Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Ερώτηση Λάκη Βασιλειάδη για την απλούστευση της διαδικασίας οριστικοποίησης των προσυμφώνων αγοραπωλησίας ακινήτων


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης με Ερώτησή του στους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης θέτει το ζήτημα της απλούστευσης της διαδικασίας οριστικοποίησης των προσυμφώνων αγοραπωλησίας ακινήτων, τα οποία συντάχθηκαν από το 1970 και έπειτα.
Το ισχύον πλαίσιο είναι τόσο πολύπλοκο που σε πολλές περιπτώσεις ζητούνται πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ από τέταρτης γενιάς κληρονόμους εργολάβων. Συχνά η διαδικασία είναι πρακτικά ανέφικτη, με αποτέλεσμα τα ακίνητα να μην μπορούν να δηλωθούν ούτε στο κτηματολόγιο.

Δ.Σταμενίτης: Ακόμα μια πράξη στήριξης των αγροτών από την κυβέρνηση


Σε απάντηση του σε επίκαιρη ερώτηση ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες η εφαρμογή του μέτρου της επιβολής του τέλους επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2019.
Όπως σημείωσε ο Υφυπουργός, οι ωφελούμενοι  είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του κανονικού καθεστώτος, οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό θα κατατεθεί άμεσα η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Λύκειο


Οι εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών μαθημάτων βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς με το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2338 /15 Ιουνίου 2020 /ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ όπου ορίζεται το Ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Γενικού Λυκείου και το Ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου, καταργούνται τα μαθήματα επιλογής των Εικαστικών, της Μουσικής και των Στοιχείων Θεατρολογίας από την Α’ Λυκείου, όπως επίσης του Ελεύθερου Σχεδίου και του Γραμμικού Σχεδίου από τη Γ’ Λυκείου.

Επαφές Λάκη Βασιλειάδη για το τέλος επιτηδεύματος αγροτών & κτηνοτρόφων


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τους Υπουργούς Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μ. Βορίδη, στους οποίους και έθεσε εκ νέου το ζήτημα της αναστολής ή και κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος στον πρωτογενή τομέα.
Όπως προέκυψε από τις επαφές του Βουλευτή, η Κυβέρνηση βλέπει θετικά το ζήτημα και ήδη εξετάζει ευνοϊκή ρύθμιση αναφορικά με το τέλος επιτηδεύματος στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους κανονικού καθεστώτος.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 27/6


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 27 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Παρακολούθηση και ενημέρωση για την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του κωρονοϊού COVID-19 στην ΠΕ Πέλλας



Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας πραγματοποιούν επισκέψεις σε επιχειρήσεις και μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος της ΠΕ Πέλλας, προκειμένου να παρακολουθήσουν και να ενημερώσουν τους υπεύθυνους λειτουργίας για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κωρονοïού COVID-19.

Εγκύκλιος του Σεβ.Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ για την αποκατάταξη του Αγίου Καλλίνικου Εδέσσης



Προς
τον Ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό
της καθ
᾿ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί εν Κυρίω,
«Ευφραινέσθωσαν οι ουρανοί και αγαλλιάσθω η γη»

 Δόξα και ευχαριστία με πολλή ευγνωμοσύνη αναπέμπομε στον Πανάγιο Τριαδικό Θεό για όσα μεγάλα και εξαίσια έκανε σ
᾿ εμάς, στην Ιερά Μητρόπολή μας αλλά και σε ολόκληρη την Εκκλησία Του. Δώρο μεγάλο και επουράνιο προσέφερε σε όλους μας.

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με ΕΛΓΑ για τις δηλώσεις του παγετού της 17ης Μαρτίου



Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης προ ημερών έθεσε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις παραγωγών, ποικιλίες των οποίων έχουν αναγνωριστεί ως αίτιο ζημιών από τον παγετό της 17ης Μαρτίου.
Μετά από σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του Βουλευτή με την προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Βέροιας του ΕΛΓΑ, κα. Μαρία Παππά, προέκυψε ότι για όλους όσοι είχαν κανονικά υποβάλει προσωρινές δηλώσεις,

Ενημέρωση αγροτών: Μέτρο πρώιμης συγκομιδής σύμφωνα με το άρθρο 47 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013



Το Τμήμα φυτικής & Ζωικής παραγωγής της Δ/νσης  Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της  Περιφερειακής  Ενότητας  Πέλλας  σας ενημερώνει ότι έως τις 30-06-2020, αποδέχεται την υποβολή αιτήσεων από όσους επιθυμούν και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στο Μέτρο πρώιμης συγκομιδής σύμφωνα με το άρθρο 47 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013, σύμφωνα με την αρ.  ΥΑ 1600/163029/22-6-2020.

Δελτία τύπου ΠΑΜΕ Πέλλας για μέτρα προστασίας της υγείας και δικαιώματα των εργαζομένων για συμμετοχή σε απεργίες και διαδηλώσεις



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Κυβέρνηση, ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα καπιταλιστική κρίση, τσακίζουν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης, το πρόγραμμα «συν-εργασία» αποκαλύπτουν με απόλυτο τρόπο ότι είναι μέτρα στήριξης των κερδών της μεγαλοεργοδοσίας.
Για τους μεγάλους επιχειρηματίες εξασφαλίζουν:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 26/7


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Μακιγιάζ για την Ηρώ Μουκίου με χρυσό 24 καρατίων



Μια υπέροχη φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε εχθές για το περιοδικό γυναικείο Woman's Secret με την γνωστή ηθοποιό Ηρώ Μουκίου!

Το Woman's Secret είναι η ''θηλυκή'' έκδοση του Koita Magazine. Έχει σαν περιεχόμενο αποκλειστικά γυναικεία θέματα. 

Τηλεδιάσκεψη Λάκη Βασιλειάδη με το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, με τη συμμετοχή νέων αγροτών και φορέων της Πέλλας


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα στην οποία συμμετείχαν επίσης νέοι αγρότες και φορείς της Πέλλας.
Η άνω των δύο ωρών συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα θέματα των αρμοδιοτήτων του κ. Μπαγινέτα και συγκεκριμένα της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της Διαχείρισης των Κοινοτικών Πόρων.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας (Παρ.26-6-2020)


Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 από τις 11:00΄ έως τις 13:00΄δια περιφοράς, λόγω περιορισμού της διάδοσης της νόσου COVID-19), με τα εξής δέκα οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1.Έγκριση  απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2020 .