Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Έβγαλαν βόλτα το σκύλο τους και έγιναν...εκατομμυριούχοι!!!



Αρκετά τυχερό στάθηκε ένα ζευγάρι από την Καλιφόρνια, καθώς την ώρα που έβγαζε το σκύλο τους βόλτα, βρέθηκε μπροστά σε μια ανακάλυψη αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων!
Το  ζευγάρι ανακάλυψε τυχαία  1.427 αμερικανικά χρυσά νομίσματα του 19ου αιώνα που ήταν θαμμένα σε έκταση ιδιοκτησίας τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας San Francisco Chronicle.Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε αξία θησαυρό που έχει ανακαλυφθεί στα χρονικά των ΗΠΑ.Τον ανακάλυψαν όταν είδαν να προεξέχει

Κήρυξε πόλεμο στην Ουκρανία ο Πούτιν



 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία η οποία βρίσκεται πλέον μία ανάσα από τον πόλεμο.

Το αίτημα του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν για αποστολή στρατευμάτων στη Κριμαία τελικά εγκρίθηκε.

Εικόνες από τον φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ ΓΑΣ Κουφαλίων και «Ίκαρο» Γιαννιτσών



Μια μπασκετική εξόρμηση στα Κουφάλια πραγματοποίησαν οι "Ίκαροι" Γιαννιτσών και συγκεκριμένα το τμήμα των κορασίδων.
  Το πρωί  του Σαββάτου 1η  Μαρτίου  στο κλειστό γυμναστήριο Κουφαλίων με αντίπαλο τον  γηπεδούχο ,ομώνυμο Γ..Α.Σ. ,οι μικρές μπασκεμπωλίστριες των 'Ικάρων", δεν χρειάστηκε να πατήσουν  τέρμα  γκάζι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και να επιστρατεύσουν  την μαεστρία τους ώστε να φτάσουν  στη νίκη.

Διαβάστε ένα μυθιστόρημα σε 77 λεπτά.Νέα επαναστατική τεχνολογία.



H Spritz είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την ταχύτητα ανάγνωσης και σας επιτρέπει να διαβάσετε μια μεγάλη ποσότητα κειμένου σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να γυρνάτε διαρκώς σελίδες.Η λογική της τεχνολογίας της Spritz είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του χρόνου ανάγνωσης χάνεται λόγω της κίνησης των ματιών που κινούνται κατά μήκος των γραμμών του βιβλίου. Ετσι με το να μένουν οι λέξεις σταθερές και να διαδέχονται η μία την άλλη ο χρόνος ανάγνωσης περιορίζεται στον ελάχιστο αναγκαίο.Σύμφωνα με το Business Insider, η

Χάντμπολ Γυναικών: Πήρε την νίκη και το πλεονέκτημα ο Μέγας Αλέξανδρος απέναντι στον Μακεδονικό



φώτο αρχείου

Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει η ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατάφερε να επικρατήσει εύκολα με 26-16 του Μακεδονικού για την 12η αγωνιστική της Α1 Γυναικών εξασφαλίζοντας έτσι το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης την οποία και θα συναντήσει στους αγώνες play out (2 νίκες) σε περίπτωση που η τελευταία ηττηθεί στην τελευταία αγωνιστική από την Ορμή Πάτρας...

Νομίζεις ότι είσαι παρατηρητικός στο δρόμο; Κάνε το τεστ!



Ο οργανισμός συγκοινωνιών του Λονδίνου έχει δημιουργήσει μία σειρά βίντεο στο πλαίσιο εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση των οδηγών για την ανάγκη να προσέχουν όχι μόνο μπροστά τους, αλλά και γύρω τους, αποσκοπώντας στην ασφάλεια των ίδιων αλλά και των άλλων χρηστών των δημόσιων δρόμων, ιδιαίτερα των ποδηλατών.Το τελευταίο βίντεο της καμπάνιας «Κάνε το τεστ» έχει τη μορφή μίας ταινίας αστυνομικού μυστηρίου, με τίτλο «Ποιος το έκανε;» (Whodunnit?).

Οι γάτες βλέπουν αυτά που για εμάς είναι αόρατα



Οι γάτες θεωρούνται από πολλούς ως σύμβολα μυστικισμού χάρη στο κομψό κι ευέλικτο σώμα τους, κι εκείνο το βλέμμα τους που μπορεί να σε «μαγνητίσει». Μάλιστα, όπως αναφέρουν πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, υπάρχει ακόμη ένας λόγος για τον οποίο σωστά τους αποδίδεται ο τίτλος των «μυστηριωδών» πλασμάτων. Οι γάτες βλέπουν πράγματα που εμείς δε μπορούμε να δούμε με τα δικά μας μάτια! Οι γάτες, όπως και κάποια άλλα ζώα, μπορούν να δουν ψυχεδελικές ρίγες επάνω σε λουλούδια ή φανταχτερά μοτίβα στα φτερά

Βιωματικά Εργαστήρια για γυναίκες από το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών και τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.



     
Το Λύκειο των Ελληνίδων Γιαννιτσών σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια, που απευθύνονται σε γυναίκες που επιθυμούν να διευρύνουν τις δεξιότητές τους, για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν στο προσωπικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.
     Μέσα από το δημιουργικό διάλογο, παιχνίδι ρόλων και τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων, τα βιωματικά αυτά εργαστήρια, έχουν στόχο να ενθαρρύνουν τις συμμετέχουσες να «ανοίξουν μια νέα πόρτα» στην ικανότητά τους προς:

Μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Πέλλας θα συμμετάσχει σε συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης



Η Φιλαρμονική μας συγχαίρει το μέλος της Κετίκογλου Κυριακή, που ύστερα από ακρόαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, επιλέχθηκε για να συμετάσχει σε συναυλία της Κ.Ο.Θ στις 21 Ιουνίου 2014.

Πολλά Συγχαρητήρια Κυριακή !!!!!!!

Η Π.Ε.Πέλλας συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού UTAZAS 2014 στη Βουδαπέστη

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού UTAZAS 2014 στη Βουδαπέστη συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκπροσωπούμενη από τον κ. Δημήτριο Τσουφλίδη, βασικό μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέχρι σήμερα, δεύτερη μέρα της έκθεσης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και έχει γνωρίσει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Καταργούν τον νόμο Κατσέλη οι αθεόφοβοι!



H Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου υποχείριο των ελληνικών και ξένων τραπεζών θα προσπαθήσει να καταργήσει το τελευταίο προπύργιο υποστήριξης των υπερχρεωμένων Ελληνικών νοικοκυριών που είναι ο νόμος Κατσέλη. Αυτό φαίνεται από άρθρο στο  πρωτοσέλιδο της κυβερνητικής ντουντούκας, της Κυριακάτικης Καθημερινής.
 Το άρθρο έχει όπως παρακάτω:
Τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γνωστό και ως νόμο Κατσέλη, ξαναγράφει η κυβέρνηση. Ήδη τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης έχουν συντάξει προσχέδιο,

Mαριούπολη Ουκρανίας, εκεί που ζουν 100.000 Ελληνες –Πώς πήγαν εκεί, από τι κινδυνεύουν [εικόνες]



Η Μαριούπολη είναι πόλη της Ουκρανίας με πληθυσμό 500.000 κατοίκους και λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, δίπλα στην Μαύρη Θάλασσα.Εκεί ζουν σήμερα 100.000 Έλληνες.
Στην περιφέρεια της Μαριούπολης υπάρχουν 29 χωριά Ελλήνων, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται Ρουμαίοι και μιλούν την «ρουμέϊκου γλώσσα», η οποία είναι ελληνική. Δεν συμπίπτει, όμως, με καμιά άλλη ελληνική διάλεκτο και διαφέρει από χωριό σε χωριό.
Εφτασαν εκεί για να αποφύγουν τους Τούρκους της Κριμαίας
Οι Ρουμαίοι αυτοί είναι απόγονοι Ελλήνων μεταναστών

Νηστέψτε χωρίς πολλές θερμίδες!



Η περίοδος της νηστείας είναι μια ιδανική ευκαιρία για να προσφέρει κανείς στον οργανισμό του αποτοξίνωση, κυρίως από το ­κρέας. Ωστόσο, σε αντίθεση με ό,τι αρκετοί πιστεύουν, τις ημέρες αυτές όχι μόνο δεν είναι εύκολο να χάσει κανείς βάρος, αλλά ... η πλειονότητα όσων νηστεύουν παίρνει περισσότερα κιλά. Και αυτό γιατί πέφτουν σε διάφορες διατροφικές παγίδες. Για να προσφέρετε στον οργανισμό σας μόνο τα διατροφικά ευεργετήματα της

Αναλλοίωτοι στον τόπο και τον χρόνο



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ αλλάζουν τα πράγματα, αν δεν αλλάξουμε. Και δεν είναι το θέμα ποιος κυβερνά, αλλά πόσοι (τον) βοηθούν. Όλα συγχωρούνται για τις «εν θερμώ» διαμαρτυρίες απελπισμένων που βγαίνουν στο δρόμο τραβώντας τα μαλλιά τους. Κι από νοοτροπία; «Ο αγώνας συνεχίζεται».
ΝΑ (αυτο)περιοριστεί η εξουσία; Λες να έβαλαν μυαλό οι νομοθέτες μας ψηλαφώντας τις συνέπειες π.χ. του νόμου περί ΜΗ ευθύνης υπουργών;

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» στην Έδεσσα



Το Επιμελητήριο Πέλλας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  και  την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) –ΕΦΕΠΑΕ, με γεωγραφική ευθύνη τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2014 για τους Δικαιούχους που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Επτά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σου.



Πολλές ασθένειες και προβλήματα υγείας θα μπορούσαν να εντοπιστούν στα πρώτα τους στάδια, αν ο καθένας μας μπορούσε να «αναγνωρίσει τα σημάδια».
Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα αυτά είναι «μπροστά στα μάτια μας», ωστόσο ποτέ δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι σχετίζονται με κάποια αρρώστια.
Δείτε παρακάτω επτά σημάδια, με τα οποία το σώμα σας προσπαθεί να σας στείλει μηνύματα ότι «κάτι δεν πάει καλά», όπως τα συγκέντρωσε η Paige Fowler στο MensHealth.com:

Μέρκελ:"Στηρίζω την Ελλάδα αλλά μη μου μιλάτε για πολεμικές αποζημιώσεις"



Η γερμανική ηγεσία θα συζητήσει για το ελληνικό χρέος σε δύο σημαντικά ραντεβού, αλλά όταν τίθεται το θέμα των 45 εκατ. που ζητά η εβραϊκή κοινότητα Θεσσαλονίκης, το τροπάριο αλλάζει.Στο επίκεντρο δύο σημαντικών συναντήσεων βρίσκεται η Ελλάδα, σε μια πολύ κρίσιμη φάση της οικονομικής κρίσης.Σήμερα, μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, για να συναντήσει –μεταξύ άλλων– την πρόεδρο του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Φυσικά και το πρώτο θέμα της συζήτησής τους θα

Ο βελονισμός ανακουφίζει ακόμη και όταν δεν γίνεται σωστά



Ο βελονισμός είναι εξίσου αποτελεσματικός ακόμη κι όταν οι βελόνες δεν εισάγονται στα σωστά σημεία, σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες. Όπως υποστηρίζουν, οι θεραπευτικές ιδιότητες του βελονισμού μπορεί να οφείλονται περισσότερο στην ίδια την τεχνική και την εμπιστοσύνη που έχουν όσοι καταφεύγουν σε αυτό το είδος θεραπείας. Με άλλα λόγια ο βελονισμός έχει την ίδια επίδραση που έχουν και τα ψευδοφάρμακα: κάποιοι ασθενείς αισθάνονται καλύτερα μόνο και μόνο επειδή τα λαμβάνουν.

Το στέκι της χαράς


Πέντε μικρές αλήθειες, ένα τεράστιο ψέμα



του Γιάννη Βαρουφάκη
Ακούγοντας τους ηγέτες μας, στην ΕΕ και στην Αθήνα, να μιλούν για την ελληνική οικονομία, είναι εύκολο να παρασυρθεί κανείς (ιδίως αν δεν ζει στην Ελλάδα) στην πλάνη ότι έχει επέλθει η σταθεροποίηση και, όπου να ‘ναι, έρχεται η πολυπόθητη ανάκαμψη. Κάθε μεγάλο ψέμα στηρίζεται, όπως έλεγε και ο πρώτος διδάξας, ο Γιόζεφ Γκέμπελς, σε πολλές μικρές αλήθειες.Σε μυθεύματα τα οποία όμως στον πυρήνα τους κρύβουν πραγματικά στοιχεία. Πέντε από αυτά τα μυθεύματα, τα οποία θεμελιώνουν το Μέγα Ψέμα των

Συλλήψεις σε Γιαννιτσά και Σκύδρα για ναρκωτικά



Συνελήφθησαν χθες (28.02.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας και του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, δύο ημεδαποί ηλικίας 38 και 47 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Αρχικά, στη Σκύδρα Πέλλας, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 38χρονο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 27 δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος άνευ ιατρικής συνταγής και μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους 2 γραμμαρίων.

Γιανουκόβιτς: Οι φασίστες κατέλαβαν τη χώρα



Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς υποστήριξε σήμερα ότι «δεν ανατράπηκε» και υποσχέθηκε να συνεχίσει «τη μάχη για το μέλλον της Ουκρανίας», στη διάρκεια της πρώτης του δημόσιας εμφάνισης μετά την αποπομπή του το περασμένο Σάββατο. Ο Γιανουκόβιτς σημείωσε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ουκρανία αφού δέχθηκε απειλές για τη ζωή του, ενώ υπογράμμισε ότι την εξουσία στη χώρα έχουν καταλάβει «εθνικιστές, νεαροί φασίστες που αποτελούν την απόλυτη μειονότητα», στη διάρκεια

Γιαννιτσά: Η 47χρονη οικιακή βοηθός αποδείχτηκε μακρυχέρα



Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας περίπτωση κλοπής τιμαλφών σε οικία στα Γιαννιτσά Πέλλας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 47χρονης ημεδαπής.
Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο επιπλέον ημεδαπών ηλικίας 40 και 60 ετών (άνδρας και γυναίκα αντίστοιχα), για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σε εκδηλώσεις τοπικών φορέων της Π.Ε. Πέλλας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης



Σε ε
κδηλώσεις τοπικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας παραβρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρίδης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Συλλόγου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Γιαννιτσών και βρέθηκε ανάμεσα σε γνωστούς και φίλους στον ετήσιο χορό του Συλλόγου.

Ο Θεοχάρης τινάζει στον αέρα την κυβέρνηση.



Με συνεχείς εγκυκλίους στέλνει τους πολίτες στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ - Σε αδιέξοδο ο Πρωθυπουργός που δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει .Στο Μαξίμου επικρατεί έντονος εκνευρισμός για τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, που αποτελεί επιλογή αλλά και εκλεκτό των δανειστών.Ο κ. Θεοχάρης κινείται πέρα και έξω από τους πολιτικούς σχεδιασμούς του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Αδιαφορεί για το γεγονός ότι σε τρεις μήνες η κυβέρνηση και τα δύο κόμματα που την στηρίζουν θα δώσουν μια εξαιρετικά

Μοναστήρι απειλεί με έξωση φοιτητές του ΑΠΘ!



Με έξωση απειλούνται οι φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λόγω μη καταβολής του συμφωνημένου ενοικίου.

Με εξώδικα της η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του Αγίου Όρους επιχειρεί να εκδιώξει ένα τμήμα, που έχει ανακηρυχθεί ένα από τα 50 καλύτερα της Ευρώπης στον τομέα των κοινωνικών επιστημών, από το κτίριο στην οδό Εγνατίας 46 όπου στεγάζεται τα τελευταία 10 χρόνια.

Μην σας τρομάζουν οι τράπεζες.Δείτε τι ισχύει για την προστασία από πλειστηριασμό της Κύριας Κατοικίας



Επειδή τώρα τελευταία γίνεται πολύ λόγος περί των υποχρεώσεων των δανειοληπτών, έναντι των τραπεζών, έτσι ώστε οι οφειλέτες να προβούν σε κάποιες ενέργειες για να προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους από τυχόν δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:
  1ον : όσοι δανειολήπτες έχουν υπαχθεί στο Ν. 3869/2010 (ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ) ΔΕΝ χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια δεδομένου ότι έχουν πάρει προσωρινή διαταγή

Από «κόσκινο» θα περνά η εφορία καταθέσεις, έσοδα, δάνεια και δαπάνες



Κοσμήματα, έργα τέχνης και άλλα τιμαλφή που η αξία τους υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ, τραπεζικές καταθέσεις, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, δάνεια, υποθήκες, επενδύσεις, διαθέσιμα μετρητά, καθώς και τα έσοδα και οι καταναλωτικές δαπάνες θα προσδιορίζουν πλέον το πραγματικό φορολογητέο εισόδημα όλων των φορολογούμενων.Με στόχο τον εντοπισμό κρυφών εισοδημάτων, η εφορία ενεργοποιεί το νέο σύστημα των έμμεσων τεχνικών ελέγχου λαμβάνοντας υπόψη όλα τα έσοδα και τα έξοδα του ελεγχόμενου, τα περιουσιακά του

Ο Δεσμός διοργανώνει τη 2η Μαραθώνια Συλλογή Αγαθών



Ο Δεσμός, με τη στήριξη του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», συγκεντρώνει για δεύτερη χρονιά πάνες, βρεφικές τροφές μακράς διαρκείας και γάλατα εβαπορέ για να στηρίξουμε οργανισμούς που έχουν ανάγκη.

Καλούμε λοιπόν όλους τους δρομείς, εθελοντές και συμμετέχοντες στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια του Δεσμού και να μας βοηθήσουν να βοηθήσουμε, όπου υπάρχει ανάγκη.

Αργοπεθαίνει το λιανεμπόριο.Νέα πτώση 6,1% στον όγκο πωλήσεων.



Μείωση 6,1% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ σε μέσα επίπεδα το 2013 καταγράφηκε πτώση κατά 8,1%.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον περασμένο Δεκέμβριο υπήρξε πτώση του τζίρου στο σύνολο σχεδόν των κατηγοριών των καταστημάτων, με εξαίρεση αυτές που ευνοούνται από την εποχικότητα (π.χ. τρόφιμα- ποτά, δώρα). Στον αντίποδα, λόγω των προεκπτώσεων του Νοεμβρίου, οι πωλήσεις σε ένδυση και υπόδηση μειώθηκαν τον

H Ελλάδα η δεύτερη καλύτερη επιλογή παγκοσμίως για μήνα του μέλιτος



Έναν από τους πλέον δημοφιλής προορισμούς των νεόνυμφων αποδείχτηκε η Ελλάδα, αφού κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκόσμιου προορισμού για ζευγάρια που θέλουν να πραγματοποιήσουν το μήνα του μέλιτος το 2014. 

Σε σχετική έρευνα που πραγματοποίησε το www.agoda.com, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες on-line πλατφόρμες ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο, συμμετείχαν 15.000 άτομα επιλέγοντας ανάμεσα σε 20 διαθέσιμες επιλογές.

Tρόικα σε Σαμαρά."Πού το είδες το πλεόνασμα;"



Αμετακίνητη στις θέσεις για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 παρέμεινε η τρόικα και στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή το απόγευμα με τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών.Το πρωτογενές πλεόνασμα και το δημοσιονομικό κενό τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής ο Γιάννης Στουρνάρας με τα στελέχη της τρόικας.Κλειδί της συζήτησης αποτέλεσε το πρωτογενές πλεόνασμα που η Αθήνα λέει ότι είναι ισχυρό και βιώσιμο. Η τρόικα, ωστόσο, αμφισβητεί το αν μπορεί να είναι διατηρήσιμο

Οριακό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση



Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται οριακά της ΝΔ τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπησηΟριακές διαφορές στην πρόθεση ψήφου για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές, καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Έθνος της Κυριακής. Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει

Ρώσικη εισβολή στην Κριμαία.Δέκα λόγοι που ο Πούτιν δε θα διστάσει και πόλεμο.



Η ιστορία επαναλαμβάνεται και την ώρα που ο Πούτιν διαβεβαίωνε ότι θα σεβαστεί την ακεραιότητα της Ουκρανίας, η Ρωσία εκτελεί συντονισμένα ένα ακόμη «σενάριο Αμπχαζίας» -το ίδιο σενάριο δηλ. που είχε ακολουθήσει το 2008 με την επέμβαση στην αποσχισθείσα δημοκρατία στον πόλεμο με την Γεωργία.
Το σχέδιο ήταν άριστα και με απόλυτη ακρίβεια οργανωμένο. Αμέσως μετά την ανατροπή του Γιανουκόβιτς και τις πρώτες εντάσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας ο Πούτιν έδωσε εντολή

Έρχεται «νομοσχέδιο - σκούπα» για την Υγεία



«Νομοσχέδιο - σκούπα» σκοπεύει να φέρει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας, όπως πληροφόρησε τους διοικητές των νοσοκομείων ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες με το νομοσχέδιο το υπουργείο φιλοδοξεί να ρυθμίσει θέματα των νοσοκομείων, αλλά και του ΠΕΔΥ. Μεταξύ άλλων εισάγει τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ κατά το πρότυπο των απογευματινών

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 1/3



Η Νέα Σελήνη στους Ιχθύες θα μας γαληνέψει και θα διώξει όλη την αρνητική ενέργεια. Προσπαθήστε να περάσετε καλά και κυρίως να έχετε ηρεμία μέσα σας.
Μια κακή στάση ζωής είναι σαν το σκασμένο λάστιχο, δεν μπορείτε να πάτε πολύ μακριά μέχρι να το αλλάξετε.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 1 Μαρτίου




Γεγονότα
86 π.Χ: Ο Λούκιος Κορνήλιος Σούλας, επικεφαλής των ρωμαϊκών λεγεώνων, εισέρχεται στην Αθήνα και ανατρέπει τον τύραννο Αριστίωνα, τον οποίο υποστήριζε ο βασιλιάς του Πόντου Μιθριδάτης 6ος.

1862: Ο κυβερνητικός στρατός καταστέλλει με αιματηρό τρόπο την εξέγερση που εκδηλώθηκε στο Ναύπλιο και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου κατά του Όθωνα (Ναυπλιακή Επανάσταση)...

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Νέα στοιχεία και εικόνες σοκ από τον «βανδαλισμό» που υπέστη το σχολείο στην Πετριά




Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου Πετριάς μπαίνοντας στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου διαπίστωσαν ότι το σχολείο είχε υποστεί ζημιές. Όλοι σοκαρίστηκαν μη μπορώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί το προηγούμενο βράδυ.

Το παράθυρο από το γραφείο του γυμνασιάρχη ήταν σπασμένο. Τα τζάμια ήταν από την έξω μεριά όπως και η καρέκλα του διευθυντή, άρα οι δράστες έσπασαν το τζάμι για να φύγουν ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

«Χρυσή» μηχανή αξίας ενός εκατ. δολαρίων σύντομα κοντά σας!



Αναμένεται να ξεπεράσει και την Goldfinger, που είχε «πιάσει» 850.000 δολάρια.Μπορεί ένα αυτοκίνητο αξίας ενός εκατ. δολαρίων να μην εντυπωσιάζει πλέον όμως η μηχανή που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα θα γράψει ιστορία… τουλάχιστον  για το επταψήφιο κόστος της.
Ο Lauge Jensen, ο Δανός κατασκευαστής ιδιαίτερων μηχανών, πούλησε πρόσφατα μία μηχανή πετυχαίνοντας την πιο ακριβή αγοραπωλησία όλων των εποχών. Η μηχανή, με το όνομα

Ουκρανία: Σοκάρει βίντεο με ακροδεξιό που χαστουκίζει εισαγγελέα(vid)



Σοκ στη διεθνή γνώμη προκαλεί βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει τον Ουκρανό ακροδεξιό ηγέτη Αλεξάντρ Μουζίτσκο να επιτίθεται λεκτικά και να χαστουκίζει τοπικό εισαγγελέα.
Ο Μουζίτσκομπήκε στο εισαγγελικό γραφείο για να ζητήσει το λόγο επειδή, κατά την άποψη του, η έρευνα για μια υπόθεση δολοφονίας, καθυστερεί. Στην προσπάθεια του εισαγγελέα να του εξηγήσει πώς έχουν τα πράγματα ο Μουζίτσκο του επιτίθεται λεκτικά, ενώ κάποια στιγμή φαίνεται να τον χαστουκίζει.

Αφιέρωμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για τον Λουδία.



Στα «χνάρια» του αρχαίου ποταμού και στο πνεύμα του εναλλακτικού τουρισμού.
Ακολουθεί πιστά τα «χνάρια» του αρχαίου ποταμού Λουδία και τα Σαββατοκύριακα αποτελεί πόλο έλξης για αθλητές που προπονούνται στην κωπηλασία, ποδηλάτες και δρομείς που κάνουν εκεί τη στάση στη διαδρομή τους από τα Γιαννιτσά μέχρι την Αλεξάνδρεια, αλλά και οικογένειες που επιλέγουν να κάνουν το πικ νικ τους σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε μικρή απόσταση από τις φωλιές των πουλιών που διαμένουν εκεί προσωρινά κατά

Πολιτικές του παραλόγου

Του Παναγιώτη Νανούδη

Στον αφανισμό των Ελλήνων φαίνεται πως έχουν στόχο όλα τα πολιτικά και οικονομικά μέτρα που δειλά δειλά προσπαθούν να επιβάλλουν οι Τροϊκανοί και οι εγχώριοι συνεργάτες τους. Μετά το «κακής ποιότητας ελληνικό ελαιόλαδο, το πανάκριβο ελληνικό γάλα και το αέρινο ελληνικό ψωμί» που πρέπει όλα τους να νοθευτούν με εισαγώγιμα υποκατάστατα, ακούσαμε ότι ήρθε η ώρα να φορολογήσουν ακόμη και τα εταιρικά κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων μιας επιχείρησης, αφού τα θεωρούν ως επιπλέον εισόδημα.

Το νοσοκομείο Γιαννιτσών ανάμεσα στα 5 καλύτερα στην κατηγορία 110 έως 250 κλίνες



Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της επικράτειας όπου και παρουσιάστηκε ο ετήσιος απολογισμός του 2013 για τα νοσοκομεία της χώρας.
Ανάμεσα στα νοσοκομεία τα οποία διακρίθηκαν ήταν και το νοσοκομείο Γιαννιτσών καθώς απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία αξιολόγησης μεταξύ των νοσοκομείων με δυνατότητα από 100 έως 250 κλίνες.

Φάρμακο εξαφάνισε από ασθενή… 70 όγκους σε δύο εβδομάδες



Ένας Βρετανός με καρκίνο εξέπληξε τους γιατρούς του όταν 70 δυνητικά θανατηφόροι καρκινικοί όγκοι εξαφανίστηκαν από το σώμα του μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.Ο 47χρονος Ιαν Μπρουκς είχε εκδηλώσει το 2001 μία σπάνια μορφή μη Χότζκιν λεμφώματος – ενός καρκίνου που προσβάλλει το ανοσοποιητικό σύστημα.Οι θεραπείες που έκανε τότε καταπολέμησαν αποτελεσματικά τη νόσο, αλλά το 2008 ο καρκίνος του επανεμφανίστηκε πιο επιθετικός παρά ποτέ.Σύμφωνα με την Daily Mirror, oι εξετάσεις του αποκάλυψαν 60-70

Πρώτες βοήθειες στον πονόδοντο



Πονόδοντος, σπάσιμο δοντιού, αιμορραγία ούλων. Καταστάσεις, οι οποίες μπορεί να μας βρουν σε μέρος ή ώρα που η επίσκε­ψη στον οδοντίατρο δεν είναι εφικτή. Μέχρι λοιπόν να μπορέσουμε να πάμε στον οδοντίατρο για να δώσει την σωστή και μόνιμη λύση στο πρόβλημα ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ανακουφιστούμε.
 1.ΠΟΝΟΔΟΝΤΟΣ
Τοποθετούμε στο σημείο ψυχρά επιθέματα και αν δεν βοηθήσουν, κάνουμε πλύσεις με χλιαρό νερό. Απομακρύνουμε τα υπολείμματα τροφών από την περιοχή που πονάει και πέρνουμε

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ."Να νομιμοποιήσουμε όλους τους λαθρομετανάστες"



Κατά του διαχωρισμού των μεταναστών σε παράνομους και μη τάχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, σημειώνοντας ότι πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι.
Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής για το νέο μεταναστευτικό κώδικα, κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση, με αφορμή μια σειρά πρωτοβουλιών. «Να θυμίσω» είπε, «τον κ. Παπαδόπουλο, υπουργό Υγείας, που ζητούσε από τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό να γίνονται ρουφιάνοι των μεταναστών, δηλαδή, να καταγγέλλουν τους μετανάστες στην αστυνομία όταν δεν έχουν χαρτιά; Να μιλήσω για το τείχος του Έβρου,