Σάββατο 3 Μαΐου 2014

«Οχι»της ΝΔ για debate με Τσίπρα



Πρόταση για τη διεξαγωγή debate ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, χθες (02/05) στις 11 το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Στη συνάντηση κατατέθηκε πρόταση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης (debate) μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά.Οπως ενημέρωσε η Κουμουνδούρου, η πρόταση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι να διεξαχθούν
δύο συζητήσεις:
Η πρώτη θα πρέπει να αφορά τις οικονομικές εξελίξεις που άπτονται του νέου μεσοπρόθεσμου και του νέου μνημονίου. Η δεύτερη τα εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε αναρμόδιος για να απαντήσει αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση. Αναρμόδια, επίσης, δήλωσε και η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κ. Ασημακοπουλου, με την οποία υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία.

Τελικώς παρέπεμψαν και οι δύο στη διακομματική επιτροπή η οποία όμως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μιχελάκη, έχει ολοκληρώσει το έργο της. Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του κ. Σαμαρά στη πρότασή μας».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσηλωμένος στην αρχή του ανοιχτού διαλόγου και της πλήρους διαφάνειας όσον αφορά τις θέσεις και τις προθέσεις των κομμάτων πριν την επερχόμενη κάλπη».

Τι απάντησε η ΝΔ

Απάντηση έδωσε η ΝΔ, μέσω της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Άννας Ασημακοπούλου, στην πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για debate Τσίπρα - Σαμαρά.

«Δεν παίρνουμε στα σοβαρά αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Κι ανυπομονούμε να τον δούμε να συζητά με τους ανθυποψηφίους του στην Ευρώπη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Ασημακοπούλου.

«Απαντήσεις, ασφαλώς, για όσα λέει θα πάρει και μέσα στην Ελλάδα. Αλλά με το διχαστικό ύφος που έχει επιλέξει, θα είναι καταδικασμένος σε μονόλογους μέσα στην Ελλάδα και σε πλήρη αφωνία στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είναι υποψήφιος για ευρωπαϊκό αξίωμα στις ευρωεκλογές, δεν καταδέχθηκε να πάει σε καμία από τις τηλεμαχίες που έγιναν ήδη στην Ευρώπη, όπου παρευρέθηκαν, βέβαια, οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Τώρα ξαφνικά θυμήθηκε να ζητήσει “ελληνικό debate” ανάμεσα στον ίδιο και στον Πρωθυπουργό, για θέματα άσχετα με τις Ευρωεκλογές!

Αυτά όλα, βέβαια, τα θυμήθηκε ξαφνικά, αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες της η διακομματική Επιτροπή, όπου το κόμμα του δεν έθεσε ποτέ ως τώρα τέτοιο ζήτημα.

Ίσως γιατί νιώθει την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε για την απουσία του στα ευρωπαϊκά debate.

Ίσως γιατί βλέπει ότι τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα σχεδίαζε για το κόμμα του, και γυρίζει εσπευσμένα στην Ελλάδα να σώσει ό,τι μπορεί. Ενώ μέχρι χθες έλεγε ότι “δεν προλαβαίνει” να πάει στα ευρωπαϊκά debate, επειδή πρέπει να περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη!

Δεν παίρνουμε στα σοβαρά αυτά τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Κι ανυπομονούμε να τον δούμε να συζητά με τους ανθυποψηφίους του στην Ευρώπη.

Απαντήσεις, ασφαλώς, για όσα λέει θα πάρει και μέσα στην Ελλάδα. Αλλά με το διχαστικό ύφος που έχει επιλέξει, θα είναι καταδικασμένος σε μονόλογους μέσα στην Ελλάδα και σε πλήρη αφωνία στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου