Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Παγκόσμιος διασυρμός για τη Γερμανία με το σκάνδαλο στην Volkswagen



Η κρίση στη Volkswagen λαμβάνει ανυπολόγιστες διαστάσεις καθώς ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας δέχεται από παντού επιθέσεις, οι οικονομικές συνέπειες του σκανδάλου για την παραποίηση των ελέγχων ρύπων έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές, η μετοχή του ομίλου έχει σημειώσει ήδη βουτιά άνω του 20% σήμερα, ενώ η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να προβλέψει το ποσό των 6,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, επιβαρύνοντας τον ισολογισμό του 2015.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανά τον κόσμο είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων των ρύπων που ανακαλύφθηκε στις ΗΠΑ.
Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα από την Volkswagen «πληρη διαφάνεια» και γρήγορες εξηγήσεις, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχθηκε πως έλεγε ψέματα για το επίπεδο των εκπομπών ρύπων ορισμένων από τα αυτοκίνητά της.
«Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση, το θέμα είναι τώρα να επιδειχθεί πλήρης διαφάνεια, να ξεκαθαρίσει ολόκληρη η υπόθεση», δήλωσε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

1 σχόλιο:

  1. Άγγελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα από την Volkswagen «πληρη διαφάνεια»
    ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ.
    ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΒΗΞΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή