Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών: «Όταν η κυβέρνηση στηρίζει τις μεγάλες εταιρίες, εμείς πρέπει να στηρίζουμε την τοπική μας κοινωνία»


Την ώρα που η αδιαφανής χρηματοδότηση ΜΜΕ χωρίς κανένα κριτήριο διασύρει τη χώρα διεθνώς, ακόμη και τα στελέχη σας κ. Μητσοτάκη ζητούν διαφάνεια, η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβει ως επτασφράγιστο μυστικό τη λίστα με τα ποσά που πήρε το κάθε μέσο. Κι όσο κι αν πληρώνονται τα μέσα, η αλήθεια της ύφεσης δεν μπορεί να κρυφτεί.

Δ.Σταμενίτης: Τέλος στην αναμονή των ασφαλισμένων του πρώην ΟΓΑ για τα έξοδα κηδείας


Στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού Συστήματος που πραγματοποιήθηκε χθες (18.06.2020) με σκοπό την ενημέρωση των μελών της επιτροπής από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση και το Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη για το νέο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης.

Έναρξη εγγραφών στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας


Από την 25η Ιουνίου αρχίζουν οι εγγραφές στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, στο Πάικο. Φέτος θα πραγματοποιηθούν τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι των επτά ημερών σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

- Κορίτσια Γυμνασίου από 10 έως 16 Ιουλίου. 
   (Για κορίτσια που τελείωσαν την Ε΄ Δημοτικού έως και την Β΄ Γυμνασίου)

- Κορίτσια Λυκείου από 16 έως 22 Ιουλίου
   (Για κορίτσια που τελείωσαν την Γ΄ Γυμνασίου έως και την Γ΄ Λυκείου) 

Δίκαιες αποζημιώσεις για την σφοδρή χαλαζόπτωση στα χωριά της Ανατολικής Αλμωπίας ζητάει ο Γ.Καρασμάνης με ερώτησή του στη βουλή


Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης, ο οποίος έσπευσε σε χωριά που επλήγησαν ανελέητα από τη θεομηνία, διαπίστωσε από πρώτο χέρι το ανυπολόγιστο μέγεθος των ζημιών, και βίωσε την απόγνωση των ανθρώπων που ελάχιστες μέρες πριν τη συγκομιδή είδαν να χάνονται και η παραγωγή τους και οι ελπίδες τους για εισόδημα και επιβίωση!

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 20/6


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Ο Μάκης Τσίτας υπογράφει το νέο βιβλίο του "Πέντε στάσεις" στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ (Ν. Ψυχικό)



Το βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τον συγγραφέα Μάκη Τσίτα την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020, στο βιβλιοπωλείο ΧΑΡΤΟΠΟΛΙΣ (Λ. Κηφισίας & Δ. Βασιλείου 1, Ν. Ψυχικό).

Ο Μάκης Τσίτας σας περιμένει από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, για να συνομιλήσει μαζί σας και να σας υπογράψει το νέο του βιβλίο ΠΕΝΤΕ ΣΤΑΣΕΙΣ, έναν συνταρακτικό μονόλογο μιας γυναίκας για τα όνειρα και τις ματαιώσεις που κρύβονται πίσω από κάθε επιλογή, κάθε προσπάθεια και θυσία.

Γ.Καρσσμάνης: «Να δοθεί τέλος στην ‘‘ομηρία’’ των ΑΜΕΑ που εργάζονται μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ»



Με τον Νόμο 2643/1998 (ΦΕΚ 220 Α / 28-9-1998) «Μέριμνα για την απασχόληση προσώπων ειδικών κατηγοριών» αλλά και μετέπειτα με τα «Προγράμματα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας ατόμων με αναπηρίες, απεξαρτημένων, αποφυλακισμένων και νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο», η Πολιτεία στόχευε στην αντιμετώπιση της ανεργίας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων



Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός του Δήμου Έδεσσας με τίτλο ««ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Α.Π.Ε. ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 1ου ΕΠΑΛ ΈΔΕΣΣΑΣ», με συνολικό προϋπολογισμό 1.244.915,94 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 (ΕΤΠΑ).

Υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους προσερχόμενους στο Διοικητήριο της Έδεσσας



Η εμφάνιση κρουσμάτων του κωρονοïού COVID-19 στην ΠΕ Πέλλας και η συνέχιση της εμφάνισης θετικών κρουσμάτων στο Πανελλήνιο σηματοδοτούν την ανάγκη για συνεπή τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας από τους πολίτες, τις δημόσιες υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις.

Την Κυριακή 5/7 η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Λαογραφικής Εταιρίας Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»



Προς τα μέλη της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για προστασία από τον κορονοϊό αναβλήθηκε η, προγραμματισμένη για το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου, Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, σύμφωνα με τα άρθρα 5,9,20,21,22 και 23 του καταστατικού μας.

Το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε αυτή να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 στη Βόρεια Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών(Κέντρο Πληροφόρησης Νέων), με ώρα έναρξης της Γενικής Συνέλευσης 10.00πμ.

Σε λίγες ημέρες οι νέες αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση στα ΚΔΑΠ της ΔΗΚΕΠΑΠ



Η νέα χρονιά (2020-2021) δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών σχολικής ηλικίας ετοιμάζεται. Σύντομα ξεκινάει  η κατάθεση των αιτήσεων- ΕΓΓΡΑΦΩΝ και ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ των παιδιών στο ΚΔΑΠ μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Η νέα πρόσκληση της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» –ΚΔΑΠ, αναμένεται. Φυσικά σε αυτή τη φάση δεν χρειάζεται να γνωστοποιείτε τους κωδικούς εφορίας σε τρίτα πρόσωπα, αλλά και είναι ψευδής κάθε υπόσχεση κράτησης θέσης εφόσον δεν έχουν δημοσιευτεί τα κριτήρια δικαιούχων.

Ενέργειες Λάκης Βασιλειάδη για τον Εθνικό Οδικό Άξονα ΕΟ2, μετά τον χαρακτηρισμό του τμήματος Χαλκηδόνα-Μελίσσι ως γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας



Σε συνέχεια του χαρακτηρισμού του Εθνικού Οδικού Άξονα ΕΟ2 (τμήμα Χαλκηδόνα-Μελίσσι) ως έργο γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης προέβη με συνέπεια και μεθοδικότητα σε σειρά επαφών ενημέρωσης και συντονισμού με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Πάρη Μπίλια.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 19/6


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Θέσεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)



Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ο Δήμος Πέλλας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης θα συνεχίσουν την επιτυχημένη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Πέλλας την εκπαιδευτική περίοδο 2020-2021, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Επιστολή Καρασμάνη σε Βορίδη με κατάθεση στοιχείων για δίκαιες και στοχευμένες αποζημιώσεις στου παραγωγούς Λαϊκών Αγορών



Ο Γιώργος Καρασμάνης μετά την παρέμβασή από το Βήμα  της Βουλής (4/6/20) για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, επιδόθηκε σε ένα μαραθώνιο συλλογής στοιχείων - ντοκουμέντων για το πραγματικό ύψος των ζημιών τους. Και με επιστολή του – συνοδευόμενη με τα παραπάνω στοιχεία – ζητεί από τον Υπουργό να προχωρήσει σε ακριβοδίκαιες και στοχευμένες αποζημιώσεις.
Ακολουθεί η επιστολή: