Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Κοπή Πίτας από τα μέλη της Ο.Μ.Γ.



Την  Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 το  Κέντρο  Πληροφόρησης  Νέων  του Δήμου Πέλλας, φιλοξένησε την εκδήλωση  ΕΤΗΣΙΑ  ΚΟΠΗ  ΠΙΤΑΣ  Ο.Μ.Γ. Στην εκδήλωση εκτός των μελών της Ο.Μ.Γ παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους  ο Δήμαρχος Πέλλας κος Στάμκος Γρηγόριος, ο πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών κος Βαμβίνης Στυλιανός, ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού κος Τοπάλογλου Στέφανος, ο δημοτικός σύμβουλος κος  Παπαγεωργίου Γεώργιος,  ο Γενικός Διευθυντής του Δήμου Πέλλας και μέλος της Ο.Μ.Γ  κος Καστερίδης Ευστάθιος (από τους βασικούς συντελεστές δημιουργίας του ΔΑΚ  ¨ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟΣ¨)  και ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών κος Νικόλαος Θωμαϊδης. ...


Η εκδήλωση άρχισε με τον καθιερωμένο ετήσιο αγιασμό των μελών της Ο.Μ.Γ που πραγματοποιήθηκε από τους πατέρες Χατζηδήμου και Περπερίδη, μέλη της Ο.Μ.Γ μαραθωνοδρόμοι.


 


ΑΠΟΜΟΜΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ – ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2012 – ΣΤΟΧΟΙ 2013
                                              ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ

- Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Πέλλας, αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι Γιαννιτσών, κύριε Αντιδήμαρχε,  αγαπητοί συνάδελφοι δρομείς, φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζουμε στην σημερινή μας εκδήλωση. Επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω το δ.σ της Ο.Μ.Γ. :

Αντιπρόεδρος ο στρατηγός κος Χρισταντώνης, Γεν. Γραμματέας ο κος Παπανικολάου Αλέξανδρος, ταμίας ο κος Σουπιάδης Χρυσόστομος και έφορος αθλημάτων ο κος Πέτσος Χρήστος. Χαίρομαι που και δημόσια τους λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εργασία τους πάνω στην διοίκηση της ομάδας.

 
- Ο κος Σεμερτζίδης; Χτυπά το κινητό μου ενώ οδηγώ σ΄ ένα από τα επαγγελματικά μου ταξίδια το 2000. Παρακαλώ μάλιστα απαντώ. Καλημέρα σας, σας παίρνω από τον Δήμο Γιαννιτσών, είμαι ο αντιδήμαρχος Φωκάς και προτείνει ο Δήμος να εκπροσωπήσετε μαζί με την Βάσω Συκοπέτη και τον Απόστολο Χατζηδήμου την πόλη μας, στον Μαραθώνιο της Ρόδου.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή η στάση του τότε Δήμαρχου κου Βαμβίνη για να περάσει η συγκεκριμένη πρόταση στο δ.σ του  ΑοΔήΓ. Τότε έγινε και επίσημα η πρώτη αναγνώριση του ρόλου της Ο.Μ.Γ.
 Ένα πρωινό του 2006 στο γραφείο μου, πάλι χτυπά το τηλέφωνο. Καλημέρα είμαι η κα Συλλέκτη από τον ΑοΔηΓ. Μπορώ να έρθω στο γραφείο σας για ένα θέμα αθλητικού ενδιαφέροντος;  Έτσι έγινε η επανεκκίνηση του ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, με 49 επιτυχείς τερματισμούς τότε και περίπου 500 δρομείς το 2012. Ευχαριστούμε κε Βαμβίνη για την προσφορά σας.

- Θυμάμαι τις προσωπικές και κέραιες επεμβάσεις του τέως Δημάρχου κου Παπανικολάου για την διατήρηση του Θεσμού αλλά και την βελτίωση του όπως και την βοήθεια που προσέφερε σε θέματα αρμοδιότητας της Ο.Μ.Γ.  Ευχαριστούμε κε Παπανικολάου.

 

- Το  2012 καταφέραμε να σχεδιάσουμε και να ενεργοποιήσουμε όλες τις υπηρεσίες και μηχανισμούς που εμπλάκηκαν στον ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ  με κυρίαρχη συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου Πέλλας. Όταν σε συζήτηση με γνωστό μου μηχανικό του Δήμου του ανέφερα ότι δεν προλαβαίνω κάτι να ζητήσω από τον Δήμο και αμέσως υλοποιείται, μου απήντησε, τι περίμενες ρε Μπάμπη, αφού θα βγει έργο. Με εντυπωσίασε η  απάντηση κυρίες και κύριοι. Τα αιτήματά μας πρέπει πάντα να τα τεκμηριώνουμε και αενάως να αγωνιζόμαστε, θα βγει έργο.
Ευχαριστούμε κε Στάμκο για τις υπηρεσίες σας στην Ο.Μ.Γ και παρακαλούμε να παραλάβετε την τιμητική πλακέτα που αποδίδουμε στον Δήμο Πέλλας αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες που προσέφερε ως Δήμος Γιαννιτσών αλλά και με την σημερινή του υπόσταση.

 

- Αγαπητέ Ρότζερ Φέντερερ, είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι θαυμαστές σου. Ναι είμαι περήφανος που η δική μου πατρίδα, η Ελλάδα, έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου αθλητισμού.
Άκου μικρέ μου, μου απάντησες με μια φωνή κρυστάλλινη, που ακόμη αντηχεί στα αυτιά μου. ¨Αγωνίζομαι¨ σημαίνει νικώ,  να το θυμάσαι αυτό. Αγαπώ, αγαπώ τον συναγωνιστή μου που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ.
Σ΄ ευχαριστούμε Μάριε που με τα λεγόμενα σου έβαλες τα πράματα στην θέση τους και δέξου αυτό που μπορούμε να σου προσφέρουμε.

- Γιάννης Κουρκουρίκης.
Αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος στο επάγγελμα, πρωταθλητής στην ψυχή και στον αθλητισμό. Ιστορία στην εθνική ομάδα κωπηλασίας, γράφει τώρα την δρομική του ιστορία, πρωταγωνιστής σε επίπονους ορειβατικούς αγώνες και όχι μόνο. Άριστος συνδυασμός του ευ αγωνίζεσθε. Ευχαριστούμε  Γιάννα για αυτά που του  προσφέρεις. Ευχαριστούμε Γιάννη που μας τα αποδίδεις. Δέξου την τιμητική διάκριση της Ομάδας σου.

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2012
Επιγραμματικά θα σας ξαναθυμίσω κάποιες από τις δράσεις μας και συμβάντα του 2012. Επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ στις εκατοντάδες συμμετοχές σε αγώνες ούτε σε διακρίσεις μας. Μαθαίνουμε από τους μικρότερους μας.
- Δυστυχώς η χρονιά δεν άρχισε καλά. Χάσαμε βράδυ παραμονής των Φώτων, τον  πρωταθλητή μας τον Γιώργο Ακριβού.
- 29/02/2012. Γίνονται οι εκλογές του νέου διοικητικού σχήματος της  Ο.Μ.Γ.
- 05/03/2012. Γίνεται η πρώτη σύγκληση του Δ.Σ.
- 08/03/2012. Ο Δήμαρχος Πέλλας κος Στάμκος δέχεται το δ.σ της Ο.Μ.Γ στο γραφείο του και του αναπτύσσουμε τις δράσεις  και τους στόχους μας.
- 01/04/2012. 7ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος.
Ο Δήμος Πέλλας με σχεδιασμό της Ο.Μ.Γ και με την συμμετοχή κρατικών φορέων και ομάδων εθελοντών, υλοποιεί με άριστο τρόπο την εκκίνηση του Μαραθωνίου και με χώρο ευθύνης του έως την Ν. Χαλκηδόνα. Η Ο.Μ.Γ συμμετέχει με πλέον των 70 αθλητών.
- 28/05/2012. Προτείνουμε στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών την συμμετοχή των μελών  μας σε επιστημονική έρευνα που άμεσα εγκρίνεται και υλοποιείται
με φορέα υλοποίησης το Γ.Κ. Ν. Γιαννιτσών και φορέα επεξεργασίας την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λάρισας.
- Αύγουστος 2012. Ολοκληρώνεται και κατατίθεται στον Δήμο Πέλλας ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΑΚ ΠΛΑΤΑΝΟΤΟΠΟΣ με εισηγητές τους κ.κ. Χρισταντώνη και Παπανικολάου.
- 09/09/2012. ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Ο Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών από μία απλή διαδρομή 15.600 μ. αναβαθμίζεται σε διοργάνωση που περιλαμβάνει:
1. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ
α.
Pella Half Marathon – Ημιμαραθώνιος Δρόμος  21087, 5 μ. Πιστοποιημένος Δρόμος από την ΙΑF/AIM. Κατοχυρώθηκε και η επωνυμία.
β. Διαδρομή Ελεύθερου Τρεξίματος – Δυναμικό Βάδην 6.000 μ.
γ. Τουρνουά τένις
2.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ
α. Επισκέπτομαι την Ιστορία
β. Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής – Διδασκαλία σε μικρά παιδιά
- 26/10/2012. 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  συμμετοχή ποδηλατών μας στην Πανελλήνια συγκέντρωση ποδηλατών στην Θεσσαλονίκη

ΣΤΟΧΟΙ 2013
- Να διατηρήσουμε αυτά που πετύχαμε το 2012
- Να προστεθούν με επιτυχία οι δράσεις του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών στο Αγωνιστικό Σκέλος του ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2013
- Να εμπλουτιστεί με δράσεις το Επισκέπτομαι την Ιστορία στο Δ.Θ.Γ. 2013
- Να βελτιωθεί η πρόσβαση στα άτομα με κινητικά προβλήματα στο αγωνιστικό σκέλος του ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ και στις δράσεις του
- Να ολοκληρωθεί με επιτυχία η επεξεργασία λογότυπων του ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ 2013 από το Τμήμα Γραφιστικής του ΕΠΑΛ  Γιαννιτσών που τους ανατέθηκε από την Ο.Μ.Γ. και είναι σε εξέλιξη
- Να ολοκληρωθεί με επιτυχία η Έρευνα μαθητών Δήμου Πέλλας με θέμα ¨Επίδραση του ΔΡΟΜΟΣ  ΘΥΣΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ¨ στην  ιστορικότητα  της περιοχής, που τους ανατέθηκε με πρόταση της Ο.Μ.Γ.  είναι σε εξέλιξη
-Να δημιουργηθεί αγώνας δρόμου 10000 μ. για αθλητές μέσα στον Πλατανότοπο με την επωνυμία –
PLATANOTOPOS RACE
- Να δημιουργηθεί Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 12000 μ. με αφετηρία το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου της Πέλλας και τερματισμό το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου των Γιαννιτσών, που διέρχεται από οικισμούς Ν. Πέλλας, Μεσιανό, Αρχοντικό με επωνυμία ¨Οι γειτονιές του Μέγα Αλεξάνδρου¨.

Δεν είναι απαραίτητο να αναφέρουμε τις αμέτρητες συμμετοχές μας και διακρίσεις σε δεκάδες αγώνες στο 2012, η Ο.Μ.Γ δημιουργήθηκε για να προσφέρει πολιτισμό  . Ο Μάριος μας επαναπροσδιόρισε, ο Γιάννης μας δείχνει τον δρόμο, τα λόγια του μηχανικού της Δημαρχίας  ¨μα αφού θα βγει έργο¨,  πρέπει να μας κρατούν άγρυπνους.
Επιτρέψτε μας να κλείσουμε την  παρουσίαση  με τα λεγόμενα του βαφτισιμιού μου του Ιωακείμ Χατζηδήμου στην έκθεσή του με θέμα ¨ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ¨ και με πρώτη πανελλήνια διάκριση:
Δημοκρατία δεν είναι άγνωστη λέξη. Αντίθετα μάλιστα, την ακούμε πολύ συχνά και μάλιστα πακέτο μ΄ ένα τσουβάλι άλλες λέξεις όπως: Βουλή, βουλευτές. εκλογές, κοινοβούλιο, νόμοι, σύνταγμα.

Κυρίες και κύριοι, συνάδελφοι δρομείς, κοι Δήμαρχοι, δεν δεχόμαστε  να μπούμε πακέτο σε τσουβάλι, ας δουλέψουμε την σκέψη μας, ας κινήσουμε τα πόδια μας.

Ευχαριστούμε Ιωακείμ.

Σας ευχαριστούμε θερμά.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ακολούθως το μέλος της Ο.Μ.Γ και δρομέας υπεραποστάσεων Κατσαρός Αχιλλέας, παρουσίασε την πρώτη ποιητική του συλλογή ¨Ιχνηλάτες Ανέμων¨.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Επακολούθησε η κοπή πίτας με τυχερούς το δόκιμο μέλος της Ο.Μ.Γ Χατζηδήμου Ιωακείμ (αγωνιστική στολή) και το μέλος Παπαδοπούλου Δέσποινα (1 ζευγάρι τεχνικές  κάλτσες).

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΛΩΝ Ο.Μ.Γ
Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Μ.Γ διατηρείται και για το 2013 το ύψος της ετήσιας συνδρομής σε 10 €.  Τα μέλη ιδίας οικογένειας, θα καταβάλλουν από 5 € έκαστο. Καλούνται τα μέλη που δεν κατέβαλαν μέχρι τώρα την ετήσια συνδρομή τους,  μπορούν να το πράξουν σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς Ο.Μ.Γ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:    5252057766287
ΑLPHA BANK:              871002002009242
 
με αιτιολογία:  ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ – ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΤΟΛΗ

Καλούνται τα μέλη της Ο.Μ.Γ που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν την νέα αγωνιστική στολή, να επικοινωνήσουν με τον έφορο αθλημάτων κο Πέτσο Χρήστο τηλ. 23820 28478.

ΑΓΩΝΕΣ

Ενημερώνουμε τα μέλη της  Ο.Μ.Γ ότι στην ιστοσελίδα της Ο.Μ.Γ έχουν αναρτηθεί οι ηλεκτρονικές εγγραφές για τις διοργανώσεις 8ος  ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ¨ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ¨  και  31ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ, τις οποίες μπορούν να κάνουν χρήση. Για τους υπόλοιπους αγώνες μπορούν να ενημερώνονται από τον έφορο αθλημάτων κο Πέτσο Χρήστο τηλ. 23820 28478.




Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλέξανδρος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χαράλαμπος ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου