απώλεσε μεγάλος μέρος της δικηγορικής ύλης, υπερφορολογήθηκε και φτωχοποιήθηκε.

Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για συμπερίληψη δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών στα έκτακτα μέτρα



Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης με αναφορά του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση ζητά από την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των δικηγόρων και των στελεχών δικηγορικών εταιρειών για ένταξή τους στα έκτακτα μέτρα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Χαρδαλιάς: Ξέρουμε ποια αυτοκίνητα περνούν τα διόδια



Με τη σειρά του ο Nίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε σε όλους τους τόνους πως «δεν πρέπει να κυκλοφορούμε».
«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Μένουμε στο σπίτι. Κάποιοι συμπολίτες δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής», τόνισε. 

Διονύσης Σταμενίτης: Ένταξη των κτηνοτρόφων στα μέτρα στήριξης



Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης έθιξε το μεγάλο ζήτημα της ένταξης των Ελλήνων κτηνοτρόφων στα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Συνεχίζονται οι προληπτικές απολυμάνσεις στο Δήμο Σκύδρας.



  
Με το συντονισμό και την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας συνεχίζονται οι εργασίες προληπτικών απολυμάνσεων στο Δήμο Σκύδρας.
   Έτσι, λοιπόν, πληροφορούμε τις συμπολίτισσες, τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 κι ώρα 06:00΄το πρωί θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Σκύδρας και στον κεντρικό δρόμο της λαϊκής αγοράς.

Σύσταση Ομάδας Διαχείρισης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο Δήμο Έδεσσας



Με απόφαση του Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου, συστάθηκε Ομάδα Διαχείρισης και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού covid-19 και της ανάγκης περιορισμένης διάδοσης του.
Η Ομάδα Διαχείρισης έχει ως αντικείμενο την παροχή βοήθειας σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους, ΑμΕΑ και γενικά τους κατοίκους που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τα σπίτια τους.

Κορωνοϊός: Στην Ιταλία πέθαναν 627 άνθρωποι σε μια μέρα - 5.986 νέα κρούσματα



Σοκάρει ο νέος απολογισμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Ιταλία καθώς ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων πλέον είναι 47.021 και οι νεκροί έφτασαν τους 4.032.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 41.035 και είχαν χάσει την ζωή τους, συνολικά, 3.405 άνθρωποι.

Δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου του βουλευτή Πέλλας Γιώργου Καρασμάνη



Το τελευταίο διάστημα, ο Γιώργος Καρασμάνης έχει προβεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.
            Παραθέτουμε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς :

Κορωνοϊός: Στους 10 οι νεκροί - Τέσσερις το τελευταίο 24ωρο



Στους δέκα ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας καθώς μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία γυναίκα 93 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου ως επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.
Η άτυχη γυναίκα είχε καταγωγή από την Ηλεία και είχε έρθει σε επαφή με τους εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στους Αγιούς Τόπους. 

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 21/3



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 21 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Σαλμονέλα, σαλμονέλωση με πυρετό, διάρροια, από άπλυτα λαχανικά ή κακοσυντηρημένα τρόφιμα



του  Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Η τροφική δηλητηρίαση από σαλμονέλα συνήθως σχετίζεται με χαλασμένο κρέας, καθώς και τα παθογόνα που ζουν στα έντερα των ζώων. Η μόλυνση είναι πιθανότερο να συμβεί κατά τη σφαγή του ζώου. 
Όμως η σαλμονέλα μπορεί επίσης να μολύνει σαλάτες και φρούτα, κάτι που μερικές φορές παραγνωρίζεται.

Εβρος: Νέα επεισόδια στις Καστανιές -Προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη



Έπειτα από αρκετές μέρες ήπιων συνθηκών, δημιουργήθηκε εκ νέου ένταση στον Εβρο με μετανάστες και πρόσφυγες να επιχειρούν να ρίξουν τον φράχτη.

Συγκεκριμένα, έχοντας την βοήθεια των τουρκικών αρχών που εκτόξευαν δακρυγόνα περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες στον Εβρο επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη στις Καστανιές και να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Κορονοϊός-Ιταλία: 475 θάνατοι σε μία μέρα, στους 2.978 οι νεκροί



Έκρηξη κρουσμάτων και μεγάλη αύξηση των νεκρών στην Ιταλία από τον κορονοϊό. Παράλληλα, 4.025 άνθρωποι έχουν ιαθεί.



Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 35.713. Οι νεκροί έφτασαν τους 2.978. Παράλληλα, 4.025 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Χθες το σύνολο των κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 31.506 και είχαν χάσει την ζωή τους 2.503 άνθρωποι.

Κορονοϊός: Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων



Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα, μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα μας. Απαγόρευση συναθροίσεων ανω των 10 ατόμων. Πρόστιμο 1000 ευρώ στους παραβάτες
Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέο κορονοϊού Covid-19 ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός: Εξι κρούσματα εργαζομένων στο «Γ. Γεννηματάς»

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν, σήμερα, εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Τα κρούσματα προέρχονται από το κτίριο Διοίκησης του Νοσοκομείου, το οποίο και θα παραμείνει από σήμερα κλειστά. Σύμφωνα με τον Διοικητή του «Γεννηματάς» οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν, εκ νέου, το συντομότερο δυνατό καθώς ήδη απολυμαίνονται οι χώροι.

Μειώνεται ο ΦΠΑ σε αντισηπτικά, σαπούνι, γάντια, μάσκες κ.ά.



Στο 6%, από 24% που είναι σήμερα, μειώνεται ο συντελεστής ΦΠΑ σε σειρά προϊόντων που σχετίζονται με την ατομική υγιεινή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Το μέτρο όπως είπε θα ισχύσει έως το τέλος του έτους.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, ανακοινώνοντας τους 10 άξονες του δεύτερου πακέτου δράσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την πανδημία, ο στόχος είναι να μειωθεί το κόστος αγοράς για τα προϊόντα ατομικής υγιεινής. 

Κοροναϊός: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα σε πολίτες εκτός ΕΕ



Την απαγόρευση εισόδου σε πολίτες που δεν είναι Έλληνες ή από χώρες της ΕΕ για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσης, Νίκος Χαρδαλιάς.
Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη στις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες που δεν είναι Έλληνες ή από χώρες της ΕΕ.

Μέρκελ για κορονοϊό: Η μεγαλύτερη πρόκληση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο! video



Δραματικό τηλεοπτικό διάγγελμα απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με αφορμή την πανδημία από τον νέο κορονοϊό. Στην ομιλία της η κ. Μέρκελ καλεί τους Γερμανούς πολίτες να συμβάλουν στις προσπάθειες κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Συνιστά τον περιορισμό των επαφών και τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Σημαντική – σημειώνει – η επίδειξη πειθαρχίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πρόκληση από την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, τονίζει.

Ο Δήμος Πέλλας στο πλευρό ευάλωτων ομάδων και ατόμων τρίτης ηλικίας



#Βοήθεια για να μείνετε στο Σπίτι_ Δήμος και Δημότες Μαζί#
Μένουμε σπίτι και για ό,τι χρειαστούμε τηλεφωνούμε στο 2382084382
Ο δήμος Πέλλας στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού υποστηρίζει τις ανάγκες συνδημοτών μας που δεν μπορούν ή δεν πρέπει να μετακινηθούν λειτουργώντας τηλεφωνικό κέντρο πέντε γραμμών για την άμεση εξυπηρέτησή τους.

Κοροναϊός: Τα κυβερνητικά μέτρα για εργαζομένους, ανέργους και επιχειρήσεις



Να μην προχωρούν σε απολύσεις κάλεσε τις επιχειρήσεις ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. 

Ο υπουργός τόνισε πως ‘ολα τα μέτρα έχουν ως προϋπόθεση τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, ενώ ανακοίνωσε αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου για τρεις μήνες για όσες επιχειρήσεις πλήττονται.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 19/3



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 19 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Έκτακτα μέτρα για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο δήμο Πέλλας



Σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης που αφορά στη λειτουργία των λαϊκών αγορών επισημαίνεται ότι, επιτρέπεται πέραν των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών που πωλούν τρόφιμα, είτε πρωτογενή διατροφικά προϊόντα είτε μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα και η πώληση χαρτικών, ειδών καθαριότητας και ειδών προσωπικής φροντίδας (ΚΑΔ4789). 

Επαφή Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ι.Τζαμτζή με την προισταμένη του ΕΛΓΑ



Ο ΕΛΓΑ θα δώσει παράταση στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ από τους αγρότες, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Τζαμτζή και αγωνίζεται να ολοκληρώσει τις πληρωμές των αποζημιώσεων.
  Τηλεφωνική επικοινωνία και με την Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ κ. Μαρία Παππά είχε  κ. Ιορδάνης Τζαμτζής
  Για την πορεία των πορισμάτων και των πληρωμών του ΕΛΓΑ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ. Παππά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής.

Συνέχιση προληπτικών απολυμάνσεων στο Δήμο Σκύδρας



Καθώς συνεχίζονται οι εργασίες προληπτικών απολυμάνσεων στο Δήμο Σκύδρας, ενημερώνουμε τις συνδημότισσες, τους συνδημότες μας και κάθε ενδιαφερόμενο για τα εξής:

Κλειστές όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Πέλλας και οι παιδικές χαρές



Από το Δήμο Πέλλας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.   Επισημαίνεται ότι στην απαγόρευση  συμπεριλαμβάνονται όλοι οι ανοιχτοί αθλητικοί χώροι καθώς και όλες οι παιδικές χαρές σε όλη την επικράτεια του δήμου Πέλλας. 

Τσιόδρας: «Απίστευτη η συμπεριφορά του κορωνοϊού σε κάποιους ασθενείς, μετά την 5η-7η ημέρα»



Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση του κοινού για την κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην απίστευτη συμπεριφορά που επιδεικνύει ο ιός σε κάποιος ασθενείς.
Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, όταν ρωτήθηκε για την κλινική εικόνα και την εξέλιξη της υγείας όσων νοσηλεύονται στην Ελλάδα, ανέφερε ότι αρκετοί περνούν ελαφρά αυτή την ίωση, κάποιοι περνούν πνευμονίες, αλλά και ορισμένοι δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις επιπλοκές.

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με ΕΛΓΑ για παγετό



Σήμερα τα ξημερώματα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες -υπό του μηδενός- οι οποίες καταγράφηκαν ενδέχεται να έχουν προκαλέσει παγετό και συνεπώς ζημιές στην ανθοφορία των δενδροκαλλιεργειών.
Σε επικοινωνία που είχε το πρωί ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία εκτιμήσεων από τους γεωπόνους

ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών: Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνες ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, στηρίζουμε τον αγώνα του προσωπικού στους τομείς υγείας



Στη δίνη της πανδημίας, αλλά και της παραπληροφόρησης που παρατηρείται, η κυβέρνηση ανακοινώνει κάθε μέρα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού που συνιστά παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία. Δυστυχώς έπρεπε να περάσουν δέκα ημέρες για να πράξει ο πρωθυπουργός το αυτονόητο. Κι όταν μάλιστα έχει αφήσει εκτεθειμένο το δημόσιο σύστημα υγείας με την απόλυση χιλιάδων γιατρών.

Άμεση παρέμβαση Διονύση Σταμενίτη για αύξηση του αριθμού των θέσεων του επικουρικού προσωπικού για τα Νοσοκομεία του Νομού Πέλλας



Άμεση ήταν η παρέμβαση του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτη Διονύση το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων επικουρικού προσωπικού για τα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας.
Σύμφωνα με την απόφαση «Έγκριση πρόσληψης λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού», για το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας εγκρίνονται, με βάσει τα αιτήματα της Διοίκησης των Νοσοκομείων, 23 θέσεις επικουρικού προσωπικού, ( ΤΕ Νοσηλευτικής,

Έκτακτα μέτρα για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών στο δήμο Πέλλας



Ο Δήμαρχος Πέλλας στα πλαίσια ενίσχυσης των μέτρων περιορισμού του κορωνoϊού, προβαίνει στις κατωτέρω ρυθμίσεις για τις λαϊκές αγορές σε όλη την επικράτεια του Δήμου Πέλλας.
Από Τετάρτη 18/03/2020, σε όλες τις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στο δήμο Πέλλας, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνον των παραγωγών και των επαγγελματιών πωλητών που πωλούν τρόφιμα, είτε πρωτογενή διατροφικά προϊόντα είτε μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα.