Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον Γιώργο Στύλιο για παράταση της προθεσμίας για τις προστατευτικές μπάρες στα τρακτέρ



Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Στύλιο, από τον οποίο και ζήτησε την παράταση της προθεσμίας που αφορά την τοποθέτηση προστατευτικής ασπίδας στους γεωργικούς ελκυστήρες άνω των 25 ετών.

 

Όπως εξήγησε ο Βουλευτής στον Υφυπουργό, η εφαρμογή της απόφασης ΔΓC47/23-4-1998 (και στη συνέχεια της 11337/Γ3Β/2365/2009), με την οποία καθίσταται υποχρεωτική η ύπαρξη διατάξεις προστασίας έναντι ανατροπής (ΔΠΕΑ) στους διαξονικούς γεωργικούς ελκυστήρες, θα είχε ως συνέπεια την απαξίωση του καλλιεργητικού εξοπλισμού πολλών παραγωγών, ενώ παράλληλα διακινδυνεύει τη συμμετοχή τους σε κοινοτικά προγράμματα εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ανέφερε πως σε μια δύσκολη συγκυρία διεθνούς πληθωριστικού κύματος όπου το κόστος παραγωγής έχει ανεβεί για όλες τις καλλιέργειες είναι αδύνατο για τον παραγωγό να προχωρήσει σε αντικατάσταση του εξοπλισμού του. Υποστήριξε πως η παράταση είναι απαραίτητη καθώς εξακολουθούν να μην υπάρχουν στην αγορά εγκεκριμένες ΔΠΕΑ για όλους τους τύπους γεωργικών ελκυστήρων που λειτουργούν στην επικράτεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου