Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Προσφορά μασκών προστασίας στο Δήμο Σκύδρας από τον Φ. Στεργίου



Η αισιοδοξία και η θερμή μας επιδοκιμασία  αναδύονται με αφορμή τις συνεχιζόμενες πράξεις κοινωνικής προσφοράς των συμπολιτών μας στη μάχη κατά της λαίλαπας του κορωνοϊού.
  Αυτή τη φορά, ο νεαρός συνδημότης μας Φώτης Στεργίου επισκέφθηκε το Δημαρχείο Σκύδρας, την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020, και παρέδωσε στη Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου 50 υφασμάτινες μάσκες  προστασίας προσώπου που κατασκεύασε ο ίδιος και οι γονείς του Χρίστος και Ζωή.

Ευχαριστήριο ΕΚΑΒ Γιαννιτσών



Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Γιαννιτσών εκφράζουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους προς το πρατήριο υγρών καυσίμων ΤΟΜΠΑΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ για την ευγενική προσφορά υγειονομικού υλικού ανωτέρας ποιότητας και προστασίας.
Ο κ. Τομπαζίδης, με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, συμβάλει στον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Γιαννιτσών 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Υπογραφή σύμβασης για την αποκατάσταση της γέφυρας Προμάχων από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή και τον ανάδοχο του έργου



Στην υπογραφή της σύμβασης ενός σημαντικού έργου υποδομής προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, με τον ανάδοχο του έργου, μετά από την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση της κοιτόστρωσης της γέφυρας Προμάχων με προϋπολογισμό άνω των 90.000 ευρώ και χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τριών μηνών.

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη



Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκη Βορίδη είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης. Αφορμή στάθηκε η ανησυχία του Βουλευτή για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.
Αρχικά, ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε για μια ακόμα φορά και με αφορμή την πληρωμή που θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, την καταβολή το συντομότερο δυνατό του υπόλοιπου 35% των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους δικαιούχους παραγωγούς που πληρώθηκαν ήδη κάποιες ζημιές και του 100% σε όσους ακόμα δεν έχουν λάβει ούτε το 65%. Αναφερόμενος στην Πέλλα,

Δημιουργία τηλεφωνικής ψυχολογικής-συμβουλευτικής υποστήριξης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19



Σας ενημερώνουμε ότι εν' όψη της κρίσης που έχει προκληθεί από τον Κορωνοϊό Covid-19 η Διοίκηση του Γ.Ν.Πέλλας - Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών, ενεργοποιεί εκτάκτως την Υπηρεσία Τηλεφωνικής Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής από 15 Απριλίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στο τηλέφωνο 2381350194:

Ερώτηση για ένταξη αυτοαπασχολούμενων στην επιστρεπτέα προκαταβολή



Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης θέτει το ζήτημα της ένταξης των αυτοαπαχολούμεων, οι οποίοι είτε έχουν ατομική επιχείρηση είτε έχουν νομική μορφή, στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.  
Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης του ο Βουλευτής Πέλλας αναφέρει ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης και των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Ενημέρωση από Γ.Καρασμάνη για ενοίκια φοιτητών, επιστρεπτέα προκαταβολή αυτοαπασχολούμενων, δασεργάτες, κτηνοτρόφους και αγρότες



Επειδή πολλοί συντοπίτες επικοινωνούν με το Γραφείο μας για διάφορα θέματα που έχουν ανακύψει λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι ο Γιώργος Καρασμάνης παρακολουθεί αδιαλείπτως όλες τις εξελίξεις, και είναι σε διαρκή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία, φορείς και υπηρεσίες.
Ειδικότερα:

Κορωνοϊός: Ανοιχτό να αναλάβει ο Στρατός την φύλαξη στον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα



Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Στρατός τη φύλαξη στον οικισμό των Ρομά στο Κουτσόχερο στη Λάρισα.

Και αυτό θα συμβεί μόνο εάν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα αναφορικά με την καραντίνα και δεν αντιληφθούν οι Ρομά του οικισμού ότι υπάρχει πρόβλημα διασποράς του κορωνοϊού. Ολα αυτά επιβεβαίωσε επίσημα μέσω του ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό» προειδοποίησε. 

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 11/4



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 11 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών: «Έκκληση να μην υπάρξει διακοπή παροχής σε αγαθά πρώτης ανάγκης»



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, στην τακτική συνεδρίασή του της 31-03-2020, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, συναισθανόμενο την ιδιαίτερη δυσκολία που βιώνουν οι πλέον ευάλωτοι συμπολίτες μας απευθύνεται προς όλους τους φορείς (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) και δημοτικές επιχειρήσεις, που διαχειρίζονται κοινωνικά αγαθά πρώτης ανάγκης (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, κλπ)

Ευχές από τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο


Επίσκεψη Λάκη Βασιλειάδη σε ΓΝ Έδεσσας, Γιαννιτσών και Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας



Επίσκεψη σε σημαντικές δομές της Πέλλας για την αντιμετώπιση της πανδημίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας. Σκοπός του Βουλευτή ήταν αφενός να διαπιστώσει το βαθμό ετοιμότητας και τυχόν ελλείψεις των δομών, και αφετέρου να ευχαριστήσει και να εμψυχώσει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους γιατρούς, νοσηλευτές, αστυνομικούς και διοικητικό προσωπικό που αυτές τις μέρες δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης.

Διανομή επισιτιστικής βοήθειας στο Δήμο Σκύδρας



  Με τη συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και του Δήμου Σκύδρας ξεκίνησε, την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, το πρόγραμμα διανομής επισιτιστικής βοήθειας και υλικής συνδρομής σ΄ευπαθείς και οικονομικά αδύναμους πολίτες, μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α).

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 10/4



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Δάγκωμα, κάψιμο γλώσσας ή χείλους. Πρώτες βοήθειες



του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε κατά λάθος δαγκώσει τη γλώσσα μας την έχουμε κάψει δοκιμάζοντας κάτι καυτό. Το αποτέλεσμα είναι να προκληθεί ένας τραυματισμός που μοιάζει με έγκαυμα και συχνά οδηγεί στη δημιουργία μιας πληγής ή ενός πολύ έντονου πρηξίματος που συνοδεύεται από πόνο. Το μούδιασμα και ο πόνος είναι πραγματικά ενοχλητικός.

Ασφαλής η διακίνηση προϊόντων ζωικής προέλευσης Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Πέλλας



Μετά από ερωτήματα πολιτών προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Πέλλας αναφορικά με την ασφάλεια διακίνησης προϊόντων ζωικής προέλευσης, το  αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής υπέβαλε σχετικό ερώτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η απάντηση που δόθηκε από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Σφαγείων, αναφέρει:

ΚΚΕ Πέλλας για τη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία



Παράσταση στην πύλη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών το μεσημέρι, στο πλαίσιο της σημερινής Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την Υγεία (7/4/2020), πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ.
Μοιράστηκαν ανακοινώσεις στους υγειονομικούς, καλώντας τους να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, για την προστασία, όχι μόνο την δική τους, αλλά την προστασία και τη ζωή του ίδιου του λαού μας.

Δήμος Πέλλας: Βοήθεια για να μείνετε στο Σπίτι_ Δήμος και Δημότες Μαζί



Ο Δήμος Πέλλας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και για να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αναγκών ενημερώνει ότι στο τηλεφωνικό κέντρο πέντε γραμμών, το οποίο ήδη λειτουργεί με σκοπό την εξυπηρέτηση συνδημοτών μας, καθώς και στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πέλλας, μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες για παροχή τηλεφωνικής συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς ψυχολόγους.

Καταγραφή από το Δήμο Σκύδρας των αναγκών μαθητών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τηλεδιδασκαλία



 
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει αναγκαστικά κι αναπόφευκτα αλλαγές κι αναπροσαρμογές σ΄ όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και της καθημερινότητάς  μας, όπως φυσικά και στο χώρο της εκπαίδευσης.
  Με βάση τις αποφάσεις της πολιτείας έχει ανασταλεί ή εκτελείται υπό όρους η λειτουργία πολλών φορέων κι οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως είναι για παράδειγμα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων.

Δηλώσεις Λάκη Βασιλειάδη με αφορμή πληροφορίες για πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ τη Μεγάλη Εβδομάδα



Με αφορμή πληροφορίες για σειρά πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:
«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ προχωρούν στην καταβολή σειράς πληρωμών προς αγρότες και κτηνοτρόφους στις αρχές της Μεγάλης εβδομάδας. Αυτή η ένεση ρευστότητας είναι παραπάνω από αναγκαία για να καλύψει μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. Το Υπουργείο και η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με τους οποίους επικοινώνησα σήμερα, προσπαθούν με κάθε τρόπο και καταφέρνουν μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε να λειτουργούν και να είναι συνεπείς απέναντι στους δικαιούχους παραγωγούς.

ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: Οι προτάσεις του σχεδίου μας «Μένουμε Όρθιοι»



Οι προτάσεις του σχεδίου μας
«Μένουμε Όρθιοι» είναι οι ακόλουθες:
1. Στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 1 δις επιπλέον χρηματοδότηση ώστε,
μεταξύ άλλων, να γίνουν 4000 μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, να
ληφθούν επαρκή μέτρα προστασίας για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, να
γίνει κεντρικός έλεγχος των εργαστηριακών ελέγχων και να υπάρξει ειδική μέριμνα
για ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού.

Ερώτηση για ένταξη αυτοαπασχολούμενων στην επιστρεπτέα προκαταβολή



Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης θέτει το ζήτημα της ένταξης των αυτοαπαχολούμεων, οι οποίοι είτε έχουν ατομική επιχείρηση είτε έχουν νομική μορφή, στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.  
Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης του ο Βουλευτής Πέλλας αναφέρει ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης και των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Ευχαριστήριο του ΕΚΑΒ Γιαννιτσών προς τον Σύλλογο Στραντζαλιωτών «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ» για την δωρεά υγειονομικού υλικού



Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς το σύλλογο Στραντζαλιωτών νομού Πέλλας “Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ” για τη δωρεά εξειδικευμένου υγειονομικού υλικού για την αντιμετώπιση περιστατικών σχετιζομένων με τον κορονοϊό.
Η χορηγία τους αποτελεί για εμάς και ηθική συμπαράσταση, καθώς αναγνωρίζουν το δύσκολο και σημαντικό ρόλο του ΕΚΑΒ στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας - Χαρδαλιάς: Κλείνουν τα διόδια - Διπλασιάζονται τα πρόστιμα



Πρόστιμα 300 ευρώ για όσους επιχειρήσουν να μεταβούν στα νησιά ή την ύπαιθρο και δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς - Θα αφαιρούνται και οι πινακίδες - Αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά - «Στοπ» της κυβέρνησης  στο «ντελίβερι» του Αγίου Φωτός από τους δήμους.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 9/4



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας