Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με Υφυπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη Υπεγράφη η Άμεση Ενίσχυση των Παραγωγών Σπαραγγιού


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Υφυπουργό Οικονομιών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρο Σκυλακάκη, αναφορικά με την άμεση ενίσχυση των παραγωγών σπαραγγιού.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή πως ολοκληρώθηκε η υπογραφή της απόφασης. Συνολικά οι παραγωγοί σπαραγγιού θα λάβουν το ποσό των 4.731.210 € το οποίο θα διαμοιραστεί στρεμματικά σε 17.457 στρέμματα. Το ποσό ανά στρέμμα, βάσει δήλωσης ΟΣΔΕ ανέρχεται σε περίπου 270 €.

Πανήγυρις Οσίου Παΐσιου στα Γιαννιτσά και προσκύνηση Ιερών Κειμηλίων του Οσίου


Την Κυριακή 12 Ιουλίου, εορτή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Στα πλαίσια του εορτασμού θα τεθούν σε προσκύνηση κειμήλια του Οσίου Παϊσίου, τα οποία φυλάσσονται σε αυτό.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: «Το νομοσχέδιο της ΝΔ για τις διαδηλώσεις έρχεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση φοβάται την οργή του λαού»


Το νέο νομοσχέδιο της ΝΔ για τις διαδηλώσεις έρχεται ακριβώς σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση φοβάται την οργή του λαού που έχει προκαλέσει η αντιλαϊκή πολιτική της. Να θυμίσουμε ότι με τις διαδηλώσεις, οι οποίες τόσο έχουν συκοφαντηθεί από τη νεοφιλελεύθερη παράταξη, ο λαός έχει καταφέρει να κερδίσει μάχες στον τομέα της υγείας, της παιδείας, των συντάξεων και του κοινωνικού κράτους.

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Κτηματολογίου για παράταση στις εκπρόθεσμες δηλώσεις και τις αιτήσεις διόρθωσης σφαλμάτων, περιοχών της Πέλλας


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Κτηματολογίου κ. Στέφανο Κοτσώλη και ζήτησε να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων και για την κατάθεση των αιτήσεων διόρθωσης σφαλμάτων για τις υπό κτηματογράφηση περιοχές της Πέλλας.
Όπως εξήγησε ο Λάκης Βασιλειάδης, οι έκτακτες περιστάσεις που δημιούργησε η πανδημία της νόσου COVID-19 και τα έκτακτα μέτρα στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και στις μετακινήσεις των πολιτών για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού,

Αγρυπνίες Αγίας Κυριακής και Οσίου Παΐσιου στην Έδεσσα


Την Δευτέρα 6 Ιουλίου από 9:00 μ.μ. έως 12:15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης για την εορτή της αγίας Κυριακής.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ. θα γίνει ιερά Αγρυπνία στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης για την εορτή του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθούν σε προσκύνηση ιερά κειμήλια του Αγίου.

Προκήρυξη εξετάσεων για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη Ά περιόδου 2020


Προκηρύσσουμε εξετάσεις για την απόκτηση Πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη (Κατηγορίας 1 & Κατηγορίας Εισαγωγικού Επιπέδου), Ά περιόδου 2020, στην περιοχή ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 με ώρα ενάρξεως 08:30 π.μ.. Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι πολίτες Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού χώρου και οι πολίτες άλλων χωρών που διαθέτουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Δ.Σταμενίτης: Υπογράφηκε η απόφαση για την άμεση ενίσχυση των σπαραγγοπαραγωγών


Υλοποιείται η δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη για άμεση ενίσχυση των παραγωγών σπαραγγιού που επλήγησαν από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, ορίζεται το ύψος του ποσού στα 270 ευρώ ανά στρέμμα.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια καλλιέργεια, η οποία κατά το διάστημα εκδήλωσης της πανδημίας και της επιβολής των περιοριστικών μέτρων υπέστη μια σειρά από αρνητικές συνέπειες με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος των παραγωγών.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 4/7


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 4 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Σώστε τον Εδεσσαίο Ποταμό – 10 ψέματα και πολλές αλήθειες


Σώστε τον Εδεσσαίο Ποταμό και τους Καταρράκτες της Έδεσσας. Στοπ στο έργο καταστροφής της Έδεσσας. Όχι στην ασχήμια, όχι στα τσιμέντα, Όχι στην κοπή δέντρων.

Κραυγή αγωνίας από τους νέους και τις νέες της Έδεσσας που ρωτάνε ξεκάθαρα : Υπάρχει κάποιος που να λέει ναι στην τσιμεντοποίηση του Εδεσσαίου Ποταμού; Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι όλη αυτή η ιστορία δεν θα προκαλέσει περιβαλλοντική υποβάθμιση στην πόλη της Έδεσσας.

Διανομή ΤΕΒΑ από την ΠΕ Πέλλας


Σε  νέα διανομή τροφίμων και προϊόντων προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ως επικεφαλής εταίρος, στα πλαίσια υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής(Ε.Π.ΕΒΥΣ.) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοηθείας Απόρων (ΤΕΒΑ).

Στάθης Καστερίδης: “Δήθεν νοικοκύρεμα με τις τεράστιες αποκλίσεις στα οικονομικά”


Χωρίς την θετική μας ψήφο εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του δήμου Πέλλας με τα οικονομικά στοιχεία κάθε τριμήνου να μην πιάνουν ποτέ τον στόχο. Με τεράστιες αποκλίσεις στα έσοδα και έξοδα παρελθόντων ετών το «οικονομικό νοικοκύρεμα» του μεγαλύτερου δήμου του νομού παραμένει μύθος.
Η παράταξη μας με προτάσεις για τα θέματα ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης 30 Ιουνίου, ψήφισε αρνητικά και στην αναμόρφωση προϋπολογισμού που μειώνει  μέχρι εξαντλήσεως  το ποσό του έργου ασφαλτόστρωσης και  κατασκευής πεζοδρομίων οδού Ανατολικής Ρωμυλίας, ύψους 200χιλιάδων ευρώ,

Ξεκίνησε ο θερινός κινηματογράφος στην Έδεσσα


Ξεκίνησε ο θερινός κινηματογράφος της Έδεσσας
Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο θερινός κινηματογράφος της
Έδεσσας, μία όαση πολιτισμού, ψυχαγωγίας και δροσιάς!
Ανακαινισμένος και ιδιαίτερα προσεγμένος περιμένει τους σινεφίλ
με ταινίες πρώτης προβολής, ενώ είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί
ότι τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον
κορωνοϊό.

Ομιλία Λάκη Βασιλειάδη, στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών


«Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Το υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου αφορά κατά τη γνώμη μου μια διαχρονική παθογένεια της Ελληνικής Οικονομίας: Αυτή της έλλειψης εύκολης χρηματοδότησης. Υπό κανονικές συνθήκες, η ψήφισή του θα σήμαινε τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την τόνωση της καινοτομίας και τη διευκόλυνση της κοινωνικής κινητικότητας. Τρεις πολύ σημαντικοί στόχοι. Ωστόσο, δυστυχώς, βιώνουμε την πραγματικότητα που επέβαλε η πανδημία και οι επιπτώσεις της.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 3/7


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας