Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Νερό με άδειο στομάχι το πρωί: Τι δημιουργεί στον οργανισμό


Μπορεί να απολαμβάνετε ένα ποτήρι καφέ το πρωί, αλλά τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει για το καλό του οργανισμού σας, το απλό, καθαρό νερό.

Και ενώ φυσικά ένα ποτήρι νερό είναι καλό ανά πάσα στιγμή, αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως είναι ευεργετικό για την υγεία σας, όταν το πίνετε το πρωί με το που σηκώνεστε από το κρεβάτι. Δείτε γιατί:

Εντάξεις έργων Δήμου Σκύδρας στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ


Στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας (27-4-2020) αποδέχθηκε τις χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών και προχώρησε στην αντίστοιχη τροποποίηση του  τεχνικού προγράμματος έργων και στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2020 για τα εξής:
1.Την εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Σκύδρας.

Στάθης Καστερίδης “Για ακόμη μία φορά η Πέλλα έξω από κάθε αναπτυξιακό έργο»


Τα Γιαννιτσά απεντάσσονται από το Δίκτυο Φυσικού Αερίου

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η Πέλλα μένει έξω από κάθε αναπτυξιακό έργο, με ευθύνες κυβερνητικών στελεχών και της Δημοτικής Αρχής του τόπου, που δεν έχει δώσει ούτε μια μάχη για να αποτραπεί αυτή η συνέχεια.

Θερινό ωράριο καταστημάτων


Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το νέο  θερινό ωράριο καταστημάτων και έχει ως εξής:

ΕΜΠΟΡΙΚΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ                         9:00 – 14:30
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                          9:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00  

Ευχαριστήριο Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας για την πρόσκλησή του σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η ΔΗΜ ΤΟ Σκύδρας


Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να χαιρετήσουμε την πρόσκληση της ΔΗΜ.Τ.Ο Σκύδρας της ΝΔ και να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον πρόεδρο της Μάκη Δημητριάδη, για τη συμμετοχή του Αγροτικού Συλλόγου σε τηλεδιάσκεψη με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργο Στεργίου, τη Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Μαρία Τριανταφυλλόπουλου κ.α.

Μαθητές Λυκείων με τα χρήματα της εκδρομής τους, αγόρασαν και προμήθευσαν υγειονομικό υλικό το δήμο Πέλλας


Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν σήμερα οι μαθητές των  ΓΕΛ Σκύδρας, Καλής, Αριδαίας, Εξαπλατάνου και του ΕΠΑΛ Αριδαίας δωρίζοντας  μάσκες και αντισηπτικά στους εργαζόμενους της δομής  Βοήθεια στο Σπίτι. Οι μαθητές διέθεσαν  τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί για την επταήμερη εκδρομή τους για την αγορά του υγειονομικού υλικού.

Άρση μέτρων: Ανοίγει το λιανεμπόριο στις 11 Μαΐου


Ακόμη περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δουλειές τους, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου, καθώς ξεκινά το δεύτερο στάδιο της επιστροφής στη -νέα- κανονικότητα με την επαναλειτουργία ενός επιπλέον 35% καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 9/5


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 9 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Αρση μέτρων: Από 18 Μαΐου οι μετακινήσεις από νομό σε νομό -Ποιοι μπορούν τώρα να πάνε στην επαρχία


Διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό έδωσε σε χθεσινή της ενημέρωση ο υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις μετακινήσεις εκτός νομών, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι αυτές επιτρέπονται μόνο για λόγους τροφοδοσίας, υγείας και επαγγελματικής απασχόλησης και εφόσον αποδεικνύονται από τα αντίστοιχα έγγραφα.

Με νέα επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής ζητά την άμεση παρέμβαση Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΛΓΑ για τη μειωμένη παραγωγή λόγω παγετού


Μετά από τη συλλογή περισσότερων στοιχείων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, επανέρχεται με νέα επιστολή του, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και τον ΕΛΓΑ και ζητά τις άμεσες ενέργειές τους, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποζημίωση πληγέντων αγροτών. Σημείο αιχμής των εκτιμήσεων των καταστροφών στις παραγωγές, αποτελεί το ανεπαρκές δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί με προμήθεια μετεωρολογικών κλωβών από την ΠΕ Πέλλας.

Σ.Σταμενίτης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια σύγχρονη και πράσινη περιβαλλοντική πολιτική


Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε τη Δευτέρα (04.05.2020) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης, στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Στην ομιλία του, επι της αρχής του νομοσχεδίου, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στον ευρωπαϊκό, πράσινο και φιλο-επενδυτικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, το οποίο ικανοποιεί παράλληλα και λαϊκά αιτήματα, δίνοντας λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η νομοθέτηση της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως οι δασικοί χάρτες.

ΕΡΓΑΣΙΑ: Ζητείται προσωπικό από ΚΔΑΠ


Ζητείται προσωπικό  από ΚΔΑΠ για εργασία. Απαραίτητα προσόντα κάρτα ανεργίας, δημιουργικότητα, συνεργατικότητα,  εύθυμοι χαρακτήρες με αγάπη για τα παιδιά.

Δεκτά βιογραφικά με φωτογραφία των εξής ειδικοτήτων: Παιδαγωγός ΠΕ, Νηπιαγωγός ΠΕ, Γυμναστής/τρια, Εικαστικός, Καθηγητής/τρια Μουσικής, Καθηγητής/τρια Πληροφορικής, Καθηγητής/τρια Ζωγραφικής, Καθηγητής/τρια  Θεατρολογίας,  κ.λ.π.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές - Τι αλλάζει φέτος στη διαδικασία


Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για να επιβεβαιώσουν και να υπογράψουν την αίτηση, από αύριο έως και τις 14-5-2020. Γιατί κρίθηκε αναγκαία η φυσική τους παρουσία.

Με φυσική παρουσία στα λύκεια θα χρειαστεί να γίνει φέτος επιβεβαίωση της Αίτησης-Δήλωσης των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Έως 29 Μαΐου οι αιτήσεις για την Εισαγωγή μαθητών στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών


Ενημερώνουμε το κοινό της περιοχής μας πως η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στην Α’ τάξη του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών για το σχολικό έτος 2020-2021, ορίζεται από Δευτέρα 4 έως Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.
        Οι απόφοιτοι δημοτικού εισάγονται στο Μουσικό Σχολείο ύστερα από διαδικασία επιλογής, που θα διενεργηθεί από πενταμελή επιτροπή οριζόμενη από το Υπουργείο Παιδείας. Για τον καθορισμό των ημερομηνιών των εξετάσεων θα γίνει εγκαίρως ενημέρωση με νέο έγγραφο.

Ανησυχία για τις συγκεντρώσεις στις πλατείες -Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί μπορεί να είναι καταστροφικές


Σαφώς καλύτερη ήταν η εικόνα στους δρόμους και τις πλατείες χθες το βράδυ, μετά τις εικόνες συνωστισμού που διαπιστώθηκαν σε προάστια της Αθήνας, αλλά και της επαρχίας.

Μετά την ένταση που επικράτησε για τρεις ημέρες στην Αγία Παρασκευή, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη τη λήψη δραστικών μέτρων για την πλατεία Αγίου Ιωάννη,

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 8/5


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας