Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Κατάθλιψη άγχος σχετίζονται με διαταραχές του θυρεοειδή (hashimoto, υποθυρεοειδισμό, υπερθυρεοειδισμό)


της Βικτωρίας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας, medlabnews.gr

Δύο συμπτώματα που σχετίζονται με τις διαταραχές του θυρεοειδούς είναι το άγχος και την κατάθλιψη
Παρόλο που ο υποθυρεοειδισμός και η κατάθλιψη είναι ξεχωριστές παθήσεις, φαίνεται να έχουν μεγάλη αλληλεπίδραση. Υποθυρεοειδισμός σημαίνει ότι ο θυρεοειδής δεν εκκρίνει επαρκείς ποσότητες θυρορμόνης, γεγονός που επηρεάζει κάθε όργανο του σώματός μας.

Νέες αυτοψίες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή σε περιοχές της ΠΕ Πέλλας, μετά από την σφοδρή χαλαζόπτωση


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής πραγματοποίησε νέα περιοδεία σε περιοχές και Τοπικές Κοινότητες της Ορεινής Αλμωπίας οι οποίες επλήγησαν από τη σφοδρή χαλαζόπτωση τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε αγροκτήματα στις Τοπικές Κοινότητες Νεοχωρίου, Ριζοχωρίου, Φιλώτειας και Ιδας, όπου διαπίστωσε εκτεταμένες καταστροφές σε παραγωγές ροδάκινων, καλαμποκιού, κερασιών κι άλλων ποικιλιών.  

Το ποδήλατο μπαίνει στη ζωή των Ελλήνων


Με επιτυχία υλοποιήθηκε την Τετάρτη, 10-6-2020 από τον Δήμο Πέλλας μία (1) από τις έξι (6) δράσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) για να ξαναγίνουν οι πόλεις μας ανθρώπινες.
Η πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε. με το σύνθημα «ΕΞΙ ΓΙΑ ΕΞΩ» γεννήθηκε όταν στο διάστημα της καραντίνας οι πολίτες ανακαλύψαμε ξανά την αξία του να ζεις σε πόλεις με πράσινο, με πεζοδρόμους που μπορείς να κυκλοφορείς με άνεση και ασφάλεια, με διαδρομές που μπορείς να κάνεις ποδήλατο, με πολλούς ελεύθερους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, που όλοι μπορούμε να περπατήσουμε και να αθληθούμε χωρίς περιορισμούς.

Συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πέλλας με τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πέλλας με χαρά ανακοινώνει την συνεργασία του με τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών.
Ύστερα από αίτημα του κέντρου ο Δικηγορικός Σύλλογος του Δήμου μας, αποδέχτηκε την πρόσκληση με σκοπό την δωρεάν παροχή βοήθειας νομικής φύσεως σε ευπαθείς ομάδες που υφίστανται ή βρίσκονται στο όριο κοινωνικού αποκλεισμού.

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020


  Άλλη μια σειρά τελειοφοίτων κι αποφοίτων των Λυκείων μας βρίσκεται λίγο πριν από τη μεγάλη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή τους στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.
  Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο, καθοριστικό για τη μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία των παιδιών μας.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 13 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Κυτταρίτιδα: Τι είναι; Ποια τα αίτια; Πώς αντιμετωπίζεται με διατροφή και με άσκηση


της Θάλειας Γούτου, κοσμετολόγος medlabnews.gr

Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και έχει την χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πoρτoκαλιoύ» πάνω στο δέρμα.

Ο όρος κυτταρίτιδα μάλλον είναι ατυχής, αφού δεν πρόκειται για φλεγμονή αλλά για εναπόθεση «παραγεμισμένων» λιποκυττάρων σε διάφορα σημεία του σώματος.

Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση από το Δήμο Σκύδρας



Ο Δήμος Σκύδρας στο περίγραμμα της άσκησης της κοινωνικής του πολιτικής και δράσης υλοποιεί, μεταξύ των άλλων, προγράμματα ενημέρωσης και προληπτικής ιατρικής για το σύνολο του πληθυσμού μας.
  Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιήσει δωρεάν ένα πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας του οποίου είναι μέλος.

Στάθης Καστερίδης: «Ο Δήμος μας θέλει έργα, όχι απλά συσκέψεις ενημέρωσης»


Παρά την σοβαρότητα των θεμάτων που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας, την οποία αναμένουμε 10 χρόνια τώρα, ο κ. Στάμκος δεν υιοθέτησε την πρόταση της παράταξης μας ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ για ευρεία σύσκεψη βουλευτών, φορέων και αυτοδιοικητικών και μας προσκάλεσε σε ολιγομελή σύσκεψη με περιορισμένα θέματα από όσα στην πραγματικότητα θα πρέπει να απασχολούν την Δημοτική Αρχή.

Ερώτηση Λάκη Βασιλειάδη για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία στην Πέλλα


Με αφορμή την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης, κατέθεσε Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως, από την οποία ζητά να παρουσιάσει το σχεδιασμό του Υπουργείου αναφορικά με τη δημιουργία Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στην Πέλλα.

Τέλος στις ουρές για φορολογική ενημερότητα στους Δήμους


Τέλος στις ουρές για την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας στους Δήμους έπειτα από απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, καθώς οι δήμοι θα μπορούν να την αντλούν αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις απαλλάσσονται πλέον από την υποχρέωση να προσκομίζουν με αυτοπρόσωπη παρουσία φορολογική ενημερότητα.

Στο Διευθύνοντα Σύμβουλό των Κτιριακών Υποδομών ο Δ.Σταμενίτης για το νηπιαγωγείο των Προμάχων


Συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλό της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» κ. Γιάνναρη πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης, με σκοπό να θέσει το ζήτημα της ανέγερσης του Νηπιαγωγείου των Προμάχων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που λόγω κορονοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα και όχι νωρίτερα, συμμετείχε τηλεφωνικά και ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Μπάτσης.

Κοροναϊός : Έντεκα νέα κρούσματα και κανένας θάνατος στην Ελλάδα


Έντεκα νέα κρούσματα κοροναϊού ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής απολογισμό σε 3.068 επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Εξ αυτών το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες, ενώ 692 (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.751 (57.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επιπλέον, 12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Πέλλας


Οι καταστάσεις που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα δεν μας επέτρεψαν να εκφραστούμε και να χαρούμε όπως θα θέλαμε με τις επιτυχίες των αθλητών και των ομάδων μας. Συγχαρητήρια στους Ίκαρους, στους αθλητές, στους προπονητές και στη διοίκηση για την πολύ σημαντική επιτυχία τους και τη συμμετοχή τους την επόμενη σεζόν σε εθνική κατηγορία.

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με ΕΛΓΑ Βέροιας για τη σημερινή χαλαζόπτωση


Δυστυχώς σήμερα επικράτησαν ακραία καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της Πέλλας, με έντονη χαλαζόπτωση. Ήδη υπάρχουν αναφορές συμπολιτών μας για ζημιές σε καλλιέργειες.
Άμεσα, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε με την καθ’ ύλην αρμόδια, προϊσταμένη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Βέροια κα. Μαρία Παππά, ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Κορονοϊός: Στο μικροσκόπιο της Πολιτείας ο τριπλασιασμός των νέων κρουσμάτων


Ο διψήφιος αριθμός των νέων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών αλλά και η διασπορά αυτών σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, προκαλεί ανησυχία.

Στα 19 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανά ημέρα ανέρχεται ο μέσος όρος της τελευταίας εβδομάδα, αριθμός τριπλάσιος από τον αντίστοιχο μέσο όρο την εβδομάδα που είχε προηγηθεί. Την ίδια στιγμή τα κρούσματα αυτά εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει προβληματισμό αλλά και ανησυχία όσον αφορά στην πορεία της επιδημίας.

Ομιλία Δ.Σταμενίτη στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων


Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που διεξάγεται από χθες στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.
Κατά την τοποθέτηση του ο Βουλευτής μίλησε για τις νομοθετικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που βελτιώνουν και αναβαθμίζουν το σχολείο αλλά και εισάγουν ρυθμίσεις που ευνοούν τον εξωστρεφή χαρακτήρα των ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 11/6


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Καρκίνος στον εγκέφαλο, όγκος με ζαλάδες, πονοκέφαλο, ναυτία, αστάθεια, σπασμούς



του Κωνσταντίνου Λούβρου,  M.D., medlabnews.gr

Ο καρκίνος του εγκεφάλου εμφανίζεται όταν μέσα στον εγκέφαλο αναπτύσσονται ανώμαλα κύτταρα ανεξέλεγκτα.
Ο εγκέφαλος αποτελεί τμήμα του κεντρικού νευρικού συστήματος στο σώμα μας.
Ουσιαστικά πρόκειται για μάζες που αναπτύσσονται εντός της κρανιακής κοιλότητας και δρουν χωροκατακτητικά, πιέζοντας και παρεκτοπίζοντας τον παρακείμενο εγκέφαλο.

Κοινές δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους 38 Δήμους



Σε κοινές δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στην Κεντρική Μακεδονία, συμφώνησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι 38 Δήμαρχοι της περιοχής.
Στην τηλεδιάσκεψη, που έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστου Μήττα και του Γενικού Διευθυντή Υγείας της Περιφέρειας Σοφοκλή Κουρτίδη, συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη τοπικών προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και από τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, που θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά και προσθετικά στο πρόγραμμα καταπολέμησης, που ήδη εφαρμόζει η Περιφέρεια από τον Μάρτιο.

Η Έδεσσα πόλη και προορισμός, φιλικοί στο ποδήλατο



Ένας από τους πρώτους προορισμούς στην Ελλάδα που παίρνουν το σήμα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού
Με πάνω από 2000 ποδήλατα καθημερινά να βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, η Έδεσσα φιλοδοξεί να γίνει ένας προορισμός γνωστός όχι μόνο για τους περίφημους Καταρράκτες, τον Εδεσσαίο Ποταμό της και την φύση με τα πολλά τρεχούμενα νερά αλλά και για την πρότυπη αγκαλιά στην βιώσιμη αστική κινητικότητα μέσω του ποδηλάτου.

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας στην δράση «Με το Ποδήλατο Ομορφαίνω την Ζωή»



Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στις 3 Ιουνίου 2020,  συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ¨Με το Ποδήλατο Ομορφαίνω τη Ζωή¨,  του Δήμου Πέλλας.
Οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν σχετικές δράσεις:
- Προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στο σχολείο με ποδήλατα.

Πανέτοιμο το Κολυμβητήριο της Έδεσσας



Το Κολυμβητήριο της Έδεσσας είναι πανέτοιμο για την επαναλειτουργία του και αύριο Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 ξεκινάει με ανανεωμένες υποδομές, πλήρως εναρμονισμένες με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Ε.Ο.Δ.Υ.
Στο πλαίσιο της προστασίας των χρηστών του Κολυμβητηρίου διπλασιάστηκαν τα ντουζ και οι χώροι των αποδυτηρίων, στους οποίους οι χρήστες θα μπορούν να εισέρχονται μέχρι 3 ή 4 αναλόγως των τετραγωγικών του κάθε χώρου και σύμφωνα με τις σαφείς οδηγίες που έχουν αναρτηθεί.

Δήμος Πέλλας: ΄΄Βόλτα στην πόλη με Ποδήλατο΄΄…σας περιμένουμε



O Δήμος Πέλλας, η Τροχαία Γιαννιτσών, οι Φίλοι ποδηλασίας Γιαννιτσών και η ομάδα μαραθωνίου Γιαννιτσών σας προσκαλούμε να έρθετε μαζί μας για ….μια  Βόλτα στην πόλη, την Τετάρτη 10 Ιουνίου ώρα 6μμ.       
 Η ποδηλατοδρομία μας δεν έχει αγωνιστική μορφή και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της ΚΕΔΕ  -6 για Έξω -.  Στις 6 λοιπόν θα ξεκινήσουμε από τον πεζόδρομο- πλατεία ΕΠΟΝ και στο τέλος θα κληρωθούν  6 ποδήλατα στους συμμετέχοντες.

Απάντηση Γ.Καρασμάνη σε εκείνους που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν τα όσα είπε στη βουλή για τα βοσκοτόπια



Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό, αυτό που επιχείρησε στέλεχος της  αξιωματικής Αντιπολίτευσης: Να διαστρεβλώσει τα λεχθέντα στη Βουλή από τον πρώην Υπουργό Γιώργο Καρασμάνη για τον ορισμό των βοσκοτόπων, κατά την πρόσφατη συζήτηση επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο Γιώργος Καρασμάνης, ουδέποτε ανέφερε – και αυτό αποδεικνύεται από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής – «ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρθε να ερμηνεύσει έναν νόμο που κάναμε τον Δεκέμβριο του 2014» δηλαδή τον Νόμο 4315/2014, και ότι «βάση αυτού του Νόμου ήρθε η δικαίωση της Ελλάδας για τα βοσκοτόπια  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Τετάρτη 10/6



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας