Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Οι κρεμαστοί κήποι της... Ιαπωνίας [εικόνες]


Ένας από τους λόγους που η Βαβυλώνα έμεινε γνωστή στην Ιστορία ήταν και οι κρεμαστοί της Κήποι που αποτελούσαν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Μπορεί λοιπόν να μην ξέρουμε πως ήταν αυτοί οι κήποι οι φωτογραφίες όμως από τη μακρινή Ιαπωνία και τους δικούς της «κρεμαστούς κήπους» μπορούν επάξια να τους συναγωνιστούν σε ομορφιά...
Ακολουθούν καταπληκτικές εικόνες......

Ποιος είναι ο Πίου του....Αγαπούλα!


Ο τηλεοπτικός... Πίου από την τελευταία διαφήμιση της WIND με πρωταγωνιστή τον γνωστό σε όλους πλέον Πρόεδρο, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης,  μπορεί να είναι άγνωστος στο τηλεοπτικό κοινό, ωστόσο στον κινηματογραφικό χώρο είναι δημοφιλής...

Πέθανε ο Θύμιος Καρακατσάνης


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο μεγάλος μας ηθοποιός και σκηνοθέτης Θύμιος Καρακατσάνης, ο οποίος αντιμετώπιζε χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία είχαν επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα από τον διαβήτη.
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα (9/7) στις 11.30 το πρωι απο το νεκροταφείο Παιανίας.
Ο Θύμιος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, και από το 1960 εργαζόταν συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και μετά στο ελεύθερο θέατρο.

Ζέστη το Σαββατοκύριακο.Η πρόγνωση του καιρού αναλυτικά.


Μπορεί το βοριαδάκι να έριξε λιγάκι την θερμοκρασία και να έκανε αισθητή ειδικά τη νύχτα την δροσιά, το Σαββατοκύριακο  όμως αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά
Σάββατο
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 34 βαθμούς κελσίου......

Απόφαση – Ανάσα: Δικαστήριο διέγραψε τα χρέη δανειολήπτη κατά 90%!


Μια από τις μεγαλύτερες περικοπές οφειλών σε πανελλαδικό επίπεδο αποφάσισε το Ειρηνοδικείο της Πάτρας καθώς δικαίωσε δανειολήπτη ο οποίος χρωστούσε 121.000 ευρώ και τώρα καλείται να καταλάβει μόλις 12.000 σε τέσσερα χρόνια.
Η υπόθεση αφορά 58χρονο Πατρινό, πατέρα μιας κοπέλας που είναι απόφοιτη Πανεπιστημίου, αλλά άνεργη και ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του μειώνοντας την οφειλη του κατά 90% και μάλιστα του έδωσε και χρονικό περιθώριο αποπληρωμής, τεσσάρων χρόνων.

Με τα μισά εναέρια μέσα στη μάχη με τη φωτιά


Πέρσι 12, φέτος 5 τα μισθωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα
Πέντε μισθωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα έναντι δώδεκα της περασμένης αντιπυρικής περιόδου, τα μισά από τα 21 Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας να μην έχουν πετάξει μέχρι στιγμής ούτε ώρα και το 62% των οχημάτων να είναι τουλάχιστον δεκαετίας και πάνω…

Αυτή είναι η εικόνα της Πυροσβεστικής του 2012 σε σχέση με την υπηρεσία του περσινού καλοκαιριού ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Τα 4.000 κενά των οργανικών θέσεων συμπληρώθηκαν από μια νέα ....

Χωρίς εσώρουχα εμφανίστηκε η σύμβουλος του Καβαλιέρε, Νικόλ Μινέτι [εικόνες]


Φαίνεται η ζέστη στη γειτονική Ιταλία «έσκασε» την Νικόλ Μινέτι, η οποία αποφάσισε να εμφανιστεί χωρίς εσώρουχα κάνοντας τους Μιλανέζους να παραληρούν...
Πέρα λοιπόν από το σουτιέν, το οποίο είναι εμφανές ότι η περιφερειακή σύμβουλος του κόμματος του Καβαλιέρε, ξέχασε να φορέσει, αμέλησε να βάλει και το εσώρουχο της. Έτσι η εμφάνισή της στους δρόμους του Μιλάνου με ένα μίνι στενό γκρι φόρεμα προκάλεσε όχι μόνο τα βλέμματα αλλά και τη φαντασία των ανδρών. Απολαύστε φωτογραφίες..

Καραμανλής σε Κεφαλογιάννη: Όλγα σ' ευχαριστώ που με κάνεις διάσημο...


Την υψηλή αίσθηση του χιούμορ που διαθέτει απέδειξε για ακόμα μια φορά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής χθες, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής .
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» κάποια στιγμή εισήλθε στην αίθουσα ο πρώην Πρωθυπουργός και κατευθύνθηκε προς το έδρανο όπου καθόταν ήδη η νεαρή υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.
Τα φλας των φωτογράφων όπως ήταν αναμενόμενο άστραψαν. Ο Κώστας Καραμανλής .........

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων



Ο απόηχος από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του Σαββατιάτικου Τύπου.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αμεση απόφαση Σαμαρά: "Ιδιωτικοποιήσεις τώρα!"
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Υπάρχει κράτος?"
ΕΘΝΟΣ: "Και η Μέρκελ θέλει τελικά τον ... Ιταλο της "
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Ιερώνυος της Αιγίνης: " Σιωνιστικά σχέδια και "Αποκάλυψη του Ιωάννου".
ΕΛΛΑΔΑ: "Χωρίς λεφτά μας αφήνει η Τρόϊκα"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τα λεφτά στις Τράπεζες"....

Σαν Σήμερα, 30 Ιουνίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα
454 π.Χ: Τελειώνει ο εξαετής πόλεμος Αθηναίων και Περσών στην Αίγυπτο. Σκοτώθηκαν 20.000 Αθηναίοι και περιήλθαν στους Πέρσες η Αίγυπτος και η Κύπρος.

1884: Εγκαινιάζεται ο σιδηροδρομικός σταθμός Πελοποννήσου στην Αθήνα, σε σχέδια του Ερνέστου Τσίλερ. Αποτελεί μικρογραφία του σιδηροδρομικού σταθμού Σικφτσί της Κωνσταντινούπολης.
1905: Αγγλία και Γαλλία τάσσονται υπέρ της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μπέτυ Κουράκου.Η Ελληνίδα πρώην του Μπαλοτέλι!



Περίπου πριν από ένα χρόνο η δική μας Μπέτυ Κουράκου  βρισκόταν στο πλευρό του μαύρου Ιταλού, Μάριο Μπαλοτέλι, τον γνωστό ποδοσφαιριστή της εθνικής Ιταλίας που με τα δυο εκπληκτικά του γκολ συνέτριψε χθες την Γερμανία…
Η σχέση τους συζητήθηκε πολύ και εδώ και στη γειτονική χώρα, αλλά δυστυχώς το ζευγάρι δεν άντεξε την απόσταση.  Και οι δύο κουράστηκαν από το Μάρτιο που ξεκίνησε η σχέση τους να πηγαινοέρχονται και έτσι γρήγορα έπεσαν οι τίτλοι τέλους στη σχέση τους.
Δείτε φωτογραφίες....

Πώς οι Νότιοι νίκησαν την Μέρκελ …


Όλο το παρασκήνιο από τη σύνοδο κορυφής.
Η ώρα ήταν 8 το βράδυ της  Πέμπτης. Οι ηγέτες των 27 χωρών της  ΕΕ είχαν καταλήξει στη συμφωνία για την ανάπτυξη και τα ομόλογα  έργου, ενώ είχαν ουσιαστικά παραπέμψει το φλέγον θέμα της «περαιτέρω ενοποίησης», στη βάση του σχεδίου των προέδρων των Κομισιόν, ΕΚΤ, Eurogroup και Ευρωσυμβουλίου στις καλένδες του επόμενου Δεκεμβρίου. Μέχρι εκείνη την ώρα «νικητές» ένιωθαν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που είδε να «περνάει» μάλλον εύκολα η πρότασή του για μέτρα ανάπτυξης και κυρίως η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία έβλεπε να περνάει κι αυτή η Σύνοδος χωρίς ....

Χιλιάδες λαθρομετανάστες ζητούν τον επαναπατρισμό τους


Περισσότεροι από 8.800 είναι οι μετανάστες που έχουν, μέχρι σήμερα, εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης.
Από αυτούς, οι 7.052 είναι μη νόμιμοι μετανάστες, οι 1.661 είναι αιτούντες άσυλο και οι 106 είναι μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο και έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους, ενώ ήδη 3.848 έχουν επιστρέψει εθελοντικά στις πατρίδες τους.
Από τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων, 7.677 είναι άνδρες ενήλικες, 462 ενήλικες.........

Στις 30/6 το τελευταίο λεπτό θα διαρκέσει... 61 δευτερόλεπτα!


Στο τέλος του μήνα, το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιουνίου, ο χρόνος θα κάνει ένα άλμα και το τελευταίο λεπτό του δεν θα διαρκέσει 60, αλλά 61 δευτερόλεπτα.

Αυτό το πρόσθετο -ή διορθωτικό- δευτερόλεπτο κατά καιρούς προστίθεται στον επίσημο χρόνο για να αποκαταστήσει τη χρονική τάξη που διασαλεύεται εξαιτίας της ακανόνιστης κίνησης της Γης περί τον άξονά της.

Θεωρητικά, ο πλανήτης μας χρειάζεται 86.400 δευτερόλεπτα για να πραγματοποιήσει μία πλήρη περιστροφή 360 μοιρών, μέσα σε ένα 24ωρο...

Επιθεώρηση «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή;»


Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας σε συνεργασία με την  «ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ Ο.Ε» παρουσιάζει την Πέμπτη 5 Ιουλίου και ώρα: 9.30 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την επιθεώρηση «τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή;»
Η Άννα Παναγιωτοπoύλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Χρύσα Ρώπα, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Παντελής Καναράκης και ο Γιώργος Γαλίτης δηλώνουν αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να κινητοποιήσουν, σε πανελλαδικό επίπεδο, όλους τους Έλληνες με γέλια, γέλια, γέλια, μπρίο και τρελό κέφι!!!
Συμμετέχουν:  η Άννα Μονογιού, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, ο Γιώργος Τσούρμας, η Κατερίνα Δημάδη...

Αυτοκτονία 70χρονου στο Γαλάτσι λόγω έξωσης


Άνδρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του, όταν δικαστικός επιμελητής πήγε να του παραδώσει έγγραφο για έξωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δικαστικό επιμελητής, ο οποίος πήγε μόνος του, χτύπησε το κουδούνι και ανακοίνωσε τον λόγο της επίσκεψή του. Ο 70χρονος, όμως, βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε ότι θα πέσει αν δεν έφευγε.

Ο δικαστικός κλητήρας προσπάθησε να τον ηρεμήσει και να τον μεταπείσει, αλλά ο ένοικος του διαμερίσματος...

Σταϊκούρας: Αν δε δοθεί παράταση, το μνημόνιο δεν βγαίνει



Η Ελλάδα δεν προτίθεται να οπισθοχωρήσει μονομερώς ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους που προβλέπει το μνημόνιο, επιθυμεί ωστόσο να παρατείνει την προθεσμία που της έχει δοθεί για την επίτευξή τους εξαιτίας της πολύ βαθύτερης της αναμενόμενης ύφεσης, με το ρυθμό συρρίκνωσης της οικονομίας να αναμένεται στο 6,7% φέτος, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Dow Jones Newswires.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι το οικονομικό πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να εφαρμόσει η χώρα προκειμένου να διατηρήσει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ, έχει καταστεί ανέφικτο λόγω της εξαιρετικά βαθιάς ύφεσης. ........

Ποιοι προσλήφθηκαν στο Δήμο Πέλλας, ως υδρονομείς.


Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Γ. Στάμκου ο Δήμος Πέλλας προχώρησε στην πρόσληψη των κάτωθι υδρονομέων για το χρονικό διάστημα από 1-6-2012 έως 30-9-2012:
1 Τόσιος Δημήτριος Σωτήριος ΔΕ Γιαννιτσών Τ.Κοιν.Αμπελιών
2 Κουβάτσης Ευάγγελος Ευστάθιος ΔΕ Γιαννιτσών Τ.Κοιν.Αμπελιών
3 Γκέλος Σωτήριος Γεώργιος ΔΕ Κρ.Βρύσης Τ.Κοιν.Εσωβάλτων
4 Παπάζογλου Δημήτριος Θωμάς ΔΕ Μ.Αλ/νδρου ΔΚ Γαλατάδων
5 Στυλιανού Κων/νος Χαράλαμπος ΔΕ Μ.Αλ/νδρου ΔΚ Γαλατάδων
6 Στυλιανού Κλεάνθης Ελευθέριος ΔΕ Μ.Αλ/νδρου Τ.Κοιν.Παλ/φύτου
7 Κατσαμπέρης Δημήτριος Ζαφείριος ΔΕ Μ.Αλ/νδρου Τ.Κοιν.Παλ/φύτου......

H Pippa βλέπει τένις


Μετά από πολύ καιρό, η αδερφή της Δούκισσας, Pippa Middleton,  έκανε την εμφάνισή της σε αγώνα τένις στο Wimbledon,  όπου ήταν προσκεκλημένη της Βασιλικής οικογένειας. 
Η αδερφή της Κate, που έχει απασχολήσει αρκετές φορές τα μέσα τόσο με την εμφάνισή της όσο και με τις προκλητικές της κινήσεις, εμφανίστηκε μαζί με τον αδερφό της James.
Ντυμένη με navy look στις αποχρώσεις του μπλε και του άσπρου, η αδερφή της Κate, βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει μαζί με τον αδερφό της James, τον Andy Murray, ο οποίος αγωνιζόταν.Δείτε φωτο….

Λύση στο πάρα πέντε... Ίταλο-Ισπανική νίκη, υποχώρηση Μέρκελ.






















Η Γερμανία δέχθηκε όλες τις προτάσεις Μόντι, μετά από μια περιπετειώδη συνεδρίαση των 17 της ευρωζώνης. Γύρω στις 5:40 τα ξημερώματα οι δύο πλευρές υποχώρησαν και συμφώνησαν σε ένα τελικό ανακοινωθέν. Ο συμβιβασμός δεν άρχισε να χτίζεται παρά μόνο μετά τις 3:30 και ενώ οι 17 του ευρώ είχαν μείνει μόνοι τους. Οι 10 ηγέτες εκτός ευρώ είχαν αποχωρήσει.

Στο τέλος της συνεδρίασης και στη βάση του ραπόρτου της σχετικής ομάδας εργασίας που συνεδρίαζε παράλληλα, η Γερμανία υποχώρησε στο θέμα της τραπεζικής ένωσης, αλλά μόνο σε σχέση με την τραπεζική εποπτεία, με τελικές προτάσεις που θα παρουσιαστούν προς υλοποίηση ως το τέλος του 2012.

Το κοινό ανακοινωθέν προβλέπει τα εξής:....

Oι Ελληνες κατασκεύασαν το δικό τους smart phone!


Το πρώτο ελληνικό smart phone με λειτουργικό σύστημα Android, που «καταλαβαίνει» και «μιλάει» την ελληνική γλώσσα κατασκευάζει η εταιρεία πληροφορικής MLS
Η συσκευή συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ), τις οποίες η MLS έχει αρχίσει να αναπτύσσει πριν από χρόνια.
Η λεπτομερής παρουσίαση του MLS iQTalk, σύμφωνα με την εταιρία, θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσημη κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά μέσα στις επόμενες μέρες.
Ο διευθύνων σύμβουλος εταιρίας Ιωάννης Καματάκης, δήλωσε «είμαστε ενθουσιασμένοι και .....

Αυτοί είναι 60 οργανισμοί του Δημοσίου που θα κλείσουν μέσα στο καλοκαίρι



Οι αποκρατικοποιήσεις και η αναδιάρθρωση του Δημοσίου είναι ένα από τα βασικά στοιχήματα της κυβέρνησης αφού μόνο με την πραγματοποίηση τους θα μπορέσουν να προχωρήσουν οι αλλαγές στο Μνημόνιο.
Στο πλαίσιο αυτά θα έρθουν μαζικά λουκέτα σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου με σκοπό να μειωθεί άμεσα και κατά χιλιάδες το προσωπικό, αλλά και να «πέσει» το λειτουργικό κόστος. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να κλείσουν 60 οργανισμοί στο Δημόσιο και πλέον το ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τους 3.000 υπαλλήλους.
Σύμφωνα με το Εθνος το σχέδιο για τα λουκέτα βρίσκονται οργανισμοί που υπάγονται κυρίως στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης.
Πρόκειται για την Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Σύνθεση»......................

Σαν Σήμερα, 29 Ιουνίου



Γεγονότα
1444: Ο Σκεντέρμπεης νικά τους Οθωμανούς στη Μάχη του Τορβιόλ, κοντά στο Πόγραδετς.

1874: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα Καιροί άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει». Σε αυτό, ο Τρικούπης καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α'. Επίσης, σχολιάζει αρνητικά τις επιλογές του στο σχηματισμό κυβερνήσεων και ζητά να λαμβάνει υπόψη του κατά το σχηματισμό των κυβερνήσεων την Αρχή της Δεδηλωμένης.

Ελληνίδα φοιτήτρια βγήκε στο μπαλκόνι τόπλες να λιαστεί και… κόλασε τους γείτονες!


Έχουν ξεφύγει παντελώς εκεί στην Πάτρα…

Την περιοχή της Αγίας Τριάδας έχει αναστατώσει νεαρή φοιτήτρια που είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει ηλιοθεραπεία  στο μπαλκόνι της και μάλιστα τόπλες, προσφέροντας άφθονο θέαμα στους γείτονες.
Όπως αναφέρει το dete.gr,  η νεαρή μένει στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας ενώ το μπαλκόνι της διαθέτει αρκετό πλάτος. Και τι σκέφτηκε να κάνει;
Αγόρασε μία πλαστική πισίνα, τη γέμισε νερό και άρχισε να απολαμβάνει κάθε μεσημέρι το μπάνιο της και τον ήλιο.
Μόνο που δεν έμεινε σε αυτό, καθώς...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ήρθαν τα φουτουριστικά γυαλιά!


Η Google παρουσίασε χθες στο Σαν Φρανσίσκο την πρώτη γενιά ενός ζευγαριού φουτουριστικών γυαλιών με ενσωματωμένη κάμερα και σύνδεση στο Ιντερνετ και τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην αγορά ύστερα από δυο χρόνια και πλέον.
Ο συνιδρυτής της Google Σέρτζι Μπριν, παρουσίασε τα γυαλιά αυτά στην ετήσια συνάντηση των δημιουργών εφαρμογών για συσκευές πληροφορικής, στο Σαν Φρανσίσκο.
Αλεξιπτωτιστές έκαναν επίδειξη του νέου προϊόντος βιντεοσκοπώντας και .........

Google Maps: Διαθέσιμοι offline χάρτες για Android



Η Google μόλις κυκλοφόρησε την offline διάθεση των χαρτών της για Android. Έτσι ακόμα και αν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο, θα μπορείτε να λάβετε τις πληροφορίες πλοήγησης της Google μέσω του συστήματός της.
Η offline εκδοχή περιλαμβάνει στοιχεία για 150 χώρες. Είναι ιδανική σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια άγνωστη περιοχή χωρίς να έχετε σήμα στο κινητό σας για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία. Θα σας χρειαστεί πολύ σε περίπτωση που ταξιδεύετε και για οποιοδήποτε λόγο η σύνδεσή σας σας «κρεμάσει». Ούτως ή άλλως, το GPS θα....

Καλπάζει η φοροδιαφυγή - Πάνω από 50 δισ. αφορολόγητα στις τσέπες αετονύχηδων


Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά πενήντα ολόκληρα δισεκατομμύρια, εξακολουθούν να κινούνται στη «γκρίζα» ζώνη της παραοικονομίας, στην Ελλάδα των άδειων δημόσιων ταμείων, των ταλαιπωρημένων συνταξιούχων που ξεροσταλιάζουν σε ουρές για τα φάρμακα τους, των διαρκώς αυξανόμενων νοικοκυριών που περνάνε στη ζώνη της φτώχειας!
Σύμφωνα με τη σχετική Έκθεση της Κομισιόν, το ποσοστό της ελληνικής οικονομίας που βρίσκεται στο «ημίφως» υπολογίζεται στο 24,3% του ΑΕΠ, έναντι 19,2% του μέσου όρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση....

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Π.Ε. Πέλλας


H Αναπτυξιακή Πέλλας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και του Δήμους συνεχίζει αδιάλειπτα την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλή συγκέντρωση τα κουνούπια και γενικότερα σε σημεία όπου δημιουργούνται προβλήματα από κουνούπια στους κατοίκους της Πέλλας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Πρόεδρος της ΑΝΠΕ κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης έχει δώσει εντολή στα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας, τα κλιμάκια ελέγχου και την επιστημονική επιτροπή παρακολούθησης για εγρήγορση και διαρκή έλεγχο της πορείας υλοποίησης του προγράμματος...

«Πλούσιοι εναντίον φτωχών, μέρος 2ο»



Γερμανία-Ιταλία στις 21:45 (ΕΤ1)

Δύο ποδοσφαιρικές δυνάμεις, αλλά μόνο ένα εισιτήριο… Γερμανία και Ιταλία αναμετρώνται απόψε (21:45, ΕΤ1) στη Βαρσοβία με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Euro 2012, όπου ήδη από χθες βράδυ περιμένει η Ισπανία.

Τα «πάντσερ» θέλουν να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί και τις προβλέψεις των περισσοτέρων για τελικό με τους «φούριας ρόχας». Σύμμαχός τους η εξαιρετική τους φόρμα, καθώς μετρούν 15 συνεχείς νίκες σε επίσημα ματς, «κλέβοντας» το ρεκόρ από τους Ίβηρες. ...

Χρηστίδου: «Έχω να κάνω γυμναστική από το Λύκειο»

Την ανύπαρκτη σχέση της με την γυμναστική, την δίαιτα και την υγιεινή διατροφή αποκάλυψε η γνωστή παρουσιάστρια σε πρόσφατη συνέντευξή της.
«Έχω να κάνω γυμναστική από το λύκειο. Μπορεί να μην είμαι γυμνασμένη, αλλά δεν κάθομαι στον καναπέ, τρέχω όλη μέρα πίσω από ένα δραστήριο τετράχρονο αγόρι, αυτή είναι η γυμναστική μου». Αυτή ήταν η απάντηση της Σίσσυς Χρηστίδου σε σχετική ερώτηση για το κάθε πότε πηγαίνει γυμναστήριο.....

Οικονομικό αδιέξοδο στο Δήμο Πέλλας.Κίνδυνος στάσης πληρωμών;

Ως δραματική περιγράφεται η οικονομική κατάσταση στο Δήμο Πέλλας από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ.Κωβαίο ,ο οποίος σε καθημερινή βάση δίνει ένα τιτάνιο αγώνα να τιθασεύσει το απίστευτο οικονομικό χάος.Τα υπέρογκα ποσά χρέους που παρέλαβε ο νεοσύστατος δήμος  από τους πρώην δήμους Κρύα Βρύσης και Κύρρου,είναι ουσιαστικά η "θηλειά στο λαιμό" του Δήμου που με το ρυθμό που κινείται αλλά και την αδυναμία είσπραξης οφειλώμενων τόσο απο τις κρατικές επιχορηγήσεις όσο και από ιδιωτες κινδυνεύει με στάση πληρωμών μέσα στο καλοκαίρι.Η απελπιστική κατάσταση που επικρατεί έχει θορυβήσει αρκετά μέλη της πλειοψηφίας που ....

Ο Σόιμπλε απαντά με απειλές στην επιστολή Σαμαρά



Στον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στις Βρυξέλλες, επέδωσε χθες το βράδυ την επιστολή Σαμαρά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, πριν την παραδώσει στους ευρωπαίους ηγέτες απόψε, στη Σύνοδο Κορυφής.
Η κυβέρνηση δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της επιστολής πριν αυτή επιδοθεί στους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την επιστολή του επιχειρεί να ανοίξει τη συζήτηση για αλλαγές στο Μνημόνιο και ζητάει από την Ε.Ε. παράλληλες δράσεις για την επανεκκίνηση της Ανάπτυξης και την καταπολέμηση της ανεργίας.....