Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχεται φοροεπιδρομή.Μεγάλη τρύπα στον προϋπολογισμό.



Η κυβέρνηση σχεδιάζει φοροεπιδρομή υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, για την υστέρηση εσόδων προκειμένου να καλύψει την «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού.
Επικαλούμενη το Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2015 η ΝΔ επισημαίνει ότι υπάρχει δραματική υστέρηση στα έσοδα έναντι του στόχου, ενώ υποστηρίζει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι «εικονική πραγματικότητα» και οφείλεται στην εσωτερική στάση πληρωμών.

Προειδοποιεί για νέους φόρους - «οι φόροι του 3ου Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου» όπως λέει και καταλήγει αναφέροντας: «Φόροι, φόροι και πάλι φόροι, είναι η μόνη συνταγή που γνωρίζει η συγκυβέρνηση για να συντηρεί το κομματικό, συγγενικό, μεγάλο Κράτος, αδιαφορώντας αν στραγγαλίζει την οικονομία, διώχνει τις επενδύσεις και αυξάνει την ανεργία».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:
«Σύμφωνα με το Δελτίο Εκτέλεσης Κρατικού Προϋπολογισμού το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2015 που δημοσιεύτηκε χθες:
1. Το πρωτογενές ισοζύγιο του Κρατικού Π/Υ (έσοδα - έξοδα, πλην τόκων), εμφανίζει πλεόνασμα 3.798 εκατ. €, καταγράφοντας 535 εκατ. € υπέρβαση του στόχου.
2. Τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Π/Υ, όμως, υστερούν δραματικά κατά 4.153 εκατ. €, έναντι του στόχου.
3. Την ίδια στιγμή οι δαπάνες εμφανίζουν υστέρηση κατά 4.744 εκατ. €, έναντι του στόχου.
Είναι πασιφανές ότι, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι «εικονική πραγματικότητα» και οφείλεται στην εσωτερική στάση πληρωμών. Ακόμη και οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είναι 1.527 εκατ. € χαμηλότερες από το στόχο, και 1.745 εκατ. € χαμηλότερες από πέρυσι, γεγονός που θα έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στην εισροή πόρων από την ΕΕ τους επόμενους μήνες.
Έτσι, εύλογα, οι συζητήσεις στα Μέσα Ενημέρωσης εστιάστηκαν όχι στην «εικονική πραγματικότητα» του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά στη δραματική υστέρηση εσόδων, η «μαύρη τρύπα» των οποίων ενδέχεται να «καταπιεί» τις νέες θυσίες των ελλήνων πολιτών που επιβάλλουν τα επώδυνα μέτρα του 3ου Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου (ν. 4336/2015).
Το Υπουργείο Οικονομικών, με χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, έσπευσε να «καθησυχάσει» τον ελληνικό λαό «ότι δεν θα προστεθεί κανένας νέος φόρος», σε όσους … ήδη προβλέπονται στο 3ο Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου.
Έτσι:
· Όταν ο φορολογούμενος θα λάβει το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, στο ίδιο ύψος, αλλά σε λιγότερες δόσεις από πέρυσι, το εκκαθαριστικό με την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης, το εκκαθαριστικό του αυξημένου φόρου «πολυτελούς διαβίωσης», όταν θα κληθεί να πληρώσει αυξημένο φόρο στα ενοίκια, όταν θα αυξηθούν οι κατασχέσεις στο λογαριασμό του λόγω μείωσης του ακατάσχετου ορίου, όταν θα πληρώσει επιπλέον επιτόκιο στη δόση της οφειλής του που ρύθμισε,
· Όταν η επιχείρηση θα πληρώσει αυξημένο φόρο και αυξημένη προκαταβολή φόρου σε συνθήκες δραματικής έλλειψης ρευστότητας,
· Όταν ο αγρότης θα πληρώσει διπλάσιο φόρο, τριπλάσιες εισφορές στον ΟΓΑ και τετραπλάσια σχεδόν προκαταβολή φόρου, ενώ θα καταργηθεί και η επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο ντίζελ που χρησιμοποιεί στην αγροτική του παραγωγή,
· Όταν ο νησιώτης θα πληρώσει αυξημένο κατά 30% ΦΠΑ μετά την κατάργηση της έκπτωσης ΦΠΑ στα νησιά,
να μην ανησυχεί …
Δεν είναι νέοι φόροι.
Είναι οι φόροι του 3ου Μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου…
Φόροι που διαπραγματεύτηκε, έφερε και ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Φόροι, φόροι και πάλι φόροι, καθώς είναι η μόνη συνταγή που γνωρίζει η συγκυβέρνηση για να συντηρεί το κομματικό, συγγενικό, μεγάλο Κράτος, αδιαφορώντας αν στραγγαλίζει την οικονομία, διώχνει τις επενδύσεις και αυξάνει την ανεργία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου