Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Π. Καμμένος παραίτησε τον Δ. Καμμένο μέσω #twitter για τα ρατσιστικά tweet. Τι δήλωσε ο Δ.Καμμένος



Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προανήγγειλε μέσω Twiiter την παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου μετά το σάλο με τα ρατσιστικά tweets. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό να ζητά άμεση διερεύνηση της υπόθεσης. Ποιος παίρνει τη θέση του
Σεπτέμβριος 23 2015 22:11
Την παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου μετά το σάλο που ξέσπασε με τα επίμαχα tweets προανήγγειλε ο προεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο Twitter.

"Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του" έγραψε ο κ. Καμμένος.




Σύμφωνα με πληροφορίες του News247 τη θέση του Δημήτρη Καμμένου στο υπουργείο Υποδομών θα πάρει ο Παναγιώτης Σγουρίδης, στέλεχος των ΑΝΕΛ προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, που διετέλεσε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και είχε βγει από το νέο σχήμα για να συμπεριληφθεί σε αυτό ο κ. Δ. Καμμενος.
Ο κ. Καμμένος έσπασε το ρεκόρ της μικρότερης παραμονής σε κυβερνητικό σχήμα, καθώς εξαναγκάστηκε σε παραίτηση λιγότερο από 12 ώρες μετά την ορκωμοσία του και λιγότερο από 24 ώρες από την ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης .
Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού.

Η δήλωση παραίτησης του Δημήτρη Καμμένου:

«Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα. Το προηγούμενο δελτίο Tύπου είναι σε πλήρη ισχύ. Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ' αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τη θέση του Δημήτρη Καμμένου θα πάρει ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου