Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Εκκαθαριστικά-φωτιά μετά τις ευρωεκλογές



 Οικονομική καταιγίδα θα πλήξει τους πολίτες αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς έρχονται οκτώ «ραβασάκια» που θα πλήξουν όλους τους φορολογουμένους. Συγκεκριμένα εκκαθαριστικά-φωτιά, μείωση επικουρικών συντάξεων, αύξηση παρακράτησης φόρου, κίνδυνος απώλειας ακινήτου σε πλειστηριασμό είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνονται στο οικονομικό... μενού που θα ακολουθήσει τις ευρωεκλογές.
  Οι οκτώ «πληγές» που μας περιμένουν αμέσως μετά την κάλπη έχουν ως εξής:

1. Ενιαίος Φόρος Ακινήτων: Ο φόρος θα αρχίσει να καταβάλλεται από τον Ιούνιο και θα εξοφληθεί σε έξι δόσεις.
2. Εκκαθαριστικά Εφορίας: Ο φόρος εισοδήματος θα αρχίσει να πληρώνεται από το τέλος Ιουλίου, σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. Ο λογαριασμόςhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png των εκκαθαριστικών αναμένεται να ξεπεράσει τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.
3. Ανασφάλιστα αυτοκίνητα: Η λυπητερή θα σταλεί σε περίπου 700.000 οδηγούς, οι οποίοι θα έχουν να διαλέξουν: ή θα πληρώσουν 250 ευρώ παράβολο και θα ασφαλιστούν κατόπιν ειδοποίησης από τη ΓΓΠΣ ή θα πληρώσουν πρόστιμο 500 ευρώ και θα κινδυνεύουν με αφαίρεση πινακίδων.
 

4. Παρακράτηση φόρου: Δύο τα σενάρια για τους συνταξιούχους: ή να ξεκινήσει η παρακράτηση φόρου στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων από την 1η Ιουλίου ή θα αναβληθεί για τις αρχές του 2015.
5. Επικουρικές συντάξεις: Η περικοπή τους έχει προαναγγελθεί και υπολογιστεί. Ο μέσος όρος της μείωσης θα είναι μεγαλύτερος του 8-9%, ενώ θα υπάρξουν ταμεία στα οποία οι μειώσεις θα είναι ακόμη και άνω του 20%.
6. Ασφαλιστικό: Βάσει της έκθεσης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, θα έχουμε νέο ασφαλιστικό νόμο τον Οκτώβριο.
 
7. Πλειστηριασμοί ακινήτων: Η νέα «βόμβα»: ζητείται αλλαγή στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ώστε τα ακίνητα να μπορούν να μεταβιβάζονται μέσω της διαδικασίας του πλειστηριασμού με τίμημα χαμηλότερο ακόμη και από την αντικειμενική τους αξία.
8. Επιστροφές επιδομάτων: Οσοι πήραν επιδόματα (όπως προκαταβολή επιδόματος τέκνων, επίδομα πετρελαίου θέρμανσης) χωρίς να τα δικαιούνται θα πρέπει να τα γυρίσουν πίσω. Οσοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι του 2013 θα τους σταλεί, επίσης, ειδοποιητήριο να πληρώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου