Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς και πότε θα γίνει η άρση των μέτρων


Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επεσήμανε ότι υπάρχουν στοιχεία επιβράδυνσης της αύξησης των νέων περιστατικών COVID-19 στη χώρα μας, ως αποτέλεσμα των μέτρων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, ωστόσο τόνισε ότι είναι πολύ εύκολο «να φτάσουμε στην άλλη άκρη», εάν χαλαρώσουμε, και πολύ νωρίς ακόμα για την Ελλάδα να προχωρήσει σε οποιαδήποτε άρση των μέτρων.

Κορωνοϊός: 10 νεκροί σε 24 ώρες στην Ελλάδα - Συνολικά 63 θάνατοι


Τέσσερις ακόμη θάνατοι σημειώθηκαν σήμερα, βράδυ Παρασκευής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 63.

Το πρώτο θύμα ήταν μια 89χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ένας ακόμη άνδρας 68 ετών έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, στο Αττικό.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 4/4



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 4 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Υπενθύμιση και ενημέρωση από το Δήμο Σκύδρας για τον κορωνοϊό


Μετά την επιβεβαίωση του 1ου κρούσματος κορωνοϊού στο Μαυροβούνι του Δήμου Σκύδρας και του 5ου στην Π.Ε. Πέλλας, επισημαίνουμε και υπενθυμίζουμε  στις συμπολίτισσες και στους συμπολίτες μας, για μια ακόμη φορά, την επείγουσα και διαρκή αναγκαιότητα της σχολαστικής και της πιστής τήρησης κι εφαρμογής όλων των μέτρων προφύλαξης και προστασίας

Δεν θα πραγματοποιηθεί η λαϊκή αγορά Σκύδρας, το Σάββατο 4-4-2020


 
Ενημερώνουμε τις συμπολίτισσες, τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο ότι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με την επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού στην Κοινότητα Μαυροβουνίου του Δήμου μας και προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της παραπάνω πανδημίας και να προστατευθεί η υγεία όλων μας, δεν θα πραγματοποιηθεί  η λαϊκή αγορά της Σκύδρας  το Σάββατο 4 Απριλίου 2020.

Παρέμβαση Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας για επιδημία COVID-19




Ολοκλήρωση του αποχετευτικού στη Δ.Ε. Μεγάλου Αλεξάνδρου


Υπογράφηκε την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020  η σύμβαση του έργου «Δίκτυο Αναρρόφησης Οικισμών Γαλατάδων – Καρυώτισσας» από τον δήμαρχο  Πέλλας,  τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Π. και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρίας.   
Το έργο είναι ενταγμένο  στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»,  συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ο προϋπολογισμός του είναι   4.282.409,62 ευρώ.  

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 3/4


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 3 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Αποκλειστικά εξ αποστάσεως η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ



Με αφορμή την επανέναρξη λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη διευκρινίζεται ότι η υποβολή δηλώσεων του 2020 από τους ενδιαφερόμενους αγρότες μπορεί να γίνει μόνο εξ αποστάσεως και συγκεκριμένα:

Προσφορά υλικών στο Δήμο Σκύδρας για την προστασία από τον κορωνοϊό



Οι πράξεις προσφοράς κι αλληλεγγύης στο συλλογικό αγώνα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού συνεχίζονται στο Δήμο Σκύδρας.
Έτσι, λοιπόν, ο Δήμος Σκύδρας παρέλαβε από το κατάστημα του Σούπερ Μάρκετ Σκύδρας «Ελληνικά Μάρκετ» του Θεόδωρου Σπυρίδη και της Αναστασίας Τσακουρίδου ποσότητες υλικών προστασίας και καθαριότητας.

Ερώτηση Λάκη Βασιλειάδη για το σπαράγγι



Ερώτηση για τις επιπτώσεις της πανδημίας και την ενδεχόμενη απώλεια εισοδήματος των παραγωγών σπαραγγιού απηύθυνε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης.
Ο Βουλευτής εξηγεί πως τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες εξαγωγής του προϊόντος, σε συνδυασμό με πρόσφατα καιρικά φαινόμενα, επιβαρύνουν την ποιότητα, τη ζήτηση, το κόστος και την ποσότητα παραγωγής του προϊόντος, με αποτέλεσμα την απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς. Στην ερώτησή του, ζητά από το Υπουργείο να αναφέρει τα μέτρα στήριξης των παραγωγών που σχεδιάζει.

Ικανοποιείται το αίτημα για δεύτερη πληρωμή από τον ΕΛΓΑ πριν το Πάσχα



Με σημερινή του απόφαση το ΔΣ του ΕΛΓΑ γνωστοποιεί ότι θα προχωρήσει στην καταβολή ακόμη μιας δόσης αποζημιώσεων, για όλες τις νέες εκθέσεις εκτιμήσεων, οι οποίες θα έχουν εκκαθαριστεί.
Με αυτόν τον τρόπο ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου του Νομού Πέλλας καθώς θα δοθεί η δυνατότητα να πληρωθούν και οι παραγωγοί των χωριών που δεν βρίσκονται στη λίστα πληρωμών της 01/04/2020.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 2/4



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Για ποιους «παγώνουν» φόροι και εισφορές



Διευκρινίσεις για τις αναστολές των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, την αποζημίωση για τους εργαζομένους, καθώς και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, εξαιτίας των δυσνόητων αποφάσεων που, αντί να επιλύουν προβλήματα, δημιουργούσαν σύγχυση.

Δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος, βήχας. Οφείλονται σε Άσθμα ή σε Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ);



του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Το Άσθμα και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) ταλαιπωρούν εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, επηρεάζουν δραματικά την ποιότητα ζωής των ασθενών και αποτελούν παράλληλα μια σημαντική «πληγή» για τις δαπάνες Υγείας.

Κώστας Μπαλτζής: «Τα δικά ΜΑΣ δικά ΣΑΣ, τα δικά ΣΑΣ δικά ΣΑΣ…»



Αυτονόητη μα και επιβεβλημένη αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό η αναγκαιότητα ομοψυχίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μίας ομοψυχίας που όλοι και όλες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων επιδεικνύουμε. Μίας ομοψυχίας όμως που δεν πρέπει να θέτει τους πολίτες μόνο σε έναν παθητικό ρόλο, να μην ποδηγετεί μία άνευ στοχασμού και προβληματισμού αποδοχή των όποιων κυβερνητικών αποφάσεων.