Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Χάνουμε τη Θράκη. ΣΤΟΠ



«Να στείλουμε Τούρκους της Θράκης στην Ευρωβουλή».
Με το σύνθημα αυτό το ανεξάρτητο τουρκικό κόμμα που ίδρυσε ο γνωστός Αχμέτ Σαδίκ, (εκτελεστικό όργανο του ανθελληνικού τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, και των πασάδων της Άγκυρας) έχει εξαπολύσει ένα πρωτοφανές κύμα επηρεασμού και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα κύμα τρομοκρατίας, σε Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και ιδιαίτερα
στα Πομακοχώρια για να ψηφίσουν «Τούρκους της Δυτικής Θράκης».
Την ίδια ώρα το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής που βρίσκεται σε στενή και καθημερνή επαφή με τα υπουργείο Εξωτερικών και Μεταφορών της Τουρκίας, σχεδιάζει την «έφοδο 15.000-20.000 περίπου Τουρκόφωνων Ελλήνων μουσουλμάνων που κατοικούν όμως στην Τουρκία και προέρχονται από τη Θράκη, να έρθουν την ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα για να ψηφίσουν το κόμμα του Σαδίκ ώστε ακόμη και ένας από το κόμμα αυτό να μπει στην ευρωβουλή για να καταγγέλλεται σχεδόν καθημερινά η Ελλάδα για καταδυνάστευση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΥΠ παρακολουθούν τις κρίσιμες αυτές εξελίξεις στη Θράκη από μακριά, αποφεύγοντας οποιαδήποτε παρέμβαση για να σταματήσει αυτή η ανθελληνική προσπάθεια  των Τουρκόφωνων της Θράκης, αφήνοντας όμως έτσι ελεύθερο το έδαφος στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και στον Σαδίκ να υλοποιούν σχέδια της Άγκυρας για δημιουργία μειονοτικού σχήματος στη Θράκη.



1 σχόλιο:

  1. Η Ελλάδα, άσχετα με το πώς συμπεριφέρεται και κυρίως με το πώς συμπεριφερόταν στις μειονότητες, φτάνοντας να φυλακίσει πίσω από μπάρες τους Πομάκους (ανεκαλύφθη τώρα πως είναι αρχαίον ελληνικόν φύλον) μέχρι το 1996 που τις κατέβασε ο Γ.Αρσένης (ΠΑΣΟΚ) δεν έχει σταλινικό καθεστώς για να μπορεί να καταδιώκει ασύδοτα μειονότητες όπως έκανε ο μακαρίτης Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς π.χ. με τους Έλληνες της ΕΣΣΔ.

    Η Ελλάδα είναι (ευτυχώς) χώρα της Ε.Ε., του παράδεισου των ατομικών δικαιωμάτων (συγκριτικά με την Κόλαση που επικρατεί στην Ανατολή και βέβαια δεν αναφέρομαι στις κοινωνικές ανισότητες και στα εργασιακά προβλήματα που αφθονούν και στη Δύση), όπου ισχύει η ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού, όσο κι αν το δικαίωμα αυτό δεν γίνεται ακόμη, στο βαθμό που θα έπρεπε, στη χώρα μας σεβαστό, ίσως και λόγω κάποιων ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν. Στο καταληκτικό Κείμενο της συνδιάσκεψης της ‘Διάσκεψης για της Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη’ (ΔΑΣΕ), που έγινε στην Κοπεγχάγη (29.6.1990), ορίζεται σαφώς ότι, «το να ανήκει κανείς σε μια (εθνική) μειονότητα είναι ζήτημα που αναφέρεται στην προσωπική του επιλογή» (άρθρο 32.6).

    Ο χαρακτηρισμός της μειονότητας της Θράκης ως μουσουλμανικής, δεν εμποδίζει κανένα μέλος της, αν το θέλει, να αυτοπροσδιορίζεται ως Τούρκος. Είναι νομίζω άλλωστε φανερό πως η ιδιότητα του Μουσουλμάνου δεν αποκλείει την ιδιότητα του Τούρκου, όπως και η ιδιότητα του Ορθόδοξου αυτή του Έλληνα (αν και επί του τελευταίου, θα μπορούσαν να υπάρξουν-όχι από εμένα-και ιστορικής και φιλοσοφικής φύσεως αντιρρήσεις).

    Από τον ατελείωτο κατάλογο των νεοελληνικών αμαρτημάτων στη Θράκη να υπενθυμίσω έτσι ενδεικτικά, πως ο Σύλλογος Φαρμακοποιών της Κομοτηνής αρνούνταν παράνομα να εγγράψει ως μέλη του μειονοτικούς φαρμακοποιούς, πως ακόμη και σήμερα η μειονότητα καταδικάζεται στριμωγμένη στο περιθώριο της καθυστέρησης να ακολουθεί το οικογενειακό δίκαιο της Σαρία που δεν ισχύει ούτε στην Τουρκία, για να έχει κάποιο πρόσχημα να διορίζει έτσι και να ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση το Μουφτή. Το ότι έτσι το 2006 επιτράπηκε ο γάμος με νύφη ένα 11χρονο κοριτσάκι (λες και βρισκόμαστε ακόμη στο Ορθόδοξο Βυζάντιο) ή το ότι με τουλάχιστον 4 αποφάσεις του ΕΔΑΔ η Ελλάδα καταδικάστηκε επειδή τα δικαστήριά της δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα Ελλήνων πολιτών της Θράκης να ιδρύουν σωματεία και ενώσεις, δεν φαίνεται να σας απασχολεί. Δεν φαίνεται να σας απασχόλησε ποτέ, ούτε οι σχετικές εκθέσεις της ‘Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας’ (‘ECRI’-2004), της ‘Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’ του ΟΗΕ (2005),του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε. κ.Thomas Hammarberg (Στρασβούργο 19.2.2009.


    Πατριωτισμός δεν είναι να αδικείς ανθρώπους και να επιβαρύνεις έτσι την πατρίδα σου με εχθρούς, με κακή φήμη και με κινδύνους. Πατριωτισμός είναι να φέρεσαι με δικαιοσύνη, να συμφιλιώνεις τους ανθρώπους, να ενσωματώνεις με ειρηνικό τρόπο χωρίς διακρίσεις τις διαφορετικότητες στον κοινωνικό κορμό, να κάνεις τους πολίτες καλύτερους και ευτυχείς, να κάνεις τη χώρα σου αγαπητή και σεβαστή στους γείτονές της και εκτιμώμενη από όλον τον πολιτισμένο κόσμο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή