Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Κάλεσμα από την Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών για την πανελλαδική μέρα δράσης στις 28 Απρίλη


Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) ενώνει τις δυνάμεις της με τα εργατικά σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα στις 28 Απρίλη για να δυναμώσουν οι φωνές μας και μαχητικά να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, αλλά και να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Ευχαριστήριο Νοσοκομείου Γιαννιτσών για δωρεά υγειονομικού υλικού από τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών


H Διοίκηση της Ν.Μ. Γιαννιτσών του Γ.Ν. Πέλλας   εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της, στον  Δικηγορικό  Σύλλογο  Γιαννιτσών  για την σημαντική ΔΩΡΕΑ,  όσον αφορά  την κάλυψη βασικών αναγκών της Ν.Μ. Γιαννιτσών σε υγειονομικό υλικό, οι οποίες συνδράμουν στην  εξυπηρέτηση των  ασθενών, κατά το διάστημα της νοσηλείας τους στο Νοσοκομείο, εν όψη της κρίσιμης χρονικής περιόδου κρουσμάτων από τον ιό του COVID -19.

Δήμος Έδεσσας: Παροχή δεμάτων στους δικαιούχους του Βοήθεια στο Σπίτι


Δέματα με τρόφιμα μακράς διαρκείας μοιράζονται στους 265 δικαιούχους των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Έδεσσας, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων στήριξης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Η προμήθεια των δεμάτων έχει γίνει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας θα διανέμονται 265 μερίδες φρεσκομαγειρεμένων φαγητών για 14 ημέρες.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας (Δ.27-4-2020)

Σύμφωνα με την αριθ. 55/Α’/11-3-2020 άρθρο 10 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ορίζεται ότι «1. Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορεί να λαμβάνει χώρα είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (Α’ 87),

Ευχαριστήριο Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στην Οικογένεια Κοτσαμπουικίδη και την επιχείρηση «Αφαία» της Κρύας Βρύσης


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Οικογένεια Κοτσαμπουικίδη που διατηρεί την εμπορική επιχείρηση «Αφαία», στην Κρύα Βρύση, για την άμεση, γενναιόδωρη ανταπόκρισή της και στήριξη της λειτουργίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με την προσφορά προϊόντων υγιεινής, από τις πρώτες ημέρες έναρξης της κρίσης της πανδημίας του κορωνοïού.

Δήμος Πέλλας: Πράξεις αποτρόπαιες και καταδικαστέες η βαρβαρότητα και κάθε ενέργεια κακοποίησης και θανάτωσης ζώων


Ο δήμος Πέλλας ανταποκρινόμενος στις υποχρεώσεις του εφαρμόζει πρόγραμμα διαχείρισης- περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Για την επίβλεψη και τη φροντίδα των τετράποδων συνεργάζεται άψογα με τους Φιλοζωικούς Συλλόγους, έχει συνάψει συνεργασία με κτηνιάτρους της περιοχής, ενώ στο έργο του συνδράμουν εθελοντές φιλόζωοι πολίτες.   Έχει τοποθετήσει ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία του δήμου καθώς και ενημερωτικές πινακίδες.  

Ερώτηση Λάκη Βασιλειάδη για παράταση προθεσμίας αγοράς πετρελαίου θέρμανσης


Το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θέτει ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης. Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρεται στις συνθήκες που έχουν επικρατήσει αυτή την περίοδο και επηρεάζουν σημαντικά την αγορά καυσίμων, δηλαδή το συνδυασμό μείωσης της ζήτησης στα καύσιμα κίνησης, της ιστορικά χαμηλής τιμής του πετρελαίου αλλά και των ασυνήθιστων για την εποχή καιρικών συνθηκών.

Εκτακτο επίδομα σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά


Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) που έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος στο νοικοκυριό τους, με πρωτοβουλία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου.
Με Κοινή Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προβλέπεται η

Δ.Σταμενίτης: Να δοθεί παράταση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης


Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης ζητά να δοθεί παράταση στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης προκειμένου περισσότεροι πολίτες και περισσότερα νοικοκυριά να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την πτώση στην τιμή του πετρελαίου.
Ειδικότερα ο κ. Σταμενίτης τονίζει ότι: «τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη ζήτηση από τους καταναλωτές.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 25/4


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 25 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Εορτή Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου (Σάββατο το Πάσχα 25/4/2020)


Το Σάββατο της Διακαινησίμου 25 Απριλίου 2020, στις 7:30 π.μ., ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών θα μεταδώσει διαδικτυακά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου που θα πραγματοποιηθεί στον ομώνυμο Ιερό Ναό, χωρίς την παρουσία πιστών.

Για να συνδεθείτε στην ακολουθία (25/4/2020) πατήστε στο παρακάτω σύνδεσμο

Λιπώδης διήθηση του ήπατος, λίπος στο συκώτι. Η σημασία της διατροφής και της άσκησης


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr 

Η μη αλκοολική λιπώδης  νόσος του ήπατος (NonAlcoholic Fatty Liver Disease / NAFLD) αποτελεί τη συχνότερη μορφή χρόνιας ηπατοπάθειας και την 1η αιτία ανεύρεσης παθολογικά αυξημένων ηπατικών ενζύμων στο γενικό πληθυσμό. Προκαλείται από την παθολογική συσσώρευση λιπιδίων στα ηπατοκύτταρα, σε άτομα που ΔΕΝ καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Βετεράνος πέθανε από κοροναϊό έναν αιώνα αφότου ο δίδυμος αδερφός του πέθανε από ισπανική γρίπη


Ο Φίλιπ Καν και ο δίδυμος αδελφός του Σάμιουελ γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο του 1919. Ο Σάμιουελ πολύ γρήγορα πέθανε από την ισπανική γρίπη, σύμφωνα με την οικογένειά του, την οποία επικαλείται το περιοδικό αυτό.
Ένας 100χρονος Αμερικανός, βετεράνος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, πέθανε από τον κορονοϊό έναν αιώνα αφού ο δίδυμος αδελφός του πέθανε από την ισπανική γρίπη, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Εξ αποστάσεως ατομική επαγγελματική συμβουλευτική από το ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε.


Το Ινστιτούτο Εργασίας/Γ.Σ.Ε.Ε ανακοινώνει την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών εξ αποστάσεως επαγγελματικής συμβουλευτικής, εργαζομένων και ανέργων.
Πρόκειται για υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής που υποστηρίζονται τεχνικά από διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης χωρίς ωστόσο να διαφοροποιούνται ουσιαστικά, σε επίπεδο στόχων και μεθόδου, από τις δια ζώσης.

Η Bild προτείνει Ελλάδα για διακοπές το καλοκαίρι -«Σχεδόν ακίνδυνη για κορωνοϊό»


Την Ελλάδα προτείνει, με κεντρικό άρθρο στην ιστοσελίδα της η Γερμανική εφημερίδα Bild, ως προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές το 2020.

Στο αφιέρωμά της, η Γερμανική εφημερίδα μιλά για περιορισμένο αριθμό χωρών που θεωρούνται ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο από τον κορωνοϊό κάνοντας αναφορά εκτός της Ελλάδος στην Κροατία, την Αυστρία και την Ελβετία.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέτζο


«Για την αποκατάσταση της αλήθειας….»
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κος Α. Λυκουρέντζος σε συνέντευξη του στο pella tv  είπε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα που δυστυχώς χρήζουν σχολιασμό και αποκατάσταση της αλήθειας.
Πήρε, είπε, τη σκληρή απόφαση, μετά από εισήγηση της υπηρεσίας, να δώσει το 65% της αποζημίωσης γιατί όταν ανέλαβε βρήκε μηδέν αποθεματικό στον ΕΛΓΑ. 

Θα αρχίσει νωρίτερα το επόμενο σχολικό έτος;


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα το σχολικό έτος το Σεπτέμβρη άφησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Την ώρα που στις τάξεις των επιστημόνων υπάρχουν διαφωνίες για το πότε και αν πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία μαζί ή κάποια, όπως τα δημοτικά να μην ανοίξουν καθόλου, η υπουργός Παιδείας έφερε στο προσκήνιο μία άλλη πτυχή του θέματος, τονίζοντας ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία νωρίτερα το Σεπτέμβρη.

Δ.Σταμενίτης: Απαραίτητη η αναγγελία ζημιών από τον ΕΛΓΑ και για τους παγετούς του Απριλίου


Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο, την οποία κοινοποιεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης θίγει το μεγάλο ζήτημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις αναγγελίες ζημιών σε καλλιέργειες του Νομού Πέλλας λόγω παγετού.

Παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 4 Μαΐου


Την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως τις 4 Μαΐου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ενώ τόνισε πως «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες, για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της Κυβέρνησης. Το πλαίσιο, δηλαδή, στο οποίο θα κινηθούμε κατά το επόμενο διάστημα.

Γιώργος Καρασμάνης : Τώρα όσο ποτέ άλλοτε για μια ζωντανή και προσοδοφόρα Ελληνική Ύπαιθρο


Μας αποκαλούσαν εκκεντρικούς και μεμψίμοιρους. Μας έλεγαν παλιομοδίτες. Συντηρητικούς και  οπισθοδρομικούς. Όλους εμάς, που εδώ και πολλά χρόνια, βλέποντας την ελληνική γεωργία-κτηνοτροφία-αλιεία να συρρικνώνεται παραγωγικά και να απαξιώνεται κοινωνικά, προσπαθούσαμε με λόγια και με πράξεις, να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου.

Κορονοϊός: 55 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 4 νέοι θάνατοι


Αυξήθηκαν κατά 55 τα κρούσματα του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 2.463 κρούσματα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 55 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και τέσσερις νέους θανάτους. Όπως ανέφερε συνολικά έχουν σημειωθεί 125 θάνατοι.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 24/4


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας