Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Ο Δήμος Σκύδρας από τους ελάχιστους που κατασκεύασαν σε μία θητεία πολλές παιδικές χαρές


Μετά την τροποποίηση από το Υπουργείο Εσωτερικών των προδιαγραφών της κατασκευής και της λειτουργίας των παιδικών χαρών στο επίπεδο της επικράτειας ώστε να γίνουν ασφαλέστερες για τους πολίτες,  μετά την εντολή του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στο πλαίσιο της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας που χρειάζονται κάποιες ώρες ξεκούρασης, χαλάρωσης ή διεξόδου με τα παιδιά ή τα εγγόνια τους ο Δήμος Σκύδρας,

Ανανέωσε και ο Βαγγέλης Τσάλμας στον Εθνικό Γιαννιτσών


Ο Εθνικός Γιαννιτσών συνεχίζει να ανανεώνει την συνεργασία του με τους περισσότερους παίκτες που τον ανέδειξαν πρωταθλητή στην Α'1 Πέλλας εξασφαλίζοντας την άνοδο στην Γ' εθνική.
ο Βαγγέλης Τσάλμας είναι ο επόμενος παίκτης που ανανέωσε με την ομάδα.

Λ.Βασιλειάδης: Αρχές Αυγούστου οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς σπαραγγιού


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, παρακολουθώντας στενά το θέμα της αποζημίωσης των παραγωγών σπαραγγιού για τη ζημία που υπέστησαν λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19, επικοινώνησε σήμερα με στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπου και ενημερώθηκε ότι η αποζημίωση εγκρίθηκε από την αρμόδια ευρωπαϊκή διεύθυνση και άμεσα θα υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Η διαδικασία, η οποία

Τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας και υγιεινής για τους εργαζόμενους και τους πολίτες στην Δ/νση Μεταφορών Γιαννιτσών


Τεράστιες οι ευθύνες του Αντιπεριφερειάχη Πέλλας κ. Τζαμτζή- Άμεση λύση εδώ και τώρα.

Αγαπητοί συμπολίτες του Ν. Πέλλας 
Στα πλαίσια των επισκέψεων που πραγματοποιώ σε Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , με την ιδιότητα του Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος,  επισκέφθηκα την Πέμπτη 23/7/202020 την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Πέλλας στα Γιαννιτσά και συγκεκριμένα στο Μυλότοπο,  όπου και εδρεύει η  Δ/νση.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 25/7


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 25 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020

Γ.Καρασμάνης: Να ευαισθητοποιήσουμε την παγκόσμια κοινότητα για την βάναυση βεβήλωση της Αγιά Σοφιάς»


Την ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ένα πανεθνικό ¨μέτωπο¨ με τη συμμετοχή της Ομογένειας απανταχού γης και πολιτισμένων κοινωνιών, ως η μόνη ενδεδειγμένη ¨απάντηση¨ στη βάρβαρη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, υπογράμμισε ο Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή χθες το απόγευμα της Τετάρτης, στη μαραθώνια συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 24/7


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας για το σχέδιο νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο περιεχόμενο του σχεδίου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση που αιφνιδιαστικά και χωρίς ουσιαστικό διάλογο κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή η Υπουργός Παιδείας. Στηρίζουμε τους χιλιάδες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που διαχρονικά επιδιώκουν να αποτελούν λειτουργούς της εκπαίδευσης παρέχοντας το έργο τους υπό συνθήκες πραγματικής αυτονομίας.

Δήλωση - Απάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στα υποκινούμενα, από τρίτους, παράπονα υπαλλήλου «που δεν ακούστηκαν στο Δήμο Σκύδρας».


Κοινοποιούμε τη δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου που στάλθηκε ως απάντηση στην υποκινούμενη, από τρίτους, παρουσίαση παραπόνων υπαλλήλου του Δήμου Σκύδρας τα οποία «δεν ακούστηκαν από το Δήμο Σκύδρας».
   Το πλήρες κείμενο της απάντησης είναι το εξής:
   Με αφορμή πρόσφατη ανάρτηση video στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα, δηλαδή στις 17/7/2020 και με τίτλο «παράπονα που δεν ακούστηκαν στο Δήμο Σκύδρας», στ΄οποίο υπάλληλος του Δήμου Σκύδρας εμφανίζεται να καταφέρεται με ανεπίτρεπτους και ψευδείς χαρακτηρισμούς και σχόλια σε βάρος μου, θέλω να δηλώσω τα εξής:

Εθελοντική δράση προστασίας της ιχθυοπανίδας του Εδεσσαίου, κατά την έναρξη υλοποίησης του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας, με τη συνεργασία και συμμετοχή της Π.Ε. Πέλλας


Με την έναρξη της υλοποίησης του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας της Έδεσσας στον ποταμό Εδεσσαίο και για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου να υπάρξει απώλεια στον πληθυσμό των ψαριών που διαβιούν στο ποτάμι, πραγματοποιήθηκε μία σχετική δράση προστασίας τις προηγούμενες ημέρες. Στο πλαίσιο της δράσης, πραγματοποιήθηκε μεταφορά, με χρήση ασφαλών μέσων, του ιχθυοπληθυσμού που υπήρχε στον ποταμό Εδεσσαίο,

Η θεατρική παράσταση «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει», στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών


Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ.,

Η άκρως επιτυχημένη παράσταση του χειμώνα «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει», που αγκαλιάστηκε με μεγάλη θέρμη, θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών.
Πρόκειται για μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση σε σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη που βασίζεται στην κωμωδία «Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις» της Carole Greep.

Ομιλία Λάκη Βασιλειάδη, στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο: «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης»


«Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρνει σήμερα προς ψήφιση ένα ακόμα σχέδιο νόμου που στοχεύει στην μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ένα καθαρότερο, «πράσινο» μοντέλο, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες στην ώρα τους και όχι με καθυστέρηση δεκαετιών, όπως εκ του αποτελέσματος παρατηρούμε ότι συνέβη στο παρελθόν.

Δ.Σταμενίτης: Αποδεκτό το αίτημα για την παράταση των δηλώσεων του κτηματολογίου για τους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας


Μετά από αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης επικοινώνησε εκ νέου με τον Πρόεδρο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Δημήτρη Σταθάκη, ζητώντας να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων και για την κατάθεση των αιτήσεων διόρθωσης σφαλμάτων που αφορούν στις υπό κτηματογράφηση περιοχές των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας.

Επιθέσεις άγριων ζώων σε κοπάδια αιγοπροβάτων


Από το Κτηνιατρικό γραφείο Αριδαίας ανακοινώνεται ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αναφερθεί πολλές επιθέσεις άγριων ζώων (πιθανώς λύκων) σε κοπάδια αιγοπροβάτων της περιοχής Αλμωπίας. Μέχρι τώρα έχουν δηλωθεί επιθέσεις με σημαντικές απώλειες στα Τ.Δ. Χρύσας – Τσάκων, Πιπεριάς και Γαρεφίου.
Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να διασφαλίσουν τα ζώα τους.