Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Νόστος Ρίζα μ’ και κλαδί μ’… του Δημήτρη Πιπερίδη Δικαίωμα στη μνήμη …


Ο θίασος ΤΕΜΕΤέΡ παρουσιάζει σε περιοδεία μια παράσταση αφιερωμένη στον ξεριζωμό και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

ΕΔΕΣΣΑ
Ανοικτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας
Δευτέρα 31 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ.  

Την παράσταση στηρίζουν: Βιβλιόφιλοι Έδεσσας, Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ, Φ.Σ. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού, Σύλλογος Μικρασιατών Η ΜΠΙΓΑ, Σύλλογος Ηπειρωτών Έδεσσας ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, Εδεσσαϊκό Θέατρο

Έναρξη εγγραφών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Έδεσσας


Από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι αιτήσεις εγγραφής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητροπόλεως για την πόλη της Έδεσσας για το νέο σχολικό έτος 2020-2021.

Οι αιτήσεις εγγραφής θα γίνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9.00 π.μ. - 12:30 μ.μ., στον χώρο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (απέναντι από το ζαχαροπλαστείο Σεράνο) και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου.

Αναγνώριση του οικισμού Λουτροχωρίου Δήμου Σκύδρας σε Κοινότητα



  Η αναγνώριση του αυτοτελούς οικισμού του Λουτροχωρίου του Δήμου Σκύδρας ως Κοινότητα Λουτροχωρίου είναι πλέον γεγονός.
   Το Λουτροχώρι, λοιπόν, με βάση το Π.Δ.66/2020 (ΦΕΚ Α΄159/21-8-2020) από την επόμενη δημοτική περίοδο δεν θ΄ανήκει στην Κοινότητα Πετριάς και θ΄αποτελεί την 18η Κοινότητα του Δήμου Σκύδρας. Πρόκειται για μια ιστορική εξέλιξη και δικαίωση που είναι το αποτέλεσμα του αγώνα και των επίμονων προσπαθειών των κατοίκων για πάρα πολλά χρόνια.

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου συζήτησαν, σε εξαιρετικό κλίμα, για σειρά θεμάτων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
Συγκεκριμένα, ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε εκ νέου στον Υπουργό το ζήτημα της άδικης υποβάθμισης με το ΦΕΚ A 14/2017 των πρώην Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας στους Αστυνομικούς Σταθμούς Κρύας Βρύσης και Βεγορίτιδας αντίστοιχα. Τόνισε ότι η απόφαση αυτή του 2017 έχει επιδράσει αρνητικά στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής και ζήτησε τη μετατροπή τους από σταθμούς τάξης σε γενικής αρμοδιότητας.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας τη Δευτέρα 31-8-2020


 Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας θα συνεδριάσει δια περιφοράς τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 με τα εξής  σαράντα ένα θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.      Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αναγνώριση ως Κοινότητα, του αυτοτελούς οικισμού Λουτροχωρίου σύμφωνα με το ΠΔ 66/2020 (ΦΕΚ 159/τ Α’/21/8/2020).
2.      Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για αποδοχή χρηματοδότησης, τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έργων, αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2020.

Δ,Σταμενίτης: Συγχαρητήρια στους μαθητές που πέτυχαν το στόχο τους


Συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.
Με τη σημερινή τους επιτυχία δικαιώνουν τους κόπους και τις προσπάθειες μιας απαιτητικής χρονιάς.
Να μην ξεχνάμε ότι οι φετινοί υποψήφιοι είχαν να αντιμετωπίσουν και τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που έφερε μαζί της η υγειονομική κρίση και τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την υπομονή και την πειθαρχία που επέδειξαν, καταφέρνοντας να ξεπεράσουν και αυτόν τον σκόπελο.

Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας σε τεχνικά έργα που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής συνοδευόμενος από το στέλεχος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων  κ. Ιάκωβο Τσελίδη, πραγματοποίησε αυτοψία σε σημαντικά τεχνικά έργα που εκτελούνται την περίοδο αυτή σε περιοχές της Πέλλας.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε τον Δήμο Αλμωπίας όπου επιθεώρησε τις εργασίες του έργου Αντιπλημμυρικής προστασίας Λουτρακίου (Χείμαρρος Τόπλιτσα), με προϋπολογισμό άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ (χρηματοδότηση ΕΣΠΑ).

Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών σε ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης ζήτησε ο Γ.Καρασμάνης


Σε επικοινωνία που είχε προχτές ο Γιώργος Καρασμάνης με τους αρμοδίους του Υπουργείου Παιδείας, ζήτησε να στελεχωθούν επαρκώς τα Ειδικά Σχολεία και τα Τμήματα Ένταξης, αλλά και να καλυφθούν όλα τα κενά παράλληλης στήριξης με αναπληρωτές από την Α΄ Φάση προσλήψεων, επισημαίνοντας ότι η παρουσία των εκπαιδευτικών στο πλευρό των μαθητών από την αρχή της σχολικής χρονιάς θα συντελέσει στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά.  

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 29/8


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 29 Αυγούστου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Αλλαγή τηλεφώνων Υπηρεσίας Καθαριότητας στο Δήμο Έδεσσας


Τα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Έδεσσας έχουν αλλάξει.
Στο εξής οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2381350090-2.