Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών υποδέχθηκε τους σπουδαστές του


Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών υποδέχθηκε τους σπουδαστές του προκειμένου να συνεχιστεί και να περατωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.
Το πρώτο στάδιο υποδοχής πραγματοποιήθηκε την 18η Μαϊου καθώς, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ξεκίνησαν τα μαθήματα για σπουδαστές ηλικίας 11 ετών και άνω. Από τη Δευτέρα 1/6 επιτράπηκε η φοίτηση για όλους τους σπουδαστές, ανεξαρτήτως ηλικίας, εκτός των τμημάτων πνευστών και βυζαντινής μουσικής.

ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.: Διαγωνισμός Επιχειρήσεων Εφαρμογής Μέτρων για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα


Η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.), στο πλαίσιο του έργου διασυνοριακής συνεργασίας Energy Efficiency in the cross border area as an indicative factor for environmental policy με ακρωνύμιο ENPOL-EE, διοργανώνει διαγωνισμό με θέμα την βελτίωση στην ενεργειακή αποδοτικότητα από τις επιχειρήσεις του δήμου Πέλλας.  Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης, πραγματοποίησε σήμερα εκ νέου συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για τη δημιουργία νέων Δικαστικών Μεγάρων στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.
Ο κ. Τσιάρας παρουσίασε στο Βουλευτή το ολοκληρωμένο σχέδιο του Υπουργείου για αναβάθμιση Δικαστικών Μεγάρων σε όλη τη χώρα, μέσω της διαδικασίας Σύμπραξης Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Μητσοτάκης: Στόχος 1 στα 3 οχήματα το 2030 να είναι ηλεκτροκίνητο -Αυτά είναι τα κίνητρα


Εμβληματική πρωτοβουλία για το μέλλον χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την παρουσίαση του προγράμματος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, υπογράφτηκε και η Πράσινη Συμφωνία για την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μεταξύ Υπουργείων και φορέων.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 6/6


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 6 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Μαύροι κύκλοι, σακούλες στα μάτια. Ποιες οι αιτίες; Φυσικά μέσα, σπιτικές μάσκες ματιών για αντιμετώπισή τους


της Θάλειας Γούτου, ειδική κοσμετολόγος, medlabnews.gr

Τα μάτια δεν αντανακλούν απλά τα συναισθήματά μας, αλλά είναι και πολύ ευαίσθητα στο περιβάλλον. Ο χρόνος διαλέγει την περιοχή γύρω από τα μάτια για να κάνει την πρώτη του εμφάνιση.
Εξάλλου φτάνει μόνο να αγγίξουμε την επιδερμίδα σε αυτή την περιοχή για να αντιληφθούμε πόσο λεπτή είναι, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σημείο του προσώπου.

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια


Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια πραγματοποίησε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης. Με πρωτοβουλία του, ο Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Υπουργό για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα μας, αλλά και την Πέλλα.
Αρχικά ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για το κρίσιμο θέμα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και της αυξημένης επιθετικότητα της Τουρκίας.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Έδεσσας για περιοχή Πηλίκα


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Έδεσσας, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι στις περιοχές Πηλίκα και Αγ. Δημητρίου παρουσιάζεται χαμηλή πίεση ή διακοπή υδροδότησης και αναζητεί την βλάβη/διαρροή για να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Ομιλία Λάκη Βασιλειάδη στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αναφορές σε σειρά ζητημάτων της Πέλλας


«Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,
Κύριοι Υπουργοί
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Έχουμε μπροστά μας ένα σχέδιο νόμου που σκοπό έχει την επίλυση επιμέρους θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Ρυθμίζει ζητήματα τα οποία για χρόνια ήταν «ξεχασμένα» ή «παραμελημένα» τα οποία όμως είχαν επιπτώσεις στην επαγγελματική δραστηριότητα των αγροτών, στο τραπέζι των καταναλωτών και, συνεπώς, στην ελληνική οικονομία.

Απονομή σήματος “BIKE FRIENDLY DESTINATION” στον Δήμο Έδεσσας


Ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας, σας προκαλούν στην ειδική εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο, 06 Ιουνίου και ώρα 12:00 στο Δημαρχείο, για την απονομή του σήματος πιστοποίησης υπηρεσιών, δομών και υποδομών στην πόλη της Έδεσσας ως φιλική στην αστική μετακίνηση με ποδήλατο καθώς και  για την εξυπηρέτηση του ποδηλατικού τουρισμού.

Επιβεβαιώνει ο Υπουργός ότι προχωρούν οι αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους, οπωροκηπευτικά και σπαράγγια


Στα πλαίσια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα, το οποίο εισηγήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης, ο Υπουργός κ. Βορίδης επιβεβαίωσε ότι προχωράει το ζήτημα των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους, στους παραγωγούς οπωροκηπευτικών και στους παραγωγούς σπαραγγιών.

Βιβλιοπροτάσεις Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας για τον Ιούνιο 2020


  Δεν ήτανε λίγοι όσοι αναζήτησαν τη διέξοδο της ανάγνωσης  βιβλίων κατά το διάστημα των γνωστών περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημικής κρίσης.
  Στο διάστημα αυτό η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας «Λεόντιος Σιδηρόπουλος»  αναγκάστηκε, δυστυχώς, ν΄αναστείλει τη δανειστική  κι άλλες δραστηριότητές της, όπως συνακόλουθα και τη δια ζώσης επαφή με τα μέλη και τους φίλους της. Ωστόσο, κράτησε την επικοινωνία μέσα από τη συνέχιση της παρουσίασης των βιβλιοπροτάσεων τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.